Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα! Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω ένα ρούτερ/μοντεμ στην vdsl γραμμή μου(ΟΤΕ). Αγόρασα ένα tp-link w9980 το οποίο παρουσίασε πρόβλημα και το μαγαζί μου προσφερει επιστροφή χρημάτων. Το ερώτημά μου είναι. Να αγοράσω αυτό και για ασύρματο access point αυτό ή να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω ώστε να αγοράσω από άλλο κατάστημα αυτό. (Μιλάμε πάντα για pstn γραμμή). Ποιο από τα 2 θα είναι πιο συμβατό με τη γραμμή μου;

Δημοσ.

Θα έλεγα το δεύτερο (Zyxel) για το οποίο διαβάζω τα καλύτερα. Αλλά γιατί θέλεις να αλλάξεις την συσκευή του παρόχου;

Έχω άλλη πρόταση. Κρατάς αυτή που έχεις σε Bridge mode (μόνο ως απλό modem) και βάζεις οποιοδήποτε ασύρματο router, ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις και τις δυνατότητες που θέλεις, το οποίο θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα! Πρόσφατα αποφάσισα να αγοράσω ένα ρούτερ/μοντεμ στην vdsl γραμμή μου(ΟΤΕ). Αγόρασα ένα tp-link w9980 το οποίο παρουσίασε πρόβλημα και το μαγαζί μου προσφερει επιστροφή χρημάτων. Το ερώτημά μου είναι. Να αγοράσω αυτό και για ασύρματο access point αυτό ή να ζητήσω τα χρήματά μου πίσω ώστε να αγοράσω από άλλο κατάστημα αυτό. (Μιλάμε πάντα για pstn γραμμή). Ποιο από τα 2 θα είναι πιο συμβατό με τη γραμμή μου;

αν ειναι να δωσεις τοσα λεφτα για το draytek 130 τοτε δωσε λιγο παραπανω και παρε το draytek 2760n delight που ειναι ολα σε ενα.επισης αυτο TP-LINK TL-WR841N ειναι ρουτερ δεν ειναι ap οσο βλεπω .Αν θες ap παρε tp link 701nd,801nd,901nd.δηλαδη διαλεξε αναμεσα στο zyxel και στο draytek.Εγω θα προτιμουσα draytek

Θα έλεγα το δεύτερο (Zyxel) για το οποίο διαβάζω τα καλύτερα. Αλλά γιατί θέλεις να αλλάξεις την συσκευή του παρόχου;

Έχω άλλη πρόταση. Κρατάς αυτή που έχεις σε Bridge mode (μόνο ως απλό modem) και βάζεις οποιοδήποτε ασύρματο router, ανάλογα τα λεφτά που διαθέτεις και τις δυνατότητες που θέλεις, το οποίο θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα.

αν του εχουν δωσει zte ή speedport ουτε για bridge δεν θα το βαζα.επισης οσο ξερω το speedport δεν εχει επιλογη για bridge ισως λογο Custom firmware εκτος αν ξερεις κατι παραπανω. Να ηταν κανα technicolor 788,589 να πω οτι ναι αξιζει σαν vdsl modem αφου ειναι rock stable.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jkoukos

Το ρούτερ που έχω τώρα είναι το speedport, το οποίο είναι απλά τραγικό. Εμφανίζει τα πιο κουλά προβλήματα. Το wi-fi για πέταμα, αλλά ενσύρματα αρνείται να δουλέψει όσες φορές και να το έχω αλλάξει. Όσο για modem το μόνο που με ενοχλεί είναι ότι κολλάει τόσο συχνά η γραμμή που σου σπάει τα νεύρα. Μάλιστα όταν ανεβάζω κάποιο αρχείο σε cloud storage απλά αρνείται να ανοίξει οποιαδήποτε σελίδα. Ακόμη και σε ping command στο command prompt των Windows εμφανίζει Packet loss στους dns. Γενικά είναι ένα "ρούτερ" για πέταμα.

@poulinos

To draytek που προτείνεις φαίνεται αρκετά καλό. Το Wi-fi πώς είναι; Είναι αρκετά συμβατό σαν modem με τις γραμμές του ΟΤΕ; (Από Καφάο)

edit: Τώρα είδα την τιμή της έκδοσης delight. Αστο καλύτερα. Δεν θέλω να δώσω τόσα χρήματα. Θα προτιμήσω μάλλον το zyxel λόγω συμβατότητας chipset (Broadcom)

Επεξ/σία από Alex9589
Δημοσ.

To Speedport W 724V που δίνει ο ΟΤΕ μπαίνει κανονικά σε bridge mode, χωρίς κάποια πατέντα.

Δεν λέει τίποτα σαν συσκευή και έχει αρκετά μικρά ή μεγάλα θέματα. Στο adslgr, υπάρχει νήμα με 60+ σελίδες και link με το τελευταίο firmware (037) που λύνει αρκετά και δεν υπάρχει ούτε στο site του ΟΤΕ.

Όσοι το έχουν γυρίσει σε bridge mode να παίζει ως απλό modem, δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Δεν θα μπορούσε εξάλλου.

Ένα modem το μόνο που κάνει είναι να μεταφράζει τα διακινούμενα δεδομένα μεταξύ του εσωτερικού μας δικτύου και αυτό του παρόχου, σε κατάλληλη μορφή ώστε να διακινηθούν μέσω του DSL σήματος.

Όλο το ζόρι το τραβά ο router και από τη στιγμή που του την έχουμε αφαιρέσει την λειτουργία, παίζει στο χαλαρό. Εκτός της "μετάφρασης", δεν κάνει τίποτα άλλο.

Alex, το κόλλημα που αναφέρεις και πάλι δεν είναι θέμα modem αλλά router.

Δημοσ.

To Speedport W 724V που δίνει ο ΟΤΕ μπαίνει κανονικά σε bridge mode, χωρίς κάποια πατέντα.

Δεν λέει τίποτα σαν συσκευή και έχει αρκετά μικρά ή μεγάλα θέματα. Στο adslgr, υπάρχει νήμα με 60+ σελίδες και link με το τελευταίο firmware (037) που λύνει αρκετά και δεν υπάρχει ούτε στο site του ΟΤΕ.

Όσοι το έχουν γυρίσει σε bridge mode να παίζει ως απλό modem, δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα. Δεν θα μπορούσε εξάλλου.

Ένα modem το μόνο που κάνει είναι να μεταφράζει τα διακινούμενα δεδομένα μεταξύ του εσωτερικού μας δικτύου και αυτό του παρόχου, σε κατάλληλη μορφή ώστε να διακινηθούν μέσω του DSL σήματος.

Όλο το ζόρι το τραβά ο router και από τη στιγμή που του την έχουμε αφαιρέσει την λειτουργία, παίζει στο χαλαρό. Εκτός της "μετάφρασης", δεν κάνει τίποτα άλλο.

Alex, το κόλλημα που αναφέρεις και πάλι δεν είναι θέμα modem αλλά router.

Υπάρχει κάποιος οδηγός για να το κάνω αυτό; (εννοώ να συνδέσω 2 ρούτερ σε λειτουργία bridge). Θα το δοκιμάσω με ένα πιο φτηνό ρούτερ και αν δεν αντιμετωπίσω πρόβλημα θα το γυρίσω πίσω και θα αγοράσω ένα πιο σοβαρό.

Δημοσ.

Η δεύτερη συσκευή πρέπει να είναι κανονικό router και όχι modem/router. Δηλαδή αντί για θύρα εισόδου τηλεφωνικού καλωδίου, πρέπει να έχει δικτυακή θύρα WAN.

Η μόνη περίπτωση να παίζει και modem/router, είναι να έχει τη δυνατότητα μία θύρα δικτύου LAN να γίνει WAN. Αλλά ελάχιστα το κάνουν, π.χ. τα Fritz.

Απλά επιλέγεις από το μενού στις ρυθμίσεις της σύνδεσης, Bridge mode και κλείνεις DHCP, NAT, Firewall και WiFi.

Τα στοιχεία για την σύνδεση (username/password) θα τα βάλεις στην άλλη συσκευή, που θα αναλάβει ρόλο ασύρματου router.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παρόλο που έκανα αυτά που μου είπες δεν μπορώ με τίποτε να σβήσω τις άλλες συνδέσεις στο speedport, διότι πολλές φορές το speedport παίρνει IP για κάποιον λόγο.

Τώρα η κατάσταση είναι η εξής.

Στο speedport έχω απενεργοποιήσει DHCP, NAT, Firewall και WiFi. Στο internet configuration, έχω φτιάξει νέα σύνδεση με τις εξής ρυθμίσεις: VLAN 835, Bridged

Στο asus n18u έχω αλλάξει την IP (192.168.1.1 σε 192.168.1.254 για να μην υπάρχει conflict μεταξύ speedport και asus) To asus συνδέεται κανονικά, αλλά κάποια στιγμή δεν έχω internet και βλέπω το speedort να παίρνει IP! Τι μπορώ να κάνω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...