Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια το νεο λαπτοπ που αγορασα θα το χρησιμοποιω πιο πολυ στο σπιτι, και αρα λογικα θα ειναι μονιμως στην μπριζα οταν θα δουλευω ή θα παιζω διαφορα games. Μπορει να παθει κατι η μπαταρια? μηπως χαλασει η χωρητικοτητα της ή κατι αλλο? Αρα πρεπει να την αφαιρεσω απο το λαπτοπ?

Εχω ακουσει διαφορα , δε ξερω τι ισχυει και φοβαμαι μηπως σε κανα χρονο δε κραταει ουτε 5λεπτο η μπαταρια.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ποιανης εταιριας ειναι το λαπτοπ;

Πολλες εταιριες εχουν βοηθητικο προγραμμα για την μπαταρία και οριζεις εσυ μεχρι που να φορτιζει οταν ειναι παντα κουμπωμενη (ενδεικτικα ειχα διαβασει οτι καλυτερο ποσοστο, οταν μενει μονιμα η μπαταρια επανω, ειναι να φορτιζει μεχρι το 40%).

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά την μπαταρία δεν υπάρχει λάθος η σωστό κατα την γνώμη μου εχει πάντα σημασία η χρήση οποτε μην αγχώνεσαι

Δημοσ.

Φίλε μου όταν έχεις μόνιμα φορτιστή και μπαταρία τότε σιγά σιγά σκοτώνεις τη μπαταρία,

το ιδανικό είναι να είσαι με τη μπαταρία και να τη φορτίζεις μόνο όταν στο ζητάει.

Αν τώρα έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το λαπτοπ ως σταθερό τότε καλύτερα να βγάλεις τελείως τη μπαταρία.

Βέβαια μη πας στο άλλο άκρο και τη παρατήσεις κανένα χρόνο στο συρτάρι, η παρατεταμένη αχρηστία επίσης αχρηστεύει τη μπαταρία.

3 πλήρεις φορτίσεις-αποφορτίσεις την εβδομάδα και η μπαταρία σου θα μείνει υγιής.

Δημοσ.

Αν τώρα έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς το λαπτοπ ως σταθερό τότε καλύτερα να βγάλεις τελείως τη μπαταρία.

ΛΑΘΟΣ

Η μπαταρία δουλεύει όπως το UPS και προστατεύει το laptop.

• Like 5
Δημοσ.

ΛΑΘΟΣ

Η μπαταρία δουλεύει όπως το UPS και προστατεύει το laptop.

Συμφωνώ και εγώ με τον κύριο γιατί εάν (χτυπά ξύλο) ρίξει κεραυνο η κάνει καμία υπέρταση και δεν είναι πάνω ή μπαταρία τι θα πάθει το λαπτοπ για σκέψου :'( οπότε καλύτερα η μπαταρία.. Γνώμη μου πάντα φιλαράκο. Πάντα φιλίκα
Δημοσ.

Ναι οκ δε το έθεσα σωστά και παρεξηγήθηκα.

Με το να αφαιρέσει την μπαταρία το εννοούσα να την προστατέψει απο την φθορά.

Σαφώς και η μπαταρία είναι το ασφαλές ρεύμα για το λαπτοπ, για μένα το ιδανικό είναι να είναι η μπαταρία πάνω στο λαπτοπ και να φορτίζει μόνο όταν το ζητάει και όχι συνεχώς στη πρίζα.

• Like 2
Δημοσ.

Κατα την γνώμη μου η ζωή την μπαταρίας και αν πρέπει να την έχουμε πάνω συνέχεια η οχι με το ρεύμα ειναι πολύ σχετικά , υπάρχουν περιπτώσεις που ο χρήστης εχει την μπαταρία επάνω και το φορτίζει συνέχεια και δεν εχει πάθει τίποτα η μπαταρία και περιπτώσεις που έχει βάλει ελάχιστες φορές την μπαταρία οποτε χρειάζεται να φορτίσει και μετα απο λίγο καιρό πέθανε

Δημοσ.

Ο μεγαλύτερος εχθρός της μπαταρίας είναι η θερμοκρασία.

Ακόμα και να μην υφίσταται κύκλους φόρτισης - αποφόρτισης, αν βρίσκεται σε περιβάλλον με θερμοκρασία πάνω από 30 βαθμούς υφίσταται μείωση της χωρητικότητάς της.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ δε το έθεσα σωστά και παρεξηγήθηκα.

Με το να αφαιρέσει την μπαταρία το εννοούσα να την προστατέψει απο την φθορά.

Σαφώς και η μπαταρία είναι το ασφαλές ρεύμα για το λαπτοπ, για μένα το ιδανικό είναι να είναι η μπαταρία πάνω στο λαπτοπ και να φορτίζει μόνο όταν το ζητάει και όχι συνεχώς στη πρίζα.

Ούτε σκέψη για απομάκρυνση της μπαταρίας από το φορητό είναι φύλακας άγγελος μόνο μια διακοπή στο ηλεκτρικό να συμβεί και να πάθεις καταστροφή ή να μπεις σε μπελάδες με την επανεκκίνηση του λειτουργικού φθάνει. Εμένα όταν χάλασε το αντιλήφθηκα σαν σταμάτησε ο υπολογιστής από ξαφνικό τράβηγμα του ηλεκτρικού φις και σκοτείνιασε η οθόνη αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν σταμάτησε ομαλά ευτυχώς δεν έπαθα καταστροφή γιατί μου επαναλήφθηκε μέχρι να αγοράσω καινούργια η οποία ασφαλώς ήταν από τρίτο κατασκευαστή περίπου 50 ευρώ γιατί η επίσημη μπαταρία του ήθελε να εκταμιεύσω το ένα τρίτο της αξίας καινούργιου ευτυχώς μόνη παραχώρηση μια μειωμένη αυτονομία η οποία αν δεν μετακινείς τον φορητό σου δεν είναι σημαντικό πράγμα.

Κατά διαστήματα να αποφορτίζεις το φορητό μέχρι το 40% όχι παρακάτω  και αυτό μόνο 3 με 4 φορές στο χρόνο και θα είσαι μια χαρά, εφόσον δεν τον χρησιμοποιείς με μπαταρία θα σου κρατήσει ίσως και μια πενταετία. 

• Like 1
Δημοσ.

Mε ενα http://www.e-shop.gr/apc-p1-gr-essential-surge-arrest-black-p-PER.701173 δεν ειναι καλυτερα να την βγαλει την μπαταρια?!

Αυτό το ματζαφλαρι υποτίθεται πως σου δίνει σταθερό ρεύμα.

Αν έχεις διακοπή ρεύματος, θα κλείσει απότομα με πιθανότητα να κάψει τίποτα.

Ups χρειάζεται αν θέλει να έχει μονίμως την μπαταρία εκτός.

Δημοσ.

ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.

ακολουθησα την συμβουλη του xristoforou, οπου στο λαπτοπ μου εχει το προγραμμα lenovo energy manager που εχει mode (optimized battery health) το οποιο φορτιζει τη μπαταρια μεχρι το 60% και το αφηνει εκει για ολη τη διαρκεια που το εχω στη φορτιση. και με βαση τα λεγομενα της εταιριας αυτος ειναι ο καλυτερος τροπος να κρατησεις σε καλη κατασταση τη μπαταρια.

Αρα ειμαι σε καλο δρομο πιστευω, συμφωνα και με τις ευλογιες της Lenovo  :-D

Δημοσ.

Μία ερώτηση και από μένα. Όταν πάρεις ένα καινούργιο λάπτοπ καλό είναι να το φορτίσεις κλειστό ή μπορείς να το ανοίξεις και να δουλέυει στην πρώτη φόρτιση;

Δημοσ.

Μία ερώτηση και από μένα. Όταν πάρεις ένα καινούργιο λάπτοπ καλό είναι να το φορτίσεις κλειστό ή μπορείς να το ανοίξεις και να δουλέυει στην πρώτη φόρτιση;

Όπως και να το φορτίσεις, το ίδιο κάνει.

Άλλωστε η μπαταρία προφορτισμένη έρχεται πλέον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...