Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σήμερα αγόρασα τα TP-Link Powerline 200Mbps kit Passthrough (TL-PA2010P) και δουλεύουνε αψογα (αν και πίστευα οτι θα έχω θέμα λόγω του τριφασικού). Αυτό που θέλω να μου πείτε αν γίνετε είναι, αν μπορώ να συνδέσω ένα παλιό adsl router (wifi) πάνω στο powerline ώστε να μου δίνει wifi στον συγκεκριμένο όροφο.

Πως τα εχω συνδεδεμενα τώρα:
4όροφο σπίτι.
Στον 3ο έχω του ρουτερ όπου είναι η σύνδεση μου με το ίντερνετ και εκεί πάνω έχω και 1 απο τα 2 powerline που πέρνει το ιντερνετ και το στέλνει μέσω του ρεύματος στις υπόλοιπες πρίζες.
Στον 2ο όροφο έχω το 2ο powerline. (Εδώ είναι η ερώτηση που έκανα. Αν μπορώ δηλαδη να συνδέσω κάποιο ρουτερ που να δίνει wifi στον όροφο.)
Thanks in advance.
Δημοσ.

Ναι, φυσικά και γίνεται.

Απλά θα ορίσεις στον ασύρματο router μια σταθερή διεύθυνση στο ίδιο εύρος με το δίκτυό σου, του κλείνεις DHCP, NAT και Firewal και το συνδέεις σε μία θύρα LAN.

Αν πρόκειται για κανονικό router (και όχι modem/router) μπορεί να συνδεθεί και στη θύρα WAN, αλλά θα έχεις 2 router οπότε πρέπει να κάνεις διπλές ρυθμίσεις ΝΑΤ.

Δημοσ.

Επιβεβαιώνω οτι γίνεται. Το εχω δουλέψει για μήνες με διάφορα router, εκ των οποίων τα 2 ήταν παλιά modem router. To βασικό και τουλάχιστον αναγκαίο ειναι να κλείσεις το dhcp του τελικου router (αρχικό ειναι αυτό που παίρνεις Internet από adsl). 

Δημοσ.

Sorry που παρεμβαινω στο θεμα αλλα θελω να ρωτησω κατι για να δω αν καταλαβα καλα τι ειναι το powerline.

Μενω σε 3οροφο και θελω να εχω internet και στους 3 οροφους, μιας και μεσω wifi δεν γινεται δουλεια.

Μπορω να παρω 3 powerline, να βαλω το καθενα απο αυτα σε πριζα του καθε οροφου και να συνδεσω μεσω ethernet το powerline με το το router και να εχω internet και στους 3 οροφους?

Καλα το καταλαβα?

Δημοσ.

Αν οι όροφοι μοιράζονται το ίδιο ρολόι ΔΕΗ, ναι γίνεται. Το μόνο που θελει δοκιμή ειναι το powerline που θα βρίσκεται στη μέγιστη αποσταση από τον «πομπό» να εχει αποδεκτό σήμα (το σήμα χάνεται - για διαφορους τεχνικους λογους- αναλογα με την αποσταση)

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το ιδιο ρολοι ΔΕΗ ειναι.

Πομπο ποιον εννοεις? Ενα απο τα powerline?

Τωρα για δοκιμη δεν νομιζω να μπορω να κανω αλλιως παρα μονο αν αγορασω... :-(

Α και κατι αλλο. Θελω 3 powerline, τα 2 απο αυτα για να εχω internet σε υπολογιστες και το τριτο για μια smart tv. Υπαρχει κανενα προβλημα μηπως για την τηλεοραση?

Δημοσ.

Πομπός εννοώ αυτό που παίρνει Internet από το adsl router και το στέλνει στα αλλα Powerlines. 

Δεν ξέρω τις αναγκες σου αλλά σκέψου ενας δέκτης να ειναι και wifi. Π.χ. στο παρακατω δες το μεγαλο ασπρο που εκτός απο «δέκτης» ειναι μπορεί να δώσει internet ενσύρματα αλλά και ασύρματα. Αν εχεις παλιό router που μπορείς να κάνεις wifi hot spot δεν χρειαζεσαι powerline wifi. 

http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wpa4220kit-300mbps-av500-wifi-powerline-extender-starter-kit-p-PER.612575

Δημοσ.

Ευχαριστω προς το παρον...

Θα το μελετησω λιγο και θα ανοιξω καινουργιο θεμα αργοτερα προκειμενου να βρω την καλυτερη λυση...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...