TheELF Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 ΑΛλά έχει πρόβλημα μετά fps στα games.Δεν είναι αρκετά χαμηλά να παίζουν στα 10-20 αλλά ούτε αρκετά ψηλά όσο θα έπρεπε για αυτή την κάρτα. Ένα παιχνίδι που τον ενδιαφέρει περισσότερο το Smite στα ultra όλα παίζει στα 40-50 και δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την κάρτα. Ορίστε ένα βίντεο απόδειξη ότι δεν φταίει το σύστημα του φίλου σου:Αν αυτά που δείχνει πάνω αριστερά είναι fps και αν κάτσεις να το δεις τότε και στο βίντεο με 40-50 FPS παίζει όταν είναι σε μάχη.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 TheELF ομολογώ πως δεν το είχα δει αυτό και εγώ πιστεύω πως 99% εκεί πάνω αριστερά λέει τα fps. Και πάλι με αυτά τα fps είναι αρκετά playable το παιχνίδι. Δυστυχώς εκεί φαίνεται πόσο αδύναμα είναι τα modules σε σχέση με τους κανονικούς πυρήνες της intel. Ακόμα και οι deneb/thuban της amd είχαν καλύτερο single core αφού είχαν κανονικούς πυρήνες. Εγώ πρότεινα αυτές τις λύσεις καθώς θεώρησα ότι ήταν θέμα throttling, μη έχοντας δει τα fps στο παιχνίδι.
Sc1FFeR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν φταίει η μητρική ναι θα δεις διαφορά, αλλά πιστεύω πως το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις για να δεις. Οι δοκιμές αυτές είναι ασφαλείς, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Από αλλαγή μητρικής κάνεις φορμάτ γιατί θα υπάρχουν αν δεν κάνεις οι drivers της παλιάς. Για την ώρα δοκίμασε αυτά που έγραψα παραπάνω και βλέπεις. Από εμένα καλή τύχη και με το καλό να δουλέψει . Από ότι είδα τώρα που είπες ότι είναι rev 5.1, αυτή είναι χειρότερη αφού έχει 3+1 power phase. Τέλος πάντων δοκίμασε και πες αποτελέσματα. Το τελευταίο bios είναι το f4b επειδή έχεις την rev 5.1 και όχι το f5a. Ακολουθάς οδηγίες από το manual για το πως να κάνεις φορμάτ στο στικάκι, πως να το βάλεις το αρχείο στο στικάκι και έπειτα πως να κάνεις το update. Link για bios: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4125#bios Δοκίμασα τις δοκιμές νομίζω είδα μια ελάχιστη διαφορά αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.Όσο για το f4b που λες είναι Beta bios οπότε σίγουρα να το κάνω;
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα beta bios, μπορεί να κολλήσει το bios και μετά άντε να ξεμπερδεύεις με crashfree utilities (δεν είναι ιδιότροπα, απλά η διαδικασία είναι τέρμα βαρετή και πρόσθεσε και τον πανικό για να δουλέψει το σύστημα). Βάλε το f3 αν δεν το έχει ήδη και θα είσαι οκ. Παρόλο που το beta είναι πιο τελευταίο για λόγους ασφαλείας δεν θα το εμπιστευόμουν. Δεν είναι επικίνδυνο αλλά δεν θα ήθελα να σε βάλω στο τρυπάκι του ρίσκου του συστήματος του φίλου, καθώς αυτό που θέλουμε όλοι είναι να λειτουργεί σωστά και να αποδώσει καλύτερα στο smite . Βάλε το bios και κάνε και την εξής δοκιμή: μετά την αναβάθμιση bios όλα θα γυρίσουν default, δηλαδή τα cool and quiet και c6 mode θα είναι ανοιχτά. Δοκίμασε να παίξεις έτσι και δες πως αποδίδει σε σχέση με το προηγούμενο bios και κλειστές τις εξοικονομήσεις ενέργειας. Αν αποδίδει όχι τόσο καλά το σύστημα με το καινούριο bios και ανοιχτά τα παραπάνω, κλείστα πάλι και βλέπεις. Αν αποδίδει το σύστημα στο smite το ίδιο με κλειστά αλλά και με ανοιχτά cool and quiet και c6, άστα ανοιχτά αφού η κατανάλωση είναι κάπως υψηλότερη έχοντάς τα κλειστά.
Camal Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα στα παιδιά έχουμε ένα πρόβλημα με έναν φίλο μου. Μέσα στην εβδομάδα αγόρασε την Asus 280x:http://www.skroutz.gr/s/4023698/Asus-Radeon-R9-280X-3GB-DirectCU-II.html Και ένα τροφοδοτικό thermaltake 630w αρκετά καλό. ΑΛλά έχει πρόβλημα μετά fps στα games.Δεν είναι αρκετά χαμηλά να παίζουν στα 10-20 αλλά ούτε αρκετά ψηλά όσο θα έπρεπε για αυτή την κάρτα. Ένα παιχνίδι που τον ενδιαφέρει περισσότερο το Smite στα ultra όλα παίζει στα 40-50 και δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την κάρτα. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του pc είναι τα εξής: Cpu:FX 6300 Motheboard:Gigabyte GA-78lmt-s2p http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3833#sp Μνήμες:8gb Και σκληρός ένας 500αρις. Όσο αφορά τα drivers στην αρχή πέρασε τα drivers της καινούργιας από πάνω από της παλιάς χωρίς δηλαδή να τα διαγράψει.Μετά όμως τον έβαλα να διαγράψει τα πάντα μέσα από το catalyst και να ξανά κατεβάσει τα καινούργια της 280x και η διαφορά ήταν μικρή όπως μου είπε. Σκέφτομαι τώρα εγώ υπάρχει πιθανότητα να είναι ελαττωματική η γραφικών;Μήπως την κρατάει πίσω η Motherboard?Σε μια γρήγορα αναζήτηση που έκανα παρατήρησα ότι και δεν έχει PCI 3 Και είναι και αρκετά φτηνή... Διαφωτίστε μας! Ευχαριστώ! Τρέξε κανενα benchmark και δες αντιστοιχα αποτελεσματα απο αλλους χρηστες με παρομοια cpu / gpu. Επίσης ρυθμισε το pc σε High Performance απο τη διαχείριση ενέργειας του πίνακα ελέγχου. Πιστεύω ότι φταίει η μητρική και κάνει throttling, με 4+1 power phase δεν θα έβαζα 6300, πόσο μάλλον 8300 που λέει ότι υποστηρίζει. Καλού κακού βάλε με τον φίλο το τελευταίο bios για να υποστηρίξει πλήρως τον fx. Στο cpu support list δεν έχει τον 6300 αλλά έχει τον 6200 ο οποίος είναι ναι μεν αργή μπουλντόζα και πιο ψηλά χρονισμένη από τον 6300 αλλά δεν παύει να είναι πιο ενεργοβόρα από τον piledriver. Οπότε με βάση αυτό το κριτήριο και από το απίθανο γεγονός να υποστηρίξει 8300 σύμφωνα με τα λεγόμενα της gigabyte πιστεύω πως τον 6300 θα έπρεπε να τον δουλεύει κανονικά. Αν ακόμα και μετά από το update σας κάνει κόλπα, κλείστε από το bios cool and quiet και c6 states και αν το συνεχίζει σημαίνει ότι φταίει η μητρική. Απορώ γιατί όταν βάζει κάποιος am3+ cpu παίρνει τσίπικη μητρική, από την στιγμή που θέλουν μια καλή από πλευράς τροφοδοσίας (από m5a97 r2.0 και πάνω άποψή μου, οι πιο φθηνές είναι κακής ποιότητας υλοποιήσεις ανεξαρτήτου μάρκας, δηλαδή κακής ποιότητας mosfets και πυκνωτές και ανεπαρκείς ψύκτρες στα mosfets). Επίσης πες στον φίλο να ξεπαρκάρετε πυρήνες με το park control και επίσης να βάλει τους πιο τελευταίους drivers και ενημερώσεις. Ορίστε ένα βίντεο απόδειξη ότι δεν φταίει το σύστημα του φίλου σου: Οι πιο πολλοί κάνουν το ίδιο λάθος. Ξεκινάνε μια αγορά από τον επεξεργαστή. Τα υπόλοιπα ότι κάτσει. Τις πιο πολλες φορές την πατάνε με μητρικές, τροφοδοτικά, ψύκτρες, και στο τέλος χαλάνε πολύ περισσότερα χρήματα. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα της μητρικής. Δεν ξέρουμε βέβαια αν όντως φταίει στη συγκεκριμένη περιπτωση αλλα σίγουρα είναι ένα απο τα ύποπτα εξαρτήματα για τα όποια προβλήματα έχει ή του προκύψουν στο μέλλον. 2
KnightRider Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2015 Το πιο πιθανο ειναι να φταιει η μητρικη,αρχικα οταν πας στα spec γραφουν μονο AMD AM3 Phenom II processor / AMD Athlon II processor δεν γραφουν και FX. Πιθανον η μητρικη σου να μην ειναι full support στους FX μαλλον λογω του chipset γιατι απο οτι βλεπω ειναι 760 και ενδεχεται να μην αποδιδει τοσο καλα στους FX, πιστευω αν δοκιμαζες να βαλεις πχ Phenom II X6 1090T θα ησουν κομπλε. Σε μητρικες με chipset 970 εχει παρα πολλα CPU Support list στους FX.
Camal Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2015 Το πιο πιθανο ειναι να φταιει η μητρικη,αρχικα οταν πας στα spec γραφουν μονο AMD AM3 Phenom II processor / AMD Athlon II processor δεν γραφουν και FX. Πιθανον η μητρικη σου να μην ειναι full support στους FX μαλλον λογω του chipset γιατι απο οτι βλεπω ειναι 760 και ενδεχεται να μην αποδιδει τοσο καλα στους FX, πιστευω αν δοκιμαζες να βαλεις πχ Phenom II X6 1090T θα ησουν κομπλε. Σε μητρικες με chipset 970 εχει παρα πολλα CPU Support list στους FX. Ασε τα support list. Στις φθηνες μητρικές δεν ισχύει τίποτα. Αν δεν έχει τουλαχιστον 6αρι phase, μονο για Athlon κανει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα