Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως σημείο των καιρών μπορεί να χαρακτηριστεί η πρόσφατη απόφαση του Τμήματος Παιδείας της Νέας Υόρκης, το οποίο αποφάσισε να άρει την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στα δημόσια σχολεία.Η απαγόρευση είχε τεθεί αρχικά σε εφαρμογή το 2006 από τον πρώην δήμαρχο της πόλης, τον Michael Bloomber, με το σκεπτικό ότι τα κινητά τηλέφωνα δεν αποσπούσαν μόνο την προσοχή των μαθητών αλλά εγείραν και θέματα προσωπικού απορρήτου αν οι μαθητές τα χρησιμοποιούσαν για τη λήψη παράνομων φωτογραφιών.

Σε ομιλία του, ο τωρινός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Bill de Blasio ανέφερε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει αρκετά από τότε που θεσπίστηκε η απαγόρευση, δημιουργώντας τελικά περισσότερα προβλήματα απ' ότι αρχικά είχε σχεδιαστεί να λύσει. Σε αυτά περιλαμβάνεται η δημιουργία επαγγελματικών δραστηριοτήτων ενοικίασης ερμαρίων έξω από τα σχολεία, όπου οι μαθητές μπορούσαν να πληρώσουν για να αποθηκεύσουν με ασφάλεια τα κινητά τους τηλέφωνα, ένα ποσό που ετησίως είχε οριστεί στα $180 περίπου.

Επιπλέον ο Bill de Blasio τόνισε ότι η απαγόρευση κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο για τους γονείς να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους, κάτι που πρέπει να αλλάξει αφού η σχετική πολιτική δεν λάμβανε υπόψη τις ανάγκες των γονέων.

Όπως όλα δείχνουν, η άρση της απαγόρευσης θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Μαρτίου και ως μέρος της αλλαγής, το κάθε σχολείο θα μπορεί να θεσπίσει κανόνες σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων στο χώρο του αλλά και μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας με τον όρο ότι θα μπορεί να χρησιμοποιηθούν επιπλέον για τον εντοπισμό και την πρόληψη περιστατικών εκφοβισμού.

Link.png Site: TheVerge

Δημοσ.

"η απαγόρευση κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο για τους γονείς να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους".

Δηλαδή ο γονιός δεν άντεχε 6 ώρες χωρίς να μιλήσει στο παιδί του... έπρεπε να μιλάει κάθε ώρα... ρε δεν πάμε καλά, εμείς πως μεγαλώσαμε, που δεν υπήρχαν κινητά όταν πηγαίναμε σχολείο; Υπήρχε ένα καρτοτηλέφωνο και ήταν αρκετό. Και οι γονείς γνώριζαν το τηλέφωνο του διευθυντή, όταν συνέβαινε κάτι πολύ σημαντικό ή τραγικό, οι γονείς αυτόν καλούσαν για να φωνάξει τον μαθητή.
Αν δεν αντέχεις στο σχολείο 6 ώρες χωρίς τηλέφωνο, πως θα αντέξεις αργότερα στη δουλειά 8-10 ώρες χωρίς αυτό; Κακομαθημένοι άνθρωποι.

• Like 21
Δημοσ.

μαγκες , απο οτι καταλαβα το αρθρο λεει πως απαγορευονται τα κινητα εντος του σχολειου ΓΕΝΙΚΑ απο τους μαθητες και τους ελεγαν να τα βαζουν σε ντουλαπακι . Νταξ , και αυτο τραγικο ειναι να πουμε την αληθεια ..... 

• Like 2
Δημοσ.

παιδια τετοιες αποφασεις εχουν οικονομικο υποβαθρο, προφανως οι παροχοι υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας πιεζαν εδω και καιρο τις αρχες τις Νεας Υορκης να αρει την απαγορευση γιατι κακα τα ψεμματα τα παιδια ειναι ισως οι καλυτεροι πελατες για τους παροχους υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας και mobile internet. Φυσικα και ο κυριος λογος δεν ηταν η απροσκοπτη επικοινωνια των παιδιων με τους γονεις αλλα ωστοσο αυτο ειναι μια πολυ καλη δικαιολογια για την αρση της απαγορευσης... 

• Like 2
Δημοσ.

"η απαγόρευση κατέστησε εξαιρετικά δύσκολο για τους γονείς να έρθουν σε επαφή με τα παιδιά τους".

Δηλαδή ο γονιός δεν άντεχε 6 ώρες χωρίς να μιλήσει στο παιδί του... έπρεπε να μιλάει κάθε ώρα... ρε δεν πάμε καλά, εμείς πως μεγαλώσαμε, που δεν υπήρχαν κινητά όταν πηγαίναμε σχολείο; Υπήρχε ένα καρτοτηλέφωνο και ήταν αρκετό. Και οι γονείς γνώριζαν το τηλέφωνο του διευθυντή, όταν συνέβαινε κάτι πολύ σημαντικό ή τραγικό, οι γονείς αυτόν καλούσαν για να φωνάξει τον μαθητή.

Αν δεν αντέχεις στο σχολείο 6 ώρες χωρίς τηλέφωνο, πως θα αντέξεις αργότερα στη δουλειά 8-10 ώρες χωρίς αυτό; Κακομαθημένοι άνθρωποι.

Συμφωνώ αλλά μετά θα γινόταν τηλεφωνικό κέντρο το γραφείο του διευθυντή...ίσως χειαζόταν να διμηουργήσουν νέα θέση,τηλεφωνήτρια σε σχολείο :P

Δημοσ.

Το τραγικό είναι που έπρεπε να κλειδώνουν σε ενοικιαζόμενα ντουλαπάκια εκτός σχολείου το κινητό τους. Σίγουρα όμως πρώτα προσπάθησαν να απαγορεύσουν τη χρήση του κινητού, και όταν είδαν ότι η απαγόρευση χρήσης δεν πετυχαίνει (επειδή όλοι το χρησιμοποιούν στα κρυφά) τότε έδωσαν μέτρο για απαγόρευση συσκευών εντός κτιρίου.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη χρήσης κινητού τηλεφώνου εντός του σχολείου. Αντίθετα, οι δυνατότητες υποβάθμισης του μαθήματος είναι άπειρες ιδίως με τα smartphones.

Την ανάγκη επικοινωνίας γονιών - παιδιού τις ώρες σχολείου θα την αφήσω ασχολίαστη....

• Like 2
Δημοσ.

εγω πχ με τον αδερφο μου που ερχομασταν απο χωριο στην Καστορια για το σχολειο ειχαμε κινητο γιατι επρεπε να συνενοηθουμε με το ταξι και την μανα μας για να την παρουμε πισω στο χωριο μπορει να ειμασταν ειδικη περιπτωση αλλα το κινητο χρειαζοταν φυσικα δεν επαιζα μεσα στο μαθημα. ο διευθυντης το ηξερε. πιστευω οτι δεν παιζει καποιο παιδι εν ωρα μαθηματος δεν υπαρχει προβλημα να εχει κινητο

Δημοσ.

Εμενα με επαιρνε ο υπνος την ωρα του μαθηματος. Μαλλον δεν αντεχε ο εγκεφαλος μου την υπερβολικη σοφια που μας μετεδιδαν στο σχολειο.

Παλι καλα που διαβαζα εξωσχολικα βιβλια και εφημεριδες. Αλλιως θα ´χα παθει αλτσχαιμερ στα 18 μου. Μιλαω σοβαροτατα. Πηγαινα και σε καλο σχολειο, υποτειθεται.

Ακουω γνωμες...

Δημοσ.

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη χρήσης κινητού τηλεφώνου εντός του σχολείου. Αντίθετα, οι δυνατότητες υποβάθμισης του μαθήματος είναι άπειρες ιδίως με τα smartphones.

Την ανάγκη επικοινωνίας γονιών - παιδιού τις ώρες σχολείου θα την αφήσω ασχολίαστη....

Καμία απολύτως? Μηδαμινή φαντασία βλέπω. Να σου δώσω εγώ μερικά παραδείγματα λοιπόν:

1) ηχογράφηση ομιλίας καθηγητή

2) φωτογραφία των σημειώσεων στον πίνακα

3) λύση εξισώσεων / αριθμομηχανή

4) μηχανή αναζήτησης

Κάποιος μπορεί πιθανόν να έχει και άλλα στο μυαλό του, αλλά μην γίνεσαι γελοίος και μας πετάς φούμαρα πως δεν έχουν καμιά χρήση τώρα..

Και κάτι άλλο χρήσιμο εκτός του μαθήματος είναι ότι μπορείς να μάθεις που βρίσκονται οι συμμαθητές σου και να ενημερώσεις τον καθηγητή πως φτάνουν σύντομα αντί να φάνε απουσία για 2 λεπτά :-D

Δημοσ.

Καμία απολύτως? Μηδαμινή φαντασία βλέπω. Να σου δώσω εγώ μερικά παραδείγματα λοιπόν:

1) ηχογράφηση ομιλίας καθηγητή

2) φωτογραφία των σημειώσεων στον πίνακα

3) λύση εξισώσεων / αριθμομηχανή

4) μηχανή αναζήτησης

Κάποιος μπορεί πιθανόν να έχει και άλλα στο μυαλό του, αλλά μην γίνεσαι γελοίος και μας πετάς φούμαρα πως δεν έχουν καμιά χρήση τώρα..

Και κάτι άλλο χρήσιμο εκτός του μαθήματος είναι ότι μπορείς να μάθεις που βρίσκονται οι συμμαθητές σου και να ενημερώσεις τον καθηγητή πως φτάνουν σύντομα αντί να φάνε απουσία για 2 λεπτά :-D

Ξέχασες μια σημαντική λεπτομέρεια: στο σχολείο δεν φοιτούν 40ρηδες αλλά νέοι. Θέλεις να μου πεις ότι αν πάρεις τυχαία 10 κινητά εφήβων από το τοπικό σου σχολείο θα βρεις ηχογραφήσεις του καθηγητή και φωτογραφίες του πίνακα.... Αυτά τα κάνω εγώ στα συνέδρια που πηγαίνω...lol

Στις ηλικίες που μιλάμε το πιθανότερο είναι να υπάρχουν:

1) ηχογράφηση ομιλίας καθηγητή κλ@νι@ς που την βάλαμε ως ringtone και παίρναμε ο ένας τον άλλο τηλ.

2) φωτογραφία των σημειώσεων στον πίνακα του κ.... της μπροστινής που τον έχει ωραίο

3) λύση εξισώσεων / αριθμομηχανή (ασχολίαστο, τις εξισώσεις εμείς φίλε μου τις λύναμε με το χέρι στο σχολείο για να μάθουμε, το κομπιουτεράκι στο πενεπιστήμιο)

4) μηχανή αναζήτησης (για να βρεις τι? την ώρα του μαθήματος?)

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τα παιδία. Όλοι περάσαμε από αυτές τις ηλικίες και ίσως τα ίδια πάνω κάτω θα κάναμε. Αλλά αυτό που δεν είχαμε ήταν μια ηλεκτρονική συσκευή τσέπης με πρόσβαση στο Διαδίκτυο που προσφέρει δεκάδες τρόπους να αποσπαστούμε από αυτό που κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

Και τελευταίο, εμένα στο σχολείο μου μάθανε να παραθέτω επιχειρήματα και να μην προσβάλω τους συνομιλητές μου, εσύ μάλλον εκείνη την ώρα θα έκανες chat στο Facebook...;-)

• Like 4
Δημοσ.

<p>παιδια τετοιες αποφασεις εχουν οικονομικο υποβαθρο, προφανως οι παροχοι υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας πιεζαν εδω και καιρο τις αρχες τις Νεας Υορκης να αρει την απαγορευση γιατι κακα τα ψεμματα τα παιδια ειναι ισως οι καλυτεροι πελατες για τους παροχους υπηρεσιων κινητης τηλεφωνιας και mobile internet. Φυσικα και ο κυριος λογος δεν ηταν η απροσκοπτη επικοινωνια των παιδιων με τους γονεις αλλα ωστοσο αυτο ειναι μια πολυ καλη δικαιολογια για την αρση της απαγορευσης... </p>

Αυτό ακριβώς. Το The point εντελώς.

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...