Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για μηχανές dSLR που απευθύνονται σε μέσους χρήστες ή σε όσους ξεκινούν να έχει πτωτική τάση όμως όσοι βρίσκονται στο στρατόπεδο της Nikon έχουν πλέον μια ακόμη επιλογή να εξετάσουν καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε την νέα Nikon D5500.Διαδεχόμενη ουσιαστικά την D5300, η νέα αυτή φωτογραφική μηχανή φέρνει αρκετές βελτιώσεις, σημαντικότερη εκ των οποίων είναι η νέα οθόνη αφής διαγωνίου 3,2 ιντσών. Είναι η πρώτη digital SLR της Nikon με οθόνη αφής (η Canon έχει εξοπλίσει την Rebel T4i με οθόνη αφής πριν από δύο χρόνια)!

Η D5500 έρχεται ακόμη εξοπλισμένη με αισθητήρα CMOS 24,2 Megapixels, τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή εικόνας Expeed 4, διαθέτει 39 σημεία εστίασης, ευαισθησία ISO έως 25.600, δυνατότητα για λήψεις με έως και 5 καρέ το δευτερόλεπτο αλλά και εγγραφή βίντεο Full HD στα 60 fps.

Προσφέροντας παράλληλα και συνδεσιμότητα WiFi, η νέα αυτή φωτογραφική μηχανή θα πωλείται στα ράφια των καταστημάτων έναντι 900 δολαρίων (μόνο το σώμα) ή στην τιμή των 1.000 δολαρίων ως κιτ με το φακό 18-55mm f/3.5-5.6.

Η Nikon θα κυκλοφορήσει και ένα ακόμη kit με τιμή στα 1.200 δολάρια, το οποίο θα περιλαμβάνει τον φακό 18-140mm f/3.5-5.6.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Δημοσιευμένη Εικόνα

Link.png Site: Gizmodo

Δημοσ.

Εχω την 5100 εδω και 2 χρονια,εξαιρετικη μηχανη και ειλικρινα δεν ξερω ποσο μπορει να βοηθησει η οθονη αφης...

Καπου θα την πετυχω για δοκιμη βεβαια.

Ο αισθητηρας σε σχεση με την 5300 και 5200 ειναι ο ιδιος να υποθεσω???

Οσο για τα λεφτα?με λιγα ακομα παιρνεις full frame....

• Like 5
Δημοσ.

Δεν είχε gps καμμία απο τις προηγούμενες D5xxx. Και σίγουρα δεν αξίζει η μετάβαση απο προηγούμενη κάμερα της σειράς.Μετά την D5200 μόνο full frame...

• Like 1
Δημοσ.

Ποιές είναι οι αρκετές βελτιώσεις ? Η μόνη διαφορά που βλέπω με την 5300 είναι η οθόνη αφής η οποία απο οτι φαίνεται κοστίζει γύρω στα 250 ευρώ παραπάνω απο την συμβατική !! Επιπλέον έχουν αφαιρέσει και το gps στην 5500 οπως λέει και ο φίλος παραπάνω.

Πολύ ακριβή. Mε τα ίδια χρήματα παίρνεις nikon d7100, canon 70d και pentax K3. Για full frame πρέπει να δώσεις κανένα 500ρι παραπάνω

• Like 2
Δημοσ.

Εχω την 5100 εδω και 2 χρονια,εξαιρετικη μηχανη και ειλικρινα δεν ξερω ποσο μπορει να βοηθησει η οθονη αφης...

Καπου θα την πετυχω για δοκιμη βεβαια.

Ο αισθητηρας σε σχεση με την 5300 και 5200 ειναι ο ιδιος να υποθεσω???

Οσο για τα λεφτα?με λιγα ακομα παιρνεις full frame....

κι εγω τη 5100 εχω και ειναι απο τις καλυτερες μηχανες που εχει βγαλει ποτε η νικον.

η οθονη αφης δειχνει αχρηστη

ο αισθητηρας της 5500 ειναι ακριβως ιδιος με της 5300, απλα η 5200 (και η 5100) εχουν το OLPF

• Like 1
Δημοσ.

Λάθος μου για το gps, όπως και να έχει, για πρώτη dslr είναι πολύ δυνατή. Αλλά κάποιος που έχει ήδη κάποια απο τις d3xxx ή d5xxx δεν νομίζω να ενδιαφέρεται να την αλλάξει για μια σχεδόν ίδια με οθόνη αφής.

• Like 1
Δημοσ.

δεν αξίζει η αναβάθμιση από 5300 σε 5500 κατά τη γνώμη μου.. Και προσωπικά αν ήθελα gps και wifi σε φωτογραφική θα προτιμούσα μια mirrorless των 350 - 550 ευρώ.. ;)

Δημοσ.

Αν κάποιος σκοπεύει να αναβαθμιστεί, δεν πάει από 5100 σε 5500, αλλά σε 7100 και αν βγει η πολυαναμενόμενη 9100. Το να πας σε ίδια σειρά δεν έχει νόημα. Επίσης για να πας από 5χχχ σε full frame θα πρέπει να σκοτώσεις όλο τον DX εξοπλισμό σου και να τον μετατρέψεις σε full frame που μεταφράζεται σε τουλάχιστον 2000€ για σώμα και φακό. Αυτό δεν είναι ακριβώς αναβάθμιση. Και για να πάρεις mirrorless σε αυτά τα χρήματα θα θυσιάσεις κάποια προτερήματα των dslr. 

Προφανώς η μηχανή απευθύνεται σε αυτούς που μπαίνουν τώρα στη φωτογραφία (αν δεν αναβαθμίζονται από 3χχχ) 

• Like 1
Δημοσ.

δεν αξίζει η αναβάθμιση από 5300 σε 5500 κατά τη γνώμη μου.. Και προσωπικά αν ήθελα gps και wifi σε φωτογραφική θα προτιμούσα μια mirrorless των 350 - 550 ευρώ.. ;)

για ταξιδια ειναι ο,τι πρεπει το gps! :D

Δημοσ.

Λάθος μου για το gps, όπως και να έχει, για πρώτη dslr είναι πολύ δυνατή. Αλλά κάποιος που έχει ήδη κάποια απο τις d3xxx ή d5xxx δεν νομίζω να ενδιαφέρεται να την αλλάξει για μια σχεδόν ίδια με οθόνη αφής.

Το θέμα είναι οτι η 5300 κάνει 650 € . Αν λοιπον η 5500 κοστίζει 900 € για πιο λόγο κάποιος να την αγοράσει αντι της 5300 ?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...