aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα παιδια.ο υπολογιστης μου εδω και 2 μερες δεν ανοιγει.μαλλον ειναι μητρικη. Εκει που καθομουν προχθες βραδυ freezare η οθονη.δεν κουνιοταν ουτε μουσε ουτε τπτ.οποτε εκλεισα το pc απο το κουμπι κρατημενο.το ξαναανοιγω παλι μετα απο 5 λεπτα τα ιδια.παω βιος κανω default settings το ανοιγω παλι τα ιδια.μετα δεν ανοιγε.ειχε ρευμα το pc ανεμιστηρια κτλ αλλα μαυρη οθονη.κανω cmos κ παλι μαυρη οθονη ξανακανω και τελικα μπαινει bios.παρατηρω οτι η ωρα ειχε αλλαξει κ ελεγε αυγουστος.λεω μπαταρια θα ναι ανοιγω παλι freezarisma.παλι bios k μετα freezare k στα bios.μετα καθε 5 δευτερολεπτα freezarisma κ στα bios και εκει που λεει πατηστε εντερ για συνεχεια.το αφηνω ολο το βραδυ χωρις ρευμα.ε μετα δεν ξαναανοιξε ποτε.δινει ρευμα για 2 δευτερολεπτα κ μετα σβηνει.αλλαξα μπαταρια τιποτα.δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο τιποτα.εβγαλα σκληρους κ gpu τιποτα.εβγαλα ολη την μητρικη απο μεσα παλι τιποτα.τι λετε οτι ειναι? Η μητρικη εχει ρευμα γιατι το λαμπακι ειναι αναμμενο επανω στην μητρικη.απλα οταν παταω να ανοιξει δινει ρευμα για 2 δευτερολεπτα(gpu ανεμηστηρες κτλ) κ μετα τιποτα,αν ξαναπατησω να ανοιξει δεν κανει τιποτα,πρεπει να κλεισω τροφοδοτικο και να το ξαναανοιξω για να δωσει παλι λιγο ρευμα.το λαμπακι ομως δεν σβηνει ποτε.λετε να ειναι παστα επεξεργαστη?η μητρικη?
terziscf Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Κοιτά μήπως εχει φουσκώσει κάποιος πυκνωτης στη μητρική,στο τροφοδοτικο ή και στα δυο
stratigos24 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δοκιμασε και με 2ο τροφοδοτικο, αρα δεν ειναι εκει το προβλημα. Στη μητρικη μπορει, ναι.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Για ποια μητρική μιλάμε? Αυτή της υπογραφής σου (FlamingBlade GTI)? Αν ναι, δες μήπως προλαβαίνει να δείξει κάτι στο 2-digit diagnostic (Debug) leds που έχει (κάποιο συγκεκριμένο error-code) ...
aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι για την flaming λεω.οκ θα δω μετα που θα γυρισω στο σπιτι.να δοκιμασω αλλαγη παστας?αλλα ποτε προλαβαινει και θερμαινεται?παντως μου κανει εντυπωση που freezare στα βιος.τροφοδοτικο εχω δοκιμασει και αλλο.δουλευει για 2 δευτερολεπτα και σβηνει.γυρναει κ ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου και της ψυκτρας και μετα σταματανε ολα.
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Πάστα ΔΕΝ είναι. Θα μπορούσε να μην πατάει καλά το cooler αλλά και πάλι, μιλάμε για 2sec... Πρότασή μου είναι να το δοκιμάσεις εκτός case μόνο με κάρτα γραφικών (απλή κατά προτίμηση) και 1 RAM module. Επίσης σε οποιαδήποτε αλλαγή (ram, vga κλπ), τράβα εκτώς το καλώδιο τροφοδοσίας καλύτερα. Πάντως, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω, "καρμπόν" συμπεριφορά σε ένα Gigabyte 970 ήταν board τελικά ...
aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Την εχω βγαλει απο το κουτι μηπως εκανε πουθενα βραχυκυκλωμα και την εχω επανω σε χαρτονι.το δοκιμασα και με καρτα γραφικων και χωρις.και μονο με μια ραμ κ χωρις καθολου.το εχω αφησει χωρις ρευμα κτλ αλλα κανει ολο το ιδιο.οποτε motherboard λες ε?χωρις ρευμα στον επεξεργαστη θα δουλευε καθολου? αν φταιει ο cpu θα τα εκανε αυτα?
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Χμμ, χωρίς VGA και RAM έτσι και αλλιώς δεν θα άνοιγε. Χρησιμοποίησησε βασικό configuration (Board/CPU/VGA/1xRAM stick). Και δες σε παρακαλώ τα καλώδια του τροφοδοτικού. Έχει "κάτσει" σωστά το 8pin στο Board? Δεν πιστεύω να έβαλες κατά λάθος εκεί το βύσμα που είναι για την VGA? (λέω τώρα ...)
aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Χαχα οχι μια χαρα ειναι τα καλωδια.θα κοιταξω βεβαια για 100% θα δω αν λεει κ η motherboard κανενα ερρορ.θα ενημερωσω μολις γυρισω απο δουλεια
aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δοκιμασα οτι μου ειπατε.αναβει μονο το ενα πανελακι απο τα 2 και δειχνει c δεν ξερω τι σημαινει.εβαλα τροφοδοτικο σε αλλο pc και δουλευε μια χαρα.εβαλα και αλλες ραμ κ εβαλα την μητρικη μου σε αλλο case παλι κανει το ιδιο.οποτε ειμαι σιγουρος οτι ειναι μητρικη.παω για αναβαθμηση??
sswift13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Να εξαντλήσουμε λίγο κάθε περιθώριο? Ξέρω ότι ανέφερες αλλαγή μπαταρίας, αλλά μπορείς σε παρακαλώ μα κάνεις και ένα reset χρησιμοποιόντας το battery discharge jumper? Τσέκαρέ το από το manual σου .. Ρίξε και μια ματιά σε αυτό το link που περιέχει τα debug codes για το Χ58. Εγώ πίστευα ότι ήσουν στην δεύτερη περίπτωση "board shuts down, Debug LED flashes for half a second" γι'αυτό σου είπα να ελέγξεις τα καλώδια τροφοδοσίας ...
aekoupoli Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι το ειχα δει αυτο το site και εγω νομιζα οτι ηταν η περιπτωση μου.το εκανα χθες αυτο που λες με το discharge jumper.ετσι ακριβως κανω και cmos αλλα δεν αλλαξε κατι.τα καλωδια ηταν μια χαρα.ετσι κ αλλιως στο ενα τροφοδοτικο λεει που μπαινει το καθε καλωδιο
sswift13 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Κρίμα. Δεν έχω άλλη ιδέα. Θεωρώ ότι (προ του προβλήματος) δεν είχες παίξει με επεξεργαστή, άρα αποκλείουμε το ενδεχόμενο κάποιου bent pin στο socket, έτσι? (μπας και το σώζαμε ...)
aekoupoli Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Ειχα παιξει αρκετες φορες και τωρα τον ειχα στα 4ghz.αλλα παρακολουθουσα παντα θερμοκρασιες.ηταν συνεχεια χαμηλες.δεν τον ειχα βγαλει ποτε ομως απο τη θεση του.πριν λιγο καιρο εβαλα ολη την motherboard σε νεο case
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα