Adon1s Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δεν είναι μαλάκες, εκτελούν τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες. Οι ένορκοι μαλάκες είναι; Θα μου πεις με τη λογική σου μπορεί και να είναι. Το καλύτερο όλων πάντως είναι ότι όλα αυτά τα λένε έλληνες. Έχω κάνει μία φορά γραμματέας (έτυχε) και δύο εφορευτική. Εσύ πόσες φορές έχεις κάνει καραγκιόζης; Μια φορα οταν με καλεσαν και προς το τελος της ημερας οταν ειδα οτι δε τραβουσε το κλιμα της αιθουσας απλα αυτοσχεδιασα και εφυγα .
Miracle Worker Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 δεν θυμάμαι αλλά παίρνει κάποια ευθύνη μέλος της εφορευτικής επιτροπής ή ξεσκίζουν μόνο τον δικαστικό αντιπρόσωπο και τον γραμματέα (που υπογράφουν) αν γίνει κάποια μλκία? οι πολλές ώρες λύνονται με βάρδιες, αν έρθουν όλοι όμως... το θέμα είναι να γίνει ηλεκτρονικά η ψηφοφορία... Ούτε εγώ θυμάμαι, αλλά και τι σημασία έχει; Ο οικοδόμος δηλαδή δεν πληρώνεται επειδή την ευθύνη την έχει ο πολιτικός μηχανικός; Δεν είναι μαλάκες, εκτελούν τις υποχρεώσεις τους ως πολίτες. Οι ένορκοι μαλάκες είναι; Θα μου πεις με τη λογική σου μπορεί και να είναι. Το καλύτερο όλων πάντως είναι ότι όλα αυτά τα λένε έλληνες. Όταν η υποχρέωση σου ως πολίτης είναι να προσφέρεις τζάμπα εργασία σε ένα διεφθαρμένο κράτος, που τάιζε και συνεχίζει να ταΐζει πλουσιοπάροχα δεκάδες χιλιάδες άτομα, ναι, πιάνεσαι κορόιδο. Και σεβαστή η άποψη σου, αλλά δεν χρειάζεται να το παίζεις ανώτερος από τον συνομιλητή σου. 6
Super Moderators Thresh Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ούτε εγώ θυμάμαι, αλλά και τι σημασία έχει; Ο οικοδόμος δηλαδή δεν πληρώνεται επειδή την ευθύνη την έχει ο πολιτικός μηχανικός; Ούτε οι ένορκοι πληρώνονται πάντως και δεν βλέπω κάποια αντίδραση επειδή πληρώνεται ο δικαστής κι οι δικηγόροι... 1
defacer Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Όταν η υποχρέωση σου ως πολίτης είναι να προσφέρεις τζάμπα εργασία σε ένα διεφθαρμένο κράτος, που τάιζε και συνεχίζει να ταΐζει πλουσιοπάροχα δεκάδες χιλιάδες άτομα, ναι, πιάνεσαι κορόιδο. Και σεβαστή η άποψη σου, αλλά δεν χρειάζεται να το παίζεις ανώτερος από τον συνομιλητή σου. Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Αυτό που υποτίθεται ότι προσφέρεις δεν είναι εργασία (δε σε έβαλε κανείς να πας να σφουγγαρίσεις στο υπουργείο) αλλά κοινωνικό λειτούργημα. Βασικά δεν υποτίθεται καν ότι προσφέρεις -- για μένα αυτή η λέξη σημαίνει πως δεν έχεις υποχρέωση να το κάνεις, ενώ στην προκειμένη είναι ξεκάθαρο πως το καθεστώς είναι ότι έχεις υποχρέωση. Ακριβώς όπως έχεις υποχρέωση να πληρώσεις φόρους, για το οποίο επίσης πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βρίσκουν δημιουργικές εξηγήσεις για να πουν ότι είναι δικαιολογημένοι να μην κάνουν. Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση που μπορεί να νιώθει κανείς όταν νιώθει πως τον αδικούν ενώ ταυτόχρονα άλλοι περνάνε φίνα, αλλά: Η πραγματικότητα συνήθως απέχει έτη φωτός από αυτό που έχει στο μυαλό του ο αδικημένος (δεκάδες χιλιάδες ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς να κάνουν τίποτα). Δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περίπτωσης, ανέκαθεν αυτός που έχει τη σφίγγα έχει και αντίστοιχα στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας (κλασικό παράδειγμα κίνδυνος από τρομοκράτες vs κίνδυνος από τροχαίο). Η αγανάκτηση δεν είναι δικαιολογία. Αν σηκώσω το χέρι να χτυπήσω κάποιον αυτό αντικατοπτρίζει σε μένα, άσχετα αν ο άλλος απλά με στραβοκοίταξε ή αν έβριζε τη μάνα μου. Το αίσθημα της ευθύνης και της ηθικής δεν είναι λάστιχο. Αν π.χ. σήμερα φέρεσαι ηθικά και αύριο όχι αυτό σημαίνει πολύ απλά πως δεν είσαι ηθικός αλλά εκεί που δε σου κάνει κόπο εμφανίζεσαι ως τέτοιος. Η τοποθέτηση "δεν είμαι κορόιδο άρα δεν το κάνω" αν και πάλι δεν προκαλεί έκπληξη είναι για μένα στόχος για πολύ αυστηρή κριτική. Αν σου έλεγε ο γιατρός που εφημερεύει ανήμερα Χριστούγεννα ότι δεν πάει στη δουλειά επειδή δεν είναι κορόιδο να μην έχει ζωή και να πληρώνεται για ψίχουλα ενώ άλλοι (π.χ. φοροφυγάδες) ζουν πλουσιοπάροχα τι θα έλεγες; Αν σου έλεγε ο πυροσβέστης ότι δεν είναι κορόιδο να κάνει το ίδιο και μάλιστα ενίοτε με κίνδυνο της ζωής του για ένα μισθό που είναι επίσης αστείος μπροστά σ' αυτούς που λες ότι ζουν πλουσιοπάροχα τι θα έλεγες; Πως αυτοί επέλεξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά άρα δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται; Πρώτον αυτό απλά είναι σα να λες "εγώ είμαι δικαιολογημένος και σεις όχι because reasons" και δεύτερον και συ επέλεξες να είσαι Έλληνας πολίτης εφόσον δε σε εμποδίζει κανείς να μεταναστεύσεις και να πάρεις άλλη υπηκοότητα. Εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι λέγοντας "δεν είμαι κορόιδο" το παίζεις ανώτερος όχι απλά από το συνομιλητή σου αλλά από ολόκληρη μερίδα του πληθυσμού (αυτούς που σε αντίθεση με σένα "είναι κορόιδα")? Αλήθεια πως προκύπτει ότι "το παίζω" ανώτερος; Αυτός που τιμά τις υποχρεώσεις που είτε μας αρέσει είτε όχι έρχονται πακέτο μαζί με τα δικαιώματά του Έλληνα πολίτη το παίζει ανώτερος ή αυτός που επιλέγει να κρατήσει όσα δικαιώματα μπορεί και να τη σκαπουλάρει από όσες υποχρεώσεις μπορεί το παίζει κάτι άλλο; Η θέση μου δεν είναι "σου λένε να το κάνεις, σκάσε και κάντο". Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει επίσημα πρόβλεψη για τη σίτιση της εφορευτικής (και δεν εννοώ ένα σάντουιτς, και καφεδάκι να πιούν και ένα κανονικό γεύμα να φάνε και να έχει και σαλάτα) και γιατί όχι να πληρώνονται κιόλας ένα συμβολικό ποσό (ας πούμε σήμερα κάπου 10-20 ευρώ). Αλλά το γεγονός πως δε συμβαίνει αυτό δεν είναι δικαιολογία εφόσον δουλεύεις για το κέρδος "του κράτους", και το κράτος είσαι και σύ. 4
GreyHorse Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ούτε οι ένορκοι πληρώνονται πάντως και δεν βλέπω κάποια αντίδραση επειδή πληρώνεται ο δικαστής κι οι δικηγόροι... Έχω την εντύπωση ότι αποζημιώνονται με το μισθό ανειδίκευτου εργάτη. Αναλόγως το πόσο απασχολήθηκαν. Ελάχιστα μεν, κάτι παίρνουν όμως.
skiabox Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Miracle Worker : Δεν περισσεύουν λεφτά φίλε.Προηγούνται οι μισθοί των σφραγιδοπατητών και οι συντάξεις των 40ηδων. Τόσα πτυχία έχει πάρει ο άλλος (ή τόσες αφίσες έχει κολλήσει) για να πραγματοποιήσει το greek dream του σφραγιδοπατητή. Θέλεις να διακόψεις το όνειρο τόσων εκατομμυρίων ανθρώπων;Καλύτερα μετανάστευσε παρά να πας κόντρα στη θέληση τόσο μεγάλων κομματιών του πληθυσμού. Το οικονομικό μοντέλο αυτό βέβαια οδηγεί σε αδιέξοδο οπότε καλύτερα να λείπεις από τη χώρα όταν συμβεί αυτό. 1
Miracle Worker Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση. Αυτό που υποτίθεται ότι προσφέρεις δεν είναι εργασία (δε σε έβαλε κανείς να πας να σφουγγαρίσεις στο υπουργείο) αλλά κοινωνικό λειτούργημα. Βασικά δεν υποτίθεται καν ότι προσφέρεις -- για μένα αυτή η λέξη σημαίνει πως δεν έχεις υποχρέωση να το κάνεις, ενώ στην προκειμένη είναι ξεκάθαρο πως το καθεστώς είναι ότι έχεις υποχρέωση. Ακριβώς όπως έχεις υποχρέωση να πληρώσεις φόρους, για το οποίο επίσης πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα βρίσκουν δημιουργικές εξηγήσεις για να πουν ότι είναι δικαιολογημένοι να μην κάνουν. Είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση που μπορεί να νιώθει κανείς όταν νιώθει πως τον αδικούν ενώ ταυτόχρονα άλλοι περνάνε φίνα, αλλά: Η πραγματικότητα συνήθως απέχει έτη φωτός από αυτό που έχει στο μυαλό του ο αδικημένος (δεκάδες χιλιάδες ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς να κάνουν τίποτα). Δεν είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της περίπτωσης, ανέκαθεν αυτός που έχει τη σφίγγα έχει και αντίστοιχα στρεβλή αντίληψη της πραγματικότητας (κλασικό παράδειγμα κίνδυνος από τρομοκράτες vs κίνδυνος από τροχαίο). Η αγανάκτηση δεν είναι δικαιολογία. Αν σηκώσω το χέρι να χτυπήσω κάποιον αυτό αντικατοπτρίζει σε μένα, άσχετα αν ο άλλος απλά με στραβοκοίταξε ή αν έβριζε τη μάνα μου. Το αίσθημα της ευθύνης και της ηθικής δεν είναι λάστιχο. Αν π.χ. σήμερα φέρεσαι ηθικά και αύριο όχι αυτό σημαίνει πολύ απλά πως δεν είσαι ηθικός αλλά εκεί που δε σου κάνει κόπο εμφανίζεσαι ως τέτοιος. Η τοποθέτηση "δεν είμαι κορόιδο άρα δεν το κάνω" αν και πάλι δεν προκαλεί έκπληξη είναι για μένα στόχος για πολύ αυστηρή κριτική. Αν σου έλεγε ο γιατρός που εφημερεύει ανήμερα Χριστούγεννα ότι δεν πάει στη δουλειά επειδή δεν είναι κορόιδο να μην έχει ζωή και να πληρώνεται για ψίχουλα ενώ άλλοι (π.χ. φοροφυγάδες) ζουν πλουσιοπάροχα τι θα έλεγες; Αν σου έλεγε ο πυροσβέστης ότι δεν είναι κορόιδο να κάνει το ίδιο και μάλιστα ενίοτε με κίνδυνο της ζωής του για ένα μισθό που είναι επίσης αστείος μπροστά σ' αυτούς που λες ότι ζουν πλουσιοπάροχα τι θα έλεγες; Πως αυτοί επέλεξαν να κάνουν αυτή τη δουλειά άρα δεν έχουν δικαίωμα να παραπονιούνται; Πρώτον αυτό απλά είναι σα να λες "εγώ είμαι δικαιολογημένος και σεις όχι because reasons" και δεύτερον και συ επέλεξες να είσαι Έλληνας πολίτης εφόσον δε σε εμποδίζει κανείς να μεταναστεύσεις και να πάρεις άλλη υπηκοότητα. Εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι λέγοντας "δεν είμαι κορόιδο" το παίζεις ανώτερος όχι απλά από το συνομιλητή σου αλλά από ολόκληρη μερίδα του πληθυσμού (αυτούς που σε αντίθεση με σένα "είναι κορόιδα")? Αλήθεια πως προκύπτει ότι "το παίζω" ανώτερος; Αυτός που τιμά τις υποχρεώσεις που είτε μας αρέσει είτε όχι έρχονται πακέτο μαζί με τα δικαιώματά του Έλληνα πολίτη το παίζει ανώτερος ή αυτός που επιλέγει να κρατήσει όσα δικαιώματα μπορεί και να τη σκαπουλάρει από όσες υποχρεώσεις μπορεί το παίζει κάτι άλλο; Η θέση μου δεν είναι "σου λένε να το κάνεις, σκάσε και κάντο". Πιστεύω πως θα έπρεπε να υπάρχει επίσημα πρόβλεψη για τη σίτιση της εφορευτικής (και δεν εννοώ ένα σάντουιτς, και καφεδάκι να πιούν και ένα κανονικό γεύμα να φάνε και να έχει και σαλάτα) και γιατί όχι να πληρώνονται κιόλας ένα συμβολικό ποσό (ας πούμε σήμερα κάπου 10-20 ευρώ). Αλλά το γεγονός πως δε συμβαίνει αυτό δεν είναι δικαιολογία εφόσον δουλεύεις για το κέρδος "του κράτους", και το κράτος είσαι και σύ. Εγώ εξέφρασα την άποψη μου ότι η εφορευτική πρέπει να αμοίβεται με ένα συμβολικό ποσό, που όπως βλέπω συμφωνείς στην τελευταία σου παράγραφο, αν και δεν το θεωρείς σημαντικό, όπου και διαφωνούμε. Τα υπόλοιπα είναι δικά σου. Ούτε είπα ότι ο Έλληνας πρέπει αν αποφύγει τα καθήκοντά του, ούτε ότι όσοι τα τηρούν είναι οι ίδιοι κορόιδα. Όλοι είμαστε, και εγώ και εσύ και όλοι, στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Το θέμα είναι να αλλάξει η κατάσταση. Ούτε οι ένορκοι πληρώνονται πάντως και δεν βλέπω κάποια αντίδραση επειδή πληρώνεται ο δικαστής κι οι δικηγόροι... Καλά, πληρώνονται, αλλά δεν βλέπω που το πας. Τόσο καημό έχεις μην πληρωθούν όσοι πάνε εφορευτική;
christos_0b Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Περι ευθυνης , δεν ξερω ποινικα τι γινεται , εγω την πρωτη φορα που ψηφισα με πηραν και ευφορευτικη , το 2004 , κανονικα μειναμε ως το βραδυ και υπογραψαμε στο τελος της 3ης καταμετρησης χαρτι το οποιο ελεγε οτι συμφωνουμε με το αποτελεσμα της καταμετρησης. Δεν θυμαμαι λεπτομερειες , τζιφρα ομως μπηκε στο χαρτι που εμεινε στον "φακελο" με τις ψηφους. Οσο για την αμοιβη , δεν πιστευω οτι ειναι αναγκαια ,μπορω να δεχτω οτι ειναι η υποχρεωση μου σαν πολιτης , τουλαχιστον το συστημα να δουλευε σωστα και να μην υπηρχαν ατομα που τα καλουν 2-3 και παραπανω φορες . Αυτον που εχει παει πανω απο μια φορα ενω αλλοι ποτε , ναι , δεν μπορεις να τον κρινεις αρνητικα εαν ζηταει τουλαχιστον μια βασικη ανταμοιβη οποια μορφη και αν εχει αυτη. Για να λεμε την αληθεια ομως , αναλογα το που θα πεσεις , ειναι σκοτωμα , 12+ ωρες αμα θες να εισαι τυπικος και πας απο νωρις , χανεις και το ρεπο/μεροκαματο , προβλεψη για αυτα δεν υπαρχει ... ας παιρνουν ανεργους απο τις λιστες του οαεδ και ας τους δινουν μορια για διαγωνισμους δημοσιου αμα δεν εχουν λεφτα , αμα θελεις σαν κρατος βρισκεις λυσεις. 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Τόσο καημό έχεις μην πληρωθούν όσοι πάνε εφορευτική; τόσο καημό έχω να γίνονται ηλεκτρονικά για να γλυτώνουμε λεφτά και χρόνο γενικότερα... το θέμα είναι ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις ακόμα και με το συμβολικό ποσό που ανέφερες... 1
MikeJ Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δεδομένου ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά την Παρασκευή πριν αλλά και την Δευτέρα μετά των εκλογών (2 μέρες επιπλέον άδεια για τους δασκάλους-καθηγητές που ήδη πληρώνονται για 12 μήνες και δουλεύουν σκάρτα 8 ) γιατί να μην αναλαμβάνουν χρέη εφορευτικής επιτροπής οι δάσκαλοι και καθηγητές που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται έτσι κι αλλιώς από το κράτος. Και αν δεν φτάνουν τότε να συμπληρώνονται από άλλους δημόσιους υπαλλήλους που επίσης πληρώνονται αρκετά καλά από το κράτος μας. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πρέπει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης( είτε υπάλληλος ή επιχειρηματίας) που έχει συχνά μόνο την Κυριακή να ξεκουραστεί (και πλέον ούτε αυτήν) να χάσει μια ολόκληρη μέρα μακριά από την οικογένειά του και το σπίτι του για να εργαστεί για το κράτος αμισθί την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που ήδη εργάζονται ελάχιστα ενώ αμείβονται αρκετά καλά για τα δεδομένα της εποχής. Δεν κάνω επίθεση στους δασκάλους και τους δημόσιους υπάλληλους, απλά τονίζω πως δεδομένου ότι ζούμε σε χώρα με κοντά στις 700 χιλιάδες υπάλληλους του κράτους που αμείβονται καλά δεδομένου του φόρτου εργασίας και τις ημέρες άδειας που δικαιούνται γιατί να μην εργαστούν εκείνοι αυτή την επιπλέον ημέρα παρά οι υπόλοιποι πολίτες που δεν ζουν από το κράτος (και που συχνά το κράτος χρωστά σε αυτούς.) Σίγουρα ο δημόσιος τομέας δεν είναι το όνειρο που ήταν κάποτε αλλά στην εποχή μας το να έχεις ένα χιλιαρικάκι περίπου μηνας μπαίνει μήνας βγαίνει και με 8ωράκι που τηρείται προς τα κάτω παρά προς τα πάνω δεν είναι λίγο πράγμα όταν οι πιο πολλοί πασχίζουν να πάρουν 450 ευρώ (και αν τα πάρουν στην ώρα τους) και εργαζόμενοι χωρίς ωράρια ουσιαστικά...όσο βολεύει το αφεντικό τους.. 2
Moderators stormrain Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Δεδομένου ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά την Παρασκευή πριν αλλά και την Δευτέρα μετά των εκλογών (2 μέρες επιπλέον άδεια για τους δασκάλους-καθηγητές που ήδη πληρώνονται για 12 μήνες και δουλεύουν σκάρτα 8 ) γιατί να μην αναλαμβάνουν χρέη εφορευτικής επιτροπής οι δάσκαλοι και καθηγητές που είναι και δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται έτσι κι αλλιώς από το κράτος. Και αν δεν φτάνουν τότε να συμπληρώνονται από άλλους δημόσιους υπαλλήλους που επίσης πληρώνονται αρκετά καλά από το κράτος μας. Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να πρέπει ο οποιοσδήποτε ιδιώτης( είτε υπάλληλος ή επιχειρηματίας) που έχει συχνά μόνο την Κυριακή να ξεκουραστεί (και πλέον ούτε αυτήν) να χάσει μια ολόκληρη μέρα μακριά από την οικογένειά του και το σπίτι του για να εργαστεί για το κράτος αμισθί την στιγμή που υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που ήδη εργάζονται ελάχιστα ενώ αμείβονται αρκετά καλά για τα δεδομένα της εποχής. Δεν κάνω επίθεση στους δασκάλους και τους δημόσιους υπάλληλους, απλά τονίζω πως δεδομένου ότι ζούμε σε χώρα με κοντά στις 700 χιλιάδες υπάλληλους του κράτους που αμείβονται καλά δεδομένου του φόρτου εργασίας και τις ημέρες άδειας που δικαιούνται γιατί να μην εργαστούν εκείνοι αυτή την επιπλέον ημέρα παρά οι υπόλοιποι πολίτες που δεν ζουν από το κράτος (και που συχνά το κράτος χρωστά σε αυτούς.) Σίγουρα ο δημόσιος τομέας δεν είναι το όνειρο που ήταν κάποτε αλλά στην εποχή μας το να έχεις ένα χιλιαρικάκι περίπου μηνας μπαίνει μήνας βγαίνει και με 8ωράκι που τηρείται προς τα κάτω παρά προς τα πάνω δεν είναι λίγο πράγμα όταν οι πιο πολλοί πασχίζουν να πάρουν 450 ευρώ (και αν τα πάρουν στην ώρα τους) και εργαζόμενοι χωρίς ωράρια ουσιαστικά...όσο βολεύει το αφεντικό τους.. http://elteekor.blogspot.gr/2012/05/blog-post.html 1
top904 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας,με καλεσαν στις εκλογες εφορευτικη επιτροπη αναπληρωματικος ποια η διαφορα απο το τακτικο μελος ειναι αναγκαστικο να παω? ρωτω γιατι εκεινη την κυριακη εγω θα πηγαινα να ψηφισω το πρωι και μετα εχω ταξιδι για δουλεια σχεδον ολη μερα...επισης καλεσαν και τον πατερα μου να παει αναπληρωματικος αλλα ειναι στο κρεβατι με 95% αναπηρια τι να κανω?
haris_216 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, 99,9% πηγαίνοντας εκεί (είτε σαν αναπληρωματικός που πρέπει να πας, είτε όταν πας να ψηφίσεις) θα δουν ότι τους λείπουν τακτικά μέλη (απίθανο να έχουν πάει όλοι όσοι χρειάζονται) και θα σε κρατήσουν. Τώρα αν έχεις καμιά δακρύβρεχτη ιστορία να πεις και ψαρώσει ο δικαστικός ίσως την σκαπουλάρεις. Αν όμως τα 'χει πάρει στην κράνα επειδή δεν εμφανίστηκε κανείς δεν σε βλέπω να τη γλυτώνεις Δεδομένου ότι...........................................................................................................................................................................................................................................το αφεντικό τους.. Γιατί νόμιζες ότι ο λόγος που όλοι "φύλαγαν κατουρημένες ποδιές" για να μπουν στο δημόσιο ήταν απλά για τα χρήματα; Υπάρχουν και πολλές άλλες (μικρές ή μεγάλες) "παροχές". Στην προκειμένη περίπτωση ο λόγος που δεν μπαίνουν (τουλάχιστον αυτό είχε στο μυαλό του ο νομοθέτης) είναι ότι επειδή η εκάστοτε κυβέρνηση είναι ουσιαστικά ο εργοδότης του δημόσιου υπαλλήλου υπήρχε κίνδυνος να επηρεαζόταν η ομαλή εκλογική διαδικασία (προφανώς η καταμέτρηση) αφού πολλοί θα είχαν (άμεσο) προσωπικό συμφέρον από την επικράτηση κάποιου κόμματος. Βέβαια εκείνο που ίσως δεν είχε σκεφθεί ο νομοθέτης ήταν ότι θα έφτανε μια εποχή που η μισή (εργαζόμενη) Ελλάδα θα είναι στο δημόσιο και άρα το αγγούρι θα το έτρωγε η άλλη μισή. πάντως, ασχέτως δημοκρατικού καθήκοντος και τα ρέστα, αν η εφορευτική επιτροπή αμοιβόταν (αποζημιωνόταν, για να χρησιμοποιήσω και βουλευτική ορολογία) με κάνα 20ευρω, μέσο θα έβαζαν πολλοί (άνεργοι ή κακοπληρωμένοι) για να συμπεριληφθούν
MikeJ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ομολογώ δεν το γνώριζα καθόλου ότι βάσει νόμου οι δημόσιοι δεν γίνεται να μπουν εφορευτική.... Μέγιστη μπούρδα κατ εμέ... Καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές τουλάχιστον έχουν μπει με ΑΣΕΠ κυρίως και όχι με βύσμα και υπάρχουν καθηγητές προερχόμενοι απ' όλους του πολιτικούς χώρους....κυρίως από την αριστερά... Εξάλλου γι αυτό υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αλλά και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων εκεί.. για να μην γίνονται παρατυπίες... Στο κάτω κάτω ακόμα και οι βολεμένοι μισοί μισοί είναι περίπου (γαλάζιοι-πράσινοι) οπότε θα υπήρχε έλεγχος... Άσε που οι βολεμένοι είναι αυτοί που έχουν περισσότερο εναντιωθεί στα παλιά τους κόμματα καθώς τους έχει κακοφανεί το έστω και μικρό ξεβόλεμά τους...και είναι οι πρώτοι που έχουν στραφεί σε σύριζα και χρυσή αυγή... Τέλος πάντων, ευχαριστώ για την ενημέρωση... αλλά ξαναλέω μεγάλη βλακεία.... να ήμασταν χώρα με ελάχιστους δημόσιους υπάλληλους να το δεχόμουνα.. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού....
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 καλησπερα παιδια θα ηθελα την βοηθεια σας,με καλεσαν στις εκλογες εφορευτικη επιτροπη αναπληρωματικος ποια η διαφορα απο το τακτικο μελος ειναι αναγκαστικο να παω? ρωτω γιατι εκεινη την κυριακη εγω θα πηγαινα να ψηφισω το πρωι και μετα εχω ταξιδι για δουλεια σχεδον ολη μερα...επισης καλεσαν και τον πατερα μου να παει αναπληρωματικος αλλα ειναι στο κρεβατι με 95% αναπηρια τι να κανω? Μην αγχώνεσαι για τον πατέρα σου, υποθέτω θα έχει στο σπίτι κάποιο δικαιολογητικό από το ΚΕΠΑ για το ποσοστό αναπηρίας που πιστοποιήθηκε; Σε περίπτωση που έρθει αστυνομικός στο σπίτι του δείχνει αυτό το χαρτί και τέλος, αν δεν έχει χαρτί να ψάξετε αν έχετε δικαιολογητικό από γιατρό και άλλες γνωματεύσεις. Για εσένα που σε κάλεσαν σε επιτροπή ισχύει οτι σου είπε ο haris216. Ομολογώ δεν το γνώριζα καθόλου ότι βάσει νόμου οι δημόσιοι δεν γίνεται να μπουν εφορευτική.... Μέγιστη μπούρδα κατ εμέ... Καθώς οι δάσκαλοι και καθηγητές τουλάχιστον έχουν μπει με ΑΣΕΠ κυρίως και όχι με βύσμα και υπάρχουν καθηγητές προερχόμενοι απ' όλους του πολιτικούς χώρους....κυρίως από την αριστερά... Εξάλλου γι αυτό υπάρχει ο δικαστικός αντιπρόσωπος αλλά και οι αντιπρόσωποι των κομμάτων εκεί.. για να μην γίνονται παρατυπίες... Στο κάτω κάτω ακόμα και οι βολεμένοι μισοί μισοί είναι περίπου (γαλάζιοι-πράσινοι) οπότε θα υπήρχε έλεγχος... Άσε που οι βολεμένοι είναι αυτοί που έχουν περισσότερο εναντιωθεί στα παλιά τους κόμματα καθώς τους έχει κακοφανεί το έστω και μικρό ξεβόλεμά τους...και είναι οι πρώτοι που έχουν στραφεί σε σύριζα και χρυσή αυγή... Τέλος πάντων, ευχαριστώ για την ενημέρωση... αλλά ξαναλέω μεγάλη βλακεία.... να ήμασταν χώρα με ελάχιστους δημόσιους υπάλληλους να το δεχόμουνα.. Αλλά εδώ μιλάμε για ένα σημαντικό μέρος του εργατικού δυναμικού.... Συμφωνώ απόλυτα, αυτό με την απαλλαγή των ΔΥ απ'τις εφορευτικές είναι μέγιστη παρλαπίπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα