Προς το περιεχόμενο

Τρελο ποντικι

MetalHead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω το εξης τρελο προβλημα. Στα καλα καθουμενα το ποντικι (απλο PS2 ποντικι) προχωραει μονο του. Τι @#$@# γινεται. Το πηγα σε ψυχιατρο αλλα τιποτα. Το ιδιο μου το εκανε σε ΧP,98,ME. Τωρα πηρε PC ενας φιλος και του κανει το ιδιο προβλημα σε XP και με Microsoft Optical Mouse για PS2. Μηπως φταιει η motherboard; Εγω εχω QDI και ο φιλος μου ASUS. To ιδιο κανει σε εναν αλλο φιλο μου με την ιδια QDI με εμενα. Koλλητικο ειναι; Μηπως ξερει κανεις τιποτα γιατι μου σπαει τα νευρα; (αν και εγω εβαλα ενα serial και ειμαι μια χαρα)

Δημοσ.

Το καλώδιο το κοιτάξατε; Πολλές φορές "σπάει" από την πολλή χρήση και κάνει ότι θέλει μετά...

Δημοσ.

έχω κι εγώ πρόβλημα με το ποντίκι, και δεν εχω βρεί τίποτα. εμαθα να ζώ με το πρόβλημα.

στα καλά καθούμενα πάει στις γωνίες της οθόνης, και τα πατήματα των πλήκτρων, εκτελούν κίνηση του δείκτη (αντι για κλικ),

και η κίνηση εκτελέι κλικ!!!

το αποτέλεσμα είναι συνηθως, να πετάγεται πάνω δεξιά και να κάνει κλικ στο Χ του τρεχοντος παραθύρου και να το κλείνει!

μπορεί και να παει στο start/shutdown και να με ξεκάνει....

ευτυχώς, εχω το browser myie2, και το εχω βαλει να κανει confirm on exit, οποτε δεν μπορει να κλείσει αποτομα.

(εγώ μάλλον ανήκω στο 2, παρακάτω αλλα δεν μπορώ να αλλάξω mobo ακομα)

Για να λύσουμε το πρόβλημα, κάνουμε τα εξης:

Εστω εχουμε το πρόβλημα στο PC 1, me to mouse 1.

1. δοκιμάζουμε το mouse1 σε άλλο PC. το καλύτερο. αν εχει πρόβλημα το σουτάρουμε (το mouse, ετσι? :) )

Το προβλημα μπορει να είναι σε:

βρωμιά μεσα στο mouse - ξεβιδωμα, πλυσιμο μπίλιας

χαλασμένο καλώδιο, βίσμα - Σουτάρουμε!

2. δοκιμάζουμε ενα αλλο mouse2, που βεβαιωμένα ειναι οκ, στο PC1 μας.

αν εχει πρόβλημα : την κατσαμε.

μαλλον φταίει η υποδοχη PS2, δεν ξερω αν γλυτωνουμε αλλαγη mobo.

Μπορουμε ομως να δοκιμασουμε με εναν ανταπτορα, να βαλουμε το PS2 mouse σε υποδοχή SERIAL ή USB.

3. αν στις προηγούμενες δοκιμες δεν βρηκαμε τιποτα,

μαλλον ειναι problhma software

3.1. εγκατασταση νεων ή αλλων οδηγων mouse

3.2. αναζήτηση σε όλους τους σκληρους για τυχον virus, trojan, και τα λοιπα. με τα γνωστα προγράμματα.

και ψαξιμο στο task manager proccesses αν τρέχει κάτι ύποπτο.

καντε End Proccess σε όσα μπορείτε, και συνεχίστε δοκιμές.

3.3 επανεγκατασταση Windows (προσοχή! ΜΟΝΟ αν κάνετε ΟΛΑ τα παραπανω και δεν βρητε άκρη)

4. αν στις προηγούμενες δοκιμες δεν βρηκαμε τιποτα, αλλαγή μητρικής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...