Προς το περιεχόμενο

Eπιλογή router 1000Mbps+wifi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στην επιλογή αγοράς router ή modem+router αυτό θα ήθελα να το συζητήσουμε .

Σας ανεβάζω μία φωτό  για να καταλάβετε πώς είναι τώρα το δίκτυο μου και τη είναι συνδεδεμένο με lan και τη με wifi . Η συσκευές wifi δεν λειτουργούν όλες ταυτόχρονα αλλά τυχαίνει φορές που είναι  . Συνήθως είναι 3 με 4 συσκευές. 

Να πω ότι το modem-router 1 και το router 2 είναι σε διαφορετικό όροφο.

Το πρόβλημα μου είναι ότι στο router No2 πολλές φορές έχω πρόβλημα σύνδεσης με το wifi –αποσυνδέσεις –αργή μεταφορά ή πολλές φορές οι συσκευές συνδέονται στο router 1 ασύρματα ενώ αυτό βρίσκεται έναν όροφο πάνω.

Εγώ σκέφτομαι ότι ίσως χρειάζομαι ένα router με πιο πολύ μνήμη αλλά δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό το θέμα.

Νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξω το router 2 αλλά έχω μπερδευτεί .Να πάρω modem-router στη θέση του και να το βάλω στη θέση του πρώτου και το πρώτο να το κάνω router ή να πάρω ένα router μόνο???

Τα λεφτά που μπορώ να δώσω να μην είναι πάνω από 60-70 ευρώ.

Τα χαρακτηριστικά που θέλω να έχει σίγουρα είναι 1000Mbps δίκτυο η σύνδεση wifi σε /g/n -VPN –mac filtering

πχ αυτό κάνει http://www.skroutz.gr/s/2185131/TP-LINK-TL-WDR3600.html?keyphrase=tp-link+3600

https://www.dropbox.com/s/82zohog0l9vaxd6/My%20network.jpg?dl=0

[/url]">http://http://s79.photobucket.com/user/vagelisp0/media/Mynetwork_zpsd5eb7068.jpg.html'>Mynetwork_zpsd5eb7068.jpg

Δημοσ.

πλακα μου κανεις?:P

θες να εχεις σοβαρο δικτυο και εχεις 2 zte?αυτα δεν κανουν ουτε για διακοσμητικα.

λυσεις διαφορες.ας παμε σε καποια κοντα στα οικονομικα σου.

θα αλλαζα το adsl modem/router με ενα tp link 8970 (δεν ξερω αν εχει vpn) .Μετα υπαρχουν και τα 8980 dual band και το 9980 που ειναι και vdsl περα απο dual band ωστε και να πας αργοτερα σε vdsl να εισαι ετοιμος.

το switch το κρατας αν και εχει gigabit Πανω το tp link εκτος αν δεν σε φτανουν οι θυρες.

Μετα θα επαιρνα ενα access point για να το βαλω πανω για να εχω και ασυρματα ιντερνετ και θα καταργουσα το δευτερο zte.πχ ενα tp link 801nd,901nd.θα βγει λιγο παραπανω σε κοστος αλλα θα ειναι καλυτερο απο αυτο που εχεις.αν βαλεις ρουτερ επανω και το συνδεσεις με την wan με το κατω τοτεθα ειναι σαν δυο διαφορετικα δικτυα με 2 Nat οποτε θα εχεις θεματα.εκτος αν χρησιμοποιησεις μια Lan αντι για την wan του οποτε το κανεις σαν access point οπως εκανες με το zte.

το 8970 με το 701nd ή το 801nd ειναι το πιο κοντινο στα χρηματα που θες.κοντα στα 80-90 θα βγει.τωρα αν θες να κρατησεις τα 2 zte σαν access point και να τα βαλεις και τα 2 πανω για να σπασεις το φορτο οκ καντο αλλα δεν το θεωρω σοβαρη λυση.zte sucks και καλο θα ηταν να βγουν στην ακρη τελειως.αν θες πιο φτηνα το 8970 μπορει να γινει 8968 αφου δεις αν κανει vpn που θες.αν παρεις ενα ρουτερ μονο θα πρεπει να κανεις πατεντουλα για να δωσει wireless το adsl router(Που θα παιζει bridge).θελει επιστροφη απο μια Lan του adsl router σε μια Lan του router περα απο την συνδεση wan σε lan.

επισης για να μην μπερδευεσαι και εσυ αλλα και οι υπολοιποι το δευτερο zte στην ουσια δεν παιζει σαν Router οπως το εχεις τωρα αλλα σαν access point.δεν κανει routing δεν εχει wan.ειναι απλα ενα dummy adsl router που απλα παιζει σαν ενα access point.

Το ρουτερ στην περιπτωση σου εχει νοημα αν σκοπευεις να παιξεις με wan και να κανεις bridge το adsl router και να κανει κληση pppoe το router.

Αλλα εκει οπως σου γραψα πιο πανω τα κανεις ολα πιο δυσκολα.

Το router που εβαλες απο το Eshop αν το χρησιμοποιησεις σαν ρουτερ ναι μεν μπορει να κανει αυτα που θελεις αλλα μετα οπως εγραψα ή θα πρεπει να παιξεις με bridge και με δευτερο καλωδιο lan to lan γιανα δινει και wireless το zte ή αλλιως θα εχεις 2 nat αρα 2 δικτυα που θα ειναι λιγο δυσκολο να δουν το ενα το αλλο.Συν οτι ακομα και η wan να ειναι gigabit δεν θα περασει ποτε gigabit κινηση.Η wan παιζει πιο αργα στην πραξη.ελπιζω να μην σε μπερδεψα.   <-----Αυτο δεν σε ενδιαφερει και πολυ.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ .

Σκέφτομαι μήπως πάρω το td-w9980 να το κατεβάσω στον κάτω όροφο όπου συνδέονται συχνά πολλές WiFi συσκευές κ να στελνω στο switch linksys στον πάνω όροφο κ να βάλω του ΟΤΕ το ZTE σαν access point αφού εκεί μόνιμα σε WiFi είναι μόνο ο printer άντε κ κάνα tablet .

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ .

Σκέφτομαι μήπως πάρω το td-w9980 να το κατεβάσω στον κάτω όροφο όπου συνδέονται συχνά πολλές WiFi συσκευές κ να στελνω στο switch linksys στον πάνω όροφο κ να βάλω του ΟΤΕ το ZTE σαν access point αφού εκεί μόνιμα σε WiFi είναι μόνο ο printer άντε κ κάνα tablet .

και αυτο μπορεις να κανεις αμα θες.αν δεις οτι δεν σε καλυπτει το zte οκ το αλλαζεις μελλοντικα και αυτο με καποιο access point πχ tp link 701nd,801nd,901nd. Το 9980 ειναι και μελλοντικη επενδυση λογω vdsl>θα σου βγει πιο ακριβα (οσο το 8970 + 701nd)αλλα αξιζει.και αργοτερα αφου βαλεις στην ακρη καποια λεφτα παιρνεις και ενα καλο ap πχ το 901nd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...