Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα ήρθε σε φίλο μου όποτε ακόμα δεν τη γλιτωσαμε. 

Λες να με αρπαξουν την ωρα που παω να ψηφισω χαχαχα, μπορουμε να βρουμε την λιστα καπου ?

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απορία : ο γραμματέας ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα που θα οριστεί (σε ειδικό εκλογικό κατάλογο) ή τον ορίζουν σε κοντινό μέρος από εκεί που ψηφίζει συνήθως ώστε να μπορεί να απουσιάσει για κάποια ορισμένη ώρα ?

Δημοσ.

Απορία : ο γραμματέας ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα που θα οριστεί (σε ειδικό εκλογικό κατάλογο) ή τον ορίζουν σε κοντινό μέρος από εκεί που ψηφίζει συνήθως ώστε να μπορεί να απουσιάσει για κάποια ορισμένη ώρα ?

Από φίλο μου που τελείωσε νομική και πηγαίνει κάθε φορά γραμματέας. Τον βάζουν πάντα σε άσχετο εκλογικό τμήμα από αυτό που ανήκει και δεν μπορεί να ψηφίσει παρά μόνο αν τον αφήσουν για λίγο να φύγει και να πάει στο εκλογικό του τμήμα.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ο γραμματέας ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα στο οποίο ανήκει.

Τον γραμματέα δεν τον ορίζουν, όπως ορίζουν από τον Άρειο Πάγο τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Τον γραμματέα συνήθως τον επιλέγει ο δικαστικός αντιπρόσωπος και μπορεί να είναι γραμματέας σε παντελώς άσχετη εκλογική περιφέρεια.

Εάν τύχει να υπηρετεί κοντά στο εκλογικό τμήμα όπου κανονικά ανήκει (πχ στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, σε άλλη αίθουσα) πετάγεται για λίγα λεπτά και ψηφίζει. Εάν όμως υπηρετεί σε άσχετο εκλογικό τμήμα (ή και σε μακρινή εκλογική περιφέρεια), απλώς δεν ψηφίζει. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Ήρθε κ σεμενα να πάω..Καλά στις 6 πρέπει να είμαστε εκεί???

Υπερβολές. Αν είσαι 6.30, 6.40 ειναι μια χαρά.

Στις 6.00 δεν θα ειναι ούτε ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Δημοσ.

Οι δικαστικοί πως επιλέγονται; Έχω ένα φίλο δικηγόρο που έχει κάνει αίτηση στις δύο τελευταίες εκλογές και δεν τον πήραν σε καμία. Στην πρώτη, στις Ευρωεκλογές νομίζω, είχαν πάρει όλους τους γνωστούς μας δικηγόρους εκτός από αυτόν. Είναι φυσιολογικό;

Δημοσ.

Οι δικαστικοί πως επιλέγονται; Έχω ένα φίλο δικηγόρο που έχει κάνει αίτηση στις δύο τελευταίες εκλογές και δεν τον πήραν σε καμία. Στην πρώτη, στις Ευρωεκλογές νομίζω, είχαν πάρει όλους τους γνωστούς μας δικηγόρους εκτός από αυτόν. Είναι φυσιολογικό;

Νομίζω φυσιολογικό είναι. Δεν ξέρω πως κάνουν την κλήρωση αλλά πιστεύω θα υπάρχουν σίγουρα περισσότερες αιτήσεις από τις διαθέσιμες θέσεις εκλογικών τμημάτων άρα κάποιοι θα μείνουν απ'έξω, αυτό διότι είναι αρκετά τα χρήματα που πληρώνεται ο δικαστικός και αρκετοί κάνουν αίτηση, αλλά βέβαια είναι αρκετές και οι ευθύνες του μέχρι να παραλάβει το υλικό πριν τις εκλογές και να το παραδώσει μετά το τέλος των εκλογών και την καταμέτρηση.

Δημοσ.

Την προηγούμενη φορά ήρθε η αστυνομία Παρασκευή απόγευμα. Οπότε μη χαίρεστε ακόμα!

Δημοσ.

Ήρθε κ σεμενα να πάω..Καλά στις 6 πρέπει να είμαστε εκεί???

Mην πας στις 6, θα σε βαλουν να στησεις θρανια, καρεκλες, ψηφοδελτια.:P

• Super Moderators
Δημοσ.

Επιλέγονται βάσει αυτοματοποιημένης κλήρωσης στον Άρειο Πάγο. 

H διαδικασία κλήρωσης περιγράφεται εδώ.

Mην πας στις 6, θα σε βαλουν να στησεις θρανια, καρεκλες, ψηφοδελτια. :P

Μπα, και στις 6.30 θα τον βάλουν να στήσει θρανία, καρέκλες, ψηφοδέλτια. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...