sarov Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλησπέρα. Έχω ένα dell laptop με επεξεργαστή i5-520M και κάρτα γραφικών ATI RADEON HD 4330. Πριν λίγους μήνες παρουσίασε βλάβη στην κάρτα γραφικών σύμφωνα με τα λεγόμενα του μάστορα που το έφτιαξε και μου είπε οτι δεν είναι για πολλά ζορίσματα. Η απορία μου είναι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω την κατάσταση της κάρτας γραφικών για να καταλάβω πόσο μπορώ να το ζορίσω.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Τι εννοείς έφτιαξε? Την αντικατέστησε? Της άλλαξε πάστα? Της έκανε reballing? Δύσκολη περίπτωση. Μπορείς να κάνεις burn-test στην GPU, αλλά να καταλήξεις να την "πάρεις στο χέρι". Αν ξεκινήσει να κάνει artifacts κατά το burn-test (ώστε να δείς κατά πόσο αντέχει σε stressing) μπορεί να είναι ήδη αργά και να χρειαστείς εκ νέου reballing, ή στην χειρότερη νέα κάρτα. Δεν ξερω και αν στο συγκεκριμένο laptop η vga είναι removable (mxm) ή ενσωματωμένη στην κεντρική πλακέτα ...
sarov Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Τι εννοείς έφτιαξε? Την αντικατέστησε? Της άλλαξε πάστα? Της έκανε reballing? Δύσκολη περίπτωση. Μπορείς να κάνεις burn-test στην GPU, αλλά να καταλήξεις να την "πάρεις στο χέρι". Αν ξεκινήσει να κάνει artifacts κατά το burn-test (ώστε να δείς κατά πόσο αντέχει σε stressing) μπορεί να είναι ήδη αργά και να χρειαστείς εκ νέου reballing, ή στην χειρότερη νέα κάρτα. Δεν ξερω και αν στο συγκεκριμένο laptop η vga είναι removable (mxm) ή ενσωματωμένη στην κεντρική πλακέτα ... Απο οσο ξερω ειναι ενσωματωμενη στην μητρικη. Βασικα την εβαλε στο "φουρνο" για να την επιδιορθωσει οσο μπορουσε.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Άρα reballing.Δεν ξέρω κάποιο τρόπο να την ζορίσεις σταδιακά με ασφάλεια. Όπως είπα πριν, αν ξεκινήσει και βγάλει artifacts στο stress-test μπορεί να είναι πλέον αργά...
Kostas93 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 αν και δε το γνωρίζω, αλλά αν κάνει χρήση μόνο της ενσωματωμένης του επεξεργαστή τότε λογικά δε θα είναι οκ;Για τις απλές καθημερινές χρήσεις είναι μια χαρά.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν μας λες και το ακριβές μοντέλο του laptop? 1564 μήπως?
qsis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 αν και δε το γνωρίζω, αλλά αν κάνει χρήση μόνο της ενσωματωμένης του επεξεργαστή τότε λογικά δε θα είναι οκ; Για τις απλές καθημερινές χρήσεις είναι μια χαρά. Δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά αυτός ο επεξεργαστής, σε επόμενες γενιές ισχυει αυτό
Kostas93 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά αυτός ο επεξεργαστής, σε επόμενες γενιές ισχυει αυτό όχι ρε συ, έχει http://ark.intel.com/products/47341/Intel-Core-i5-520M-Processor-3M-Cache-2_40-GHz, αδύναμη μεν αλλα έχει.
qsis Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δε το ήξερα ότι αυτοί έχουν, ο δικός μου i5 , για desktop που είναι αυτής της εποχής δεν έχει Τώρα βέβαια κάτι μου έρχεται αχνά στο μυαλό για τους διπυρηνους i5, γενικά όμως είχα την εντύπωση ότι τα ενσωματωμένα γραφικά ξεκίνησαν με τους sandybridge Λάθος μου λοιπόν 1
sarov Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν μας λες και το ακριβές μοντέλο του laptop? 1564 μήπως? Ναι. Συγκεκριμένα είναι ο Dell Inspiron 1564 520M.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 OK. Για να λυθούν λοιπόν οι απορίες μας, δεν μας λες αν στο device manager βλέπεις 2 κάρτες VGA (amd 4330 / intel hd)?
sarov Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 OK. Για να λυθούν λοιπόν οι απορίες μας, δεν μας λες αν στο device manager βλέπεις 2 κάρτες VGA (amd 4330 / intel hd)? Στο device manager στους προσαρμογείς οθόνης μου δείχνει μόνο την 4330.
sswift13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Άρα δεν έχεις - ή μάλλον καλύτερα - δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις την iGPU του i5-520M. Αυτό επιβεβαιώνεται και εδώ Site: Anandtech - Dell Inspiron 1564 , όπου χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων: "... it bears mentioning that there's no way to switch to using the integrated graphics built into the Core i5 CPU and thus improve battery life further. This is similar to what we saw with NVIDIA's switchable graphics, which have only been in a few products over the years. As we covered in our Optimus Technology Overview, switchable graphics requires more validation and testing, more motherboard layers, and several multiplexer chips (typically two per video output)..."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα