dr lag Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα και καλή χρονιά. Σκέφτομαι να τραβήξω μπριζάκια στα 5 και 12V από το PSU, ώστε να τροφοδοτώ εξωτερικές συσκευές (εξ. σκληρούς, τιμονιέρα ή και κάποιους φορτιστές) και να απαλλαγώ έτσι από τις άπειρες μπρίζες - τούβλα που τα συνοδεύουν. Αν και δεν νομίζω πως αποτελεί πρόβλημα, θα μου ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη η άποψη κάποιων με περισσότερες, απ' τις δικές μου, γνώσεις στα ηλεκτρονικά. Αυτό που με προβληματίζει περισσότερο, είναι μια μόντα που ξεκίνησα: να τοποθετήσω την πλακέτα με τον ενισχυτή από ένα Creative Inspiron 5.1 μέσα στο κουτί, ώστε να τροφοδοτείται απευθείας από το PSU. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσω το πήγαινε - έλα από τις πλεξούδες με τα καλώδια ήχου και το ρυθμιστικό έντασης, καθώς το back panel του sub θα προσαρμοστεί σε δύο ελεύθερα back plate του κουτιού, απ' όπου θα φεύγουν μόνο τα καλώδια για τα ηχεία. Δεν ξέρω τι γίνεται όμως με τυχόν παρεμβολές από και προς τον ενισχυτή ή πόσο ρεύμα μπορεί να τραβάει σε τυχόν peak. Το PSU είναι Corsair GS600 και τροφοδοτεί έναν i5-3570 με 8G RAM, υδρόψυξη της Corsair και μια ATI 7870. Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Whitefanged Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Ιδανικά τις δοκιμές σου κάντες με ένα εφεδρικό τροφοδοτικό με τα υποσυστήματα αποσυνδεδεμένα. Αν δεν έχεις δεύτερο, χρησιμοποίησε αυτό που έχεις και ξεκίνα το με jump start. http://seasonicusa.com/RMABeta/JumpStart/JS.pdf Όσων αφορά τον ενισχυτή τσέκαρε πόσα ampere/watt χρειάζεται, άθροισε σε αυτά και πόσο τραβάνε άλλες συσκευές που πιθανόν έχεις συνδέσει στο ίδιο rail του τροφοδοτικού και σύγκρινε το με το νούμερο που δίνει ο κατασκευαστής ότι βγάζει το συγκεκριμένο rail. Αν το άθροισμα είναι περίπου 20% κάτω του μέγιστου λογικά(?) είσαι κομπλέ. Αν είναι πολύ κοντά κινδυνεύεις με black-out και αν όχι αυτό, σίγουρα θα κουράζεις το τροφοδοτικό. Αναφορικά με τις παρεμβολές, υποθέτω επειδή σε όλα τα specs για ενσωματωμένα chip ήχου σε m/b οι κατασκευαστές περιγράφουν πόσο καλά μονώνουν τους πυκνωτές και το chip, πιθανές ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές θα είναι προς το σύστημα ήχου παρά από αυτό. Για τις υπόλοιπες εξωτερικές συσκευές λογικά δεν πρέπει να υπάρχει κανένα προβλήμα, αρκεί να ικανοποιείται ο κανόνας του αθροίσματος ανά rail όπως παραπάνω. Αν σκοπεύεις να βάλεις ένα σκασμό συσκευές βέβαια πρέπει να υπολογίσεις και τη συνολική κατανάλωση όλων όσων έχεις συνδέσει πάνω στο psu ώστε να μην υπερβαίνεις τη μέγιστη απόδοση του σε watt. Μονωτική, κολλητήρι + καλάι, είναι οι καλύτεροι φίλοι σου. Δεν είμαι ηλεκτρονικός, όσα σου γράφω είναι από δικούς μου πειραματισμούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
madsc Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2015 Τον ενισχυτή βγάλτον εκτός κουτιού. Επεκτάσεις για DC τραβάς όσες θες. Αν βραχυκυκλώσει κάτι όμως θα κλείσει στιγμιαία όλο το psu. /sc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα