Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 20 minutes ago, Ather said: Έχει αλλάξει από παλιά; Το λέω διότι ο γραμματέας επιλέγεται από την εφορευτική επιτροπή. Συνήθως ο δικαστικός αντιπρόσωπος λέει σε όλους να υπογράψουν ένα χαρτί και επειδή δε γνωρίζουν το νόμο, ψαρώνουν, το υπογράφουν και κάνουν τον άλλον γραμματέα (που πληρώνεται). Δεν έχουν αλλάξει τίποτα από παλιά, έτσι ήταν πάντα. Θεωρητικά ο γραμματέας εκλέγεται από την εφορευτική επιτροπή. Πάντα (μα πάντα) εκλέγεται ο γραμματέας που έχει την εμπιστοσύνη του δικαστικού αντιπροσώπου. Πάντα. Γιατί ο γραμματέας είναι το 'δεξί χέρι' του δικαστικού αντιπροσώπου. Αλίμονο αν έχω δίπλα μου κάποιον άγνωστο/άσχετο/whatever - του οποίου τα κίνητρα δεν ξέρω καν, για να τα λέμε κι όλα.
Ather Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 9 λεπτά πριν, paredwse είπε Δεν έχουν αλλάξει τίποτα από παλιά, έτσι ήταν πάντα. Θεωρητικά ο γραμματέας εκλέγεται από την εφορευτική επιτροπή. Πάντα (μα πάντα) εκλέγεται ο γραμματέας που έχει την εμπιστοσύνη του δικαστικού αντιπροσώπου. Πάντα. Γιατί ο γραμματέας είναι το 'δεξί χέρι' του δικαστικού αντιπροσώπου. Αλίμονο αν έχω δίπλα μου κάποιον άγνωστο/άσχετο/whatever - του οποίου τα κίνητρα δεν ξέρω κι όλας, για να τα λέμε κι όλα. Είχαν καλέσει τον αδερφό μου στην εφορευτική επιτροπή. Αφού είχε πάει, έσκασε μία κοπέλα και είπε "εμένα με έστειλε ο δήμαρχος". Σε κάποια στιγμή ο δικαστικός αντιπρόσωπος τους έδωσε ένα χαρτί που έλεγε ότι αυτοί συμφωνούν να είναι γραμματέας η κοπέλα που ήρθε. Ο αδερφός μου διάβασε το χαρτί, το υπέγραψε διότι δε γνώριζε και μετά μου το είπε. Αφού διάβασα το νόμο επιβεβαίωσα την υποψία του και στη συνέχεια ρώτησα φίλο μου δικηγόρο που ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Αυτός συμφώνησε μαζί μου. Ότι δηλαδή η επιτροπή ορίζει μέσω ψηφοφορίας και επειδή δεν το γνωρίζουν υπογράφουν ό,τι τους δώσει ο αντιπρόσωπος. Μάλιστα, ο φίλος μου, μου είχε προτείνει να με κάνει και εμένα γραμματέα σε άλλες εκλογές. Αντιγράφω από το νόμο. " Άρθρο 63 (Άρθρο 63 Π.Δ. 96/2007) Γραμματέας εφορευτικής επιτροπής 1. Η εφορευτική επιτροπή αναθέτει καθήκοντα γραμματέα για τη σύνταξη των πρακτικών της σε υπάλληλο δημόσιο ή δημοτικό ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που είναι υποχρεωμένος να τα εκτελέσει. 2. Αν δεν μπορεί η εφορευτική επιτροπή να αναθέτει τα καθήκοντα γραμματέα, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, τα αναθέτει σε έναν εκλογέα ή σ’ ένα από τα τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη της και στην ανάγκη σε δημοτικό υπάλληλο. " " Άρθρο 61 (Άρθρο 61 Π.Δ. 96/2007) Καθήκοντα εφορευτικών επιτροπών 2. Η επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Σε ισοψηφία νικάει η ψήφος του προέδρου. " Συνεπώς στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όχι απλά τους ψάρωσε, αλλά όρισε πρόσωπο της επιθυμίας του δημάρχου. 1
aris1986 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Κάπως έτσι και ένας παλιός φίλος τώρα.πια δεν μιλάμε, φαντάσου στυλ Ρουβίκωνας σε κάθε εκλογές μέσα για να "παίρνει τα 200€" το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Είχε δόντι. Επειδή ήταν αντιδραστικός τύπος γενικά με την εξουσία, αλλά πήγαινε σε κάτι τέτοια για να τσιμπάει λεφτά. Και μου είχε κάνει εντύπωση. Αλλά γνώριζε και τα κατάλληλα άτομα τότε που τον "διόριζαν". 1
Ather Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, aris1986 είπε Κάπως έτσι και ένας παλιός φίλος τώρα.πια δεν μιλάμε, φαντάσου στυλ Ρουβίκωνας σε κάθε εκλογές μέσα για να "παίρνει τα 200€" το Σαββατοκύριακο των εκλογών. Είχε δόντι. Επειδή ήταν αντιδραστικός τύπος γενικά με την εξουσία, αλλά πήγαινε σε κάτι τέτοια για να τσιμπάει λεφτά. Και μου είχε κάνει εντύπωση. Αλλά γνώριζε και τα κατάλληλα άτομα τότε που τον "διόριζαν". Η πλάκα θα είναι να έχει συνεννοηθεί η εφορευτική και να πουν στον εκλογικό αντιπρόσωπο "όχι" και να ορίσουν μεταξύ τους άλλο άτομο! Ζω για να δω κάτι τέτοιο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 17 minutes ago, Ather said: Είχαν καλέσει τον αδερφό μου στην εφορευτική επιτροπή. Αφού είχε πάει, έσκασε μία κοπέλα και είπε "εμένα με έστειλε ο δήμαρχος". Σε κάποια στιγμή ο δικαστικός αντιπρόσωπος τους έδωσε ένα χαρτί που έλεγε ότι αυτοί συμφωνούν να είναι γραμματέας η κοπέλα που ήρθε. Ο αδερφός μου διάβασε το χαρτί, το υπέγραψε διότι δε γνώριζε και μετά μου το είπε. Αφού διάβασα το νόμο επιβεβαίωσα την υποψία του και στη συνέχεια ρώτησα φίλο μου δικηγόρο που ήταν δικαστικός αντιπρόσωπος. Αυτός συμφώνησε μαζί μου. Ότι δηλαδή η επιτροπή ορίζει μέσω ψηφοφορίας και επειδή δεν το γνωρίζουν υπογράφουν ό,τι τους δώσει ο αντιπρόσωπος. Μάλιστα, ο φίλος μου, μου είχε προτείνει να με κάνει και εμένα γραμματέα σε άλλες εκλογές. Αντιγράφω από το νόμο. " Άρθρο 63 (Άρθρο 63 Π.Δ. 96/2007) Γραμματέας εφορευτικής επιτροπής 1. Η εφορευτική επιτροπή αναθέτει καθήκοντα γραμματέα για τη σύνταξη των πρακτικών της σε υπάλληλο δημόσιο ή δημοτικό ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου, που είναι υποχρεωμένος να τα εκτελέσει. 2. Αν δεν μπορεί η εφορευτική επιτροπή να αναθέτει τα καθήκοντα γραμματέα, σύμφωνα με την προηγούμενη παράγραφο, τα αναθέτει σε έναν εκλογέα ή σ’ ένα από τα τακτικά ή αναπληρωματικά μέλη της και στην ανάγκη σε δημοτικό υπάλληλο. " " Άρθρο 61 (Άρθρο 61 Π.Δ. 96/2007) Καθήκοντα εφορευτικών επιτροπών 2. Η επιτροπή αποφασίζει κατά πλειοψηφία. Σε ισοψηφία νικάει η ψήφος του προέδρου. " Συνεπώς στο συγκεκριμένο παράδειγμα, όχι απλά τους ψάρωσε, αλλά όρισε πρόσωπο της επιθυμίας του δημάρχου. Δεν διαβάζω κάτι διαφορετικό από αυτά που έγραψα παραπάνω.
Ather Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 http://www.odigostoupoliti.eu/grammateas-ekloges-2019-poios-orizetai-kai-pos-plironetai/ " Ο γραμματέας της εφορευτικής επιτροπής ορίζεται από τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο του εκλογικού τμήματος, Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Ως εκ τούτου οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι επιλέγουν για γραμματείς πρόσωπα της εμπιστοσύνης τους, που γνωρίζουν ότι έχουν τα προσόντα και την εμπειρία, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στη διεξαγωγή της ψηφοφορίας " Εντάξει, αλλά αυτό είναι κοροϊδία. Ο νόμος μιλάει για επιλογή μέσω ψηφοφορίας και αυτό που λένε στον κόσμο είναι ισχύει απευθείας ορισμός από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο. 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 8 hours ago, Ather said: [...] " Εντάξει, αλλά αυτό είναι κοροϊδία. Ο νόμος μιλάει για επιλογή μέσω ψηφοφορίας και αυτό που λένε στον κόσμο είναι ισχύει απευθείας ορισμός από το Δικαστικό Αντιπρόσωπο. Σκέψου το ως εξής: ως δικαστικός αντιπρόσωπος, έχω την ευθύνη της όλης διαδικασίας, τη σωστή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και την αποτροπή οποιουδήποτε παρατράγουδου παρά τις περί του αντιθέτου προσπάθειες μερικών αντιπροσώπων κομμάτων/συνδυασμών, την εξαγωγή αποτελεσμάτων, την ορθή καταγραφή τους ανά συνδυασμό και ψηφοδέλτιο στα δύο βιβλία διαλογής, την ορθή σύνταξή των πρακτικών και την παράδοσή όλων αυτών στο Πρωτοδικείο κάποια στιγμή αργά το βράδυ, όταν όλοι οι υπόλοιποι είτε έχουν πάει για ύπνο είτε ξενυχτάνε για να δούνε τα αποτελέσματα που εγώ (και άλλοι σαν εμένα) έχω βγάλει, είτε τα πίνουν για να γιορτάσουν/ξεχάσουν. Θεωρείς λογικό να έχω ως άμεσο βοηθό μου κάποια/κάποιον που δεν επιλέγω εγώ ο ίδιος; Που δεν τον ξέρω, που δεν τον εμπιστεύομαι, που δεν ξέρω τα κίνητρά του ή τις διασυνδέσεις του με τους τοπικούς ή μη υποψηφίους; Αν ναι, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Αυτά και τίποτε άλλο καθώς είναι προφανές ότι τραβάς κάποιου είδους ζόρι με το όλο θέμα. Καλή συνέχεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα