spid_x Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μετά από πολύ καιρό ενασχόλησης με Blogger αποφάσισα να ασχοληθώ και με το wordpress. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στην αρχή. Οι απορίες μου είναι εξής Από ότι κατάλαβα το wordpress.com σου δίνει απλά τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις τα έτοιμα templates και τίποτα άλλο. Για να αγοράσω π.χ. απο το themeforest ένα WP template πρέπει να έχω εγκαταστήσεις το Wordpres Σε κάποιο host; Αυτή τη στιγμή έχω απλά το domain και το template Που θέλω να αγοράσω. Τι βήματα πρέπει να κάνω; γιατί έχω μπερδευτεί κάπως με Plesk και Mysql... Να πως επίσης ότι δουλεύω με papaki.gr Επίσης, τo WP σου δίνει χώρο για ανέβασμα των αναρτήσεων (όπως το blogger) ή πρέπει οπωσδήποτε να πληρώσεις hosting;
papp0us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Αν θες μπορείς να κάνεις λογαριασμό το wordpress.com, και να αποκτήσεις ένα blog μπλαμπλα.wordpress.com στο οποίο πάνω μπορείς να κοτσάρεις το domain σου, αλλα εκεί έχεις περιορισμό στα templates και στο Plugins, δεν εγκαθιστάς οτι θέλεις. Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεσαι hosting. Αν αγοράσεις hosting, του ζητάς να σου εγκαταστήσουν και το wordpress(έχουν αυτοματοποιημένα εργαλεία στα περισσότερα host, αλλα και να τους το ζητήσεις δεν νομίζω να σου πουν όχι), και εκει φορτώνεις οτι γουστάρεις.
spid_x Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Σκέφτομαι να πάρω το Αdvanced πακέτο από το papaki.gr (χωρος στο δισκο 5GB και Traffic 500 Gb) για εκτατάσταση του wordpress αλλά και για να δουλέψω το blog εκεί. Πιστεύετε ότι είναι ΟΚ σαν πακέτο; Επίσης, ειναι ευκολη η manual εγκατάσταση του wordpress;
kormos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Σκέφτομαι να πάρω το Αdvanced πακέτο από το papaki.gr (χωρος στο δισκο 5GB και Traffic 500 Gb) για εκτατάσταση του wordpress αλλά και για να δουλέψω το blog εκεί. Πιστεύετε ότι είναι ΟΚ σαν πακέτο; Επίσης, ειναι ευκολη η manual εγκατάσταση του wordpress; Καλησπέρα, αν πιστεύεις πως το trafiic αυτό σε καλύπτει (200GB) που δίνει τότε είσαι μια χαρά. Η εγκατάσταση και η χειροκίνητη είναι σχετικά εύκολη αν μπορείς να δημιουργήσεις βάση δεδομένων απο το cPanel.
spid_x Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Τελικά προτίμησα το πακέτο Power που είναι μόνο για wordpress, έτσι δοκιμαστικά για 1 μήνα..
spid_x Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 ΝΑ ρωτησω κατι αλλο. Πηρα πακέτο με εγκατεστημένο το ελληνικο wordpress και εχω ενα template που θέλω να το μεταφράσω. Μέσα στο φάκελο language έχει αρχειο default. Το μεταφράζω μέσω του poedit και το σωζω δυο φορες σαν .mo και .po με όνομα el_EL. Το βάζω μέσα στο φάκελο Language και προσπαθώ να ανεβάσω ξανά το template όμως μου βγάζει Error. Έχω κάποιο λάθος στην όλη διαδικασία;
papp0us Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 δεν χρειάζεται να ξαναναβάσεις ολο το template, απλά τα αρχεία μετάφρασης ανέβασε
genius_13 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Το error που σου βγάζει φαντάζομαι είναι γιατί το έκανες σε .RAR ενώ το wordpress θέλει μόνο .ZIP αρχεία.
Xvipes Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Semi hi-jack, Αν υπάρχει .po και .mo στο φάκελο του theme τότε διαβάζει αυτά για τις μεταφράσεις?Ρωτάω γιατί έχω ένα theme που αντικαθιστώ τα αρχεία με τα μεταφρασμένα αλλά δεν αλλάζει κάτι στα strings του theme. Υπάρχει κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνω για δεχτεί τις αλλαγές? Ευχαριστώ και σόρρυ
papp0us Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει να αλλάξεις και την default γλώσσα απο το admin panel του Wordpress στα ελληνικά, αν έχει Wordpress>4.0 ή απο το WP-Config για wordpress < 4.0 http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Language_and_Language_Directory
Xvipes Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει να αλλάξεις και την default γλώσσα απο το admin panel του Wordpress στα ελληνικά, αν έχει Wordpress>4.0 ή απο το WP-Config για wordpress < 4.0 http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Language_and_Language_Directory Αλλάζω το default.mo και default.po . Λογικά αν δεν έχω βάλει τίποτα στο define('WPLANG', ''); δε θα έπρεπε να πάρει το default ? Δεν θέλω να αλλάξω την γλώσσα στο διαχειριστικό μόνο τις μεταφράσεις στο front.
spid_x Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Πρέπει να αλλάξεις και την default γλώσσα απο το admin panel του Wordpress στα ελληνικά, αν έχει Wordpress>4.0 ή απο το WP-Config για wordpress < 4.0 http://codex.wordpress.org/Editing_wp-config.php#Language_and_Language_Directory Προσπαθώ απο χθες να αλλάξω γλώσσα και δεν τα έχω καταφέρει. Έχω βάλει στο φάκελο Language του theme δύο αρχεία el_EL.po και el_EL.mo και έχω αλλάξει και το WP-config αλλά δεν γίνεται καμιά αλλαγή στο blog. Έχω την τελευταία έκδοση του WP. Αυτό που γράφεις για ενεργοποίηση από το admin panel πως ακριβώς γίνεται γιατί δεν το βρίσκω..;
papp0us Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Προσπαθώ απο χθες να αλλάξω γλώσσα και δεν τα έχω καταφέρει. Έχω βάλει στο φάκελο Language του theme δύο αρχεία el_EL.po και el_EL.mo και έχω αλλάξει και το WP-config αλλά δεν γίνεται καμιά αλλαγή στο blog. Έχω την τελευταία έκδοση του WP. Αυτό που γράφεις για ενεργοποίηση από το admin panel πως ακριβώς γίνεται γιατί δεν το βρίσκω..; Settings-> General κάτω κάτω έχει επιλογή γλώσσας
spid_x Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Έχει δύο φορές την επιλογή γλώσσα ιστοτόπου (ήταν ήδη και τα δύο στην ελληνική) Στο πρώτο αφήνω ελληνική (έχει επιλογές μόνο ελληνική και english) EDIT: Στο δεύτερο βάζω το el_EL που το περιλαμβάνει στις εγκατεστημένες αλλά μετά το save το theme Μεταφράζεται κανονικά αλλά το βλέπω μόνο εγώ σαν ADmin. Αν δεν είμαι συνδεδεμένος το βλέπω και πάλι αγγλικά. Επίσης όταν βάζω γλώσσα template el_EL γυρίζει και την γλώσσα του WP σε English! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2015 από spid_x
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα