Sc1FFeR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα στα παιδιά έχουμε ένα πρόβλημα με έναν φίλο μου. Μέσα στην εβδομάδα αγόρασε την Asus 280x:http://www.skroutz.gr/s/4023698/Asus-Radeon-R9-280X-3GB-DirectCU-II.html Και ένα τροφοδοτικό thermaltake 630w αρκετά καλό. ΑΛλά έχει πρόβλημα μετά fps στα games.Δεν είναι αρκετά χαμηλά να παίζουν στα 10-20 αλλά ούτε αρκετά ψηλά όσο θα έπρεπε για αυτή την κάρτα. Ένα παιχνίδι που τον ενδιαφέρει περισσότερο το Smite στα ultra όλα παίζει στα 40-50 και δεν νομίζω ότι δικαιολογεί την κάρτα. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του pc είναι τα εξής: Cpu:FX 6300 Motheboard:Gigabyte GA-78lmt-s2p http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3833#sp Μνήμες:8gb Και σκληρός ένας 500αρις. Όσο αφορά τα drivers στην αρχή πέρασε τα drivers της καινούργιας από πάνω από της παλιάς χωρίς δηλαδή να τα διαγράψει.Μετά όμως τον έβαλα να διαγράψει τα πάντα μέσα από το catalyst και να ξανά κατεβάσει τα καινούργια της 280x και η διαφορά ήταν μικρή όπως μου είπε. Σκέφτομαι τώρα εγώ υπάρχει πιθανότητα να είναι ελαττωματική η γραφικών;Μήπως την κρατάει πίσω η Motherboard?Σε μια γρήγορα αναζήτηση που έκανα παρατήρησα ότι και δεν έχει PCI 3 Και είναι και αρκετά φτηνή... Διαφωτίστε μας! Ευχαριστώ!
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 κατεβάζεις το DDU,το τρέχεις,σε βάζει safe mode,πετάει τους drivers που πέρασε καθώς και τους drivers της nvidia(αν πρίν είχε nvidia,αν δεν είχε δεν το πειράζει) κατεβάζεις τον omega driver απο την amd και τον περνάτε απο κανονική λειτουργία.
Sakiz105 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Κακο optimization + ειναι cpu heavy το παιχνιδι
johnmt2 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 ειδικα και αν τρεχει το game μονο με 1-2 πυρηνες το πολυ.. ισως και να φταιει και ο 6300.
Sc1FFeR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 ειδικα και αν τρεχει το game μονο με 1-2 πυρηνες το πολυ.. ισως και να φταιει και ο 6300. Πως μπορούμε να μάθουμε αν τρέχει με 1-2 πυρήνες;
Xristaras12 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 αν η χρήση του επεξεργαστή είναι 10-20% πιθανότατα τρέχει σε 2. Βάλε το παιχνίδι να τρέξει με 2 πυρήνες,δες πως πάει,μετά δώσε άλλον 1. Αν δεις ότι το φορτίο απλώθηκε αλλά fps δεν παίρνεις σημαίνει ότι τρέχει σε 2. Μια άλλη λύση είναι να κλοκαριστεί o fx στα 4+ και να δεις εκεί αν πήρε fps ΑΛΛΑ η μητρική που έχει δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τέλος κοίτα πόσο % λειτουργεί η κάρτα εν ώρα gaming με το msi afterburner(όχι δεν μας απασχολεί που είναι asus η κάρτα,τρέχει παντού το ΑΒ) η gpu-z
Sc1FFeR Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα συγνώμη για την αποχή αλλά τώρα το βλέπω από κοντά το Pc. Λοιπόν στην διαχείριση εργασιών μου γράφει Πυρήνες 3 και λογικοί επεξεργαστές 6.Υποθέτω ότι είναι οκ από εκεί. Στο Cpu Z Μου γράφει cores 6 threads 6 Και μου φαίνεται παράξενο αυτή η διαφορά. Επίσης που μπορώ να μπω να πειράξω τους πυρήνες από το Bios?Να δω αν όντως φταίει αυτό. Ευχαριστώ. P.S Το δοκίμασα σε 2 games.Metro 2033 και smite. Στο πρώτο όλα Maximum έπαιζε σταθερά στα 60.Αλλά η gpu πήγαινε στο 100% πράγμα που και αυτό μου φάνηκε παράξενο για παιχνίδι του 10. Στο Smite Από την άλλη έπαιζε από τα 80 έως τα 50 αλλά με 25%maximum.
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Πιστεύω ότι φταίει η μητρική και κάνει throttling, με 4+1 power phase δεν θα έβαζα 6300, πόσο μάλλον 8300 που λέει ότι υποστηρίζει. Καλού κακού βάλε με τον φίλο το τελευταίο bios για να υποστηρίξει πλήρως τον fx. Στο cpu support list δεν έχει τον 6300 αλλά έχει τον 6200 ο οποίος είναι ναι μεν αργή μπουλντόζα και πιο ψηλά χρονισμένη από τον 6300 αλλά δεν παύει να είναι πιο ενεργοβόρα από τον piledriver. Οπότε με βάση αυτό το κριτήριο και από το απίθανο γεγονός να υποστηρίξει 8300 σύμφωνα με τα λεγόμενα της gigabyte πιστεύω πως τον 6300 θα έπρεπε να τον δουλεύει κανονικά. Αν ακόμα και μετά από το update σας κάνει κόλπα, κλείστε από το bios cool and quiet και c6 states και αν το συνεχίζει σημαίνει ότι φταίει η μητρική. Απορώ γιατί όταν βάζει κάποιος am3+ cpu παίρνει τσίπικη μητρική, από την στιγμή που θέλουν μια καλή από πλευράς τροφοδοσίας (από m5a97 r2.0 και πάνω άποψή μου, οι πιο φθηνές είναι κακής ποιότητας υλοποιήσεις ανεξαρτήτου μάρκας, δηλαδή κακής ποιότητας mosfets και πυκνωτές και ανεπαρκείς ψύκτρες στα mosfets). Επίσης πες στον φίλο να ξεπαρκάρετε πυρήνες με το park control και επίσης να βάλει τους πιο τελευταίους drivers και ενημερώσεις. Ορίστε ένα βίντεο απόδειξη ότι δεν φταίει το σύστημα του φίλου σου: 1
jokermod Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Πιστεύω ότι φταίει η μητρική και κάνει throttling, με 4+1 power phase δεν θα έβαζα 6300, πόσο μάλλον 8300 που λέει ότι υποστηρίζει. Καλού κακού βάλε με τον φίλο το τελευταίο bios για να υποστηρίξει πλήρως τον fx. Στο cpu support list δεν έχει τον 6300 αλλά έχει τον 6200 ο οποίος είναι ναι μεν αργή μπουλντόζα και πιο ψηλά χρονισμένη από τον 6300 αλλά δεν παύει να είναι πιο ενεργοβόρα από τον piledriver. Οπότε με βάση αυτό το κριτήριο και από το απίθανο γεγονός να υποστηρίξει 8300 σύμφωνα με τα λεγόμενα της gigabyte πιστεύω πως τον 6300 θα έπρεπε να τον δουλεύει κανονικά. Αν ακόμα και μετά από το update σας κάνει κόλπα, κλείστε από το bios cool and quiet και c6 states και αν το συνεχίζει σημαίνει ότι φταίει η μητρική. Απορώ γιατί όταν βάζει κάποιος am3+ cpu παίρνει τσίπικη μητρική, από την στιγμή που θέλουν μια καλή από πλευράς τροφοδοσίας (από m5a97 r2.0 και πάνω άποψή μου, οι πιο φθηνές είναι κακής ποιότητας υλοποιήσεις ανεξαρτήτου μάρκας, δηλαδή κακής ποιότητας mosfets και πυκνωτές και ανεπαρκείς ψύκτρες στα mosfets). Επίσης πες στον φίλο να ξεπαρκάρετε πυρήνες με το park control και επίσης να βάλει τους πιο τελευταίους drivers και ενημερώσεις. Ορίστε ένα βίντεο απόδειξη ότι δεν φταίει το σύστημα του φίλου σου: Δησκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω το τελευταίο Update για το Bios.Και από αυτά τα λίγα που κατάλαβα είναι το τελευταίο που υποστηρίζει την σειρά Fx. Επίσης του έκανα ένα Stress test μόλις τώρα και παρόλο που ήταν ανοιχτό το turbo mode από το bios δεν πέρασε ποτέ τα 3.5. Αν δεν μπορώ να βρω άκρη στο πρόβλημα να του πω να αρχίσουμε να ψάχνουμε για καινούργια μητρική;Δεν θα χρειάζεται και καινούργια windows μετά; P.S ο Sc1ffer είμαι απλά μπήκα κατά λάθος από το προφίλ του παιδιού. P.S H Μητρική είναι Rev 5.1 Και όπως είδα υποστηρίζει κανονικότατα τον 6300. Τις επιλογές που μου είπες αν όντως τις πειράξω υπάρχει περίπτωση να δούμε διαφορά; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2015 από jokermod
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Αν δεν φταίει η μητρική ναι θα δεις διαφορά, αλλά πιστεύω πως το καλύτερο είναι να δοκιμάσεις για να δεις. Οι δοκιμές αυτές είναι ασφαλείς, δεν έχεις να φοβηθείς κάτι. Από αλλαγή μητρικής κάνεις φορμάτ γιατί θα υπάρχουν αν δεν κάνεις οι drivers της παλιάς. Για την ώρα δοκίμασε αυτά που έγραψα παραπάνω και βλέπεις. Από εμένα καλή τύχη και με το καλό να δουλέψει . Από ότι είδα τώρα που είπες ότι είναι rev 5.1, αυτή είναι χειρότερη αφού έχει 3+1 power phase. Τέλος πάντων δοκίμασε και πες αποτελέσματα. Το τελευταίο bios είναι το f4b επειδή έχεις την rev 5.1 και όχι το f5a. Ακολουθάς οδηγίες από το manual για το πως να κάνεις φορμάτ στο στικάκι, πως να το βάλεις το αρχείο στο στικάκι και έπειτα πως να κάνεις το update. Link για bios: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4125#bios
Sakiz105 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Φιλε πολυ απλα σε κραταει πισω ο επεξεργαστης σε ορισμενα παιχνιδια.Τα Online games ειναι απο ανεκαθεν cpu heavy και σε λιγους πυρηνες
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Κοίτα δεν είναι απόλυτο παρόλο που οι πυρήνες των piledriver είναι αδύναμοι. Αν ψάξεις στο internet θα δεις άτομα που έχουν καλά fps στο smite ακόμα και με fx. Έχεις διαβάσει περιστατικά που amd users δεν έχουν θέμα και έχουν intel users? Αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται, κανονικά το ανάποδο πρέπει. Αλλά βλέπεις αυτά τα μηχανήματα που λέγονται υπολογιστές, υπάρχουν φορές που δουλεύουν με τα φεγγάρια τους ανάλογα με το παιχνίδι και μας σπάνε τα νεύρα . Θέλω να καταλήξω πως το smite θα τρέχει νερό, σε κάτι βαριές μάχες δεν παίρνω και όρκο γιατί και σε intel τα κάνει αυτά σε όλα τα online μαζί με το smite (ξέρω πως οι intel έχουν σαφώς δυνατότερους πυρήνες, δεν προσπαθώ να πω το αντίθετο, το λέω προς αποφυγή παρεξηγήσεων).
Sakiz105 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Ξερω οτι επαιζα smite με τον c2d e8400 και την 9800gtx σε 60fps (δεν θυμαμαι καθολου τα settings αλλα πανω απο medium).Το smite δεν χρησιμοποιει πανω απο 2 πυρηνες σωστα.Αντιθετα το metro τους χρησιμοποιει αρα φυσιολογικα θα παει 100 η καρτα
Mult1C0r3Cpu Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Γιατί νομίζω Sakiz πώς ο e8400 έχει καλύτερο single core performance από τον 6300? Οι fx έχουν χειρότερο single core από core 2 duo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα