Προς το περιεχόμενο

asus xonar dx VS creative sound blaster z

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι να πάρω κάρτα ήχου για γενική χρήση ( παιχνίδια, μουσική, ταινίες) απο λίγο ψάξιμο που έκανα και για τα λεφτά που δίνω κατέληξα και είμαι ανάμεσα στην ASUS XONAR DX και στην CREATIVE SOUND BLASTER Z..... Εσείς ποια μου προτείνεται και γιατί ? 

ASUS XONAR DX (http://www.e-shop.gr/asus-xonar-dx-p-PER.522638)

CREATIVE SOUND BLASTER Z (http://www.e-shop.gr/creative-sound-blaster-z-retail-p-PER.540210)

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καμμια !! πεταμενα λεφτα στον καλαθο των αχρηστων και οι δυο  - ολες οι καρτες ηχου γενικοτερα ειναι πεταμενα λεφτα  κατα την ταπεινη μου αποψη παντα !

Δημοσ.

απόλυτα δεκτή..... και εμένα αυτή θα ειναι η πρώτη μου κάρτα ήχου την οποία άμα δεν μου αρέσει λόγο του ότι δεν κάνει διαφορά στην ποιότητα του ήχου θα την πουλήσω σε φίλο ο οποίος έχει καύλα με αυτά... άρα δεν χάνω κάτι ουσιαστικά :P 

Δημοσ.

προς την sound blaster πήγαινα και εγώ περισσότερο αλλά ακούγονται διάφορα για το support της creative... για αυτό θέλω περισσότερες γνώμες γενικά για τις δύο κάρτες. 

Δημοσ.

που να δεις την υποστήριξη της asus. creative από αυτές τις δύο και με διαφορά.μπορεί να έχουν ακουστεί διάφορα για την υποστήριξη της αλλά η asus είναι πολύ χειρότερη.

Δημοσ.

Συμφωνώ, η κάρτα ήχου είναι άχρηστη τελείως αν είσαι ΚΟΥΦΟΣ. Αν απο την άλλη, ακούς όπως ο μεσος όρος θα καταλάβεις διαφορά και αν είσαι και λίγο της μουσικής θα δεις τεράστια!

Εγώ απο μια x-fi πήγα σε on board γιατί ακουγα ολους αυτούς που έλεγαν οτι τώρα πια είναι καλες οι on board και ξενερωσα. Και ψαχνομαι για καινούργια. Δεν θα πηγαινα σε creative παλι γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ απο drivers. Οποτε για εμένα πας Asus που έχει πολύ καλη φήμη για την ποιότητα ήχου της και επίσης είναι πολύ forward για τα χαρακτηριστικά της κάρτας, δλδ σου λέει ακριβώς μέχρι και τι Chip φοράει η κάρτα το οποίο απο μονο του κάτι λέει. Είναι και πιο οικονομική οπότε αν δεν σου αρέσει τελικά, που δεν παίζει, θα εχεις μικρότερη χασουρα!

• Like 8
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ, η κάρτα ήχου είναι άχρηστη τελείως αν είσαι ΚΟΥΦΟΣ. Αν απο την άλλη, ακούς όπως ο μεσος όρος θα καταλάβεις διαφορά και αν είσαι και λίγο της μουσικής θα δεις τεράστια!

Εγώ απο μια x-fi πήγα σε on board γιατί ακουγα ολους αυτούς που έλεγαν οτι τώρα πια είναι καλες οι on board και ξενερωσα. Και ψαχνομαι για καινούργια. Δεν θα πηγαινα σε creative παλι γιατί ταλαιπωρήθηκα πολύ απο drivers. Οποτε για εμένα πας Asus που έχει πολύ καλη φήμη για την ποιότητα ήχου της και επίσης είναι πολύ forward για τα χαρακτηριστικά της κάρτας, δλδ σου λέει ακριβώς μέχρι και τι Chip φοράει η κάρτα το οποίο απο μονο του κάτι λέει. Είναι και πιο οικονομική οπότε αν δεν σου αρέσει τελικά, που δεν παίζει, θα εχεις μικρότερη χασουρα!

που ησουνα κρυμενος εσυ ρε φιλε ? πηρα περυσι αυτην

• 51UrNa5yAUL.jpg
  • κκαι μετα απο μια βδομαδα εψαχνα να την ξεφορτωθω ! εχασα σχεδον τα μισα λεφτα βεβαια αλλα ας προσεχα ! δεν ψαχνω για κοροιδα αλλα εσενα στην εδινα ευχαριστως οσο περισσοτερο μπορουσα επειδη ξερεις να αναγνωριζεις την αξια τους !!!  ναι δεν ακουω οπως ο μεσος ορος -  εγω για να ακουω μουσικη εδωσα 3000 για ηχεια (4 τον αριθμο , 1.500 το ζευγαρι) και αλλο ενα χιλιαρικο για ενισχυτη , δεν περιμενω να ακουσω διαφορα απο την καρτα του 50ρικου οπως εσυ που ξερεις καλυτερα τα πραγματα  !  οποιος θελει ας κατεβασει αυτο το προγραμμα DFX Audio Enhancer
Επεξ/σία από Mau-Maus
Δημοσ.

που να δεις την υποστήριξη της asus. creative από αυτές τις δύο και με διαφορά.μπορεί να έχουν ακουστεί διάφορα για την υποστήριξη της αλλά η asus είναι πολύ χειρότερη.

Εγώ με την υποστήριξη της Asus δεν είχα κανένα πρόβλημα. Και drivers και software ενημερωμένα, για οποιοδήποτε λειτουργικό, χωρίς δυσλειτουργίες και σίγουρα χωρίς την κατάντια της creative, που κάποτε έπαιρνες κάρτα ήχου των 150 ευρώ και δε σου δίνανε drivers για το λειτουργικό που βγήκε 3 μήνες μετά - και όταν (μετά από 1 χρόνο, περίπου) δεήσανε να βγάλουν drivers και για εσένα, στην αρχή, τους ΧΡΕΩΝΑΝΕ! Ρε ουστ...

• Like 2
Δημοσ.

κάτι τέτοια κουλά έχω ακούσει για την creative και για αυτό είμαι επιφυλακτικός για την sound blaster.... ξέρουμε αν το support των drivers απο την creative τώρα ειναι normal ? 

Δημοσ.
  • και μετα απο μια βδομαδα εψαχνα να την ξεφορτωθω ! εχασα σχεδον τα μισα λεφτα βεβαια αλλα ας προσεχα ! δεν ψαχνω για κοροιδα αλλα εσενα στην εδινα ευχαριστως οσο περισσοτερο μπορουσα επειδη ξερεις να αναγνωριζεις την αξια τους !!!  ναι δεν ακουω οπως ο μεσος ορος -  εγω για να ακουω μουσικη εδωσα 3000 για ηχεια (4 τον αριθμο , 1.500 το ζευγαρι) και αλλο ενα χιλιαρικο για ενισχυτη , δεν περιμενω να ακουσω διαφορα απο την καρτα του 50ρικου οπως εσυ που ξερεις καλυτερα τα πραγματα  !  οποιος θελει ας κατεβασει αυτο το προγραμμα DFX Audio Enhancer

Χμμμ, ενω είσαι ψαγμένος όπως λες: 

1. Μαζί με 5Κ εξοπλισμό πήρες πέρυσι creative κάρτα για ακούς μουσική... Εγώ την είχα πάρει στα 15 γιατί προφανώς δεν ήξερα κάτι παραπάνω. 

2. Για να ακούς μουσική πήρες 4 ηχεία και πολυκάναλο amp ... 

3. Προτείνεις software για την βελτίωση του ήχου....

Όποιος ξέρει καταλαβαίνει. 

• Like 5
Δημοσ.

Τελικά η Asus έβγαλε drivers ή ακόμη με τους beta είναι;

Προσωπικά καμία απο τις δύο εκτός και αν υπάρχει κάποιος λόγος πέραν του καλύτερου ήχου που ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.

Δημοσ.

Η μονη καρτα που αξιζει ειναι της creative εαν παιζεις παλια παιχνιδια με eax.

H Asus xonar λεει οτι υποστιριζει eax αλλα δεν λειτουργει σε κανενα game.

Επισης ολες η καρτες της asus εχου προβλhμα με μερικα motherboard που αν κανεις φορματ  η αλλαξεις το boot order χανουν το epprom και αχρηστευονται.

http://www.alsa-project.org/main/index.php/Xonar_EEPROM_Failure

Εγω προσωπικα εχο χαλασει 2. Μια πανω σε p5q γιατι εκανα first bootup απο καρτα δικτυου και την αλλαγη της απο εγγυηση στα καπακια με τον ιδιο τροπο.

Δημοσ.

με βλέπω να καταλήγω με την sound blaster με αυτά που βλέπω εδώ και με άλλα ποστ που έχω κοιτάξει... απο ότι λένε και το support της creative με τους drivers τώρα ειναι κομπλέ.... θα δείξει στην δοκιμή..... ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...