jimn Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Παιδιά γεια σας, μου έφερε ένα φίλος αυτό το mac με χαλασμένο δίσκο. Θα ήθελα να μπω στην διαδικασία να δω πως λειτουργούν τα mac γιατί ποτέ πριν δεν είχα τέτοιο μηχάνημα. Οι ερωτήσεις τώρα είναι οι εξής: Τι λειτουργικό σηκώνει αυτό το mac και πως το περνάμε? Είναι η ίδια διαδικασία με τα windows,απλά βρίσκω/φτιάχνω ένα bootable dvd και γίνεται η δουλειά? Κάθε βοήθεια,υπερπολίτιμη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων Να σημειώσω ότι το mac έχει 1 giga μνήμη και έχω και 1 σκληρό ide 160αρη για να βάλω πάνω. Όταν ανοίγει το μηχάνημα παίρνω μια εικόνα λευκή με ένα φάκελο με ένα ερωτηματικό και εναλλάσσεται με ένα φάκελο με το σήμα των mac με τα πρόσωπα και μένει εκεί. Μήμπος δεν θέλει δίσκο και απλά θέλει μια φρέσκια εγκατάσταση?
KiriosD Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Maximum MacOS: X 10.4.11 αλλά δε βλέπω κάποιον να μπορέσει να σε βοηθήσει λόγω παλαιότητας του μηχανήματος... αρχικά θα πρέπει να βρεις το λειτουργικό που παίρνει, στη προκειμένη το tiger και να το γράψεις σε dvd στη συνέχεια βλέποντας και κάνοντας
ozelot Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Φίλε μου, κατά την γνώμη μου, πρόκειται μουσειακό κομμάτι. Όσο αφορά στο τι λειτουργικό σηκώνει δες στο Mactracker. Συνοδευτικό Install DVD του λειτουργικού υπάρχει ;. Ο φάκελος με το ερωτηματικό υποδεικνύει ότι δεν μπορεί να εντοπιστεί το απαραίτητο για το startup λογισμικό ή προφανώς ο χαλασμένος δίσκος εκκίνησης.
jimn Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχώς δεν έχω το install dvd, θα κοιταξω εκει που μου είπες, μπορω να κατεβάσω απο εκει το dvd
georgeadams Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δυστυχώς δεν έχω το install dvd, θα κοιταξω εκει που μου είπες, μπορω να κατεβάσω απο εκει το dvdΌχι δεν μπορείς να το κατεβάσεις από κάπου νόμιμα. Η Apple δεν διέθεσε ποτέ σε μορφή download την έκδοση που χρειάζεσαι. Θα πρέπει να βρεις κάποιον που να έχει το DVD από παλιά.
entyposis Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2015 Εχω ολα τα λειτουργικα για mac στειλεμου mail Sent from my iPhone using Insomnia
jimn Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Εχω ολα τα λειτουργικα για mac στειλεμου mail Sent from my iPhone using Insomnia Ευχαριστώ,έχει βρεθεί η λύση,απλά ξέχασα να ενημερώσω το post Ενημερωτικά έβαλα το OSX 10.4.1,που από ότι μου είπε συμφορουμίτης είναι και το τελευταίο που υποστηρίζεται.
gtroza Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 Δημοσ. 5 Μαΐου 2015 μπορείς να δοκιμάσεις και Linux for ppc >>Lubuntu 14.04, Debian Wheezy και να βοηθήσεις λίγο το "μουσειακό-συλλεκτικό" κομμάτι τρέχω καί τα 2 σε Powerbook g4 12" το πρώτο εγκατεστημένο σε εξωτερικό σκληρό μέσω usb το δεύτερο εγκατεστημένο σε usb 16G στον εσωτερικό έχω το OSX κ ένα αρχαίο Ubuntu 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα