Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα. Το προβλημα αρχισε σημερα το απογεύμα, αλλα η περιγραφη μου αρχιζει απο χθες, σε περιπτωση που τα συμβαντα συνδεονται.

Χθες λοιπον αποφασιζω να κατεβασω τους Omega drivers (σειρα HD 6000, 64bit win 7). Δημιουργω σημειο επαναφορας συστηματος, μπαινω σε safe mode, χρησιμοποις το DIsplay Driver Unistaller για να απεγκαταστησω τους παλιους (νομιζω 13 beta) και ανοιγω τους Omega. Γινεται το extract αλλα αποτυγχάνω να τους εγκαταστησω, συγκεκριμενα κατα την εγκατασταση βγαινει το μηνυμα "Απέτυχε η φορτωση του προγραμματος οδήγησης". Διαγραφω τους φακελους των παλιων driver sto C:/AMD (χωρις να πειραξω τον φακελο support) αλλα το προβλημα δεν διορθωθηκε, οποτε εκανα επαναφορα στην προηγουμενη κατασταση. Δεν εμφανιστηκε καποια επιπλόκη μεχρι τη στιγμη που το εκλεισα.

Αποψε, ανοίγοντας τον υπολογιστή, η οθονη μπηκε σε αναλυση 800x600, ενω ειναι 1200p. Διαπίστωσα οτι εχασα την fullHD αναλυση και ότι πλεον η μεγιστη αναλυση μου ειναι 1600x1200. Δοκιμαζω να κανω restart, to προβλημα παραμενει. Κατεβαζω ξανα τους Omega drivers, μπαινω σε safe mode, επαναλαμβανω την προηγουμενη διαδικασια αλλα ξαναβγαινει το ιδιο προβλημα. Αυτη τη φορα αποφασιζω να διαγραψω και τον φακελο C:/AMD/support, σκεφτομενος πως οτι στην χειροτερη θα κανω επαναφορα σε προηγουμενη κατασταση. Το προβλημα των drivers δε λύθηκε, οποτε κανω επαναφορα.

Δυστυχως όμως η επαναφορα οχι μονο δεν ήταν επιτυχης, αλλα καταστραφηκε και το σημειο επαναφορας. Στο μηνυμα σφαλματος ελεγε οτι δε βρεθηκε ο φακελος support που ειχα στειλει στον καδο ανακυκλωσης. Τον εκανα ανακτηση, αλλα πλεον εχω χασει το προηγουμενο σημειο επαναφορας και δεν εχω αλλο. Αυτη τη στιγμη ο υπολογιστης δουλευει αλλα δεν εχω drivers.

Ποιο/α προβληματα υπαρχουν? Υπαρχει λύση αλλη απο το format? To format ειναι λύση? Μηπως αρχιζει να τα παιζει η gpu μου (Sapphire HD 6870, την εχω σχεδον 5 χρονια και ανα περιόδους υπεφερε λογω του κακου airflow στο κουτι μου, εφτανε και 80C, αλλα τον περισσότερο καιρο τον περασε με lol και τελευταια heartstone)?

EDIT: Δοκιμασα να εγκαταστησω τους 14.9 αλλα εχω το ιδιο προβλημα. Η μονη διαφορα ειναι οτι με τους Omega το CCC σταματουσε να αποκρινεται και το εκλεινα μεσω task manager, ενω με τους 14.9 το CCC εκλεισε κανονικα.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Το πιθανότερο που θα σκεφτόμουν και 'γώ είναι πρόβλημα με την 6870 αλλά αυτό συνεπάγεται απο artifacts όταν την ζορίζεις (πχ σε παιχνιδι) και μπλε οθόνες.Ποιό τροφοδοτικό και πόσο καιρό το έχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελευταια επαιξα λιγο Dragon Age Ιnquisition, περα απο κανα δυο σποραδικα crushes δεν ειχα αλλα προβληματα (οχι artifacts, οχι μπλε οθόνες). Να πω βεβαια οτι με τα γραφικα στο medium παιζει με σχετικα χαμηλα fps, το οποιο δε ξερω αν ειναι απολυτως φυσιολογικο ή όχι (επεξεργαστης i5 2400, το pc εχει 15 Gb αδεια, παρα το razor game booster φανταζομαι θα τρεχουν ακομη αρκετες διεργασιες στο παρασκηνιο). Τροφοδοτικο έχω το Corsair TX 650, το πηρα με την καρτα πριν 4,5 χρονια περιπου, δεν πρεπει να ζορίστηκε ποτε.

Επεξ/σία από XMorsX
Δημοσ.

Οποτε δεν εχει προβλημα η καρτα και το τροφοδοτικο σου φτανει και περισσεύει.Εγω θα σου προτεινα να βγάλεις τους omega και να βάλεις τους αμέσως προηγουμενους 14.9 ή 14.4 (οχι beta).Κανε υπομονη να παρεις και αλλες γνωμες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη τη στιγμη δεν εχω τους omega, δεν εχω καθολου drivers. Θα δοκιμασω να βαλω παλιοτερους.

EDIT: Δοκιμασα να εγκαταστησω τους 14.9 αλλα εχω το ιδιο προβλημα. Η μονη διαφορα ειναι οτι με τους Omega το CCC σταματουσε να αποκρινεται και το εκλεινα μεσω task manager, ενω με τους 14.9 το CCC εκλεισε κανονικα.

Επεξ/σία από XMorsX
  • Like 1
Δημοσ.

Μάλιστα. Τους drivers απο που τους κατέβασες.Amd ή Sapphire; Εάν έβαλες απο amd κάνε ενα κοπο απο το site της καρτας σου. HD 6800 series, όχι 6000 οπως ειχες γραψει στο πρωτο ποστ.

Γράψε άκυρο τα λινκ απο την Sapphire είναι ίδια με της amd.

Κάτι τελευταίο, δες εαν έχεις εγκατεστημένο το update των windows ονόματι kb3004394.Αν ναι, βγάλτο κανε reboot, και βάλε τους omega ή όποιους έχεις εύκαιρους.Μάλλον αυτό ειναι το πρόβλημα σου.Το συγκεκριμένο update δημιουργεί προβλήματα και εκτός του catalyst.(ελεγχει αν η εφαρμογη εχει εγκυρο πιστοποιητικό)

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.

Aπο AMD και guru3d κατεβασα omega και 14.9 αντιστοιχα.

Πως ελεγχω αν εχω εγκατεστημενο το συγκεκριμενο update?

• Like 1
Δημοσ.

Έναρξη > Πίνακας ελέγχου > Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος. Στο παραθυρο που θα ανοίξει, κλικάρεις πάνω αριστερά "προβολή εγκατεστημένων ενημερώσεων".Ψάχνεις στη λίστα για το kb3004394.

Δημοσ.

Μαλιστα. Δεν υπαρχει η συγκεκριμενη ενημέρωση. Τις τσεκαρα μία μία και απο την αναζητηση.

Μαλλον χαλασε η καρτα, θα φερει φιλος μου μια παλια δικια του να δουμε αν αυτη θα δουλεψει κανονικα.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια ευχαριστω πολύ, το ελυσα το πρόβλημα. Ετρεξα το ccleaner μηπως ειχαν μεινει κατεστραμμενα αρχεια, εγκατεστησα τους drivers απο το cd της καρτας και μετα καταφερα να εγκαταστησω τους Omega χωρις προβλημα. Υποπτευομαι οτι το προβλημα το εκανε το iobit uninstaller, γιατι παρατηρησα οτι ενω εγκαθιστουσα τους Omega μου εβγαζε pop-ups για υπολλειματα hydravision και catalyst manager που με παρότρυνε να απεγκαταστησω. Μπορει να το ειχα πατησει απο κεκτημενη ταχυτητα καποια στιγμη. Περιττο να πω οτι πηρε πόδι.

Δημοσ.

Οι ωμέγα δημιουργούν προβληματάκια ή είναι ιδέα μου; Έχω την υποψία ότι τα frame drops που έχω σχετίζονται με αυτούς τους οδηγούς.

Δημοσ.

Αφού λύθηκε το πρόβλημα, όλα καλά.

Απλά, 1-2 ερωτησούλες και συμβουλές:

Γράφεις: "μπαινω σε safe mode, χρησιμοποις το DIsplay Driver Unistaller για να απεγκαταστησω τους παλιους (νομιζω 13 beta) και ανοιγω τους Omega. Γινεται το extract αλλα αποτυγχάνω να τους εγκαταστησω, συγκεκριμενα κατα την εγκατασταση βγαινει το μηνυμα "Απέτυχε η φορτωση του προγραμματος οδήγησης"".

Υποθέτω πως έτρεξες το DDU σε safe mode, επανεκκίνησες και μετά πήγες να περάσεις τους οδηγούς, έτσι?

Σε Win7 ή 8/8.1?

Επίσης, τους έτρεξες απλά ή με δεξί κλικ και "εκτέλεση ως διαχειριστής"?

Για μελλοντική αναφορά και χρήση: Σε τέτοια προβλήματα, σίγουρα δεν έχει γίνει σωστή απεγκατάσταση. Γνώμη μου, μην μπλέκετε με "σημεία επαναφοράς" και με 3rd party uninstallers. Για GPU και μόνο, είτε DDU έιτε ATIman, ότι βολεύει τον καθένα, αλλά...:

Πρώτα, βγάλτε το ethernet καλώδιο (απενεργοποιείστε γενικά το δίκτυο)  και αν θέλετε, από τον Πίνακα Ελέγχου/Διαχείριση Συσκευών, απεγκαταστήστε με δεξί κλικ τον Προσαρμογέα Οθόνης μαρκάροντας και την επιλογή "διαγραφή συνοδευτικού λογισμικού" (ή όπως τη μεταφράζει).

Στη συνέχεια, τρέξτε τους παραπάνω uninstallers, μπείτε ξανά στα Win και τρέξτε την εξκατάσταση των νέων οδηγών σα διαχειριστές.

Επανεκκινήστε και μετά από όλα αυτά ξαναβάλτε το δίκτυο.

@antbyron: Μάλλον έχουν τα θεματάκια τους, όντως, ανάλογα το σύστημα και την εφαρμογή/παιγνίδι πάντα. Οι τελευταίοι επίσημοι ή και beta που είχαν κυκλοφορήσει, νομίζω είχαν καλύτερη συμπεριφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...