kirileman Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Η αππλ δεν φτιάχνει τεχνολογία. Η αππλ αγοράζει την έτοιμη τεχνολογία την πακετάρει ωραία και την πουλάει. Δεν κατασκευάζουν όλοι από το 0. Η Apple σχεδιάζει δικά της προϊόντα βασισμένη σε υπάρχουσα τεχνολογία (όπως πολλοί άλλοι). Την τελευταία φορά που κοίταξα, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ονομαζόταν innovation, το οποίο διαφέρει από το invention. Άρα όχι, δεν την πακετάρει απλά και την πουλάει, γιατί αυτό που πουλάει δεν υπήρχε πριν το κατασκευάσει και του δώσει τη συγκεκριμένη μορφή και χρήση. Μια χαρά φτιάχνει, λοιπόν, τεχνολογία και νέα τεχνολογικά προϊόντα (επεξεργαστές, software κ.α.). 2
freedoom Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Eυτυχως που πληρωνει και το app store και ετσι υπαρχει κινητρο για την δημιουργια αξιολογων εφαρμογων και οχι σκουπιδια για να καταγραφονται ως αριθμοι σε αναλογα stores . Και το AppStore, όπως όλα τα Stores, είναι γεμάτο σκουπίδια! Υπήρχε εποχή που στα Top10 ήταν μόνο σκουπίδια, ψεύτικες εφαρμογές, που με bots έμπαιναν εκεί, μέσω ψεύτικων downloads.
hackerW32 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 αν δεν εμπενε καποιος με τσαμπουκα σε καθε τοπικ με apple και android να ξεκινήσει καυγά θα ήμουν πολυ ευτυχισμένος. 2
koeltzakoatl Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δε νομίζω να θεωρεί κάποιος πως το AppStore δεν ήταν καινοτομία. Έδωσε δυνατότητα σε απλό κόσμο να φτιάξει και να ανεβάσει μια εφαρμογή, εισπράττοντας το 70% τον εσόδων (το 30% το παίρνει η Apple προκειμένου να συντηρεί την πλατφόρμα της, να διατηρεί την εφαρμογή, marketing, κτλ.). Μέχρι το AppStore δεν υπήρχε κάποιος τόσο αποδοτικός τρόπος για το διαμοιρασμό εφαρμογών. Επίσης, άνοιξε το οικοσύστημα του λογισμικού της για κατασκευαστές αξεσουάρ (π.χ. φτιάχνεις μια έξυπνη λάμπα που την ελέγχεις από το iphone σου και σηκώνεις την εφαρμογή στο AppStore). Άρα ακόμη περισσότερο ανοικτό οικοσύστημα (με κλειστό λογισμικό). Τα πραγματικά κέρδη της Apple θεωρώ πως είναι εκεί, χωρίς να αγνοεί κανείς τα δις από συσκευές και δεν μπορώ να δω γιατί αυτό είναι αρνητικό. Σκουπίδια υπάρχουν παντού, αλλά αυτό αφενός είναι θέμα γούστου (να θυμήσω μη-δωρεάν εφαρμογές τύπου το ifrappe που κατέβηκε από δεκάδες χιλιάδες χρήστες ) και αφετέρου θέμα χρημάτων (π.χ. gps που κοστίζει δεκάδες ευρώ). Τέλος, θεωρώ τεχνολογία όχι μόνο τα τσιπάκια, τους προσέσσορες και την ανάλυση οθόνης με το λειτουργικό σύστημα, αλλά και τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται όλο αυτό, μαζί με την ευκολία χρήσης. Σε αυτό θεωρώ πως η Apple έχει δεσπόζουσα και πρωτοπόρα θέση έναντι του ανταγωνισμού. 2
tommy2486 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Αν και ολίγον τι ανούσια η απορία (υπο την έννοια ότι η απάντηση είναι προφανής), μάλλον δεν κατάλαβες προς τι το παραπάνω ποστ. Το να λες "τζαμπατζή" κάποιον που επιλέγει δωρεάν λογισμικά που προσφέρει ένας ιδιώτης ή μια κοινότητα ( ειδικά στη χώρα μας που δεν περισσεύουν τα λεφτά), είναι το ακριβώς αντίστοιχο που ειρωνεύομαι στο ποστ. Να θεωρεις θύμα κάποιον που πληρώνει για ένα αντίστοιχο λογισμικο επι πληρωμη. Αν και ειναι apple fanboy ο Fotis13 πιστεύω καταλαβαίνει το point μου. Απο κει και πέρα, υπάρχουν πολλοι παράγοντες για να κρινεις έναν χρήστη δια της καταναλωτικής συμπεριφοράς "τζαμπατζή" ή "θύμα". Προφανώς σε κάποιες περιπτώσεις που ο developer κυνηγά "θύματα" (για κάτι που ανταγωνισμος διαθέτει δωρεάν), θεωρείσαι θύμα π.χ http://www.insomnia.gr/_/articles/software/%CE%B7-apple-%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%B5-%CE%B5%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1%CF%82-%E2%82%AC89999-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%AE%CF%88-r7501 Κατάλαβα τι εννοείς αλλά η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Προφανώς και ο developer που ψάχνει θύματα επιθυμεί να έχει θύματα και στις 3 πλατφόρμες (android, ios, windows phone) καθώς έτσι θα έχει μεγαλύτερο κέρδος. Γνωρίζει επίσης ότι καλός η κακώς στο apple store θα έχει περισσότερες πωλήσεις από το android (τα windows phone έχουν μικρή μερίδα στην αγορά), όχι τόσο γιατί οι αγοραστές του είναι θύματα αλλά γιατί οι χρήστες του δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν σπασμένες εφαρμογές σε σχέση με το android. Οι χρήστες που κάνουν jailbreak είναι πολύ λίγοι. Αυτό το εκμεταλλεύονται κάποιοι developers και βλέπεις την ίδια εφαρμογή να έχει διπλάσια τιμή στο apple store. Ένας ακόμη λόγος που οι τιμές στο android store είναι μικρότερες είναι γιατί οι χρήστες του είναι περισσότεροι. Εγώ πιστεύω ότι εδώ στην Ελλάδα πολλοί χρήστες δεν αγοράζουν εφαρμογές, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί φοβούνται την όλη διαδικασία με την χρήση πιστωτικής η της χρεωστικής. Στο εξωτερικό αυτός ο τρόπος πληρωμής είναι πολύ ποιο διαδεδομένος. Τώρα που υπάρχουν και εναλλακτικοί τρόποι πληρωμής (βλέπε κάρτα για αγορές στο store από δέκα ευρώ) οι αγορές έχουν αυξηθεί. Στην Ελλάδα θα είχαμε ποιο πολλές αγορές αν μπορούσαν οι χρήστες να πληρώσουν με χρέωση στην κάρτα του κινητό τους αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει για άλλους λόγους. Βέβαια υπάρχουν και αυτοί που δεν θα δώσουν τα 90 λεπτά από την στιγμή που μπορούν να βρουν την εφαρμογή τζάμπα. Αυτός είναι και ένας λόγος που δεν έχουμε πολλές καλές Ελληνικές Εφαρμογές διότι δεν υπάρχουν πολλοί αγοραστές. Όσων αφορά τον χρήστη που θα επιλέξει να αγοράσει μια ακριβή εφαρμογή ενώ υπάρχει άλλη ισάξια φτηνότερη εφαρμογή ή ακόμη και δωρεάν ισχύει ότι και για τον χρήστη που θα αγοράσει ένα ακριβό κινητό από ένα μεγάλο πολυκατάστημα στα 739 ευρώ αντί να το πάρει από το skroutz στα 450.
kurama Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Τζαμπατζής είναι αυτός που ενώ επιλέγει ένα free app είναι υπέρμετρα απαιτητικός και συνήθως το τρολάρει αν δεν είναι ικανοποιημένος (αντί να λέει και ευχαριστώ σε αυτούς τους developers που βγάζουν τα μάτια τους για να τους το προσφέρουν δωρεάν)... 4
apot345 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Οι ίδιες και ίδιες μάχες.. μάλλον όταν έχεις και τα 2 ταυτόχρονα, καταλαβαίνεις ότι απευθύνεται σε άλλο κοινό το καθένα λειτουργικό. Πραγματικά δεν μπορώ να πω ποιό είναι καλύτερο!! Πάντως με το android κάνεις πάρα πολλά.. Τα πάντα; Και για να είμαι on-topic, η google έχει πολλές εφαρμογές δωρεάν αλλά με διαφημίσεις. Και πολλοί παίρνουν έχω διαβάσει πολλά λεφτά από αυτές.. Περισσότερα ίσως (;; από το 0,99 της apple. 1
teovag Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Απο ιδεολογία αλλά και λόγω της τιμής δεν θέλω να παρω Apple σε ...τίποτα! (Ουτε τηλεφωνο , ουτε υπολογιστη, ουτε ταμπλέτα). Παρόλαυτά, η Apple καινοτόμησε (έτσι πιστευω εγώ δηλαδή) σε δύο σημαντικά θέματα που "αγγίζουν" τον σύγχρονο άνθρωπο: ευκολία και σχεδίαση. Έφερε το ipod και το ipad (ας πούμε οτι στο iphone δεν εχει την αποκλειστικοτητα). Κανένας δεν πρόλαβε πριν απο αυτήν να παρουσιασει κατι αναλογο στο ευρύ κοινο... Επίσης, ο κόσμος γουσταρει design...που είναι άσχετο με την τεχνολογία, αλλά αν δεν απασχολούσε αυτό τον "μέσο" χρήστη, δεν υπήρχε λογος να μιλάμε πχ για μόδα στα ρούχα... Η Apple (o Jobs, that is) την κατάλαβε τη δουλεια απο νωρίς... Η αγαπημένη μου ατάκα που ηταν και δικο του moto είναι οτι: ο κοσμος δεν γουσταρει μονο αυτό που δεν του πασαρεις σωστά... (ή κάπως έτσι). Αρα, εστίασε στα ευκολία, πρόσβαση, σχεδίαση και... Αλλαγή όταν το βαρεθεις... Αυτό είναι το ζητούμενο στο 70% των ανθρώπων παγκοσμίως... Επίσης, το βάζεις σε μια τιμή που όταν κάποιος το κατέχει...νιώθει προνομιούχος (σοβαρή βλακεία, αν σκεφτεις τις πωλησεις των ipod ή iphones στο USA!...όλοι μπορούν να το έχουν φθηνά μέσω συμβολαίου). Τέλος, αφού το κανεις "απαραίτητο", αφαιρεις σιγά σιγά λκαι λίγο λίγο την " ελευθερία " του...όχι usb, κλειδωμενο bluetooth, όχι επέκταση μνήμης, όχι επέκταση μνήμης... Η Apple Inc είναι η απόλυτη κυριαρχος στην κοινωνιολογία της τεχνολογιας... Αυτό είναι η σπουδαία καινοτομία της... 1
kifinas Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Το 2015 ξεκινάει και με αυξήσεις. Αύριο ανεβαίνουν οι τιμές;
mourouzis2005 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δηλαδή η Apple της "μάζας" με το iOS που καταρρέει στο 15% βγάζει παραπάνω από το store της από το google store που έχουν "οι εναλλακτικοί" τύποι (80% της αγοράς); Όχι ρε, μάλλον είναι τα isheep!
ShevaGR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δεν κατασκευάζουν όλοι από το 0. Η Apple σχεδιάζει δικά της προϊόντα βασισμένη σε υπάρχουσα τεχνολογία (όπως πολλοί άλλοι). Την τελευταία φορά που κοίταξα, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ονομαζόταν innovation, το οποίο διαφέρει από το invention. Άρα όχι, δεν την πακετάρει απλά και την πουλάει, γιατί αυτό που πουλάει δεν υπήρχε πριν το κατασκευάσει και του δώσει τη συγκεκριμένη μορφή και χρήση. Μια χαρά φτιάχνει, λοιπόν, τεχνολογία και νέα τεχνολογικά προϊόντα (επεξεργαστές, software κ.α.). Βασικά το έθεσα λάθος. Όταν εννοώ τεχνολογία εννοώ να προσφέρει τεχνολογία στον κόσμο και να αναπτύσει την ήδη υπάρχουσα. Τι εννοώ. Η σαμσουνγκ και η ελτζι δεν κατασκευάζουν απλά οθόνες. Εξελίσουν τεχνολογικά τις οθόνες και τις δίνουν στον κόσμο να τις χρησιμοποιήσει. Η γκουγκλ επίσης έχει ανοιχτό κώδικα για πάααααρα πολλά πράγματα ελεύθερο. Δεν αναφέρομαι σε αντροιντ, αλλά σε άλλα προτζεκτ, όπως γκανετι κλπ. Αυτό εννοούσα με το να παράγει τεχνολογία στον κόσμο. Η αππλ τι παράγει; Μη μου πεις άιφον. Αυτά δεν είναι εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας, παίρνεις κάτι που έχεις φτιάξει, του προσθέτεις πράγματα ή το σχεδιάζεις αλλιώς. Η αππλ έχει σχεδιάσει έναν επεξεργαστή, και κάποιο σοφτγουερ. Δεν δημιούργησε όμως τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε τεχνολογία, ούτε την ανέπτυξε. Δεν έφτιαξε το λινουξ, ούτε το unix. Το μακμπουκ δεν έχει τίποτα μέσα εκτός του λειτουργικού που να ειναι δική της τεχνολογία. Και το ίδιο το λειτουργικό είναι ουσιαστικά σκιν και αναβαθμίσεις πάνω σε unix.... Όταν μιλάω για τεχνολογία δεν εννοώ να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό προϊόν. Αλλά να εξελίξει την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία. Και εγώ μπορώ να πάρω το AOSP να του αλλάξω δύο σκιν και να πω ότι φτιάχνω τεχνολογία. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Τυπικά τεχνολογία θεωρείται και αυτό με το AOSP που σου είπα, αλλά πρακτικά δεν είναι. Η αππλ δεν συμβάλει στην ανάπτηξη της τεχνολογίας. Πουλάει κάποια καλής κατασκευής λαπτοπ και κάποια υπερτιμημένα κινητά. αυτό είναι όλο.
ShevaGR Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δε νομίζω να θεωρεί κάποιος πως το AppStore δεν ήταν καινοτομία. Έδωσε δυνατότητα σε απλό κόσμο να φτιάξει και να ανεβάσει μια εφαρμογή, εισπράττοντας το 70% τον εσόδων (το 30% το παίρνει η Apple προκειμένου να συντηρεί την πλατφόρμα της, να διατηρεί την εφαρμογή, marketing, κτλ.). Μέχρι το AppStore δεν υπήρχε κάποιος τόσο αποδοτικός τρόπος για το διαμοιρασμό εφαρμογών. Επίσης, άνοιξε το οικοσύστημα του λογισμικού της για κατασκευαστές αξεσουάρ (π.χ. φτιάχνεις μια έξυπνη λάμπα που την ελέγχεις από το iphone σου και σηκώνεις την εφαρμογή στο AppStore). Άρα ακόμη περισσότερο ανοικτό οικοσύστημα (με κλειστό λογισμικό). Τα πραγματικά κέρδη της Apple θεωρώ πως είναι εκεί, χωρίς να αγνοεί κανείς τα δις από συσκευές και δεν μπορώ να δω γιατί αυτό είναι αρνητικό. Σκουπίδια υπάρχουν παντού, αλλά αυτό αφενός είναι θέμα γούστου (να θυμήσω μη-δωρεάν εφαρμογές τύπου το ifrappe που κατέβηκε από δεκάδες χιλιάδες χρήστες ) και αφετέρου θέμα χρημάτων (π.χ. gps που κοστίζει δεκάδες ευρώ). Τέλος, θεωρώ τεχνολογία όχι μόνο τα τσιπάκια, τους προσέσσορες και την ανάλυση οθόνης με το λειτουργικό σύστημα, αλλά και τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται όλο αυτό, μαζί με την ευκολία χρήσης. Σε αυτό θεωρώ πως η Apple έχει δεσπόζουσα και πρωτοπόρα θέση έναντι του ανταγωνισμού. Το αππστορε δεν ειναι καινοτομια. Υπηρχε πιο παλια και αλλου και σαν abstract ιδέα υπάρχει σε λινουξ και όχι μόνο από την εποχή των παγετώνων με τη μορφή package manager-repositories.... Το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν το ξέρετε. Το πρόβλημα είναι ότι το υποστηρίζετε χωρίς να το ξέρετε επειδή είναι αππλ και νομίζετε ότι είναι καινοτομία.... Και αυτό το συναντάω κατά κύριο λόγο σε χρήστες μακ και αππλ φανς. Παράδειγμα. Πρόσφατα πήγα σε ένα τύπο με μακμπουκ προ 3 χιλιάρικα έκανε. Κόλησε σε κάποια φάση και γενικά πήγενε πολύ αργά. Και αυτός μου έλεγε μη το ζορίζεις και τέτοια. Το λαπτοπ προφανώς είχε κάποιο πρόβλημα κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είχε πρόβλημα το λάπτοπ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός νόμιζε ότι ήταν σούπερ γρήγορο και μια χαρά γιατί ήταν αππλ. Και δυστυχώς αυτού του είδους τη λογική, ,μόνο σε αππλ χρήστες την έχω δει....
qsis Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Τζαμπατζής είναι αυτός που ενώ επιλέγει ένα free app είναι υπέρμετρα απαιτητικός και συνήθως το τρολάρει αν δεν είναι ικανοποιημένος (αντί να λέει και ευχαριστώ σε αυτούς τους developers που βγάζουν τα μάτια τους για να τους το προσφέρουν δωρεάν)...Για δώσε ενα παράδειγμα τι εννοείς; Άμα εγώ γκρινιάξω για το yt επειδή μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα είμαι τζαμπατζής; Δε φέρνει χρήματα το yt στη Google; Δε φέρνουν πολλές δωρεάν εφαρμογές χρήματα στους δημιουργούς τους; Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις να βγάλεις κάτι και το δίνεις στο κόσμο να το χρησιμοποιήσει και έχει προβλήματα κρασαρίαματα ή σου δημιουργεί drain κτλ δεν είναι λογικό να κράξεις; Σοβαρά μιλάς; Αν εσύ κανεις ενα άλλο επάγγελμα ας πούμε είσαι λογιστής ή γιατρός και κουράρεις δωρεάν ή κάνεις μια δήλωση σε ένα γνωστό σου και από μαλακία σου τον καταστρέψεις τον άνθρωπο αυτός δε θα πρέπει να σε χέσει μετά; Ή θα είναι τζαμπατζής; Όταν αναλαμβάνεις να κάνεις κάτι κάντο σωστά και δέξου τη κριτική, αλλιώς κάτσε στα αυγά σου, μη μου παριστάνεις τον "developer" για να καυχιεσαι στα φόρουμ. Μίλα με τη δουλειά σου και βγάλε χρήματα όπως βγάζουν και τόσοι άλλοι που διαθέτουν "δωρεάν" τη δουλειά τους ή όπως τελοσπαντων επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες αυτού του κλάδου, γιατί τσαμπα κανείς δε δουλεύει. Το να έχεις τα σίγουρα θύματα της apple που έχουν συνδεδεμένη τη πιστωτική στο κινητό και ο,τι πάρει ο χάρος και πληρώσει ο μπαμπάς είναι μεν η εύκολη λύση και καλά κάνεις, αλλα δε σου φταίει ούτε το android ούτε οι τζαμπατζήδες που δε μπορεις να σταθεις σε μια πλατφόρμα της οποιας οι χρηστες νιώθουν περισσότερο. Στο κάτω κάτω και στο android και εφαρμογές αγοράζονται και εφαρμογές υποστηρίζονται μια χαρά πλέον, αλλά και επι πλήρωμη εφαρμογές υπάρχουν με άθλια υποστήριξη ατόμων που κάνουν αρπαχτές. Ε για αυτούς θα υπάρχει πάντα η apple 2
atheatos Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Το αππστορε δεν ειναι καινοτομια. Υπηρχε πιο παλια και αλλου και σαν abstract ιδέα υπάρχει σε λινουξ και όχι μόνο από την εποχή των παγετώνων με τη μορφή package manager-repositories.... Το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν το ξέρετε. Το πρόβλημα είναι ότι το υποστηρίζετε χωρίς να το ξέρετε επειδή είναι αππλ και νομίζετε ότι είναι καινοτομία.... Και αυτό το συναντάω κατά κύριο λόγο σε χρήστες μακ και αππλ φανς. Παράδειγμα. Πρόσφατα πήγα σε ένα τύπο με μακμπουκ προ 3 χιλιάρικα έκανε. Κόλησε σε κάποια φάση και γενικά πήγενε πολύ αργά. Και αυτός μου έλεγε μη το ζορίζεις και τέτοια. Το λαπτοπ προφανώς είχε κάποιο πρόβλημα κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι ότι είχε πρόβλημα το λάπτοπ. Το πρόβλημα είναι ότι αυτός νόμιζε ότι ήταν σούπερ γρήγορο και μια χαρά γιατί ήταν αππλ. Και δυστυχώς αυτού του είδους τη λογική, ,μόνο σε αππλ χρήστες την έχω δει.... Προφανώς δεν βλέπεις καλά ή ο κοσμος σου ειναι πολύ μικρός....ΥΓ. Για να τελειώνουμε με τους μύθους Apple χρήστης ειναι κάποιος που είχε Apple πριν να γίνει διάσημη. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν pc users άσχετοι που ξαφνικά τους γυάλισε το μηλαρακι. Μόνο που όταν είχαν pc δεν ασχολήθηκε κανεις με την ασχετοσύνη τους.... Βασικά το έθεσα λάθος. Όταν εννοώ τεχνολογία εννοώ να προσφέρει τεχνολογία στον κόσμο και να αναπτύσει την ήδη υπάρχουσα. Τι εννοώ. Η σαμσουνγκ και η ελτζι δεν κατασκευάζουν απλά οθόνες. Εξελίσουν τεχνολογικά τις οθόνες και τις δίνουν στον κόσμο να τις χρησιμοποιήσει. Η γκουγκλ επίσης έχει ανοιχτό κώδικα για πάααααρα πολλά πράγματα ελεύθερο. Δεν αναφέρομαι σε αντροιντ, αλλά σε άλλα προτζεκτ, όπως γκανετι κλπ. Αυτό εννοούσα με το να παράγει τεχνολογία στον κόσμο. Η αππλ τι παράγει; Μη μου πεις άιφον. Αυτά δεν είναι εξέλιξη της ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας, παίρνεις κάτι που έχεις φτιάξει, του προσθέτεις πράγματα ή το σχεδιάζεις αλλιώς. Η αππλ έχει σχεδιάσει έναν επεξεργαστή, και κάποιο σοφτγουερ. Δεν δημιούργησε όμως τις προϋποθέσεις για οποιαδήποτε τεχνολογία, ούτε την ανέπτυξε. Δεν έφτιαξε το λινουξ, ούτε το unix. Το μακμπουκ δεν έχει τίποτα μέσα εκτός του λειτουργικού που να ειναι δική της τεχνολογία. Και το ίδιο το λειτουργικό είναι ουσιαστικά σκιν και αναβαθμίσεις πάνω σε unix.... Όταν μιλάω για τεχνολογία δεν εννοώ να δημιουργήσει ένα τεχνολογικό προϊόν. Αλλά να εξελίξει την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία. Και εγώ μπορώ να πάρω το AOSP να του αλλάξω δύο σκιν και να πω ότι φτιάχνω τεχνολογία. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Τυπικά τεχνολογία θεωρείται και αυτό με το AOSP που σου είπα, αλλά πρακτικά δεν είναι. Η αππλ δεν συμβάλει στην ανάπτηξη της τεχνολογίας. Πουλάει κάποια καλής κατασκευής λαπτοπ και κάποια υπερτιμημένα κινητά. αυτό είναι όλο. Σε λιγο θα μας πεις ότι η Apple ειναι εταιρεία ηλικίας 10 χρόνων....Οι περισσότεροι αναφέρεστε σαν να ειναι κάτι καινούργιο ενώ ειναι μια εταιρεία πιο παλιά και απο την Google αλλά και απο την Samsung. Μάλλον γέρασα ή μέσος όρος ηλικίας αυτών που γράφουν στο insomnia ειναι κατω των 20 χρόνων... 2
kurama Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Για δώσε ενα παράδειγμα τι εννοείς; Άμα εγώ γκρινιάξω για το yt επειδή μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα είμαι τζαμπατζής; Δε φέρνει χρήματα το yt στη Google; Δε φέρνουν πολλές δωρεάν εφαρμογές χρήματα στους δημιουργούς τους; Από τη στιγμή που αναλαμβάνεις να βγάλεις κάτι και το δίνεις στο κόσμο να το χρησιμοποιήσει και έχει προβλήματα κρασαρίαματα ή σου δημιουργεί drain κτλ δεν είναι λογικό να κράξεις; Σοβαρά μιλάς; Αν εσύ κανεις ενα άλλο επάγγελμα ας πούμε είσαι λογιστής ή γιατρός και κουράρεις δωρεάν ή κάνεις μια δήλωση σε ένα γνωστό σου και από μαλακία σου τον καταστρέψεις τον άνθρωπο αυτός δε θα πρέπει να σε χέσει μετά; Ή θα είναι τζαμπατζής; Όταν αναλαμβάνεις να κάνεις κάτι κάντο σωστά και δέξου τη κριτική, αλλιώς κάτσε στα αυγά σου, μη μου παριστάνεις τον "developer" για να καυχιεσαι στα φόρουμ. Μίλα με τη δουλειά σου και βγάλε χρήματα όπως βγάζουν και τόσοι άλλοι που διαθέτουν "δωρεάν" τη δουλειά τους ή όπως τελοσπαντων επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες αυτού του κλάδου, γιατί τσαμπα κανείς δε δουλεύει. Το να έχεις τα σίγουρα θύματα της apple που έχουν συνδεδεμένη τη πιστωτική στο κινητό και ο,τι πάρει ο χάρος και πληρώσει ο μπαμπάς είναι μεν η εύκολη λύση και καλά κάνεις, αλλα δε σου φταίει ούτε το android ούτε οι τζαμπατζήδες που δε μπορεις να σταθεις σε μια πλατφόρμα της οποιας οι χρηστες νιώθουν περισσότερο. Στο κάτω κάτω και στο android και εφαρμογές αγοράζονται και εφαρμογές υποστηρίζονται μια χαρά πλέον, αλλά και επι πλήρωμη εφαρμογές υπάρχουν με άθλια υποστήριξη ατόμων που κάνουν αρπαχτές. Ε για αυτούς θα υπάρχει πάντα η apple .... Τα λόγια είναι περιττά .... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα