Προς το περιεχόμενο

asus xonar dx VS creative sound blaster z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με βλέπω να καταλήγω με την sound blaster με αυτά που βλέπω εδώ και με άλλα ποστ που έχω κοιτάξει... απο ότι λένε και το support της creative με τους drivers τώρα ειναι κομπλέ.... θα δείξει στην δοκιμή..... ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! 

Εχω την ασους για να ακούω μουσική( από acid jazz ως techno) από ακουστικά και μπορώ να πω οτι για τα χρήματα της είναι εξαιρετική-δεν έχω ακούσει την σαουντ μπλαστερ.Οδηγούς έβαλα τους "μανισιους" αλλα υπάρχουν και οι UNi xonar.Αν έχεις ενισχυτη ,καλύτερη λύση για να ακούς mp3 είναι να αγοράσεις ένα DAC αλλά το κόστος ξεφεύγει.Για gaming και ταινίες  η onboard realtek είναι μια χαρά.

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Xonar DX + κατεβασε τους τελευταιους drivers απο το site της ASUS

έχεις δοκιμάσει και την sound blaster και προτιμάς την xonar DX ή απλά είσαι πολύ ευχαριστημένος με την xonar DX ? 

πάνω που είχα κατασταλάξει μου ανάβεται φωτιές πάλι :P 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σήμερα αγόρασα την Soundblaster Z για να συνοδέψει τα HyperX Cloud που αγόρασα πριν καμια εβδομάδα. Μερικές παρατηρήσεις:

1) Πολύ πολύ πιο δυνατή ένταση ήχου. Θα έλεγα η διπλάσια. Καμία σχέση τόσο στα ακουστικά, όσο και στα ηχεία μου (Logitech Z323).

2) Το 5.1 του SBX Pro Studio ανώτερο απο αύτο του Razer Surround Pro που χρησιμοποιούσα. Οι ταινίες και τα παιχνίδια απόλαυση.

3) Πολύ καλύτερο μπάσο στα ηχεία και γενικά στα ακουστικά πιο καθαρός και κρυστάλλινος ήχος. Στα ηχεία πάλι υπάρχει διαφορά αλλα όχι τόσο μεγάλη (λογικό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο). Η αλήθεια είναι οτι εγώ δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Συνηθισμένος τόσα χρόνια στις onboard realtek κάρτες ήχου δεν φανταζόμουν καν τι συμβαίνει με τις κάρτες ήχου. 

Δημοσ.

Επειδή είχα την d1 (που ήταν ακριβώς ίδια με την dx σε pci) και πήγα αργότερα στην Z, αυτές είναι οι διαφορές τους.

Καταρχάς αν έχεις ψηφιακά ηχεία / usb headset είναι πεταμένα λεφτά και οι 2. Μείνε με την onboard γιατι δε θα χρησιμοποιούνται στο έπακρον. Τα usb headsets έχουν υποτυπώδες hardware που χρησιμοποιήται ώς κάρτα ήχου, ενώ τα ψηφιακά ηχεία τροφοδοτούνται με το ίδιο σήμα που δίνει και η onboard και αναλαμβάνει ο ενσωματομένος τους DAC (συνήθως κλάσεις κατώτερος από μιας ποιοτικής soundcard αν δεν είναι σε ξεχωριστό ενισχυτή/decoder) το έργο της μετατροπής του ψηφιακού σήματος στο αναλογικό ηχητικό σήμα που αναπαράγεται από τα ηχεία.

Και οι 2 κάρτες DX και Ζ δίνουν κάποιο gain στo front channel (ακουστικά). Παρ'όλα αυτά η Ζ έχει έναν αξιοπρεπή AMP (αν και δεν είναι ακριβώς AMP) σε σχέση με την DX. To gain της Ζ στα ακουστικά είναι κάπου το διπλάσιο σε σχέση με την DX. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να οδηγήσει ακουστικά με μεγαλύτερους drivers και εμπέδηση από την DX.

Η DX υποστηρίζει DD / Dolby Headphones. Έχει και μια πατέντα το GX που δε μου άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις όσο αφορά το positioning σε games. Οι drivers πάντα ήταν λιτοί και απροβλημάτιστοι σε windows 7.

Η Ζ υποστηρίζει DD / DTS (ακόμα και DTS Neo PC που είναι εκπληκτικό για "φτηνά" pc ηχεία). Παρόλα αυτά το μεγάλο της προσόν είναι το SBX pro που αυτή τη στιγμή μαζί με το αντίστοιχο της X-Fi είναι τα καλύτερα ψευτο-surround συστήματα για headset από πλευράς positioning. Oi drivers παίρνουν σίγουρα βελτίωση πχ το control panel πάντα αργεί να ανοίξει, αλλα δουλεύουν όπως πρέπει.

H retail της Ζ δίνει και ένα Mic το οποίο είναι αρκετά καλό, αλλα φαντάζομαι οι περισσότεροι έχετε headset και θα είναι αχρείαστο. Και οι 2 κάρτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το front panel του κουτιού για εξόδους όπως ακριβώς και οι onboard. Κάτι που θα έπρεπε να γίνεται χρόνια τώρα και με τις προηγούμενες κάρτες αλλά τέλος πάντων. Και οι 2 κάρτες έχουν την ηλιθιότητα πίσω να μην έχουν χρωματιστά ports (ασχολίαστο).H retail της Ζ είναι λίγο καγκουρίστικη με τα ledάκια και το κόκκινο shield, κάτι που γλιτώνεις αν πάρεις την bulk έκδοση (η οποία δεν εχει και το mic).

Οπότε θα έλεγα:

1) Αν ασχολήσαι με pc games δε κοιτάς καν την xonar πας στη Ζ καρφωτός.

2) Αν έχεις ματρόσκες με DTS και δεν έχεις εξωτερικό decoder, πάλι πας καρφωτός στη Ζ.

3) Αν έχεις audiophile ακουστικά με μεγάλη εμπέδηση πχ 80 ohm πάλι πας στη Ζ. Δε κάνει θαύματα όμως δε μπορεί να οδηγήσει 250 ohm drivers χωρίς AMP.

4) Αν έχεις φτηνά ακουστικά και θες να ακούσεις DD ήχο σε ματρόσκες καλύτερα να πάρεις την xonar.

5) Αν απλά το χεις για καμια μουσική αραιά και που, καλύτερα να φυλάξεις τα λεφτά σου και να πάρεις κανα σετάκι ηχεία της προκοπής. Foobar 2000 με wasapi plugin και channel mixer DSP αν έχεις πάνω από 2 ηχεία κάνει θαύματα.

6) Αν σε ενδιαφέρει και ο ήχος του mic σου, η Ζ με το clear sound είναι καλύτερη από την xonar. Εννοήται το mic boost κλειστό.

• Like 3
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Δηλαδή φίλε ilos, επειδή και εγώ πήγαινα για την ASUS Xonar DX αλλά μόλις διάβασα το post σου αλλά και το παρακάτω άρθρο

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2304594/asus-xonar-play-dts.html

είδα πως δεν υποστηρίζει natively DTS η ASUS, αλλάζω αμέσως και πάω για την Sound Blaster Z!

Πιστεύω πως είναι το σωστό, δεδομένου πως την θέλω για το παρακάτω setup την νέα κάρτα ήχου:

Έχω ένα PC φτιαγμένο για HTPC και θέλω να παίζω mkv ματρόσκες με DTS μέσω VLC ή ΚΜPlayer ή PowerDVD αλλά όχι από την κάρτα απευθείας, θέλω να κάνω pass through μεσω του S/PDIF TosLink σε εξωτερικό hardware decoder της Creative, το θρυλικό Inspire 5700 με 5.1 ηχεία (δες φώτο παρακάτω)!

Έχει decoder που κάνει DTS/DD 5.1 αναπαραγωγή και έχει σαν θύρες TosLink (που θέλω να συνδέσω με την κάρτα) και Coaxial. Παίζει ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ από το 2000 που το έχω το σύστημα!!!

Σύμφωνα με το άρθρο αλλά και με ό,τι έγραψες...η Ζ είναι η σωστή επιλογή..τι λες;;

Έπειτα η Z βλέπω πως έχει και IN και OUT στο Toslink!! Κάτι που δεν έχει η DX...δεν είναι ένα plus αυτό για να την επιλέξει κάποιος;;

post-389156-0-41318600-1459328643_thumb.jpg

post-389156-0-64197500-1459328649_thumb.jpg

post-389156-0-38500800-1459328652_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό το EEPROM Failure είναι απαράδεκτο . Το είδα σε σύστημα 775 και δεν το πίστευα . Και σε παλιά συστήματα εκτός εγγύησης τρέχα γύρευε.

Δημοσ.

Αν συνδέσεις toslink την Ζ με το decoder των 5700 το DTS/DD decode θα γίνει από το box και όχι την Ζ (οπότε και δεν έχει νόημα η αγορά της σε σχέση με onboard). DD/DTS decode κλπ αν θυμάμαι έχει επιλογή για software decode Το power dvd σε περίπτωση που το box σου δεν υποστηρίζει dd/dts (καμία.σχέση όμως με hardware decode). Αν δε παίζεις games γενικά και δεν έχεις αναλογικά ηχεία/ακουστικά αχρείαστη σου είναι η Ζ..

Δημοσ.

Αν συνδέσεις toslink την Ζ με το decoder των 5700 το DTS/DD decode θα γίνει από το box και όχι την Ζ (οπότε και δεν έχει νόημα η αγορά της σε σχέση με onboard). DD/DTS decode κλπ αν θυμάμαι έχει επιλογή για software decode Το power dvd σε περίπτωση που το box σου δεν υποστηρίζει dd/dts (καμία.σχέση όμως με hardware decode). Αν δε παίζεις games γενικά και δεν έχεις αναλογικά ηχεία/ακουστικά αχρείαστη σου είναι η Ζ..

Κοίτα, εγώ θέλω να αποκτήσω θύρα toslink για να κάνω την παραπάνω συνδεση με το box των 5700 (που κάνει hardware decoding σε DTS/DD 5.1 και αυτό είναι και το ζητούμενο, το box να κάνει το harware decoding, σε DTS κυρίως) οπότε χρειάζομαι μια κάρτα με toslink γιατί η onboard δεν έχει toslink και γενικά, ούτε συζήτηση να μείνω με την onboard για ταινίες κλπ.

Όμως αν διάβασες το άρθρο που σου παρέθεσα παραπάνω από το tom's hardware, πήγε να κάνει αυτό ακριβώς κάποιος με την DX της ASUS και έφαγε πόρτα!! ΔΕΝ έστελνε το DTS έξω στον hardware decoder του ανθρώπου γιατί δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει ΚΑΝ σαν audio stream...για αυτό και αμέσως απορρίπτω την DX...απλα ήθελα και την δική σου γνώμη μιας και είχες και τις 2 κάρτες.

Πρέπει δηλαδή αρχικά να υποστηρίζει το DTS μόνη της σε μια ματρόσκα που θα παίξει στο PC και μετά να το πασάρει έξω μέσω του S/PDIF ως bitstream..

Τα προγράμματα τα ανέφερα ως παραδείγματα, δεν θα ασχοληθώ με το software decoding του π.χ. PowerDVD ενώ έχω box που κάνει hardware decoding σε DTS και είναι ασύγκριτα καλύτερο...

Δημοσ.

Ρε σεις...αφού το sound hardware acceleration έχει καταργηθεί από την εποχή Vista... αν εξαιρέσουμε την κάποια καθαρότητα και ένταση που μπορεί να δίνει το ποιοτικό αναλογικό κομμάτι που συνδέεται με το DAC, μήπως όλα αυτά τα effect τα βλέπετε στον ύπνο σας και μιλάμε για placebo effect σε τόσα post;... :unsure:

Δημοσ.

Ρε σεις...αφού το sound hardware acceleration έχει καταργηθεί από την εποχή Vista... αν εξαιρέσουμε την κάποια καθαρότητα και ένταση που μπορεί να δίνει το ποιοτικό αναλογικό κομμάτι που συνδέεται με το DAC, μήπως όλα αυτά τα effect τα βλέπετε στον ύπνο σας και μιλάμε για placebo effect σε τόσα post;... :unsure:

Τι εννοεις? Αν μη τι αλλο το οτι πεταξε καποιος 100 ευρω σε ενα προιον που ΔΕΝ απευθυνοταν σε αυτον ΠΡΕΠΕΙ να εξασφαλιζει κρυσταλλινο ηχο και ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ μπασο.

(Btw αυτα ειναι 2 ξεχωριστα πραγματα ε?

Καθαροτερο μπασο τρεχα γυρευε τι σημαινει)

Η διαφορα ειναι εντονοτατη στη συλλογη αποθηκευμενων βιντεο στο γιουτουμπ που εχω, και η ενταση ειναι πολυ μεγαλυτερη στα ακουστικα που πηρα ε 40 ευρω γιατι ηταν προσφορα

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε διαφορές ούτε σε effects. Απλά ρώτησα αν υποστηρίζει μια συγκεκριμένη λειτουργία η Z, ή όχι.  Όπως προανέφερα την κάρτα την θέλω για να μεταφέρει το DTS stream και να γίνεται η αποκωδικοποίηση αλλού...αυτό θέλω να μάθω με ακρίβεια αν μπορεί να κάνει πριν πάω και σκάσω 80 ευρώ...

Δημοσ.

Δεν αναφέρθηκα σε διαφορές ούτε σε effects. Απλά ρώτησα αν υποστηρίζει μια συγκεκριμένη λειτουργία η Z, ή όχι.  Όπως προανέφερα την κάρτα την θέλω για να μεταφέρει το DTS stream και να γίνεται η αποκωδικοποίηση αλλού...αυτό θέλω να μάθω με ακρίβεια αν μπορεί να κάνει πριν πάω και σκάσω 80 ευρώ...

Ναι, δεν σε κατηγορήσα. Απλώς, επειδή βλέπω πολύς ντόρος να γίνεται... ενώ η μαμά microsoft έχει πει τσεκούρι στη hardware επεξεργασία ήχου, από τα Vista και μετά. Δηλαδή, πέρα από κανα opamp και λίγο καλύτερο χαλκό μετά το dac, δε μπορώ να καταλάβω που βλέπετε αυτές τις "τεράστιες διαφορές" σε σχέση με τις onboard χαζομάρες...Όλα το cpu τα κάνει, πλέον και βγαίνουν ξερά 0-1-0, είτε έχεις - είτε δεν έχεις κάρτα. Το πιο πιθανό που βλέπω να γίνεται με τις τωρινές κάρτες ήχου, είναι αυτή η προενίσχυση και τα λιγότερα παράσιτα, που ανέφερα, στη γραμμή για τα ηχεία και να πληρώνετε χρυσά software dsp που ξεκλειδώνουν μόνο άμα κάνουν detect soundblaster, από εκεί και πέρα...Πρέπει να πέφτει πολύ κοροϊδία, δηλαδή...

Δημοσ.

Το SBX Pro και το alchemy (αν δουλεύει σε μερικά παλιά games) μόνο placebo effect δεν είναι :-( Επίσης βάλε ακουστικά με εμπέδηση πάνω από 80 ohm στο 99.9% των onboard χωρίς εξωτερικό amp και τρέχα στα καταστήματα που πουλάνε εξοπλισμό βαρηκοΐας :eek: Κατά τα άλλα συμφωνούμε (γνωστά και χιλιοειπωμένα).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...