Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είναι τσιμπιμένες οι θερμοκράσίες αλλά εντός όρίων. Οσες ώρες και να το έχεις εν-λειτουργία δεν θα έχεις προβλήματα. 

μόνο που θα πρέπει να συνηθίσεις τον θόρυβο εκτός αν καταφέρεις να βάλεις μια "μεγάλη" ψύκτρα

Δημοσ.

Δεν φταίει η zelos φίλε spiti και μην προσπαθείς να πείσεις τον άνθρωπο να πάει σε i3, αν πραγματικά ήθελε i3 θα τον είχε αγοράσει εξαρχής και δεν θα είχε πάρει τον athlon. Με δικά του κριτήρια επέλεξε τον athlon και δεν νομίζω να τον απογοητεύει. Φτάνει πια, δεν λύνονται όλα με την intel, έχει καταντήσει κουραστικό, οι amd το ένα, οι amd το άλλο. Πόσο πιο ξεκάθαρο να γίνει ότι το vcore του επεξεργαστή είναι τραγικά υψηλό πόσο και πραγματικά ούτε εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να βρω τι φταίει. Η zelos δεν θα είχε θέμα με το κανονικό stock vcore του επεξεργαστή, δηλαδή το 1.3v.

Δημοσ.

Σε απόδοση όχι, απλά σε σταθερότητα θα σου βγάλει το λάδι, διότι μπορεί στο στρεσσάρισμα να μην του κάτσει το 1.3v και να θέλει 1.320 ας πούμε, εξαρτάται. Κατέβα στο 1.3 για αρχή και βλέπεις μέχρι να σταθεροποιηθεί. Το καλύτερο πρόγραμμα για στρεσσάρισμα είναι το aida64 σε συνδυασμό με ανοιχτό speedfan για να βλέπεις αν μαξάρουν οι πυρήνες κατά το στρες. Αν σου σβήσει το μηχάνημα, ανέβα από το bios 0,0125v και αν είναι σταθερό είσαι οκ, αλλιώς μετά από αυτό δώσε αυξήσεις της τάξεως του 0,00625v.

Δημοσ.

Αποκλείεται 1000%, με αυτό το ρεύμα πάει ο συγκεκριμένος athlon 4.5-4.6 ghz και πολύ απλά δεν χρειάζεται τόσο ρεύμα για τα 3.7 ghz. Μην τρελαθούμε, 1.272 έχει ο a8 6600k μου στα 3.9 και πάει 4.2 με το συγκεκριμένο ρεύμα με oc απόλυτα σταθερός. Μην επιχειρήσεις υπερχρονισμό με την συγκεκριμένη ψύκτρα (για στοκ athlon και με turbo ανοιχτό κανονικά έφτανε και περίσσευε, ωστόσο δεν ξέρω τι παίζει), διάβασε μήπως βρεις παρόμοιες περιπτώσεις και έπειτα παίξε με undervolt.

Δημοσ.

Επειδη δεν γνωριζω ακριβως τι πρεπει να κανω..και δεν θελω να κανω κανα λαθος .. πρεπει να παω στo bios και να αλλαξω το voltage offset απο auto σε 1,30V?

Δημοσ.

Και να θες δεν γίνεται. Πας εκεί που λέει offset mode και εκεί θα δεις το +. Πας εκεί, πατάς το - και το offset mode αλλάζει σε -. Έπειτα, κάνε την αφαίρεση, από 1.432 στα 1.300v άρα πρέπει να αφαιρέσεις 0,132v. Πας στο cpu voltage όπου είναι στο auto και με το + από το πληκτρολόγιο προσπαθείς να φτάσεις το 0,132v, με την έννοια ότι καλύτερα να μην ξεπεράσεις το 0,132 και να πας 0,134, ώστε να παίξεις για αρχή με μια ασφαλή και όχι απότομη μείωση. Αν αντί για 0,132 φτάσεις ας πούμε 0,131 και το επόμενο είναι το 0,133, προτιμά το 0,131. Επειδή έχεις βάλει στο offset mode το -, η τιμή του ρεύματος που βάζεις στο cpu voltage, αφαιρείται από το στοκ, που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το 1,432v.

Δημοσ.

Λοιπόν, πήγαινε στο cpu voltage με το offset mode στο -, βάλτο auto, κάνε f10 save και ξαναμπές bios. Κάνε μείωση από το 1.432 στο 1.320 αφαιρώντας 0,112v. Αν δεν μπορείς να προσεγγίσεις το 0,112v, παίξε 0,110. Πάτα το + από το πληκτρολόγιο στο cpu voltage μέχρι να φτάσεις το 0,112v αλλά χωρίς να το ξεπεράσεις.

Δημοσ.

Σε ενα post πιο πριν σου ειπα ακριβως τι πρεπει να αλλαξεις. και το 1,3 παλι πολυ ειναι αλλα θα παιζει 100%. στα 4,1 εγω δινω 1,25

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...