voltmod Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Η Samsung ανακοίνωσε το νέο SM951 PCIe (M.2) SSD σε τρεις χωρητικότητες -128GB, 256GB και 512GB- και όχι μόνο είναι πολύ μικρό σε μέγεθος αλλά και εκπληκτικά γρήγορο.Οι ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι 2,15GB/s και 1,55GB/s για την ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα (σε PCIe 3.0), ικανές να κάνουν οποιοδήποτε υπολογιστή desktop με κατάλληλη υποδοχή ή laptop να... πετάει. Το SM951 χρησιμοποιεί τεχνολογία μνήμης flash MLC στα 10nm χάρη στην οποία η κατανάλωση επιπλέον μειώνεται κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν. Το solid state drive καταναλώνει μόλις 2mW σε κατάσταση αναμονής –standby mode- οπότε πρακτικά καταναλώνει σχεδόν μηδενική ενέργεια. Η απόδοση του κατά την τυχαία ανάγνωση αγγίζει τις 130.000 IOPS ενώ κατά την τυχαία εγγραφή αποδίδει 85.000 IOPs. Η εταιρεία δεν ανακοίνωσε την αντοχή του, αλλά το προγενέστερο μοντέλο –XP941- είχε αξιολογηθεί στα 73TB. Αρχικά το drive θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μεγάλους κατασκευαστές υπολογιστών, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον η εταιρεία θα το κυκλοφορήσει και για τους απλούς χρήστες. Site: GSMArena
anax111 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Τυπωμένο στα 10 νανόμετρα; Πρώτη φορά ακούω για τσιπ μαζικής παραγωγής στα 10 νανόμετρα. Από ότι ξέρω μέχρι 14 έχουνε πάει. Είναι σίγουρα σωστό ή έχει γίνει κάποιο λάθος;
NT1G Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Τυπωμένο στα 10 νανόμετρα; Πρώτη φορά ακούω για τσιπ μαζικής παραγωγής στα 10 νανόμετρα. Από ότι ξέρω μέχρι 14 έχουνε πάει. Είναι σίγουρα σωστό ή έχει γίνει κάποιο λάθος; http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/news-events/press-releases/detail?newsId=12761 1
nickolas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ταχύτητα όσο μια DDR 266 SDRAM! ή περίπου 10 φορές πιο αργό από τις σημερινές μνήμες! 2
pcos Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 και πολυ τα αργισαν! εξαιρετικο. να βαλουν και αντιστοιχα τετοια στα κινητα! 1
memtsas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ταχύτητα όσο μια DDR 266 SDRAM! ή περίπου 10 φορές πιο αργό από τις σημερινές μνήμες! δηλαδη αν ειναι ετσι, αν μπουκωσει η ραμ σου, εχει νοημα να κανεις swap file ή απλα να κανεις εικονικη ραμ στο σκληρο? και να γλυτωσεις απο τις πολλαπλες αναγνωσεις εγγραφες. ωραιο παντως. η επομενη ερωτηση μου ειναι η εξης ρωρα που με τα ssd εφυγε και το τελευταια δυσαναλογα μεγαλο bottleneck στα καλα συστηματα, τι αλλο μενει για να βελτιωθει δραστικα η αποδοση ενος υπολογιστη? να καταργησεις την ραμ και να τα βαλεις ολα στην L1 cache?
nickolas Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 νομίζω πως με τους SSD πολλά είναι CPU περιοριζόμενα, αλλά ίσως να κάνω λάθος. Θα είχε ενδιαφέρον πάντως μια σχετική ανάλυση! ...ακούς insomnia? να μια ιδέα για άρθρο!
dop Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 η επομενη ερωτηση μου ειναι η εξης ρωρα που με τα ssd εφυγε και το τελευταια δυσαναλογα μεγαλο bottleneck στα καλα συστηματα, τι αλλο μενει για να βελτιωθει δραστικα η αποδοση ενος υπολογιστη? να καταργησεις την ραμ και να τα βαλεις ολα στην L1 cache? Κάνουν κάτι παραπλήσιο ήδη: eDRAM (http://en.wikipedia.org/wiki/EDRAM)
calculator Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Τυπωμένο στα 10 νανόμετρα; Πρώτη φορά ακούω για τσιπ μαζικής παραγωγής στα 10 νανόμετρα. Από ότι ξέρω μέχρι 14 έχουνε πάει. Είναι σίγουρα σωστό ή έχει γίνει κάποιο λάθος; 10nm class, δηλαδή μεταξύ 10 και 20 nm. 5
mojiro Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 αφενός και αφετέρου, άλλο nand και άλλο transistor
bounce3 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Για άλλη μια φορά η Samsung δείχνει οτι είναι άπιαστη στους SSD και τις flash μνήμες.
gdriver Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 αυτές τις ταχύτητες τις πιάνει σε Μ.2 πρωτόκολλο ή μόνο σε pci-express(με προσαρμογέα pci-express); γιατί εάν τις πιάνει στο δεύτερο τότε αυτό που με απασχολεί είναι αν θα μπορεί να κάνει boot ο υπολογιστής από αυτό και αν θα μπορεί να περαστεί λειτουργικό και να μην είναι μονο γρήγορος αποθηκευτικός χώρος! άκυρο. βρήκα την απάντηση.
gdriver Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 και πολυ τα αργισαν! εξαιρετικο. να βαλουν και αντιστοιχα τετοια στα κινητα! και στα πλακίδια υπολογιστές.
21century Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2015 Ιδανικές ταχύτητες για όσους τολμήσουν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα