linuslost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Να μπουν στις άλλες περιοχές που ψηφίζουν ως εφορευτική τότε, problem solved Τις 2 μέρες που δεν δουλεύουν τις πληρώνονται? Καταλαβαινεις οτι ετσι στοχοποιεις ενα κλαδο ετσι? Και πολλοι αστυνομικοι δεν δουλευουν εκεινη την ημερα, στρατιωτικοι, υπαλληλοι σε καταστημα, φοιτητες κτλ. Δεν παει ετσι ομως. Θα επρεπε να υπαρχει ενα ποσο πληρωμης για την εφορευτικη.
tsourakis13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά την προηγούμενη Κυριακή μου ήρθε χαρτί για τακτικό μέλος της εφορευτικης επιτροπής στο δήμο μου....Και το καλύτερο; Σε λίγες μέρες ξεκινάει η εξεταστική και έχω πάρα πολύ διάβασμα! Λέτε να πάω ή να ρίξω πιστόλι; Το μόνο καλό είναι ότι θα πέσει τρελό γέλιο με τους παππούδες που θα τσακώνονται *Για λεφτά δεν το συζητάμε καν έτσι;
Pa0ki Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Καταλαβαινεις οτι ετσι στοχοποιεις ενα κλαδο ετσι? Και πολλοι αστυνομικοι δεν δουλευουν εκεινη την ημερα, στρατιωτικοι, υπαλληλοι σε καταστημα, φοιτητες κτλ. Δεν παει ετσι ομως. Θα επρεπε να υπαρχει ενα ποσο πληρωμης για την εφορευτικη. Ποιοί δεν δουλεύουν την Παρασκευή πριν τις εκλογές και τη Δευτέρα μετά? "Κλείνει" η αστυνομία εκείνες τις μέρες?Παίρνουν ρεπό όοοοολοι οι στρατιωτικοί?Οι υπάλληλοι? Οι φοιτητές που κολλάνε? Αφού δεν πρόκειται να βάλουν αμοιβή στην εφορευτική, ας αγγαρέψουν τους δασκάλους/καθηγητές που αν δεν κάνω λάθος πληρώνονται 2 μέρες που δεν δουλεύουν
linuslost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Ποιοί δεν δουλεύουν την Παρασκευή πριν τις εκλογές και τη Δευτέρα μετά? "Κλείνει" η αστυνομία εκείνες τις μέρες?Παίρνουν ρεπό όοοοολοι οι στρατιωτικοί?Οι υπάλληλοι? Οι φοιτητές που κολλάνε? Αφού δεν πρόκειται να βάλουν αμοιβή στην εφορευτική, ας αγγαρέψουν τους δασκάλους/καθηγητές που αν δεν κάνω λάθος πληρώνονται 2 μέρες που δεν δουλεύουν Πολλοι αστυνομικοι δεν δουλευουν εκεινες τις ημερες... Οπως και στρατιωτικοι. Απλως μαλλον εχεις καποιο κολλημα με τους καθηγητες. Αυτο που προσπαθω να σου πω οτι κατι τετοιο δεν ειναι σωστο ουτε δημοκρατικο.
Bspus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Η λυση θα ηταν πολυ απλη αν ενδιαφερονταν καποιοι να την εφαρμοσουν. Με πληρωμη εστω και ενα 20ρικο για πληρη βαρδια, ειδικα στην εποχη μας, θα τσακωνονταν τα μελη ποιος θα κατσει και ποιος θα αποδεσμευτει. Με 5 μελη εφορευτικη ο γραμματεας δεν θα χρειαζοταν οποτε δεν θα υπηρχε και εξτρα κοστος για το κρατος. 100 ευρω παιρνει ο γραμματεας. Προτεραιοτητα για εφορευτικη θα επρεπε να ειχαν οι ανεργοι που χρειαζονται και τα χρηματα περισσοτερο. Ελλειψη απο ανεργους δεν εχουμε. Εναλλακτικα, αν για οποιοδηποτε λογο δεν θα επρεπε να υπαρξει πληρωμη, οποιος εκανε εστω και μια φορα εφορευτικη θα μπορουσε, αποδεικνυοντας το να απαλλαγει εφ ορου ζωης απο αυτην την αγγαρεια. Ετσι θα κληρωνονταν μονιμως διαφορετικα ατομα. Το να πας μια φορα στη ζωη σου, εστω και χωρις πληρωμη δεν ειναι τραγικο και ας μην ειναι τοσο δικαιο. Το οτι συνεχιζεται ομως η τωρινη απαραδεκτη κατασταση ειναι εξοργιστικο και δεν ειναι δικαιολογια το "κανεις το καθηκον σου". Για να πουμε ενα πιο ακραιο παραδειγμα, εστω οτι δεν μας καλουσαν ολους φανταρους. Καποιοι ατυχοι επρεπε να πανε και να χασουν 1 χρονο απο τη ζωη τους χωρις πληρωμη. Φαντασου τωρα μετα απο 10 χρονια να σε ξανακαλουσαν ενω αλλοι δεν εχουν παει ποτε. Θα μπορουσε καποιος νασε κατηγορησει ηθικα γιατι θες να γινεις λιποτακτης? Δεν εχω κανει ποτε εφορευτικη, παω γραμματεας ανελλιπως σε ολες τις εκλογες (απ τα θετικα του να εχεις δικαστικο στην οικογενεια). Τα τελευταια χρονια εχω τυχει σε εκλογες που εμφανιζονται 1-2 ατομα το πολυ και σε καποιες κανεις (!) και μας φερανε εναν απο αλλο τμημα. Πλεον εχουμε συμφωνησει με το δικαστικο και παιρνουμε 2 γραμματεις και μοιραζομαστε τα χρηματα. Και παλι πολλες φορες η δουλεια δεν βγαινει ευκολα. Ομως δεν μπορω στιγμη να κατηγορησω οσους κληρωνονται εφορευτικη και με οποιαδηποτε δικαιολογια το αποφευγουν. Οχι με την κατασταση που επικρατει και την προκλητικη αδιαφορια του κρατους να διορθωσει την αδικια. Το ιδιο θα εκανα αν μπορουσα και αν συνεβαινε σε μενα. 4
Adon1s Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Και εγω προσωπικά είναι της άποψης οτι οπως μια επιχείρηση,ετσι και το κράτος εχει τους υπαλληλους του που τους χρησιμοποιεί για να λειτουργησει. Απο ΔΥ στις νομαρχιες μεχρι αστυνομικούς,υπαλληλους ΚΕΠ , πανεπιστημιακούς,Δασκάλους κλπ κλπ . Αυτους πρεπει να καλεσει να εργαστουν και σε αυτη την ξρατικη λειτουργια με τις ψήφους. Δωρεάν εργασία απο μη-υπάλληλο του κράτους σόρρυ,δεν υφίσταται . Με κάποια αμοιβή , ίσως . 1
Pa0ki Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Πολλοι αστυνομικοι δεν δουλευουν εκεινες τις ημερες... Οπως και στρατιωτικοι. Απλως μαλλον εχεις καποιο κολλημα με τους καθηγητες. Αυτο που προσπαθω να σου πω οτι κατι τετοιο δεν ειναι σωστο ουτε δημοκρατικο. Καθηγητής?
linuslost Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Καθηγητής? Οχι, αλλα δεν μπορω οσους καταλογιζουν τα παντα σε αυτους λες και ειναι υπευθυνοι για ολα... Ας γινοσουν κ εσυ καθηγητης αμα σου αρεσει τοσο πολυ η περιοδος διακοπων τους.
Pa0ki Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Οχι, αλλα δεν μπορω οσους καταλογιζουν τα παντα σε αυτους λες και ειναι υπευθυνοι για ολα... Ας γινοσουν κ εσυ καθηγητης αμα σου αρεσει τοσο πολυ η περιοδος διακοπων τους. Κάποια στιγμή στο μέλλον
Anorymous Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Και εγω προσωπικά είναι της άποψης οτι οπως μια επιχείρηση,ετσι και το κράτος εχει τους υπαλληλους του που τους χρησιμοποιεί για να λειτουργησει. Απο ΔΥ στις νομαρχιες μεχρι αστυνομικούς,υπαλληλους ΚΕΠ , πανεπιστημιακούς,Δασκάλους κλπ κλπ . Αυτους πρεπει να καλεσει να εργαστουν και σε αυτη την ξρατικη λειτουργια με τις ψήφους. Δωρεάν εργασία απο μη-υπάλληλο του κράτους σόρρυ,δεν υφίσταται . Με κάποια αμοιβή , ίσως . Συμφωνω απολυτα, στην τελικη να υποχρεωσουν τα κομματα να βαζουν δικους τους ανθρωπους. Οι επιστολές για εφορευτική επιτροπή έρχονται 1-2 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Δεν έχει σημασία που μένεις. Η επιστολή έρχεται στην διεύθυνση που είναι δηλωμένη στον δήμο και στην περιοχή που έχεις διατηρήσει τα εκλογικά σου δικαιώματα. Ο φίλος μου π.χ ψηφίζει επαρχία, η επιστολή έρχεται στο σπίτι του στην επαρχία και όχι εδώ που μένει στην Αθήνα. Νομίζω μπορείς να ενημερώσεις κάποια υπηρεσία ώστε αν είναι να σου έρθει χαρτί για εφορευτική να το στείλουν εκεί που μένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος. Τελικα φιλε Βασιλη εχω δικιο το εψαξα ξανα και βρηκα αυτο Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και οι αναπληρωτές τους κληρώνονται, μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την κατά το Αρθρο 31 παράγραφος 3 έναρξη της προεκλογικής περιόδου, από το οικείο Πρωτοδικείο. Στην κλήρωση, κατά την οποία μπορούν να παρίστανται οι υποψήφιοι, οι αντιπρόσωποι και πληρεξούσιοι των κομμάτων περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Συμφωνω απολυτα, στην τελικη να υποχρεωσουν τα κομματα να βαζουν δικους τους ανθρωπους. Παραλογο 2
Anorymous Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Παραλογο γιατι αφου ειναι που ειναι κομματοσκυλα ας κανουν και κατι χρησιμο
nikko_ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Προτεραιοτητα για εφορευτικη θα επρεπε να ειχαν οι ανεργοι που χρειαζονται και τα χρηματα περισσοτερο. Ελλειψη απο ανεργους δεν εχουμε. Αυτό. Επιλογή από την λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και 20-30€ καθαρά στον καθένα. Θα γινόταν μάχη για τη συμμετοχή. Δύο άτομα εφορευτική ανά τμήμα. Φτάνουν και περισσεύουν. Οι αμοιβές τους να αφαιρούνται από τις αμοιβές του δικαστικού αντιπροσώπου και του γραμματέα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 γιατι αφου ειναι που ειναι κομματοσκυλα ας κανουν και κατι χρησιμο τι? περισσότερες ευκαιρίες για νοθεία?
daPro Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2015 Ελπίζω να βρέχει όλη μέρα αυριο κ να μην έρθουν πολλοί..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα