Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να αγορασω εξαρτηματα για gaming pc με budget της ταξης των 700-750 ευρω και μια 22αρα 1920x1080 οθονη. Δεν ειμαι ιδιαιτερα απαιτητικος gamer και ευνοω περισσοτερο smooth gameplay (fps) απο ultra graphics.

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-750 ευρω για το pc + 150 ευρω max εξτρα για οθονη

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι): Gaming κυριως + ταινιες/σειρες

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: -

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Ναι, max 150 ευρω εξτρα.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Δεν εχω προβλημα να ειναι απο διαφορετικα καταστηματα αρκει να ειναι φτηνοτερα. Βρισκομαι στην Θεσσαλονικη (Καλαμαρια).

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Δεν εχω προβλημα να συναρμολογησω το συστημα μονος μου, αλλα θα προτιμουσα να το κανει καποιος επαγγελματιας, αρκει να μην επιβαρυνει το budget.

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Οχι.

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? Οχι για τουλαχιστον 2-3 χρονια. Δεν ενδιαφερομαι για crossfire.

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) Ναι, μικρο-μεσαιο.

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? Μαλλον ναι, με stock voltage.

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Οχι

Σημειωση: Θα προτιμουσα το κουτι να εχει usb θυρες μπροστα και να ειναι καπως εμφανισιμο, μπορω να διαθεσω 10-20 ευρω εξτρα για ενα καλυτερο case.

Δημοσ.

attachicon.gifa.jpg

Αργότερα έναν ssd.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Για Intel CPU εχεις να προτεινεις κατι; Γιατι και απο γνωμες που εχω ακουσει και απο ερευνα που εχω κανει πιστευω οτι οι Intel επεξεργαστες ειναι πιο αξιοπιστοι + μερικα games δεν ειναι προγραμματισμενα για να εκμεταλευονται πολλα cores.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση.

Για Intel CPU εχεις να προτεινεις κατι; Γιατι και απο γνωμες που εχω ακουσει και απο ερευνα που εχω κανει πιστευω οτι οι Intel επεξεργαστες ειναι πιο αξιοπιστοι + μερικα games δεν ειναι προγραμματισμενα για να εκμεταλευονται πολλα cores.

Αλλα ξεχνα το o.c. με intel :)

Δημοσ.

και η ερευνα σου ειναι λαθος.. 

Κοιτα, το οτι υπαρχουν games τα οποια δεν ειναι προγραμματισμενα να χρησιμοποιουν πολλα cores ειναι γεγονος. Τωρα για καινουργια games σαφως ενας AMD με 8 cores ειναι ανωτερος, αλλα θα προτιμουσα εναν Intel με 4 πυρηνες ωστε να μην εχω προβληματα στα παλιοτερα games.

Αλλα ξεχνα το o.c. με intel  :)

Γιατι, δεν εχει overclockable επεξεργαστες η Intel;  :huh:

Δημοσ.

Κοιτα, το οτι υπαρχουν games τα οποια δεν ειναι προγραμματισμενα να χρησιμοποιουν πολλα cores ειναι γεγονος. Τωρα για καινουργια games σαφως ενας AMD με 8 cores ειναι ανωτερος, αλλα θα προτιμουσα εναν Intel με 4 πυρηνες ωστε να μην εχω προβληματα στα παλιοτερα games.

Γιατι, δεν εχει overclockable επεξεργαστες η Intel;  :huh:

1) δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις διαφορες..  απλα δεν.. ουτε σε παλια.. ουτε σε καινουργια..  ουτε σε αυτα που δεν βγηκαν ακομα..

και με 8πυρινο amd δε θα εχεις προβληματα σε παλιοτερα game..  για αυτο σου λεω οτι η ερευνα σου ειναι λαθος απο την αρχη ως το τελος..

2) φυσικα και εχει o.c επεξεργαστες.. αλλα με το budget που εχεις μονο για να κλοκαρεις πεντιουμ φτανει..

ενα παραδειγμα ποσο κανει ενας ξεκλειδωτος I5..

http://www.skroutz.gr/s/3405078/Intel-Core-i5-4670K-Box.html

Δημοσ.

1) δεν υπαρχει περιπτωση να καταλαβεις διαφορες..  απλα δεν.. ουτε σε παλια.. ουτε σε καινουργια..  ουτε σε αυτα που δεν βγηκαν ακομα..

και με 8πυρινο amd δε θα εχεις προβληματα σε παλιοτερα game..  για αυτο σου λεω οτι η ερευνα σου ειναι λαθος απο την αρχη ως το τελος..

2) φυσικα και εχει o.c επεξεργαστες.. αλλα με το budget που εχεις μονο για να κλοκαρεις πεντιουμ φτανει..

ενα παραδειγμα ποσο κανει ενας ξεκλειδωτος I5..

http://www.skroutz.gr/s/3405078/Intel-Core-i5-4670K-Box.html

Μαλιστα. Σκοπευα να παρω Intel και συγκεκριμενα τον i5-4690k γιατι εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες γι αυτον, αλλα υποθετω ειναι καλυτερα να παρω εναν AMD για να μου μεινουν λεφτα για την GPU. Δεν ξερω και αν αξιζει να δωσεις 50 ευρω εξτρα για να τον παρω... Γενικα μου αρεσαν ολες οι προτασεις σου, μονο στη CPU κολαω.  ;)

750W PSU δεν ειναι λιγο overkill;

Εντωμεταξυ πρωτη φορα ακουω το visionstudio, παρολο που εχει εδρα στη Θεσσαλονικη. Εχουν και δωρεαν συναρμολογηση;

Δημοσ.

Μαλιστα. Σκοπευα να παρω Intel και συγκεκριμενα τον i5-4690k γιατι εχω διαβασει πολυ καλες κριτικες γι αυτον, αλλα υποθετω ειναι καλυτερα να παρω εναν AMD για να μου μεινουν λεφτα για την GPU. Δεν ξερω και αν αξιζει να δωσεις 50 ευρω εξτρα για να τον παρω... Γενικα μου αρεσαν ολες οι προτασεις σου, μονο στη CPU κολαω.  ;)

750W PSU δεν ειναι λιγο overkill;

Εντωμεταξυ πρωτη φορα ακουω το visionstudio, παρολο που εχει εδρα στη Θεσσαλονικη. Εχουν και δωρεαν συναρμολογηση;

Συμφερει να παρεις intel κλειδωμενο.Καλυτερες αποδοσεις στα Games (εκτος αν φτασεις τιποτα 4,8-5ghz τον fx,πραγμα που ψιλοαποκλειω :P)

• Like 1
Δημοσ.

Συμφερει να παρεις intel κλειδωμενο.Καλυτερες αποδοσεις στα Games (εκτος αν φτασεις τιποτα 4,8-5ghz τον fx,πραγμα που ψιλοαποκλειω :P)

Γιατι συμφερει κλειδωμενος Intel; Ο 4690k ειναι θηριο απο μονος του (3.5GHz) και με overclock τον εχω δει μεχρι και 4.6! (Οχι οτι θα χρειαστω τοσα GHz στο κοντινο μελλον)

Δημοσ.

Γιατι συμφερει κλειδωμενος Intel; Ο 4690k ειναι θηριο απο μονος του (3.5GHz) και με overclock τον εχω δει μεχρι και 4.6! (Οχι οτι θα χρειαστω τοσα GHz στο κοντινο μελλον)

Επειδη αν παρεις intel K και z97 μητρικη για καλο o.c. δεν θα σου φτασουν ουτε για 260x 

Δημοσ.

Επειδη αν παρεις intel K και z97 μητρικη για καλο o.c. δεν θα σου φτασουν ουτε για 260x 

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39351&cat=3Να μια Z97 motherboard με 10 ευρω εξτρα απο αυτη που προτεινε ο Donalhioy παραπανω.

Τωρα προβληματιζομαι σοβαρα με το θεμα του επεξεργαστη. Αμα ειναι να δωσω 50 εξτρα ευρω για να παρω καλυτερη cpu και να γλυτωσω αναβαθμιση για +1-2 χρονια, συμφερει...

Δημοσ.

http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39351&cat=3Να μια Z97 motherboard με 10 ευρω εξτρα απο αυτη που προτεινε ο Donalhioy παραπανω.

Τωρα προβληματιζομαι σοβαρα με το θεμα του επεξεργαστη. Αμα ειναι να δωσω 50 εξτρα ευρω για να παρω καλυτερη cpu και να γλυτωσω αναβαθμιση για +1-2 χρονια, συμφερει...

Για κανε o.c. σε αυτην την mobo :D

Δημοσ.

Για κανε o.c. σε αυτην την mobo :D

Υποτιθεται οτι ειναι σχεδιασμενη για overclock ("OC Genie 4: Overclock in 1 Second"). Οπως καταλαβαινεις ειμαι ψιλοασχετος απο overclocking.  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...