Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά και Καλή Χρονιά.

Έχω μια απορία, σχετικά με την -αργή- σύνδεση που έχω στο internet:

Κατοικώ, έξω από έναν οικισμό της Κέρκυρας, σε απόσταση 7χλμ από το "αστικό" κέντρο της Forthnet.

Μέχρι τον οικισμό, η τηλεφωνική επικοινωνία φθάνει είτε υπόγεια είτε με υπέργειο καλώδιο του ΟΤΕ.

Στα τελευταία σπίτια του οικισμού και μέχρι το σπίτι μου, έχουν τοποθετηθεί γύρω στις 15 κολώνες με υπέργεια γραμμή τηλεφώνου, κατά μήκος του δρόμου, αποκλειστικά {προς το παρόν βέβαια} για το σπίτι μου [δεν υπάρχουν άλλα σπίτια δίπλα για τώρα]. Από το χωριό μέχρι το σπίτι, η απόσταση είναι κάπου 300μ. max..

Πριν από κάπου έναν μήνα, υπήρχε έντονη κεραυνική δραστηριότητα στο νησί. Εγώ έλειπα από το σπίτι. 

Όταν επέστρεψα.. όλα καμμένα!! Modem, ασύρματα κτλ..

Έτσι, αντικατέστησα το modem, αγόρασα καινούργιο ασύρματο, καινούργιες τηλεφωνικές πρίζες, καινούργιο φίλτρο, και αντικατέστησα το καλώδιο από το 'καπάκι' που έχει ο ΟΤΕ στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού μέχρι το δωμάτιο μου που είναι το modem και το ασύρματο, με καλώδιο που χρησιμοποιεί ο ΟΤΕ για τις εξωτερικές εναέριες γραμμές [έχει μόνο τέσσερα καλωδιάκια: Κόκκινο, μάυρο, κίτρινο,, άσπρο -και έχει και ένα πλέγμα από μεταλλικό στοιχείο].

Λοιπόν, από τότε και μέχρι τώρα, το internet 'υπολειτουργεί': είτε καθόλου, είτε με χαμηλή ταχύτητα, είτε δεν συγχρονίζει, είτε αποσυνδέεται συνέχεια. Επίσης, το τηλέφωνο κάνει θόρυβο, σαν παράσιτα, φυσιτό..

Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Η εταιρία έχει στείλε 3 φορές τεχνικό. Το σήμα για το σπίτι είναι αδύναμο και η ταχύτητα αργή.. Γιατί γίνεται αυτό? 

Σκέφτομαι, να αγοράσω ότι καλύερο υπάρχει στην αγορά, για καλώδια modem: Ένα κομμάτι καλώδιο για τον εξωτερικό χώρο μέχρι το δωμάτιο μου (κάπου 5μ) και ένα μικρότερο καλώδιο, από την πρίζα του τηλεφώνου, μέχρι το modem [κάπου 2μ}. Επίσης, και ένα καλώδιο, από την τηλεφωνική πρίζα προς το ασύρματο (μεσολαβεί βέβαια το splitter μάρκας 'sbs' που αγόρασα και μου είπαν ότι είναι καλό).

Τι καλώδιο να αγοράσω για την μέγιστη ταχύτητα από το καπάκι του ΟΤΕ προς το modem?

Κατηγορίας 7+? Και τύπο? SF/UTP??

Δεν γνωρίζω εάν θα δώ διαφορά, αλλά τουλάχιστον, αυτά που μπορώ να κάνω, να τα κάνω σωστά..

Η Forthnet, έκανε ότι μπορούσε. Απλώς η απόσταση από το αστικό κέντρο είναι μεγάλη, και το σήμα internet φθάνει αργά. Είμαι ευχαριστημένος με τον πάροχο, και δεν θέλω να αλλάξω εταιρία.

Ίσως κάποιος κεραυνός, να έχει επηρεάσει το καλώδιο του ΟΤΕ από το χωριό προς το σπίτι μου?

Ή να έχει επηρεάσει κάποιον κατανεμητή? Πάντως, η Forthnet ΔΕΝ εντόπισε κάποιο βραχυκύκλωμα από τις μετρήσεις που κάνει από το κέντρο βλαβών που έχει στην Αθήνα.

Δεν γνωρίζω πως γίνονται η μετρήσεις, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι στο 2015, δεν μπορώ να μιλήσω στο σταθερό -όλο παράσιτα- και στο internet, όταν λειτουργεί, η ταχύτητα ΔΕΝ ξεπερνά το 1mbps..

Σίγουρα, το δίκτυο του ΟΤΕ είναι της προηγούμενης 10ετίας..

Έχετε κάποια συμβουλή ή τεχνικές γνώσεις να με βοηθήσετε??

Δημοσ.

Ετσι οπως το περιγράφεις ειναι καλωδιακή και πρέπει να το δοσης σε βλαβη, εσυ βεβαια είσαι στην Forthnet όποτε αστα να πάνε, τωρα που βρήκε η Forthnet αστικό κέντρο στην κερκυρα, αυτό ειναι ενα ερώτημα, πιθανολογώ εννοείς το αστικό κέντρο του οτε

Δημοσ.

Ναι του ΟΤΕ ειναι το 'αστικο κεντρο'. Και δινουν απο το κεντρικο αυτο κτιριο, 'θυρες' για τηλεφωνικους αριθμους και αλλων παροχων τηλεφωνιας (Forthnet κτλ). Απο οτι εμαθα, ο ΟΤΕ εχει και ενα μικρο 'αστικο κεντρο' (ενα μεταλλικο κουτι 2×3μ) σε εναν οικισμο που ευρισκεται στην μιση αποσταση απο της forthnet, αλλα για να παρω απο εκει 'θυρα' πρεπει να ειμαι πελατης του ΟΤΕ, οπως μοτ ειπαν καποιοι τεχνικοι του οτε που ειδα εκει.. το εδωσα βλαβη στην forthnet και ειπαν πως θα το πουν στον οτε για να διερευνησει το προβλημα.. εχει περασει ενας μηνας και δεν ξερει κανενας τι συμβαινει..

Η forthnet, δεν ειναι αποτελεσματικη με την επιδιορθωση βλαβων κτλ? Εγω εχω το nova 3play..

Δημοσ.

Ειναι χαμηλη λογω αποστασης..

Δεν πιστευω να φτιαψτει ποτε, γιατι το υπεργειο λαλωδιο του οτε κανει παρασιρα λογω υγρασιας, και ουτε στο σταθερο δεν μπορω να μιλησω. Και επειδη ο οτε δεν μπορει να εντοπισρι το σημειο φθορας του καλωδιου, σιγα μην αλλαξουν καλωδιο 300μ για εναν πελατη μονο..

Δημοσ.

Κάλεσε στην forthnet να έρθουνε να σου ελέγξουν την γραμμή. Όπως είπε και πιο πάνω ο Νίκος, πολύ πιθανό η βλάβη να είναι στα καλώδια έξω από το σπίτι σου. Μπορεί και λόγω του κεραυνού να έχει πρόβλημα η πόρτα σου στο dslam. Όπως και να έχει κάλεσέ τους να έρθουν να το δούνε.

Αν βάλεις το τηλέφωνο μόνο του στην πρίζα, έχεις πάλι το "φυσιτό"?(περίμενε 1-2 λεπτά, αφού έχεις βγάλει το router από την πρίζα)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

δεν εχει νοημα να βαλεις cat7.ενα cat 6 ή και cat 5e για εξωτερικους χωρους ειναι μια χαρα.ο οτε δεν θα περασει αλλο καλωδιο απλα θα ψαξει να βρει αλλο ζευγαρι που πιθανων να παιζει καλυτερα.

αυτο που λες το μεταλλικο κουτι ειναι Mini dslam μαλλον του οτε ή καινουριο Kv οποτε ναι για να παρεις απο εκει πρεπει να εχεις οτε/.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...