Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Μια και η ερώτηση μου εχει σχέση με utp μεν αλλα οχι με δίκτυα δε θα κάνω εδω την ερώτηση.

Έχω το παρακάτω βύσμα που ειναι τύπου utp και θέλω να το αλλάξω με ενα αλλο , αυτο που θέλω να ρωτήσω ειναι εκτος απο την λύση να κόψω το συγκεκριμένο και να τοποθετήσω ενα αλλο αν υπάρχει εργαλείο (οσο ακριβό και να ειναι) που να μπορεί να αφαιρέσει το υπάρχον εργοστασιακό χωρίς να χρειαστεί να το κόψω και επίσης θα ήθελα και ενα καλό εργαλείο πρεσάκι (αν και εχω) ποιο επαγγελματικό.

Ευχαριστώ

post-40279-0-04662400-1420718306_thumb.jpg

post-40279-0-90571500-1420718306_thumb.jpg

Δημοσ.

Μου φαίνεται εξαιρετικά απίθανο να υπάρχει εργαλείο που να ξεμοντάρει το βύσμα. Και αυτό το λέω σκεπτόμενος πως κουμπώνει αυτό πάνω στο καλώδιο. Στην ουσία καρφώνει τα pins πάνω στα καλώδια, οπότε πως θα τα τραβάει έξω ώστε να το απελευθερώσει;

Δημοσ.

Το κόβεις κ βάζεις άλλο.

Βγάλε μια photo την σειρά των καλωδίων στο βύσμα πριν το πετάξεις.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

μια ερώτηση πάνω σε αυτό παρακαλώ, αν το καλώδιο δεν είναι έτοιμο έχει σημασία αν θα κουμπωθεί σε Τ568Α ή Τ568Β ? υπάρχει ουσιαστική διαφορά ή και με τα 2 πρότυπα θα δουλέψει το ίδιο ? (μιλάω για cat5e)

Δημοσ.

Ναι εχει διαφορα το cross με το straight προτυπο, αν και πολλες φορες τωρα πια τα switches τα γυριζουν αυτοματα στο σωστο τυπο(auto mdi-x). Πρεπει ομως να τα φτιαξεις εως εχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Αν το κανεις απο τη μια μερια Α και απο την αλλη Β, εχεις κανει crossover και δεν σου κανει το καλωδιο για να συνδεσεις το ρουτερ με το pc. Αν το κανεις απο την μια μερια Α ή Β, δεν εχει σημασια ποιο, πρεπει να το κανεις και απο την αλλη το ιδιο.

• Like 1
Δημοσ.

ναι παιδιά το κατάλαβα οτι πρέπει και απο τις 2 πλευρές να υπάρχει το ίδιο πρότυπο, απλά ρωτάω έχει σημασία ποιο πρότυπο θα διαλέξω ? θα παίξει ασυμβατότητα με κάποιο απο τα 2 ή μειωμένες επιδόσεις ?

(μιλάω για χύμα καλώδιο που δεν είναι έτοιμο με κλιπσάκια)

Δημοσ.

To βύσμα που φαίνεται στη photo κράτα το μια κοντινή photo. 

Συνδεσμολογία με κίτρινα και μωβ καλώδια που φαίνονται δεν ανήκει στο Τ568.

Περί T568 A ή Β.

Παλιότερα υπήρχε θέμα όχι επιδόσεων αλλά συνδεσιμότητας (straight/cross). Πλέον είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Αν φτιάχνεις καλώδιο για δίκτυο υπολογιστών πάντως, κράτα σαν κανόνα το Τ568Β και από τις 2 πλευρές.

/sc

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...