Προς το περιεχόμενο

asus xonar dx VS creative sound blaster z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το SBX Pro και το alchemy (αν δουλεύει σε μερικά παλιά games) μόνο placebo effect δεν είναι :-( Επίσης βάλε ακουστικά με εμπέδηση πάνω από 80 ohm στο 99.9% των onboard χωρίς εξωτερικό amp και τρέχα στα καταστήματα που πουλάνε εξοπλισμό βαρηκοΐας :eek: Κατά τα άλλα συμφωνούμε (γνωστά και χιλιοειπωμένα).

Τι θυμήθηκες τώρα...alchemy...όχι, οκ, - ότι ήταν να παίξω από τόσο παλιό παιχνίδι, το έπαιξα αρκετά. Σημασία έχει να δούμε πχ. ΕΑΧ 10 σε καινούρια Games - που δεν παίζει πια, γιατί κάνει τζιζ το sound hardaware acceleration στα σύγχρονα Windows. Οπότε, μιας και στην ουσία αγοράζουνε ξεκλειδωτήρια για software dsp με δώρο ένα ενισχυτάκι, το θεωρώ χαμένη υπόθεση να ασχολείται κάποιος που δεν θέλει κάρτα για πολύ ειδική χρήση, όπου κάνει «κάποια» διαφορά.

Αυτά...

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Να πω την αμαρτια μου παντως το buzzing το πολυ σιγανο στα ακουστικα οταν κουναω το ποντικι απο το interference που πιανει η μανισια καρτα εδινα πιθανον 20 ευρω να το ξεφορτωθω

Δημοσ.

Btw hardware audio acceleration υποστηρίζεται απο τα windows 8 και μετέπειτα, άσχετα αν οι developers το έχουν εγκαταλείψει γενικότερα και οι hardware vendors δεν φτιάχνουν κάποιο καινούριο APi (πλην AMD ίσως με το trueaudio).

Δημοσ.

Btw hardware audio acceleration υποστηρίζεται απο τα windows 8 και μετέπειτα, άσχετα αν οι developers το έχουν εγκαταλείψει γενικότερα και οι hardware vendors δεν φτιάχνουν κάποιο καινούριο APi (πλην AMD ίσως με το trueaudio).

Αν εννοείς openal, υπήρχε και στα 7, αλλά τι να λέει... Το Directsound (δηλαδή τα windows) πάει με cpu emulate, οπότε να το χέσω...

Δημοσ.

Από εδώ και από εκεί, διάβασα ότι η creative και η Asus απλά γράφουν drivers που προωθούν στο openal. Δεν ξέρω ακριβώς τι είδους sound hardware acceleration δίνουν τα win 8 (και τα 10;) και κατά πόσο αξιοποιείται στην πράξη...Έχεις κάποια πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση; Είχα συνηθίσει στην απογοήτευση vista/7 σε αυτό το θέμα και δεν ξανα-ασχολήθηκα...

Δημοσ.

έχω την creative soundblaster xfi fatality pro από όταν βγήκαν τα vista

κοντά μία 10ετία κάρτα, έχει ακόμα και σήμερα υποστήριξη σε οδηγούς

και ναι είχε τεράστια διαφορά ο ήχος από όλες τις onboard των μητρικών 

που την κούμπωσα τόσο σε μουσική όσο και σε ταινίες.

gallery_186393_2810_46436.jpg

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Μια εμπειρία σχετικά με το αν αξίζει ή όχι μια κάρτα ήχου. Μιλώντας για αναλογική συνδεσμολογία πάντα... Όταν αγόρασα το πισι, επηρεασμένος κι εγώ από τη λογική που θέλει τα onboard συστήματα να έχουν πλέον αξιοπρεπή απόδοση (δεν είμαι κανένας placebιάρης audiophile), δεν αγόρασα κάρτα. Ένα μήνα άντεξα. Ίσως να μην συμβαίνει αυτό σε κάθε μητρική, αλλά στην δική μου όταν άκουγα κάτι σε πολύ χαμηλή ένταση, ή όταν δεν έπαιζε ήχο, ακουγόταν τελείως ευδιάκριτα στατικός θόρυβος στα ηχεία ή τα ακουστικά κι ένα συνεχόμενο βουητό μέσα στο οποίο αναγνώριζα διακυμάνσεις όταν μετέφεραν δεδομένα οι usb θύρες και όταν μετακινούσα το ποντίκι. Κάτι σαν σήματα μορς... εάν τα υποσυνείδητα μηνύματα λειτουργούν πρέπει να γνωρίζω ήδη γλώσσα μηχανής. Εάν η δική σας μητρική έχει επαρκώς μονωμένο κύκλωμα ήχου και δεν ακούτε κάτι τέτοιο ή εάν χρησιμοποιείτε την ψηφιακή έξοδο / οπτική κτλ, μην μπείτε στον κόπο να αγοράσετε κάρτα. Εάν όμως ακούτε χρατσαχρούτσα και βουητά, κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και πάρτε μια κάρτα στα 60-70 ευρώ στην οποία τουλάχιστον το mute είναι mute.

Δημοσ.

Αν εχεις καλη μητρικη με καλο audio codec π.χ. Realtek 1150 (με audio caps). Δεν χρειαζεται να παρει καποιος καρτα ηχου.

FxSound / DFX Audio Enhancer

ή βαζοντας SoundBlaster X-Fi MB3 την κανεις SoundBlaster Z

http://software.store.creative.com/p/software/sound-blaster-x-fi-mb3

υπαρχουν και λυσεις για το SoundBlaster X-Fi MB5, αλλα προτιμω το MB3 γιατι δεν χρειαζομαι custom/modded drivers

Note: Το X-Fi MB3 υπαρχει σε OEM και Retail (πανω ποσταρα το link για την αγορα της Retail).

Το X-Fi MB3 υπαρχει μονο σε OEM εκδοση, οποτε ο καθε κατασκευαστης μητρικων το διαθετει σε συγκεκριμενα μοντελα μητρικων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...