Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω με βαση τα οσα διαβασα η μπαταρια καλο ειναι να βγαινει κ να αποθηκευεται σ αυτες τις περιπτωσεις με την προϋποθεση ομως να φορτιζεται μια φορα το μηνα για να μην "πεθανει", εγω αυτο κανω κ η μπαταρια μου ειναι μια χαρα κ δεν την φορτιζω καθε τοσο γιατι κ εγω το λειτουργω αρκετες ωρες την ημερα, οσο για διακοπες που λετε κλπ, μπαρουφες ειναι αυτα, δεν γινεται τπτ, μια φορα μου κολλησε κ χρειαστηκε να κανω επανεκκινηση με το κουμπι κ δεν ειχα κανενα θεμα, μπουταρε κανονικα, αλλα κ στραβη να γινει, εχουμε κ image στην ακρη

σημ.: αποθηκευεται φορτισμενη στο 60%

Δημοσ.

Εξαιρετικά επικίνδυνο αυτό που κάνεις. Σε μία διακοπή ρεύματος ή σε ενδεχόμενη μεταβαλλόμενη τάση μπορεί να πάθεις μεγάλη ζημιά. Η μπαταρία λειτουργεί ως ups και καλό είναι να μένει επάνω καθώς η ΔΕΗ στην Ελλάδα δεν είναι κ ότι πιο αξιόπιστο.

• Like 1
Δημοσ.

ναι αλλα κ αν αφηνεις την μπαταρια πανω της μαμας την μανα καθε μερα φορτισμα, να μου λειπει, ετσι το εκανα στην αρχη κ σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα το capacity της φορτισης μειωθηκε κατα 5%, δοξα τω θεω δεν εχω θεματα με διακοπες τελευταια, οποτε προτιμω να "ρισκαρω" με το σπανιο, παρα να τη πηδαω την μπαταρια επειδη μπορει να συμβει το σπανιο 

κ να γινει διακοπη παντως δεν θεωρω οτι θα γινει τετοια ζημια που περιγραφεις, αυτο ειναι το σπανιο του σπανιου ω σπανιο

ποια η πιθανοτητα διακοπης ρευματος; 1%;;; ποια η πιθανοτητα να παθεις ζημια σε διακοπη; 10% να βαλω; 

αρα συνδυαστικα 1/100*10/100=10/10000=1 τοις χιλιοις ;)

Δημοσ.

εγω με βαση τα οσα διαβασα η μπαταρια καλο ειναι να βγαινει κ να αποθηκευεται σ αυτες τις περιπτωσεις με την προϋποθεση ομως να φορτιζεται μια φορα το μηνα για να μην "πεθανει", εγω αυτο κανω κ η μπαταρια μου ειναι μια χαρα κ δεν την φορτιζω καθε τοσο γιατι κ εγω το λειτουργω αρκετες ωρες την ημερα, οσο για διακοπες που λετε κλπ, μπαρουφες ειναι αυτα, δεν γινεται τπτ, μια φορα μου κολλησε κ χρειαστηκε να κανω επανεκκινηση με το κουμπι κ δεν ειχα κανενα θεμα, μπουταρε κανονικα, αλλα κ στραβη να γινει, εχουμε κ image στην ακρη

σημ.: αποθηκευεται φορτισμενη στο 60%

Φαντάζομαι ότι αν αγοράζεις καινούριο κινητό θα κρατάς και τις ζελατίνες επάνω μην γρατσουνιστεί, και ότι στο αυτοκίνητό σου έχεις βάλει καλύμματα για να μην φθείρονται τα καθίσματα.

Γιατί μεγαλύτερη σημασία έχει όχι να χρησιμοποιούμε το τι αγοράζουμε, αλλά να βάζουμε μπελά στο κεφάλι μήπως και μας χαλάσει.

Δημοσ.

ναι αλλα κ αν αφηνεις την μπαταρια πανω της μαμας την μανα καθε μερα φορτισμα, να μου λειπει, ετσι το εκανα στην αρχη κ σε πολυ συντομο χρονικο διαστημα το capacity της φορτισης μειωθηκε κατα 5%, δοξα τω θεω δεν εχω θεματα με διακοπες τελευταια, οποτε προτιμω να "ρισκαρω" με το σπανιο, παρα να τη πηδαω την μπαταρια επειδη μπορει να συμβει το σπανιο 

κ να γινει διακοπη παντως δεν θεωρω οτι θα γινει τετοια ζημια που περιγραφεις, αυτο ειναι το σπανιο του σπανιου ω σπανιο

ποια η πιθανοτητα διακοπης ρευματος; 1%;;; ποια η πιθανοτητα να παθεις ζημια σε διακοπη; 10% να βαλω; 

αρα συνδυαστικα 1/100*10/100=10/10000=1 τοις χιλιοις ;)

Το λάπτοπ φίλου μου σε διαφορά τάσης που έγινε από την ΔΕΗ με την μπαταρία επάνω έκαψε μητρική. Ποια η πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο; Και όμως συνέβει. Εν πάσει περιπτώσει ο καθένας κάνει ότι θεωρεί ότι είναι σωστότερο. Απλά εγώ προσωπικά νιώθω ήσυχος με την μπαταρία επάνω. Στην χειρότερη θα χρειαστεί να αγοράσω νέα μπαταρία κόστους 30-50€ από Κίνα. Εάν όμως πάθει κάτι το λάπτοπ (πχ η μητρική που ανέφερα πάνω) ποσο θα είναι το κόστος επισκευής;

ΥΓ: μου έχει τύχη μπαταρία laptop HP μόνιμα επάνω 6.5 χρόνια που έχει φθορά μόνο 42% και δεν έχει χαλάσει εντελώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και η μητρικη να παθει οτιδηποτε (που ειναι 1 στις 1000 για μενα) δεν ειναι προβλημα, 300 λαπτοπ εχω, το πεταω στα σκουπιδια κ παιρνω αλλο, εξου κ ειμαι απο αυτους που υποστηριζουν ποτε υπερογκα ποσα για λαπτοπ 

κ οσο για τον αλλον με τις ζελατινες απο πανω, χεστηκα επισης για την μπαταρια αγαπητε, αλλα εφοσον δεν την χρησιμοποιω βαριεμαι κ την διαδικασια, φορτισε, βγαλε πριζα, ξεφορτισε βαλε πριζα, εκτος αν εννοεις να το εχουμε συνεχεια στην πριζα, ετσι εκανε ο προϊσταμενος κ την πηδηξε την μπαταρια σε 1 χρονο μεσα :lol:

Επεξ/σία από patrickdrd
Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.

ακολουθησα την συμβουλη του xristoforou, οπου στο λαπτοπ μου εχει το προγραμμα lenovo energy manager που εχει mode (optimized battery health) το οποιο φορτιζει τη μπαταρια μεχρι το 60% και το αφηνει εκει για ολη τη διαρκεια που το εχω στη φορτιση. και με βαση τα λεγομενα της εταιριας αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος να κρατησεις σε καλη κατασταση τη μπαταρια.

Αρα ειμαι σε καλο δρομο πιστευω, συμφωνα και με τις ευλογιες της Lenovo  :-D

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν επιλέξεις το oprimized battery health ενώ η μπαταρία είναι στο 100% και συνδεδεμένη στο ρεύμα θα αρχίσει να αποφορτίζεται μέχρι να φθάσει στο 60% ή όχι;

Δημοσ.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν επιλέξεις το oprimized battery health ενώ η μπαταρία είναι στο 100% και συνδεδεμένη στο ρεύμα θα αρχίσει να αποφορτίζεται μέχρι να φθάσει στο 60% ή όχι;

Ναι. Θα αρχίσει να αποφορτίζεται.

Επιπλέον, μετά από κάποιο διάστημα και ανάλογα με την χρήση του laptop, το energy management της Lenovo προτείνει κάποιο σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου laptop.

Π.χ. για το δικό μου πρότεινε μέγιστη φόρτιση 80%.

Δημοσ.

Ναι. Θα αρχίσει να αποφορτίζεται.

Επιπλέον, μετά από κάποιο διάστημα και ανάλογα με την χρήση του laptop, το energy management της Lenovo προτείνει κάποιο σχήμα που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου laptop.

Π.χ. για το δικό μου πρότεινε μέγιστη φόρτιση 80%

Μπορείς να ρυθμίσεις το ποσοστό φόρτισης ο ίδιος;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

εγω εχω ενα ερωτημα το λαπτοπ θα παθει κατι μετα οταν ερθει το ρευμα και το βαλω στην λειτουργια η οταν γινει η διακοπη του ρευματος????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...