gtsamour Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Σκέφτομαι να πάρω ένα γερό τροφοδοτικό για το μηχάνημά μου γιατί σε έναν Site: emulator κατανάλλωσης που έβαλα τα χαρακτηριστικά του συστήματός μου (δίσκοι, cpu, gpu, drives, dimms και γενικά τα πάντα), μου έβγαλε ότι σε 100% χρήσης της cpu η κατανάλλωση ανέρχεται γύρω στα 560W και μου προτείνει να έχω τουλάχιστον 600άρι τροφοδοτικό.. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Corsair GS600 (GS=Gaming Series) oπότε απόσο καταλαβαίνω είμαι λιγάκι οριακά αν το σύστημα δουλεύει στο φούλ και σίγουρα δεν θα μπορώ να προσθέσω και κάτι extra στο μέλλον. Σκέφτομαι λοιπόν να πάω σε ένα Site: Corsair CS850M που το eshop το έχει στα 144,9 ευρά. Γενικά την προτιμώ την Corsair (έχω και μνήμες και SSD και υδρόψυξη) γιατί έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Είναι καλή σαν επιλογή αυτό το τροφοδοτικό? Το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις? ps έχω i7 920 overclocked στα 3.7 Ghz και GPU Sapphire R9 280 OC 3GB. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2015 από gtsamour
Fulgore Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν υπαρχει κανενας απολυτως λογος να πας σε 850ρι τροφοδοτικο. Πεταμενα λεφτα ειναι.Μια χαρα εισαι οπως εισαι και καλυτερα να κοιταζες να αλλαξεις τον επεξεργαστη σου σε καποιο i5 ειτε καινουργιο ειτε Used παρα να παρεις ενα τροφοδοτικο το οποιο θα σου ειναι τελειως αχρηστο. Φυσικα αν θες να παρεις ενα τροφοδοτικο παραπανω απο αυτο που εχεις δες καποιο απλο 650ρι τυπου Coolermaster G650M που κοστιζει τα μισα χρηματα απο το παραπανω που κοιτας. 1
gtsamour Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δεν το έχω σαν σκοπό για τώρα αλλά μπορεί κάποια στιγμή (λέμε τώρα) να κάνω Crossfire, και αν είμαι οριακά τώρα για 600W, καλό δεν είναι να πάω στα 850W (για δεύτερη κάρτα γραφικών)?
Fulgore Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Οχι γιατι πολυ απλα δεν αξιζει Crossfire στην καρτα γραφικων που εχεις.Πιο πολυ θα κερδισεις στο να καταναλωνει περισσοτερο το συστημα σου παρα να ανεβεις σημαντικα σε επιδοσεις.Καλυτερα σε 1 καρτα δυνατη και ενα καλο 600 με 650ρι τροφοδοτικο ειναι οτι πρεπει. Ειδικα αν πας σε καμια gtx 960 ή 970 σου φτανει και σου περισσευει το τροφοδοτικο που εχεις. Εδω σκεψου εγω εχω το Corsair Tx 750 και σκεφτομαι να παω σε καποιο μικροτερο Modular γιατι τα πολλα Watt ειναι αχρηστα,ειδικα με τις νεες Nvidia. 1
gtsamour Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μα πως γίνεται να λές ότι μου φτάνει το 600W όταν είπα και στο αρχικό post ότι ο emulator μου βγάζει ότι στο συνολικό μου σύστημα (2 δίσκους, έναν ssd, την R9 280 boost, overclocked i7 920 στα 3.7ghz, 6 dimms ddr3 κλπ κλπ) μου βγάζει ότι είμαι οριακά στα 600W σε full load. Αν πχ (ασχέτως κάρτας γραφικών) βάλω ακόμα έναν δίσκο πιθανότατα θα έχω ξεπεράσει τα 600 σε full load. Ναι ΟΚ και με 750W καλά θα ήμουν αλλά προτιμώ να πάω στα 850 για να είμαι ΟΚ στο μέλλον. Όσον αφορά το να αλλάξω επεξεργαστή δεν το βρίσκω σκόπιμο για την ώρα.... ο i7 920 κλοκαρισμένος στα 3.7ghz είναι τούμπανο και με υπερκαλύπτει. Απο άποψη κατανάλλωσης ίσως ναι αλλά για να πάω σε νέας γενιάς θα πρέπει να αλλάξω και mobo και θα ήταν μεγάλο το κόστος....
Fulgore Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Βασικα ο i7 ειναι που σε κοβει αρκετα σε καταναλωση.Το λεω αυτο γιατι ειναι και πιο παλιας τεχνολογιας και του εχεις κανει Oc.Αν πχ με το καλο αναβαθμισεις σε αλλο επεξεργαστη θα δεις οτι σου φτανει και σου περισσευει.Με αυτη την λογικη το ειπα.Αλλα ακομα και να ειναι οπως λες και να μην θες να αναβαθμισεις ενα καλο 650ρι ειναι οτι πρεπει.
gtsamour Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Nαι ΟΚ συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Αλλά για την ώρα προοπτική για αλλαγή mobo-cpu δεν υπάρχει γιατί είναι πολλά τα λεφτά αλλά και γιατί είναι δυνατή η cpu εκεί που είναι σε Ghz. Το 850W το σκεφτόμουν (και φυσικά και υπερβάλλοντας, αφού όλοι το καλύτερο θέλουμε) για να είναι σχετικά σημαντική η διαφορά σε σχέση με αυτό που έχω.... Τώρα αυτό που ρώταγα είναι αν το Corsair CS850M (ανεξαρτήτως τιμής) είναι καλό ή όχι γιατί κάπου διάβαζα ότι η Corsair δεν χρησιμοποιεί πια 100% Japanese πυκνωτές στα τροφοδοτικά της και βάζει και μερικούς "άλλης" προέλευσης. Στο site της εκεί που μιλάει για πυκνωτές αφήνει να εννοηθεί ότι δεν είναι απαραίτητο στο secondary cirquit του τροφοδοτικού οι πυκνωτές να είναι τόσο υψηλών προδιαγραφών γιατι και καλά δε ζορίζονται τόσο. Οπότε καταλαβαίνεις τι θέλεις να πεί ο ποιητής...
TEOKOS Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Κατα καιρούς στο forum επικρατούν λογικές που βασίζονται στην εμπειρία των μερικών χρηςτών που πολλές φορές ο χρόνος δείχνει ότι δεν ήταν και οι πιο σωστές. Π.χ να παίρνεις τροφοδοτικό ίσα να καλύπτει το σύστημα σου για να μεγιστοποιείς το efficiency. Οι καλύτερες οθόνες να έχουν panel ips. Τα καλύτερα vfm τροφοδοτικά είναι τα Xfx. Η καλύτερη vfm κάρτα γραφικών είναι η 280x. Το sli-cf δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση και για κανέναν χρήστη κ.λ.π,κ.λ.π...... Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν κάθε ένας έχει διαφορετικές ανάγκες ,αντικειμενικά η υποκειμενικά. Συγκεκριμένα για τον ts και κρίνοντας από την δική μου εμπειρία καλό είναι να έχει κανείς ένα καλό και επαρκή σε ισχύ τροφοδοτικό για ότι και να θέλει να τροφοδοτήσει για πολλά χρόνια μετά. Σε δικιά μου αναζήτησή μου πρότειναν και είχα καταλήξει σε αυτό https://www.skroutz.gr/s/4633444/EVGA-SuperNOVA-850-G2.html?keyphrase=evga+850 Efficiently 90% , 10 χρόνια εγγύηση , 70 amper στην 12v, κατασκευή super flower. Δεν έχω εμπειρία από αυτό γιατί η βλάβη στο μηχάνημα μου δεν ήταν τελικά στο τροφοδοτικό και δεν το αγόρασα.
Fulgore Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Το Cs 850 ειναι καλο αλλα δυστηχως εχει το κακο οτι εχει μονο 3 χρονια εγγυηση σε σχεση με αλλα.Επισης αν θες ενα μεγαλο τροφοδοτικο δες το http://www.e-shop.gr/evga-supernova-750-g2-power-supply-750w-p-PER.641447με 10 χρονια εγγυηση και Modular.Αν παλι κοιτας μονο σε Corsair δες το που ειναι αρκετα φθηνοτερο http://www.e-shop.gr/corsair-cx-series-cx750m-atx-power-supply-750w-80-plus-bronze-certified-modular-psu-p-PER.641154 και στα χρηματα του Cs850 καλυτερα το http://www.e-shop.gr/corsair-rm-series-rm750-750w-80-plus-gold-certified-fully-modular-psu-p-PER.641326
WalkerSW Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Σκέφτομαι να πάρω ένα γερό τροφοδοτικό για το μηχάνημά μου γιατί σε έναν Site: emulator κατανάλλωσης που έβαλα τα χαρακτηριστικά του συστήματός μου (δίσκοι, cpu, gpu, drives, dimms και γενικά τα πάντα), μου έβγαλε ότι σε 100% χρήσης της cpu η κατανάλλωση ανέρχεται γύρω στα 560W και μου προτείνει να έχω τουλάχιστον 600άρι τροφοδοτικό.. Αυτή τη στιγμή έχω ένα Corsair GS600 (GS=Gaming Series) oπότε απόσο καταλαβαίνω είμαι λιγάκι οριακά αν το σύστημα δουλεύει στο φούλ και σίγουρα δεν θα μπορώ να προσθέσω και κάτι extra στο μέλλον. Σκέφτομαι λοιπόν να πάω σε ένα Site: Corsair CS850M που το eshop το έχει στα 144,9 ευρά. Γενικά την προτιμώ την Corsair (έχω και μνήμες και SSD και υδρόψυξη) γιατί έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής. Είναι καλή σαν επιλογή αυτό το τροφοδοτικό? Το έχει κανείς να μας πει εντυπώσεις? ps έχω i7 920 overclocked στα 3.7 Ghz και GPU Sapphire R9 280 OC 3GB. Just saying!! Ετρεχα i7 920 oced στα 4 με CF 5870 επισης κλοκαρισμένες και 4 σκληρους με ποιοτικο 525 τροφοδοτικό για χρονια και προσφατως το ιδιο συστημα με GTX760 και 500αρι ποιοτικό τροφοτικό !! Το 850αρι ειναι η υπερβολή της υπερβολής ακομη και για cf! 1
Fulgore Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Just saying!! Ετρεχα i7 920 oced στα 4 με CF 5870 επισης κλοκαρισμένες και 4 σκληρους με ποιοτικο 525 τροφοδοτικό για χρονια και προσφατως το ιδιο συστημα με GTX760 και 500αρι ποιοτικό τροφοτικό !! Το 850αρι ειναι η υπερβολή της υπερβολής ακομη και για cf! Να σαι καλα ρε Walker.Το λεω γιατι εχω δει αρκετο κοσμο με i7 920 και δεν θυμαμαι κανενας να χρειαζοταν τοσο μεγαλα τροφοδοτικα.
WalkerSW Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Να σαι καλα ρε Walker.Το λεω γιατι εχω δει αρκετο κοσμο με i7 920 και δεν θυμαμαι κανενας να χρειαζοταν τοσο μεγαλα τροφοδοτικα. Btw δεν του προτείνω σε καμια περιπτωση να παιξει τοσο οριακα όσο επαιζα εγώ.. αλλα κατι ποιοτικό μεταξύ 650 και 750 ειναι παραπανω απο αρκετό!
looproll Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Xeon X5650 (hexacore) @ 4.35 24/7 (6*4) g.skill 1600 24gb ram 2* r270 xfire 1 ssd ocz 2*2tb wd hard drives 2* 120 fans 2* 120fans σε δυο ψυγεία στο κύκλωμα της υδρόψυξης 1 αντλία 1 dvdr 1 soundblaster x-fi me front drive ΟΛΑ αυτά με ενα enermax liberty 620w 10ετίας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα