Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά στον υπολογιστή μου αυτή τη στιγμή έχω τις εξής μνήμες: 

Corsair XMS 4GB DDR3-1600 Intel Core i5/i7 Ram Kit (2 x 2GB, PC3-12800, 8-8-8-24, CMX4GXM2A1600C8)

Θέλω να πάω στα 6 ή 8 Gb αλλά δεν ξέρω τι πρέπει να προσέξω ώστε οι μνήμες που θα πάρω να είναι συμβατές με τις υπάρχουσες. Λίγη βοήθεια παρακαλώ;; :)

Δημοσ.

Να προσέξεις κυρίως να λειτουργούν στα ίδια volts, μετά κοιτάς και timings και Mhz. Βάλε το πρόγραμμα cpu-z και ανέβασε printscreen από τις καρτέλες spd+memory

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ φίλε να σαι καλά!! Απλά για να μαθαίνω και εγώ, αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου πεις λίγο πια ακριβώς ήταν τα κριτήρια με τα οποία τις διάλεξες;;

Δημοσ.

Στο πρώτο post που σου έκανα αναφέρω τα κριτήρια. Έστω θα γίνω λίγο πιο αναλυτικός. Στην δεύτερη εικόνα(SPD) φαίνονται τα χαρακτηριστικά και το μοντέλο των μνημών που έχεις και από κάτω φαίνονται κάποια έτοιμα profiles που μπορούν να λειτουργήσουν ανάλογα με τα volts. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε απ' αυτά, θα σου πρότεινα να βάλεις το τελευταίο(XMP 1600) μόλις πάρεις και τις καινούριες μνήμες πηγαίνοντας στα Bios, ενεργοποιώντας το XMP 1600 Profile 1. Κάπως έτσι θα λέγεται. Μπορείς να το ψάξεις και τώρα αν θες. Όλα αυτά όμως αν το υποστηρίζει η μητρική σου, αλλιώς απλώς θα βάλεις τις καινούριες πάνω και θα μπουν αυτόματα ΚΑΠΟΙΕΣ ρυθμίσεις. Στην πρώτη εικόνα φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και οι ρυθμίσεις που έχεις αυτή τη στιγμή, δηλαδή τώρα λειτουργούν στα 481.9Mhz x2=963.8Mhz. Έκανα πολλαπλασιασμό επί 2 γιατί.....DDR σημαίνει Double Data Rate. Γι αυτό όταν ενεργοποιήσεις το XMP 1600, στην καρτέλα Memory θα έχει τις ρυθμίσεις που φαίνονται τώρα κάτω από τον XMP-1600 στην καρτέλα SPD. Κάτι τελευταίο, επειδή οι μνήμες που σου βρήκα δεν είναι ολόιδιες με αυτές που έχεις..δηλαδή λειτουργούν στα ίδια volts, είναι τα ίδια Mhz, έτυχε να είναι και ίδια μάρκα αλλά δεν έχουν τα ίδια timings. Οι καινούριες είναι cas 9 ενώ αυτές που έχεις cas 8, οι οποίες είναι ελάχιστα καλύτερες αλλά όταν λέω ελάχιστα εννοώ σχεδόν μηδαμινό, γι αυτό και δε θα καταλάβεις καμία διαφορά στην απόδοση. Λοιπόν εφόσον δεν έχουν τα ίδια timings θα αναγκαστούν οι 'καλές' μνήμες να δουλεύουν πιο αργά για να συμβαδίζουν με τις 'αργές'. Οπότε το αποτέλεσμα θα είναι να λειτουργούν όλες μαζί με τις ρυθμίσεις των καινούριων που θα πάρεις. Ακριβώς τις ίδιες δε τις βρήκα γι' αυτό σου έστειλα αυτές που είναι ότι πιο κοντινό σε αυτές που έχεις. 

Τα χαρακτηριστικά των καινούριων είναι αυτά

http://www.corsair.com/en-us/cmx4gx3m2a1600c9

Τώρα ανέβασε ακόμα ένα printscreen από την καρτέλα mainboard για να δω αν υποστηρίζει η μητρική σου το XMP Profile. Γενικά όταν αγοράζεις μνήμες πρέπει να κοιτάς τα volts και μετά όλα τα άλλα, τα οποία και να μην είναι ίδια δε πειράζει. Αλλά τα volts πρέπει να είναι.

Ελπίζω να σε κάλυψα  :-)

Δημοσ.

Φίλε με κάλυψες πλήρως δεν μπορώ να πω!! Απλά ρώτησα πάλι γιατί κάπως πρέπει να μαθαίνουμε και εμείς οι noobάδες ;)

Ορίστε και το screenshot που ζήτησες.

Και ένα από cpu έτσι πληροφοριακά. (oc @ 3.2)

post-184835-0-30049100-1420899440_thumb.png

post-184835-0-15734000-1420899562_thumb.png

Δημοσ.

Η μητρική σου το υποστηρίζει. Αα μάλλον επειδή έχεις κάνει overclock είναι λίγο αλλαγμένες οι ρυθμίσεις των μνημών. Καλά πως γίνεται να έχεις κάνει overclock και να μην ξέρεις για τις μνήμες;

Δημοσ.

Βασικά το overclock στον επεξεργαστή μου είναι εξευτελιστικά idiot-proof... Μια ρύθμιση στα bios είναι, διαλέγεις μια από τρεις ταχύτητες και τα υπόλοιπα τα κάνει μόνο του. Το έχει κάνει η intel αυτό το κόλπο.

Λες να τον ρίξω πάλι σε stock ταχύτητα;;

Δημοσ.

Και μένα έχει κάτι τέτοιες ρυθμίσεις αλλά δεν ήταν stable, μάλλον δεν έδινε πολύ ρεύμα στον επεξεργαστή και μου πετούσε μπλε οθόνες. Πιο καλά να το γυρίσεις στις default ρυθμίσεις γιατί έτσι και αλλιώς έχεις turbo στα 3.2Ghz.

Δημοσ.

Θέλει ψάξιμο λοιπόν το θέμα... Θα σκαλίσω λίγο τις ρυθμίσεις στα bios το βραδάκι και θα κάνω post εδώ τυχών αποτελέσματα. Πάντως από ότι είδα πριν ο επεξεργαστής μου σηκώνει μέχρι 1333 τις μνήμες... Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να ήταν και λίγο λάθος αγορά τότε αυτές οι μνήμες :/

Δημοσ.

Δε πειράζει, θα είναι ίδιες με αυτές που έχεις και θα σου μείνουν για το επόμενο σύστημα. Η διαφορά μεταξύ 1333 και 1600 είναι αμελητέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...