Προς το περιεχόμενο

file server & folders

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον

εχω ενα fileserver [που τον μοιραζονται ολοι οι οροφοι] και εχω μερικους φακελους που δεν θελω να εχουν προσβαση ολοι οι υπολοιποι υπολογιστες. 

ο Fileserver εχει win 7 και ολοι οι φακελοι ειναι κοινοι για ολους

Ερωτηση:

Μπορω καποιους φακελους (στον fileserver) που να κοιτανε την δικια μου Ip/mac address ή με καποιο τροπο να ειναι προσβασιμοι μονο απο το δικο μου μηχανημα?

Σημειωση: workgroups δεν ειναι εφικτα

Thanks

Δημοσ.

εναν ftp folder με αλλον χρήστη;

Okay

Πρακτικά πως δουλευει αυτο. Δλδ απο την μια άκρη θα εχω το FileZilla server και στην άλλη άκρη θα εχω το FileZilla client?

Αν ναι, τα αρχεία πως τα διαχειρίζομαι?

Thanks

Δημοσ.

είτε με filezilla client, είτε με browser (view only στην ftp://ip:post/folder/) ή με κάποιο άλλο πρόγραμμα

(για παράδειγμα ο windows explorer επιτρέπει δίσκο δικτύου ftp, αλλά κανει μόνο αντιγραφή και επικόληση, για να το ανοιξεις πρεπει να το κατεβασεις.. Υπάρχει το WebDrive που κάνει συγχρονισμό σε ftp & τοπικό pc.)

Δημοσ.

βαλε κανονικη εκδοση server 2008   - 2012 με domain users  και εκει  ο καθε user μπορει να βλεπει μονο οτι του πεις εσυ να  βλεπει  και ετσι θα εχεις μεγαλητερη ασφαλεια

Δημοσ.

Okay,

Δεν μπορώ να βάλω domain ή homegroups και δεν μπορώ να κάνω copy paste γιατί δεν θα έχει νόημα η όλη υπόθεση.

Τι άλλο μένει?

Thanks

Δημοσ.

Συνήθως όταν συζητάμε λύσεις για ΙΤ προτείνουμε Legit οδούς που θα έχουν αξία και στο μέλλον. Δεν τα κάνουμε μπακαλίστικα. 

Στο θέμα σου, μια  FTP λύση στο πρόβλημα σου θα είναι εφικτή μιας μόνο εσυ και ο τοπικός χρήστης στο μηχάνημα(σερβερ να το πει ο θεός με 7αρια) θα έχετε πρόσβαση θεωριτικά. 

• Like 1
Δημοσ.

Με απλα δικαιωματα στους φακελλους δε χρειαζεται να μπλεξεις με καμια απο αυτες τις μεθοδους. 5 λεπτα δουλεια και τελειωσε το θεμα.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι ουτε ftp ουτε domain (αν και θα ηταν καλο να υπηρχε)

Στο server φτιαξε εναν τοπικο χρηστη ακριβως ιδιο username και κωδικο με τον τοπικο χρηστη στο pc σου.

Αν σε ολα τα pc εχεις τον ιδιο τοπικο χρηστη και κωδικο... κακως αλλα τουλαχιστον τοτε αλλαξε μονο το δικο σου σε κατι που δεν υπαρχει (τοπικα) σε αλλα pc. Πρεπει να υπαρχει και κωδικος.

Στο server πας στο folder και στο security tab βαζεις δικαιωματα μονο στο χρηστη αυτον.

Οταν το pc σου ζηταει προσβαση στο φακελο απο το server, αυτοματα προσπαθει να δωσει credentials του χρηστη με τον οποιο βρισκεσαι στο desktop, τα οποια επειδη ειναι ακριβως ιδια με υπαρχοντα τοπικο χρηστη στο server που εχει και δικαιωματα στο φακελο, θα δουλεψει.

Καπως ετσι τα φτιαχνω σε οσους δεν εχουν domain. ολοι οι τοπικοι χρηστες των pc υπαρχουν και στο server και ρυθμιζω ετσι δικαιωματα (poor man's active directory)

• Like 1
Δημοσ.

Ουτε αυτο χρειαζεται, με απλα δικαιωματα την κανει τη δουλεια του, εκτος και αν εχει ιδιο username+pass σε ολα τα pc's, τοτε μονο κανε αυτο που σου λεει ο Bspus

Δημοσ.

Δεν χρειαζεσαι ουτε ftp ουτε domain (αν και θα ηταν καλο να υπηρχε)

Στο server φτιαξε εναν τοπικο χρηστη ακριβως ιδιο username και κωδικο με τον τοπικο χρηστη στο pc σου.

Αν σε ολα τα pc εχεις τον ιδιο τοπικο χρηστη και κωδικο... κακως αλλα τουλαχιστον τοτε αλλαξε μονο το δικο σου σε κατι που δεν υπαρχει (τοπικα) σε αλλα pc. Πρεπει να υπαρχει και κωδικος.

Στο server πας στο folder και στο security tab βαζεις δικαιωματα μονο στο χρηστη αυτον.

Οταν το pc σου ζηταει προσβαση στο φακελο απο το server, αυτοματα προσπαθει να δωσει credentials του χρηστη με τον οποιο βρισκεσαι στο desktop, τα οποια επειδη ειναι ακριβως ιδια με υπαρχοντα τοπικο χρηστη στο server που εχει και δικαιωματα στο φακελο, θα δουλεψει.

Καπως ετσι τα φτιαχνω σε οσους δεν εχουν domain. ολοι οι τοπικοι χρηστες των pc υπαρχουν και στο server και ρυθμιζω ετσι δικαιωματα (poor man's active directory)

Θα το κανω και θα επανέλθω με τυχόν ερωτήσεις ή ιστορια θριάμβου.

Thanks

Δημοσ.

So, it kinda of worked

εφτιαξα ενα account στον server [που ειχε το ιδιο username & pass] αλλα δεν μπορουσα να μπω απο τον δικο μου υπολογιστη. Εφτιαξα ενα καινουργιο [ομοιο] account και στους δυο υπολογιστες και μπηκε.

Ερωτηση 

Πως μπορω να βρω τα στοιχεια ενος account που ειναι συνδεδεμενο με το windows marketplace στα win8.1 [εκεινο το account Που εχει username, email, role, password protected] ?

thanks

Δημοσ.

headbanger γιατί λες "(σερβερ να το πει ο θεός με 7αρια)"  ?? δε θεωρείς οτι ειναι σταθερο σαν λειτουργικο ? ή οτι απαιτεί πιο δυνατό μηχάνημα ? αν σου ειναι εύκολο θα με βοηθούσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...