Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τέλη Δημοτικού μέχρι και τώρα ακόμα, έχω δίπλα μου το CMP-CP100. Παρέα εδώ και 14-15 χρόνια.

41H5RA19QGL.jpg

Επειδή στο γυμνάσιο με έπιασε κάποια φάση μια κατσαβιδομανία και άνοιγα τα πάντα, δεν γλίτωσε ούτε το συγκεκριμένο. Είχα βγάλει το κουμπί της έντασης και από τότε δεν δουλεύει παρότι ξανακούμπωσε κανονικά, παρά μόνο με το τηλεκοντρόλ . Επίσης καθαρά λόγω βαρεμάρας δεν έχω πάει ακόμα να αγοράσω ένα καλώδιο για την κεραία για τα FM , μιας και πλέον σχεδόν αποκλειστικά ακούω σταθμούς από το internet.

Κατά τα άλλα μια χαρά δουλεύει σαν καινούριο, θα μας θάψει όλους.

• Like 1
Δημοσ.

ναι ναι, παράπονο δεν έχω  :-D

οκ, "μικρή απορία" είναι , αλλά υπάρχει τρόπος τα συγκεκριμένα ηχεία , με κάποιον αντάπτορα ή εύκολη πατέντα, να τα συνδέσω με το λαπτοπ ;

Δημοσ.

Λογικά όπως έχω συνδέσει κι εγώ το δικό μου στο PC, μέσω των RCA jacks στο πίσω μέρος του Main Unit με ένα τέτοιο καλώδιο:

rca_minijack.jpg

Και το γυρνάς σε λειτουργία "MD".

Εγώ με αυτόν τον τρόπο το έχω συνδέσει και με τηλεοράσεις και με παιχνιδικονσόλες

Αλλά όταν είπες πιο πάνω ότι ακούς σταθμούς από το internet, τι εννοούσες;

Δημοσ.

Λογικά όπως έχω συνδέσει κι εγώ το δικό μου στο PC, μέσω των RCA jacks στο πίσω μέρος του Main Unit με ένα τέτοιο καλώδιο:

rca_minijack.jpg

Και το γυρνάς σε λειτουργία "MD".

Εγώ με αυτόν τον τρόπο το έχω συνδέσει και με τηλεοράσεις και με παιχνιδικονσόλες

Αλλά όταν είπες πιο πάνω ότι ακούς σταθμούς από το internet, τι εννοούσες;

Από το e-radio.γρ :P

βρήκα ενα τέτοιο παραπλήσιο καλώδιο, ακούγεται κανονικά ο ήχος αλλά οχι δυνατά. Εχω πχ στο τερμα ηχο λαπτοπ και ηχο του SONY αλλά ακούγεται σαν να το εχω λίγο πιο χαμηλά απο την μέση.

πφφ

Δημοσ.

Και πάλι δεν κατάλαβα πώς ακούς με το CP100 μέσω internet, χωρίς να το έχεις συνδέσει σε PC/laptop.

Δε γνωρίζω γιατί δεν ακούγεται δυνατά. Δοκίμασε να το συνδέσεις σε PC ή άλλη πηγή, μήπως παίζει ρόλο κάποια ρύθμιση ή η κάρτα ήχου του laptop.

Επίσης, όταν λες παραπλήσιο καλώδιο, τι εννοείς; Σε τι διαφέρει με αυτό που φαίνεται στο φωτό;

Δημοσ.

Και πάλι δεν κατάλαβα πώς ακούς με το CP100 μέσω internet, χωρίς να το έχεις συνδέσει σε PC/laptop.

Δε γνωρίζω γιατί δεν ακούγεται δυνατά. Δοκίμασε να το συνδέσεις σε PC ή άλλη πηγή, μήπως παίζει ρόλο κάποια ρύθμιση ή η κάρτα ήχου του laptop.

Επίσης, όταν λες παραπλήσιο καλώδιο, τι εννοείς; Σε τι διαφέρει με αυτό που φαίνεται στο φωτό;

Εννοούσα ότι πλέον δεν κάθομαι να ψάχνω τις συχνότητες με το CP100 5 ώρες μισό-μισό FM . Ουσιαστικά το κατάργησα . Ακούω από το λάπτοπ από το ε-ραδιο και τελείωσε. Το CP100 θα το βάλω στο ράδιο αν θέλω να ακούσω καμιά εκπομπή ή κανά ματς και δε θέλω να χάσω ώρα απο την ακθυστέρηση της μετάδοσης του ιντερνετ. :)

Σχετικά με το καλώδιο, εχει και ενα εξτρα κίτρινο βύσμα. Θα προσπαθήσω να βάλω φωτο

ακυρο. Το εξτρα κίτρινο δεν συγχωνεύεται στο μαυρο jack με το κοκκινο-ασπρο οποτε σαν να μην υπάρχει. Θα δω τι παιζει με καρτα ηχου. Οχι οτι ξερω τιποτα αλλα θα ψαχουλεψω.

Δημοσ.

Το κίτρινο είναι για εικόνα, όχι για ήχο.

PC σύγχρονο έχεις; Εννοώ να μην είναι κανά Pentium 4 π.χ., με σάπια κάρτα ήχου. Αν έχεις, σύνδεσέ το εκεί να δεις τι ψάρια πιάνει.

Πάντως κάτι Logitech X-230 που είχε μια γνωστή πριν αρκετά χρόνια σε ένα παλιό laptop, όταν τα σύνδεσε σε PC με P5Q μητρική, έπαθε πλάκα με τη διαφορά στον ήχο. Εσύ τι laptop έχεις;

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα από hardware, λογισμικά, επιδόσεις κλπ , κάνω copy-paste απο τον πίνακα ελέγχου.

Το λάπτοπ είναι ΗΡ αγορασμένο προ 6ετίας, και μάλλον ή θα πάει για (άλλο 1) φορμάτ ή θα κάνω κανά χρόνο υπομονή και οικονομίες για να αγοράσω καινούριο.

Windows 7 Home Basic , Service Pack 1 (μαϊμού)

Επεξεργαστής : AMD Turion II Dual-Core Mobile M600 2,4 GHz

RAM : 4,00 GB ( 3,50 GB είναι δυνατή η χρήση)

Τύπος συστήματος : Λειτουργικό σύστημα 32-bit

Δημοσ.

Όπως είπα, δοκίμασε να το συνδέσεις σε PC (αν έχεις).

Κανονικά, πρέπει να έχει απόδοση παραπλήσια του CD, και όχι να λες ότι το έχεις στο τέρμα και να ακούγεται λίγο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...