Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα στο forum και χρονια πολλα στους εορταζοντες!

Έχω ένα θέμα όσον αφορά την ταχύτητα και τις αποσυνδέσεις του internet στο σπίτι μου. Έχω σύνδεση 24αρα ΟΤΕ και δεν βλέπω ούτε τα μισά από αυτά.. Πριν μερικές μέρες ήρθε τεχνικός στο σπίτι και μου πρότεινε αλλαγή ρουτερ  επειδή πιθανώς αυτό που έχω είναι προβληματικό. Το άλλαξα και ξανά τα ιδιά (Η108NS)

mLEPHA6.png

Το μελος poulinos μου εχει προτεινει να αλλαξω router με καποιο επωνυμο,πριν ομως αγορασω ενα καινουριο ηθελα να ρωτησω το εξης. Ο τεχνικος που ηρθε ,ειδε τα παρακατω καλωδια και μου ειπε πως αν θελω μπορω να τραβηξω γραμμη απο εκει.

HHHKc2G.jpg

Μπορει καποιος να με βοηθησει στο τι καλωδιο θα χρειαστω?

Δημοσ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είσαι μακρυά από το αστικό κέντρο (~3,5 χλμ). Ο συγχρονισμός είναι πολύ καλός για την απόσταση αυτή και μάλιστα με τόσο υψηλό SNR.

Εκτός κι αν σε έχουν βάλει σε κάποιο χαμηλότερο profile, λόγω των αποσυνδέσεων.

Μου δίνει την εντύπωση ότι η μέτρηση είναι με το modem συνδεδεμένο μέσα στο σπίτι και αν συνυπολογίσω και την προτροπή του τεχνικού να περάσεις άλλο καλώδιο κατευθείαν από την έξω σύνδεση, μάλλον έχεις εσωτερικό καλωδιακό πρόβλημα.

Δεν μας είπες τι βρήκε ο τεχνικός στον έλεγχο που έκανε. Το πιθανότερο να έχει καλύτερη τιμή συγχρονισμού έξω από το σπίτι, εξού και η πρότασή του.

Αν το σημείο που δείχνεις είναι σε εξωτερικό τοίχο (ή μάντρα) σε κάποια απόσταση από το σπίτι, θα έλεγα ότι καλύτερη λύση είναι ένα εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο τύπου ΡΕΤ.

Αν όμως είναι κοντά και μπορείς να περάσεις από το σημείο της σύνδεσης κατευθείαν μέσα στο σπίτι, τότε σου κάνει οποιοδήποτε καλώδιο δικτύου (UTP).

Επίσης φρόντισε να μονώσεις καλά τις επαφές των καλωδίων στο σημείο σύνδεσης

Δημοσ.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι είσαι μακρυά από το αστικό κέντρο (~3,5 χλμ). Ο συγχρονισμός είναι πολύ καλός για την απόσταση αυτή και μάλιστα με τόσο υψηλό SNR.

Εκτός κι αν σε έχουν βάλει σε κάποιο χαμηλότερο profile, λόγω των αποσυνδέσεων.

Μου δίνει την εντύπωση ότι η μέτρηση είναι με το modem συνδεδεμένο μέσα στο σπίτι και αν συνυπολογίσω και την προτροπή του τεχνικού να περάσεις άλλο καλώδιο κατευθείαν από την έξω σύνδεση, μάλλον έχεις εσωτερικό καλωδιακό πρόβλημα.

Δεν μας είπες τι βρήκε ο τεχνικός στον έλεγχο που έκανε. Το πιθανότερο να έχει καλύτερη τιμή συγχρονισμού έξω από το σπίτι, εξού και η πρότασή του.

Αν το σημείο που δείχνεις είναι σε εξωτερικό τοίχο (ή μάντρα) σε κάποια απόσταση από το σπίτι, θα έλεγα ότι καλύτερη λύση είναι ένα εξωτερικό τηλεφωνικό καλώδιο τύπου ΡΕΤ.

Αν όμως είναι κοντά και μπορείς να περάσεις από το σημείο της σύνδεσης κατευθείαν μέσα στο σπίτι, τότε σου κάνει οποιοδήποτε καλώδιο δικτύου (UTP).

Επίσης φρόντισε να μονώσεις καλά τις επαφές των καλωδίων στο σημείο σύνδεσης

Μια χαρά είσαι για την αποσταση σου

Kαταρχας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.. Ο τεχνικος ειχε ερθει με σκοπο να λυσει το θεμα με τις αποσυνδεσεις. Μετρησε την ταχυτητα και μου ειπε οτι εχει κλειδωσει στα 7 και κατι .Τελος παντων ελλατωθηκε το θεμα με τις αποσυνδεσεις γιατι εχω βαλει το Sagem  που εδινε ο ΟΤΕ παλιοτερα. Το θεμα μου ειναι η ταχυτητα. Και αυτο γιατι γνωστος μου που μενει πιο μακρια απο εμενα και εχει συνδεση 24 HOL,κατεβαζει με 8 και κατι . Να προσθεσω οτι αστικο κεντρο ΟΤΕ και HOL ειναι πολυ κοντα με αποσταση ουτε 100 μετρων..

Δημοσ.

Η ταχύτητα συγχρονισμού συμβαδίζει με την εξασθένιση που δείχνει το modem και που έχει σχέση με την απόσταση από το αστικό κέντρο.

Το ότι ο φίλος σου πιάνει παραπάνω από σένα, οφείλεται στο ότι μάλλον είναι πλησιέστερα στο αστικό κέντρο ή/και σε μικρότερη τιμή SNR από αυτή που έχεις εσύ.

Το DSLAM της HOL μπορεί να είναι έξω από το αστικό κέντρο του ΟΤΕ, αλλά συνδέεται με αυτό μέσω οπτικής ίνας και σε κάθε περίπτωση η σύνδεσή σου γίνεται με χάλκινο καλώδιο στο αστικό κέντρο του ΟΤΕ.

Οπότε δεν έχει σημασία στον συγχρονισμό σου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...