Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, και εμενα μου ηρθε χαρτι ως αναπληρωματικο μελος εφορευτικης επιτροπης...

το θεμα ομως ειναι οτι ειμαι ετεροδημοτης στην Αθηνα, οποτε ψηφιζω Γαλατσι, ΑΛΛΑ μενω Νεο κοσμο.. να σηκωθω 5 παρα το πρωι για να κανω ταξιδι με τα μεσα για να παω να κανω τον μα..α..α και να μην παρω μια δεν προκειται...

Το θεμα ειναι ενα.. εχει ακουσει ποτε κανεις να κανουν κατι σε καποιον που δεν εχει παει?? 

υ.γ. αν ηταν στην περιοχη μου το εκλ. τμημα ευχαριστως θα πηγαινα να βοηθησω (οχι οτι θα καθομουν πανω απο 8ωρο)

• Απαντ. 201
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παίδες και σε εμένα ήρθε το χαρτί για αναπληρωματικό μέλος...

Υποτίθεταθ πρεπει να παρουσιαστούμε στις 6. Επειδή όμως ξέρω ένα κάρο περιπτώσεις, που κράτησαν τα αναπληρωματικά μέλη και τα κανονικά λάκισαν, να παρουσιαστώ κανα μισάωρο αργότερα για να με διώξουν;

Πως να το παίξω..;

Δημοσ.

Τίποτα δεν διασφαλίζει κανένα αφού δεν ξέρεις πόσοι και αν θα εμφανιστούν.

Εδώ έχουν τύχει περιτπώσεις που κάποιος, που δεν ήταν ούτε τακτικό μέλος ούτε αναπληρωματικό, να σκεφτεί να πάει να ψηφίσει πρωί για να ξεμπερδεύει και να τον κρατήσουν ελλείψει άλλων.

Πάντως έχει πλάκα (και κοινωνικό ενδιαφέρον) το πως ένα μεγάλο ποσοστό όσων "κληρώνονται" είναι τόσο ασθενικοί οργανισμοί. Ο ένας παρουσιάζει χαρτί γιατρού γιατί πάσχει από το στομάχι του (πχ κρίση έλκους), ο άλλος στέλνει τη μάνα του να πει ότι στραμπούληξε το πόδι του  και ο τρίτος (ο υγιής) έχει πάει στο χωριό για ελιές γιατί ο πατέρας του δεν μπορεί :-)

Δημοσ.

Κοιταξε δεν εχω θεμα με το να λαβω μέρος αλλα εχω θεμα με το να με "κοροϊδεψουν" και να μείνω εγω...

Δημοσ.

Αυτό που ίσως έχει νόημα να κάνεις είναι να πας προς το απόγευμα (για να ψηφίσεις κιόλας - υποθέτω ότι ως ειθιστε σε κάλεσαν στο εκλογικό κέντρο που ψηφίζεις) και μετά να μείνεις για την καταμέτρηση. Έχει και λίγη πλάκα γιατί βλέπεις ένα κομμάτι της διαδικασίας σε απευθείας μετάδοση...

Δημοσ.

σε κάθε εκλογές το ίδιο θέμα.

με κάλεσαν εφορευτική, πως θα γίνει να μη πάω;

εμένα μου τι δίνει απίστευτα το γεγονός ότι για μια δουλειά κάποιοι πληρώνονται και κάποιοι άλλοι καλούνται με το ζόρι.

και για να απαντήσω στον φίλο που ρωτάει:

πας ΜΟΝΟ με βύσμα. δημοκρατικά πράγματα

ο δικαστικός επιλέγει. και όπως είναι φυσικό επιλέγει δικούς του ανθρώπους για να πάρουν το 100ρι (νομίζω τόσο είναι)

τα ξέρω από γνωστή μου που και σε αυτές τις εκλογές παρακαλάει να πάει ο δικηγόρος φίλος σαν δικαστικός ώστε να την πάρει μαζί του να βγάλει ένα χαρτζιλίκι. όπως είχε κάνει και στις προηγούμενες εκλογές

από την άλλη πλευρά έχω έναν άλλον φίλο που βρίζει γιατί τον επιλέξανε εφορευτική

εγώ πάντως έχω μεγάλη περιέργεια για το πως "κληρώνονται" τα μέλη της εφορευτικής .

δε γίνεται άτομα να έχουν πάει 5-6 φορές συνεχόμενες (ναι γνώρισα τέτοιο άτομο) και άλλοι καθόλου.

η Δημοκρατία δίνει ρεσιταλ 

υπό αυτές τις συνθήκες δε μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που απλά δε γουστάρει να πάει. 

από την άλλη έχει πλάκα που όσοι καλούνται για εφορευτική τυχαίνει να έχουν κάποια πολύ σημαντική δουλειά αυτή τη μέρα ή να είναι άρρωστοι. φαντάζομαι αν παίρνανε το 100ρι θα εμφανίζονται στο κέντρο ακόμα και με πατερίτσες.

το δικαιότερο κατά τη γνώμη μου είναι να βάζανε δασκάλους καθηγητές να κάνουν αυτή τη δουλειά. αφού δε θέλουν να πληρώσουν.

από τη στιγμή που δάσκαλοι -καθηγητές γλιτώνουν 2 μέρες δουλειάς με τις εκλογές γιατι να μη τους βάλουν για εφορευτική;

το σκέφτεσαι και τρελαίνεσαι

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ είχα γνωστό μου που είχε κληθεί 6 φορές συνεχόμενα σε εφορευτική, βρωμάει πολύ ο τρόπος κλήρωσης των μελών, την 6η φορά δεν πήγε καθόλου και μου λέει ας στείλουν όλο το αστυνομικό σώμα της ελλάδας έξω απ' το σπίτι μου και να με πάνε δικαστήριο να φάω πρόστιμα δεν παίζει να πάω με τίποτα. Τελικά δεν έγινε τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.

Σύμφωνα με φίλο μπάτσο, (όχι λόγω ιδιότητας, αλλά "εμπειρίας) μου λέει άπαξ και σε τσιμπήσουν μια φορά, οι πιθανότητες είναι...αρκετά αυξημένες να επανα-τσιμπηθείς!

Με αποτέλεσμα να γνωρίζουμε άτομα...ώ τι σύμπτωσις...να έχουν κληθεί 3-4-5 συνεχόμενες φορές.

Και γι'αυτο φοβάμαι...οτι έγινα ένας απο δαύτους.

Δημοσ.

Αλήθεια, ξέρει κανείς σίγουρα πως γίνονται οι "κληρώσεις"; Δηλαδή ποια είναι η ακριβής διαδικασία.

Γιατί πραγματικά είναι πολύ περιέργες οι "πιθανότητες" ένα άτομο να "κληρώνεται" 3-4 φορές (προσωπικά μέχρι τώρα είναι 2 ή 3, δεν είμαι σίγουρος) αλλά το τζόκερ ή το λαχείο να μην μου κάθονται :-) (αν και τόσο "τυχερός")

Δημοσ.

Μου ηρθε κι εμενα το χαρτι για εφορευτικη επιτροπη σαν τακτικο μελος..

Τον Μαιο στις αυτοδιοικητικες μου ειχε ερθει χαρτι σαν αναπληρωματικο μελος και πηγα μονο την πρωτη Κυριακη

οπου ημασταν τα 3 ατομα απο τα 8..

Την δευτερη Κυριακη απλα δεν πηγα..Καταρχας οι περισσοτεροι δεν ερχονται και αυτοματως αν πας γινεσαι κοροιδο..

Οσον αφορα αυτους που λενε να πας για να δεις την διαιδικασια σιγα την διαδικασια ρε παιδια..

Αντε να πας 1 φορα απο περιεργεια να την δεις την διαδικασια,2η και 3η φορα τι να πας να κανεις;

Δεν ειχα σκοπο να παω να ψηφισω οποτε αφου ειμαι και στην εφορευτικη δεν θα περασω ουτε απεξω B)

• Super Moderators
Δημοσ.

Αλήθεια, ξέρει κανείς σίγουρα πως γίνονται οι "κληρώσεις"; Δηλαδή ποια είναι η ακριβής διαδικασία.

Γιατί πραγματικά είναι πολύ περιέργες οι "πιθανότητες" ένα άτομο να "κληρώνεται" 3-4 φορές (προσωπικά μέχρι τώρα είναι 2 ή 3, δεν είμαι σίγουρος) αλλά το τζόκερ ή το λαχείο να μην μου κάθονται :-) (αν και τόσο "τυχερός")

Το σύνηθες είναι να δίδεται σε μερικούς δικαστικούς υπάλληλος ένα εκλογικό διαμέρισμα (ή, σε περίπτωση μεγάλου διαμερίσματος, να κόβεται στα δύο ή στα τρία) και από τους εκλογικούς καταλόγους να διαλέγουν τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Συνήθως επιλέγονται ηλικίες από 20-κάτι έως τα 50-κάτι, με τη λογική ότι οι 60άρηδες και οι 18άρηδες δεν θα αντέξουν (οι πρώτοι λόγω έλλειψης αντοχής και οι δεύτεροι από το ξενύχτι του Σαββάτου :P). 

Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να κάνει κάτι πολύ απλό για να μην ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο:

Αν υποθέσουμε ότι έχει στη διάθεσή του έξι μέλη εφορευτικής επιτροπής (τακτικά και αναπληρωματικά) οργανώνει "βάρδιες" των 2 ατόμων ανά πεντάωρο: μία βάρδια 07.00 με 12.00, μία 12.00 με 17.00 και μία 17.00 έως το τέλος (μαζί με την καταμέτρηση). 

Με αυτόν τον τρόπο και δεν ταλαιπωρεί όλα τα μέλη συνεχώς (αφού στην πραγματικότητα δύο άτομα χρειάζεται να έχει συνέχεια) και είναι τα μέλη της εφορευτικής ευχαριστημένα αφού δεν θα κάτσουν να φάνε όλη τη μέρα τους. 

Προσωπικά αυτό εφαρμόζω πάντα και αυτό θα εφαρμόσω και σε αυτές τις εκλογές.

• Like 2
Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πολύ για την αναλυτική (όπως πάντα) εξήγηση paredwse.

Τελικά αυτό με την υποτιθέμενη "κλήρωση" που, όλα τα χρόνια που θυμάμαι, χρησιμοποιείται σαν καραμέλα είναι urban myth.

Δημοσ.

Το σύνηθες είναι να δίδεται σε μερικούς δικαστικούς υπάλληλος ένα εκλογικό διαμέρισμα (ή, σε περίπτωση μεγάλου διαμερίσματος, να κόβεται στα δύο ή στα τρία) και από τους εκλογικούς καταλόγους να διαλέγουν τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.

Συνήθως επιλέγονται ηλικίες από 20-κάτι έως τα 50-κάτι, με τη λογική ότι οι 60άρηδες και οι 18άρηδες δεν θα αντέξουν (οι πρώτοι λόγω έλλειψης αντοχής και οι δεύτεροι από το ξενύχτι του Σαββάτου :P). 

Σε κάθε περίπτωση, ο δικαστικός αντιπρόσωπος μπορεί να κάνει κάτι πολύ απλό για να μην ταλαιπωρεί όλον τον κόσμο:

Αν υποθέσουμε ότι έχει στη διάθεσή του έξι μέλη εφορευτικής επιτροπής (τακτικά και αναπληρωματικά) οργανώνει "βάρδιες" των 2 ατόμων ανά πεντάωρο: μία βάρδια 07.00 με 12.00, μία 12.00 με 17.00 και μία 17.00 έως το τέλος (μαζί με την καταμέτρηση). 

Με αυτόν τον τρόπο και δεν ταλαιπωρεί όλα τα μέλη συνεχώς (αφού στην πραγματικότητα δύο άτομα χρειάζεται να έχει συνέχεια) και είναι τα μέλη της εφορευτικής ευχαριστημένα αφού δεν θα κάτσουν να φάνε όλη τη μέρα τους. 

Προσωπικά αυτό εφαρμόζω πάντα και αυτό θα εφαρμόσω και σε αυτές τις εκλογές.

Δεν ειναι το συνηθες ομως να ερχονται οι 6 απο τους 8 της εφορευτικης επιτροπης οποτε σε περιπτωση που πανε 2 ατομα την βγαζουν εκει απο το πρωι μεχρι το τελος της διαδικασιας.

Στην δικη μου περιπτωση στις αυτοδιοικητικες του περασμενου Μαιου ημασταν 3 ατομα και φυγαμε

ο καθενας για καποια ωρα.

Αλλωστε 2 ατομα χρειαζονται για να δινουν τα ψηφοδελτια.

Απ οτι μου ειχε πει ο δικαστικος αντιπροσωπος κατα την καταμετρηση των ψηφων πρεπει

τα μελη της εφορευτικης να ειναι εκει.

Εμεις και οι 3 ημασταν παροντες στην καταμετρηση και μετα υπογραψαμε και φυγαμε.

Παίδες και σε εμένα ήρθε το χαρτί για αναπληρωματικό μέλος...

Υποτίθεταθ πρεπει να παρουσιαστούμε στις 6. Επειδή όμως ξέρω ένα κάρο περιπτώσεις, που κράτησαν τα αναπληρωματικά μέλη και τα κανονικά λάκισαν, να παρουσιαστώ κανα μισάωρο αργότερα για να με διώξουν;

Πως να το παίξω..;

Το να πας και να σε διωξουν ειναι κομματακι δυσκολο εκτος αν εισαι τοσο τυχερος και εχουν παει αρκετα ατομα.

Το οτι εισαι αναπληρωματικο μελος δεν λεει κατι.

Στις αυτοδιοικητικες του Μαιου στην δικη μου περιπτωση εμφανιστηκαμε 3 ατομα εκ των οποιων οι 2 ημασταν

αναπληρωματικα μελη.Τα υπολοιπα μελη δεν μας εκαναν την τιμη.

Αν για δικους σου λογους πρεπει να πας πηγαινε μεσημερακι και σε περιπτωση που σου πουν να κατσεις θα φας

λιγοτερο πακετο απο το να κατσεις εκει απο τις 7 το πρωι.

Η καλυτερη λυση ειναι να μην πας καθολου κατα την προσωπικη μου γνωμη.

Απο εκει και περα εσυ αποφασιζεις ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...