jakegate7 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 σήμερα ήρθε το χαρτί, Γ τακτικό μέλος. Αν και δεν το παρέλαβα ο ίδιος επειδή έλειπα, θα πάω μιας και είναι πρώτη φορά. Ελπίζω να είναι αρκετά άτομα και να μοιράσουμε τις βάρδιες όπως είπε ο paredwse.
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Το σύνηθες είναι να δίδεται σε μερικούς δικαστικούς υπάλληλος ένα εκλογικό διαμέρισμα (ή, σε περίπτωση μεγάλου διαμερίσματος, να κόβεται στα δύο ή στα τρία) και από τους εκλογικούς καταλόγους να διαλέγουν τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Συνήθως επιλέγονται ηλικίες από 20-κάτι έως τα 50-κάτι, με τη λογική ότι οι 60άρηδες και οι 18άρηδες δεν θα αντέξουν (οι πρώτοι λόγω έλλειψης αντοχής και οι δεύτεροι από το ξενύχτι του Σαββάτου ). Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να κάνει κάτι πολύ απλό για να μην ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο: Αν υποθέσουμε ότι έχει στη διάθεσή του έξι μέλη εφορευτικής επιτροπής (τακτικά και αναπληρωματικά) οργανώνει "βάρδιες" των 2 ατόμων ανά πεντάωρο: μία βάρδια 07.00 με 12.00, μία 12.00 με 17.00 και μία 17.00 έως το τέλος (μαζί με την καταμέτρηση). Με αυτόν τον τρόπο και δεν ταλαιπωρεί όλα τα μέλη συνεχώς (αφού στην πραγματικότητα δύο άτομα χρειάζεται να έχει συνέχεια) και είναι τα μέλη της εφορευτικής ευχαριστημένα αφού δεν θα κάτσουν να φάνε όλη τη μέρα τους. Προσωπικά αυτό εφαρμόζω πάντα και αυτό θα εφαρμόσω και σε αυτές τις εκλογές. ενδιαφερον επειδη μου τυχε τακτικο μελος επιτροπης , ξερεις αν μπορω να επικοινωνησω μαζι τους πριν τις εκλογες ωστε να παω σε βαρδια που με βολευει, γιατι δε θελω να χασω τη δουλεια το σαββατο το βραδυ?
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 ενδιαφερον επειδη μου τυχε τακτικο μελος επιτροπης , ξερεις αν μπορω να επικοινωνησω μαζι τους πριν τις εκλογες ωστε να παω σε βαρδια που με βολευει, γιατι δε θελω να χασω τη δουλεια το σαββατο το βραδυ? Πρόσεξε να δεις: αυτό που περιέγραψα πιο πάνω είναι αυτό που κάνουν ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι (μεταξύ αυτών και εγώ). Δεν είναι απαραίτητο ότι το κάνουν όλοι. Μπορεί να πέσεις σε κάποιον τυπολάτρη ή καινούργιο και να μην δουλεύει έτσι - βέβαια δεν χάνεις τίποτα με το να το προτείνεις. Τον δικαστικό αντιπρόσωπο του τμήματος στο οποίο έχεις οριστεί μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής μπορείς να τον μάθεις την Παρασκευή το απόγευμα ή το Σάββατο το πρωί από τον Δήμο όπου ανήκει το εκλογικό τμήμα. Ζητάς, για παράδειγμα, το τηλέφωνο επικοινωνίας του δικαστικού αντιπροσώπου στο 584ο τμήμα - υποθέτω ότι θα στο δώσουν. 1
panos2171 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν πάει κάποιος είτε είναι τακτικός είτε αναπληρωματικός υπάρχουν κυρώσεις; Θέλω να πω εφαρμόζεται κανονικά ο νόμος;
Super Moderators paredwse Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν πάει κάποιος είτε είναι τακτικός είτε αναπληρωματικός υπάρχουν κυρώσεις; Θέλω να πω εφαρμόζεται κανονικά ο νόμος; Εναπόκειται στην καλή διάθεση του δικαστικού αντιπροσώπου και τα κέφια του Εισαγγελέα. Αν δεν κάνω λάθος, στις εκλογές του 1996, όπου είχε γίνει γενικά χαμός (και δικαστικοί αντιπρόσωποι έλειπαν και εφορευτικές επιτροπές δεν είχαν πάει) είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε όσους δεν είχαν παρουσιαστεί.
Anorymous Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μεχρι ποτε ερχεται επιστολη και τελικα ποιοι πανε, πχ εχω ακουσει οτι αν μενεις στο δημο Αθηναιων και ψηφιζεις Περιστερι η Αιγάλεω η Γλυφαδα κλπ κλπ δεν σε καλουν καλουν μονο οσους μενους εκει που ψηφιζουν δηλαδη εισαι κατοικος Γλυφαδας και ψηφιζεις στην Γλυφαδα η εισαι κατοικος Αγιων Αναργυρων και μενεις Αγιους Αναργυρους. Ισχυει ????
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μεχρι ποτε ερχεται επιστολη και τελικα ποιοι πανε, πχ εχω ακουσει οτι αν μενεις στο δημο Αθηναιων και ψηφιζεις Περιστερι η Αιγάλεω η Γλυφαδα κλπ κλπ δεν σε καλουν καλουν μονο οσους μενους εκει που ψηφιζουν δηλαδη εισαι κατοικος Γλυφαδας και ψηφιζεις στην Γλυφαδα η εισαι κατοικος Αγιων Αναργυρων και μενεις Αγιους Αναργυρους. Ισχυει ???? Οι επιστολές για εφορευτική επιτροπή έρχονται 1-2 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Δεν έχει σημασία που μένεις. Η επιστολή έρχεται στην διεύθυνση που είναι δηλωμένη στον δήμο και στην περιοχή που έχεις διατηρήσει τα εκλογικά σου δικαιώματα. Ο φίλος μου π.χ ψηφίζει επαρχία, η επιστολή έρχεται στο σπίτι του στην επαρχία και όχι εδώ που μένει στην Αθήνα. Νομίζω μπορείς να ενημερώσεις κάποια υπηρεσία ώστε αν είναι να σου έρθει χαρτί για εφορευτική να το στείλουν εκεί που μένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Νομίζω μπορείς να ενημερώσεις κάποια υπηρεσία ώστε αν είναι να σου έρθει χαρτί για εφορευτική να το στείλουν εκεί που μένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος. trolololol
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 trolololol Καθόλου trolol. Το 2009 που είχα κληθεί εφορευτική κάποια στιγμή ρώτησα τον δικαστικό αντιπρόσωπο τι μπορεί να γίνει στην περίπτωση που π.χ εγώ ψηφίζω εδώ που είμαι τώρα αλλά στο μέλλον πάω να μείνω στην 2η κατοικία μου χωρίς να μεταφέρω τα εκλογικά μου δικαιώματα στον άλλο δήμο. Μου είπε ο δικαστικός να στείλω ταχυδρομικώς μια επιστολή στο πρωτοδικείο της περιοχής μου και να τους ενημερώσω για την νέα μου διεύθυνση, αλλά έπρεπε να γράψω να στείλουν την επιστολή και σε συγκεκριμένη υπηρεσία του πρωτοδικείου γιατί γίνεται χαμός εκεί και παίζει να την χάσουν. Την υπηρεσία αυτή δεν την θυμόταν ο δικαστικός.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 το trololol δεν σήμαινε ότι λες ψέματα, αλλά ότι θα τρέξουμε αμέσως να το κάνουμε 1
Anorymous Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Οι επιστολές για εφορευτική επιτροπή έρχονται 1-2 εβδομάδες πριν τις εκλογές. Δεν έχει σημασία που μένεις. Η επιστολή έρχεται στην διεύθυνση που είναι δηλωμένη στον δήμο και στην περιοχή που έχεις διατηρήσει τα εκλογικά σου δικαιώματα. Ο φίλος μου π.χ ψηφίζει επαρχία, η επιστολή έρχεται στο σπίτι του στην επαρχία και όχι εδώ που μένει στην Αθήνα. Νομίζω μπορείς να ενημερώσεις κάποια υπηρεσία ώστε αν είναι να σου έρθει χαρτί για εφορευτική να το στείλουν εκεί που μένεις αλλά δεν είμαι σίγουρος. Εγω ψηφιζω αλλου , μενω αλλου και αλλη διευθηνση λεω οτι μενω χαχαχα οτι νανε Ελπιζω να μην με εχουν καλεσει και το μαθω οταν παω.
Moderators stormrain Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Μεχρι ποτε ερχεται επιστολη Σήμερα ήρθε σε φίλο μου όποτε ακόμα δεν τη γλιτωσαμε.
XronisR Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2015 Παντως προσωπικα εμενα με ειχε καλεσει στο κινητο η τοπικη αστυνομια για να μου φερει το χαρτι σπιτι.Τους ειπα οτι θα περασω ο ιδιος απο το τμημα(να παραδωθω κιολας)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα