Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την κοινότητα με μια απορία προξενούμενη από αγγελίες που πωλούν κλειδιά για windows. Αυτά τα κλειδιά αναφέρουν οι πωλητές πως είναι γνήσια και από ότι έχω δει οι τιμές τους παίζουν γύρω στο 20αρικο. Από που προέρχονται όλα αυτά τα κλειδιά και πως στο καλό ένα κλειδί που κοστίζει ας πούμε 20 ευρώ γίνεται να είναι γνήσιο? Ποια είναι η διαφορά των κλειδιών και των κανονικών retail εκδόσεων στα καταστήματα και κατά πόσο είναι αξιόπιστα? Μου κάνει εντύπωση πως γίνεται κλειδιά γνησίων εκδόσεων λειτουργικών συστημάτων να πωλούνται σε αρκετά χαμηλή τιμή. 

Δημοσ.

Τα κλειδιά που βρίσκεις προς πώληση είτε σε κάτι websites της πλάκας, είτε σε αντίστοιχες αγγελίες, είναι κλειδία που η άδεια πώλησής τους είναι παράνομη.

Τα κλειδιά μπορεί να προέρχονται από corporate edition, academic license agreements, charity license agreements ή να είναι OEM keys από recycled hardware κλπ...

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις η κατοχή τους, χρήση τους και μεταπώλησή τους είναι παράνομη γιατί αντίκειται στους όρους της άδειας χρήσης.

Το ότι ένα κλειδί δουλεύει, δε σημαίνει κι ότι δεν αντίκειται στους όρους χρήσης, απλά και μόνο επειδή η ενεργοποίησή του είναι έγκυρη.

Κατά συνέπεια, αν δεν έχεις τιμολόγιο αγοράς από επίσημο μεταπωλητή της Microsoft (ή δε συνοδεύει προϊόν OEM κατασκευαστή που αγόρασες, όπως π.χ. laptop), δεν είναι νόμιμο για κατοχή ή χρήση.

• Like 1
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Εγω εχω αγορασει αρκετα κλειδια απο εδω μέσα και με κανενα δεν ειχα προβλημα.

Ολα αυτα τα κλειδια αν τα αγόραζα απο καταστημα θα ήθελα ένα χιλιάρικο.

Ενταξει άν παρεις ένα κλειδι και σταματησει να δουλευει σε κανα δήμηνο εκει υπάρχει ζήτημα ,αλλα άν  δεν εχουν θέμα ποιο το πρόβλημα?

Τα φοιτητικα ,dreamspark δεν ειναι και πολυ αξιοπιστα απο ότι ξερω.

Εγω οσα πήρα ηταν oem και δουλευουν άψογα και μετα από φορμάτ.

Παντως μερικοι πουλανε και με αυτοκόλλητα μαζι και σκέφτομα να τσιμπήσω καναδυο.

• Moderators
Δημοσ.

Νομίζω ότι είχανε πει ότι αυτού του είδους οι αγγελίες θα σταματήσουν εδώ στο insomnia.

Όροι Χρήσης για τις Αγγελίες στο insomnia.gr:

9. Απαγορεύονται αυστηρά:

(δ) Αγγελίες που διαθέτουν με οποιονδήποτε τρόπο "κλειδιά" ενεργοποίησης λογισμικού ή λογαριασμούς σε διαδικτυακές υπηρεσίες ή λογισμικό ΟΕΜ χωρίς το υλικό που αυτό συνοδεύει.

• Like 1
Δημοσ.

Όροι Χρήσης για τις Αγγελίες στο insomnia.gr:

9. Απαγορεύονται αυστηρά:

(δ) Αγγελίες που διαθέτουν με οποιονδήποτε τρόπο "κλειδιά" ενεργοποίησης λογισμικού ή λογαριασμούς σε διαδικτυακές υπηρεσίες ή λογισμικό ΟΕΜ χωρίς το υλικό που αυτό συνοδεύει.

Thanks, σχετικά πρόσφατο δεν είναι αυτό ή κάνω λάθος;

Δημοσ.

Με τέτοια "κλειδιά", αν ελεγχθεί Ελ. Επαγγελματίας από την υπηρεσία του ΣΔΟΕ, θα το φυσάει και δε θα κρυώνει...

Δημοσ.

Με τέτοια "κλειδιά", αν ελεγχθεί Ελ. Επαγγελματίας από την υπηρεσία του ΣΔΟΕ, θα το φυσάει και δε θα κρυώνει...

Καλά σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα αφού χρειάζεται και τιμολόγιο αγοράς.

Δημοσ.

Aγόρασα λαπτοπ χωρις λειτουργικό ,έβαλα απο αυτα τα κλειδια,αγορασμενα απο εδω και δεν μου έκαναν τιποτα.

Εδωσα μονο το τιμολογιο αγορας λαπτοπ.

Δημοσ.

Aγόρασα λαπτοπ χωρις λειτουργικό ,έβαλα απο αυτα τα κλειδια,αγορασμενα απο εδω και δεν μου έκαναν τιποτα.

Εδωσα μονο το τιμολογιο αγορας λαπτοπ.

Ή δεν το πρόσεξαν, ή στη χάρισαν ή δεν σε έλεγξε η σωστή υπηρεσία. Όπως και να 'χει όλα καλά! :)

Δημοσ.

Καλά σε τέτοια περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα αφού χρειάζεται και τιμολόγιο αγοράς.

Ναι, όταν υπάρχει τιμολόγιο (κυρίως πριν την 5ετία). Διαφορετικά με το original αυτοκόλλητο των Windows (product key - proof of license).

Δημοσ.

Ναι, όταν υπάρχει τιμολόγιο (κυρίως πριν την 5ετία). Διαφορετικά με το original αυτοκόλλητο των Windows (product key - proof of license).

Το τιμολόγιο δεν πρέπει να γράφει ότι το μηχάνημα έρχεται με windows ή να υπάρχει ξεχωριστό τιμολόγιο για τα windows; Τιμολόγιο γιατί να μην υπάρχει;

Δημοσ.

Το τιμολόγιο δεν πρέπει να γράφει ότι το μηχάνημα έρχεται με windows ή να υπάρχει ξεχωριστό τιμολόγιο για τα windows; Τιμολόγιο γιατί να μην υπάρχει;

Kαι τωρα να πας να αγορασεις λαπτοπ με προεγκατεστημενα τα windows δεν σε δινουν ξεχωριστο τιμολογιο αλλα και αν προσεξεις ουτε τα αυτοκολλητα υπαρχουν πανω στο μηχανημα.

Οταν εψαχνα λαπτοπ για την δουλεια μου σε κανενα δεν ειχε αυτοκολλητο επανω ,για αυτο αποφασισα να τ κανω ετσι γιατι με βγηκε πολυ πιο οικονιμικα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...