Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οκ. ευχαριστώ. Ελεγα μπας και...("Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία" :-D) Καλά κατάλαβες οτι με ενδιαφέρει περισσότερο για εσπρέσο.

 

Βέβαια ρωτάω και γενικά αν κάνει δουλειά και για άλλες χρήσεις....

  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά εγώ το πήρα. Δεν είμαι και επαγγελματίας σε καφέδες αλλά απο coffee way που παίρνω καφέ εσπρέσσο μια χαρά τον έκοψε. Τώρα λεπτο-χοντρο δεν ξέρω. Εχω μηχανή gaggia. Πάντως στις οδηγίες γράφει οτι κόβει για εσπρέσσο. Αναφέρει γαι 16gr. Max. 10 δευτερόλεπτα. Πάντως για καφέ γαλλικο είναι σίγουρα πολύ καλό για την τιμή του

Ορίστε και μια φωτο απο μονο εσπρέσσο. Τι να πω? Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το χοντρο-ψιλο κόψιμο. Το μονο σίγουρο είναι οτι συνέχεια ο καφές μοσχομυριζει γιατί είναι φρεσκοκομμενος. Τώρα φαντάζομαι κάποιοι θα ξέρουν περισσότερα απο μένα. Δεν είμαι πολύ ψαγμενος.

post-46096-0-41752300-1421426459_thumb.png

 

 

 

[ATTACH]816274[/ATTACH]

post-46096-0-11125400-1421426084_thumb.jpg

post-46096-0-34262100-1421426438_thumb.png

  • Like 5
Δημοσ.

 

 

Αναφέρει γαι 16gr. Max. 10 δευτερόλεπτα

απλά να ξέρεις 16γρ είναι διπλός εσπρέσο όχι μονός (εκτός αν έβαλες μισή ποσότητα). Εδω θα μάθεις πολλά θεωρητικά. :)

  • Like 1
Δημοσ.

απλά να ξέρεις 16γρ είναι διπλός εσπρέσο όχι μονός (εκτός αν έβαλες μισή ποσότητα). Εδω θα μάθεις πολλά θεωρητικά. :)

Εντάξει τα βασικά τα ξέρω. :) Εκοψα 16 γρ. και έβαλα τα μισά 7-8gr. για το μονο.

  • Like 1
Δημοσ.

Το κοψιμο του καφε παιζει ρολο στο πως θα βγει απο την μηχανη.

 

Σε καφεκοπτειο που δοκιμαζα διαφορες μαρκες espresso του θυμιζα καθε φορα να κοβει τον καφε λιγο πιο χοντροκομμενο γιατι παρολο που τον στουμπωνα ελαχιστα στο pod δεν υπηρχε σχεδον καθολου ροη νερου και θα γινοταν ζημια στην μηχανη.Παιζει επισης ρολο και το "σωμα" του καφε.

 

Πχ ειχα παρει 1 κουτι των 250γρ μαρκας Laborgini(Ιταλικος) των 10€ και δεν υπηρχε καθολου ροη νερου,οσο και να ζοριζοταν η μηχανη και χωρις να τον εχω στουμπωσει καθολου.Αυτος ο καφες μαλλον θα εκανε για καποια πανακριβη επαγγελματικη μηχανη με πολλα bar.

 

Επισης αν κοψουμε στον ιδιο μυλο και στην ιδια σκαλα 2 καφεδες διαφορετικης μαρκας,στην ιδια μηχανη με το ιδιο στουμπωμα θα εχουν διαφορετικη ροη.Επειδη εχουν διαφορετικο σωμα.

  • Like 3
Δημοσ.

Για γαλλικό καφε αξιζει η αγορα του; Πινω τον παρασινο jacobs και μου αρεσει η γευση του ,υπαρχουν κοκκοι καφε που να βγαζουν το ιδιο αποτελεσμα με τον jacobs; Κι αν ναι συμφερει οικονομικα σε κοκκους παρα σε έτοιμο συσκευασμενο;

Δημοσ.

O μοναδικός μύλος που με μόντα μπορεί να κόψει καλά για espresso είναι ο

 

5719.jpg

 

 

http://www.skroutz.gr/s/348114/Delonghi-KG79.html

 

Από εκεί και πέρα θες 120€+ για μύλο καφέ !

 γίνεται και πιο απλά, το στρίβεις με λίγη περισσότερη δύναμη και σπάει το κομμάτι ποθ δεν το αφήνει να γυρίσει περισσότερο. Έτσι το έχω κάνει εγώ

Δημοσ.

μην τον κοιτάται καν για espresso μη πω ουτε για γαλλικο..για espresso ή δινεις 40 για χειροκινητο porlex ή βάζεις πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για ascaso mini αν θες να πιεις espresso και όχι πλύμα

Δημοσ.

μην τον κοιτάται καν για espresso μη πω ουτε για γαλλικο..για espresso ή δινεις 40 για χειροκινητο porlex ή βάζεις πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για ascaso mini αν θες να πιεις espresso και όχι πλύμα

ετσι ακριβως.τοτε που πηρα και εγω την gaggia και το μελετησα για μυλο ρωτησα στους ειδικους τι προτεινουν μεχρι 80-90 ευρω μυλο και μου παν παρε porlex χειροκινητο με 40 ευρω.για ηλεκτρικο μονο απο ascaco mini και πανω αξιζει  ο οποιος ειχε 150 ευρω τοτε.

Δημοσ.

ετσι ακριβως.τοτε που πηρα και εγω την gaggia και το μελετησα για μυλο ρωτησα στους ειδικους τι προτεινουν μεχρι 80-90 ευρω μυλο και μου παν παρε porlex χειροκινητο με 40 ευρω.για ηλεκτρικο μονο απο ascaco mini και πανω αξιζει  ο οποιος ειχε 150 ευρω τοτε.

 

Αξίζει κανείς να πάρει τον χειροκίνητο που λέτε για Philips(φθηνή σχετικά - saeco poemia)? Μιλάμε για αυτόν τον Tall Hand σωστά?

Δημοσ.

Ορίστε και μια φωτο απο μονο εσπρέσσο. Τι να πω? Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για το χοντρο-ψιλο κόψιμο. Το μονο σίγουρο είναι οτι συνέχεια ο καφές μοσχομυριζει γιατί είναι φρεσκοκομμενος. Τώρα φαντάζομαι κάποιοι θα ξέρουν περισσότερα απο μένα. Δεν είμαι πολύ ψαγμενος.

attachicon.gif:

 

 

Από ότι καταλαβαίνω δεν εχεις αλλαξει το καλαθάκι σε non pressurized από τον αφρό που εχει το καιμακι σου. Γι αυτο και με χαλια κόψιμο όπως κάνει η συγκεκριμένος μύλος παιρνεις αποδεκτό αποτελέσμα. Εχω και γω GAGGIA και πίστεψε με είναι εντελως άλλος καφες και οπτικά αν αλλαξεις καλαθάκι & τότε θα δεις πω αυτός ο μύλος δεν κάνει.

Δημοσ.

το θεμα δεν αν μοσχομυριζει η οχι.και χαλια να τον κοψει τον καφε μια μηχανη θα μοσχομυριζει ο καφες.αν το κοψιμο δεν ειναι καλο και βαλεις να κανεις καφε με non-presurized φιλτρο θα βγει μαπα ο καφες χωρις καιμακι και χωρις να βγαλει την γευση του.με presurized φιλτρο και του εμποριου να παρεις ετοιμο θα κανει παλι καιμακι αλλα ειναι τεχνητο καιμακι και σε καμια περιπτωση δεν παιρνεις την γευση που πρεπει να παρεις απο τον καφε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...