Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καλησπερα και καλη χρονια. Εδω και χρονια (απο το 2009 που εχω το pc) εχω παρατηρησει ενα περιεργο πραγμα. Απο θεμα hardware ειμαι καθαρος ολα τεσταρισμενα και ποτε δεν ειχα το παραμικρο προβλημα. Το προβλημα ποιο ειναι τωρα. Δεν ειναι στα παιχνιδια. Ειμαι με w7 απο τοτε. Καθαρη εκδοση και καθαρος απο ιους με τους τελευταιους drivers. Οταν πχ παω να μετακινησω καποιο εικονιδιο της επιφανειας εργασιας, μερικες φορες το μετακινει καπως διακεκομενα, σαν να πεφτουν καποια fps, οπως γινεται σε ενα παιχνιδι. Και μετα απο μιση ωρα ας πουμε μπορει ολα να πηγαινουν smooth. Πως να σας το εξηγησω. Σαν ενα βιντεο στο youtube, που φαινεται καπως διακεκομενα. Τι μπορει να φταιει? Εχει καποιος καμια ιδεα? Να σημειωσω γινεται σε ολα τα μερη. Οχι μονο στην επιφανεια.
pirate79 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Εχω ακριβως το ιδιο θεμα,το παρατηρησα πριν μερικους μηνες. Η υγεια του σκληρου μου δυσκου ειναι 8%,ισως να φταιει αυτο( !
thomasG4 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Κάνε ενα check disk. Τσέκαρε και τις δυο επιλογές που έχει. http://windows.microsoft.com/el-gr/windows-vista/check-your-hard-disk-for-errors
micos000 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μάλλον είναι θέμα δίσκου. Πέρα από το check disk κάνε και έναν αποκερματισμό (δεξί κλικ->ιδιότητες->εργαλεία->Βελτιστοποίηση στον δίσκο) ή με το Defraggler. Έχεις κάνει κανένα φορμάτ από το 2009;
Alex-V Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Micos και clean format να κανω το προβλημα παραμενει. Εχω κανει αρκετα απο τοτε εννοειται. Με sentinel ειναι ενταξει ο σκληρος. 100% υγεια και επιδοση. Το λειτουργικο το εχω σε συντηρηση δεν υπαρχει καποιο προβλημα. Και check εχω κανει και scan με adware, malwarebytes κτλ κτλ. Το συγκεκριμενο προβλημα παραμενει σχεδον απο τοτε. Δεν ειναι κολλημα. Δεν ειναι οτι freezαρει καποιος κερσορας και μετα ξεκολλαει. Τοτε ναι θα ηταν σιγουρα ο σκληρος. Το λειτουργικο δεν αργει. Ολα πηγαινουν σφαιρα. Απλα φαντασου ενα game που δεν σηκωνει καλα η gpu και ριχνει καποια fps κατω και η εικονα δεν ειναι smooth. Καπως ετσι. Με w8 δεν εχω δει αν το κανει. Η με καποιο linux.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το antivirus μήπως αυτό σε κόβει; Σε ασφαλή λειτουργία συμβαίνει το ίδιο; Δώσε το hardware. Δοκίμασε με Linux live (φοβερή έκδοση η 17.1 του mint και το cinnamon interface πολύ καλό) ή στο windows pe του hirens.
Alex-V Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Να φταιει το antivirus καπως δυσκολο. Θα δοκιμασω σε ασφαλης λειτουργια να δω τι γινεται Amd phenom 9950 black edition 2.6 gigabyte geforce 9800gt 1gb 6gb (2gb x3) gigabyte ma780g-ud3h wd blue caviar 7200rpm 500gb θα δω τι γινεται με καποιο linux πχ με το mint οπως ειπες η το pe του hirens και αν τυχον δεν το κανει, πραγματικ σηκωνω τα χερια ψηλα, γιατι και με clean windows 7 το προβλημα δεν φευγει. Θα ενημερωσω.
Alex-V Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Λοιπον κυριοι. Σε safe mode και linux το προβλημα δεν εμφανιζεται. Εκατσα αρκετη ωρα και με linux και με safe mode αλλα δεν εγινε κατι.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Οπότε, κάτι που τρέχει στα win δημιουργεί του πρόβλημα. Όταν ξανακάνεις format παρατήρησε σε ποιο σημείο στο κάνει. Ξεκίνα δηλαδή πρώτα να βάλεις drivers και δες το πως πάει. Μετά κάνει τις ενημερώσεις και δούλεψε το για λίγες ώρες. Τέλος βάλε το antivirus και μετά τα προγράμματα που βάζεις και δες το πότε θα στο εμφανίσει.
Alex-V Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Θα μου βγαλει την πιστη. Αντε παλι απο την αρχη. Εγινε θα ξεκινησω και ξαναενημερωνω.
micos000 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Αν φτάσεις σε καλό σημείο και έχεις βάλει drivers, updates και μερικά βασικά προγράμματα πάρε ένα backup του συστήματος. Μπορείς να το κάνεις με πολλά προγράμματα. Ένα δωρεάν που δοκίμασα πρόσφατα και μου άρεσε είναι το ToDoBackup. Τρέχει μέσα από τα win και πέρα από την δημιουργία backup σου δημιουργεί αν θέλεις ένα boot menu για την περίπτωση που δεν μποουτάρουν τα win και επίσης και ένα boot cd για να μπουτάρεις σε περίπτωση καταστροφής του δίσκου. Το backup αν θέλεις στο σπάει σε μέγεθος που θέλεις για να το γράψεις σε dvd.
oneofthem Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 αν ο δίσκος είναι τιγκαρισμένος ή το μηχάνημα έχει λίγη μνήμη τότε δικαιολογείται από εκεί αλλιώς το μυαλό μου θα πήγαινε στα εφφέ των windows που συνήθως δημιουργούν τέτοια μικροπροβλήματα με τους drivers των καρτών γραφικών και αυτός είναι ο λόγος που δεν συμβαίνουν σε safe mode που τα περισσότερα εφφέ είναι απενεργοποιημένα πιθανότητες επιβεβαίωσης/επίλυσης, δοκιμή διαφορετικών drivers κάρτας γραφικών αλλά και πάλι δεν ξέρεις αν θα βγει άκρη γιατί το πρόβλημα είναι κακό programming του software πάντως επειδή το έκανα πρόσφατα θέλει αρκετή δουλειά για να αφαιρεθούν πλήρως οι προηγούμενοι drivers edit:ίσως να μπορείς να το διαπιστώσεις ενεργο/απενεργοποιώντας και όλες τις επιλογές των windows μία, μία για να δεις αν αλλάζει κάτι
Alex-V Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) Αλληλουια! Ο ενοχος εντοπιστηκε και ερχεται στο ονομα "AERO". Με το που απενεργοποιησα το aero, ολα τελεια. Γυρισα στο basic theme. Δεν μπορω να καταλαβως ομως γιατι να εχω προβλημα. Η καρτα ειναι ενταξει και εχω τους τελευταιους drivers καθαρα περασμενους. Επισης πριν απο λιγο, πριν το απενεργοποιησω, ετσι οπως ημουν firefox, απενεργοποιηθηκε το aero και μετα απο 2 δευτερολεπτα επανηρθε. Γιατι? Ο σκληρος μου δεν ειναι ουτε το 1/8 γεματος. Γενικοτερα προσεχω τι εχω μεσα και εχω λιγα και συγκεκριμενα. Μνημη ουτε στα 2gb δεν γεμιζει. Μονο με κανενα παιχνιδακι. EDIT. Δεν σταματησε..παλι τα ιδια :mad: Micos ξεκιναω διαδικασια. Καλημερα. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2015 από Alex-V
micos000 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Για δοκίμασε να αφαιρέσεις το ένα ντιμάκι μνήμης και βάλε τα δύο στις θέσεις με το ίδιο χρώμα (λογικά) ώστε να πάει σε Dual channel. Μπορεί να σου μοιωθεί η μνήμη αλλά θα διπλασιαστεί το badwidth. Επίσης, η 9800 μου κάθεται κάπως και αυτό που σου έκανε με το aero δεν μου άρεσε. Κάνε ένα test με το fur mark.
Alex-V Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2015 Καλημερα. To max που εφτασε μεσα σε ενα τεταρτο ηταν αυτο. Την αναλυση την εβαλα τοσο γιατι αυτη ειναι που εχω και εκανα και αυτες τις ρυθμισεις. Το donut πηγαινε πολυ διακεκομενα απο την αρχη με αυτες τις ρυθμισεις. 7 fps αποτι λεει. Δεν crashαρε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα