mistac75 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Επειδή δε ξέρω πραγματικά αν φταίνε οι drivers θα εξηγήσω αναλυτικά το πρόβλημά μου και παρακαλώ όποιος πραγματικά ξέρει ή του έχει συμβεί κάτι ανάλογο να πει την γνώμη του ή αν έχει βρει λύση. Έχω την MSI Geforce 660 GTX με 2GB VRAM, 4GB RAM και τον Intel i5 Sandy Bridge 2500K at 3.2GHZ. Πρόσφατα φόρμαρα και τον σκληρό αλλά δε ξέρω αν αυτό έχει σημασία. Εδώ και 2-4 βδομάδες τα παιχνίδια μου, πάνε κάτω από 30fps (Alien: Isolation, Dark Souls 1 με το mod για την ανάλυση και τα fps, Outlast, Shadow of Mordor). Να πω επίσης ότι το Isolation είχε και lag, δηλαδή στρίβοντας την κάμερα με τον δεξί αναλογικό μοχλό κάνει 1 δεύτερο περίπου να στρίψει!!!! Χτες βράδυ λοιπόν ψάχνοντας για το lag είδα ότι έπρεπε να βάλω από το control panel των drivers την επιλογή maximum pre-rendered frames στην τιμή 1. Το έβαλα λοιπόν, μπήκα σε big picture mode στο Steam και τρέχω το Isolation. Όταν έκανε loading για να μπει μέσα στο παιχνίδι (όχι στο μενού) με πετάει στο desktop με μήνυμα λάθους, κλείνει και το Steam. Αν δε κάνω λάθος το μήνυμα λάθους ήταν αυτό: Faulting application name: AI.exe, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x5475ee6c Faulting module name: d3d11.dll, version: 6.2.9200.16570, time stamp: 0x5153774d Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x0008f65b Faulting process id: 0x1660 Faulting application start time: 0x01d02923cbd0633e Faulting application path: C:\Games\Steam\steamapps\common\Alien Isolation\AI.exe Faulting module path: C:\Windows\system32\d3d11.dll Report Id: 35dc489b-9517-11e4-aa26-6c626de6addc Ξανά έτρεξα λοιπόν το Isolation χωρίς το big picture mode και βλέπω ότι εκτός της εξαφάνισης του lag, τα fps εκτοξεύτηκαν στα 50-60!!! To ίδιο και για τα Outlast και Dark Souls, μάλιστα στο Souls είχα τα fps κλειδωμένα στα 30 και όντως το παιχνίδι έτρεχε στα 30, άλλαξα την τιμή στα 60 και είχαν κλειδώσει στα 60!!! Με ή χωρίς big picture mode, αν και νομίζω ότι δεν έχει σημασία. Το ζουμί όμως του όλου θέματος και αφού χτες ευχαριστήθηκα το Isolation, είναι ότι σήμερα που πήγα να το παίξω, πάλι τα fps ξανά έπεσαν στα 20-25 όπως και για τα άλλα παιχνίδια. (σημείωση: το Shadow of Mordor χτες πήγαινε στα 28-35 ενώ σήμερα και πάλι στα 20-25). Ακόμα και το Dark Souls πάλι είναι κάτω από 30. 22-25, πέφτει και κάτω από 20 μερικές φορές)!!!!! Πραγματικά δε ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Πριν κάνω το format δεν είχα τέτοια προβλήματα και γενικά από τον Οκτώβρη και μετά που πήρα τα παιχνίδια δεν είχα τέτοια χαζά πράγματα. Δε λέω ότι φταίει ή ότι έγινε κάτι με το format γιατί βγήκαν μετά το format και οι καινούριοι drivers της Nvidia. Άρα μήπως υπάρχει κάποιο bug ή κανένα bottleneck? Και αυτό τώρα έγινε; Τόσο καιρό γιατί δε γινόταν; Δε ξέρω τι συμβαίνει, πάντως δε μπορώ να τρέξω τα παιχνίδια όπως τρέχανε!!!! Και είναι πρόβλημα αυτό. Όποιος παρακαλώ είναι γνώστης και ξέρει από αυτά ας πει μία γνώμη ή αν έχει κάποιος κάποια έστω πρόχειρη λύση. Να κάνω rollback τους drivers? Δε ξέρω... Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε στο ομολογουμένως τεράστιο μήνυμά μου. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!!!!
Alex21121988 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Σε πρωτη φαση ddu και install drivers ξανα. Βαλε τους ιδιους για αρχη. Επισης οταν τρεχει το game ανοιξε το task manager και δες μηπως τρεχει τιποτα απο πισω και σου απασχολει το συστημα. Μπορει και να εχεις κολλησει κανενα malware ή να σου κανουν mining. Μπες επισης στα power options των windows και βαλε την επιλογη balanced γιατι παιζει να ειναι σε τιποτα power saver και να σου κανει αυτο την ζημια. Αν μου ερθει και κατι αλλο στο μυαλο θα σου πω.
Sakiz105 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Φιλε βαλε drivers πριν τους 344.11.Απο ατους 344.11 και μετα εχει παρουσιαστει πρωτη στην gpu usage χωρις καποιο λογο.(τι να πω εγω που μπορω μονο αυτους να βαλω?)
Alex21121988 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Eγω ειμαι με τους 347.09 και δεν εχω κανενα απολυτως θεμα. Καν΄τε ενα update το bios της gpu σας.(με δικο σας ρισκο παντα) Εγω εχω το τελευταιο για την gpu μου. Αν εχετε το liveupdate της msi ή παρομοιο προγραμμα γινεται απλα και ευκολα. Χειροκινητα δεν θελω να σας παρω στον λαιμο μου, και να σας πω να το κανετε. *Δεν αναφερομαι σε custom bios αλλα σε official.
Sakiz105 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Eγω ειμαι με τους 347.09 και δεν εχω κανενα απολυτως θεμα. Καν΄τε ενα update το bios της gpu σας.(με δικο σας ρισκο παντα) Εγω εχω το τελευταιο για την gpu μου. Αν εχετε το liveupdate της msi ή παρομοιο προγραμμα γινεται απλα και ευκολα. Χειροκινητα δεν θελω να σας παρω στον λαιμο μου, και να σας πω να το κανετε. *Δεν αναφερομαι σε custom bios αλλα σε official. Δεν ειναι συνεχεια και δεν ειναι σε ολα τα παιχνιδια.Προσωπικα το εχω μονο σε παλιοτερα (πχ borderlands 2) αλλα πολλοι το εχουν και σε καινουργια.Απλα δειτε το official thread στην nvidia για τους drivers απο 344,11 και μετα
mistac75 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω power save από πίσω και έχω δει το task manager είναι όλα φυσιολογικά. Update το bios της κάρτας γιατί να κάνω αφού πριν το φορματ και πριν τους τελευταίους drivers ήταν νορμάλ όλα. Μάλλον θα κάμω rollback τους drivers. Πιστεύω και εγώ ότι αυτοί φταίνε. Οι προηγούμενοι είναι οι 344.11? Δε θυμάμαι
Sakiz105 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν έχω power save από πίσω και έχω δει το task manager είναι όλα φυσιολογικά. Update το bios της κάρτας γιατί να κάνω αφού πριν το φορματ και πριν τους τελευταίους drivers ήταν νορμάλ όλα. Μάλλον θα κάμω rollback τους drivers. Πιστεύω και εγώ ότι αυτοί φταίνε. Οι προηγούμενοι είναι οι 344.11? Δε θυμάμαι Βαλε τους τελευταιους ΠΡΙΝ τους 344,11.Γενικως οτι βγηκε για maxwell εχει θεματακια
mistac75 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Βαλε τους τελευταιους ΠΡΙΝ τους 344,11.Γενικως οτι βγηκε για maxwell εχει θεματακια Οκ. Θενκς.
mistac75 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν, επειδή μέχρι και σήμερα το πρωί είχα πρόβλημα με το ιντερνετ ακόμα δεν άλλαξα τους Drivers. Παρόλα αυτά από χτες βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι (ανεξαρτήτου ιντερνετ), έτρεξα τα παιχνίδια στο Steam αλλά και εκτός Steam και μέχρι και το μεσημέρι όλα πήγαιναν ρολόι (σε όλα πλην το Shadow of Mordor όπου εκεί παίζει από 30 μέχρι 45 περίπου fps), σε όλα τα άλλα 60άρια φουλ και στο Talos ακόμα που εκεί είχα σοβαρό πρόβλημα, ότι και να έκανα πάνω από 20 δε πήγαινε με τίποτα. Τώρα που άνοιξα το PC ΠΑΛΙ τα ίδια κάνει!!!! σε όλα τα παιχνίδια τα fps είναι πεσμένα στα γνωστά μικρά επίπεδα που προανέφερα!!!! Τι στο διάολο συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω. Θα βάλω τους 340.52, ακριβώς τους drivers πριν τους 340.11. Αν και με αυτούς κάνει τα ίδια τότε παιδιά πρέπει να τα έχει παίξει η κάρτα γραφικών. Διαφορετικά δεν εξηγείται!!!!
Sakiz105 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Λοιπόν, επειδή μέχρι και σήμερα το πρωί είχα πρόβλημα με το ιντερνετ ακόμα δεν άλλαξα τους Drivers. Παρόλα αυτά από χτες βράδυ μέχρι και σήμερα το μεσημέρι (ανεξαρτήτου ιντερνετ), έτρεξα τα παιχνίδια στο Steam αλλά και εκτός Steam και μέχρι και το μεσημέρι όλα πήγαιναν ρολόι (σε όλα πλην το Shadow of Mordor όπου εκεί παίζει από 30 μέχρι 45 περίπου fps), σε όλα τα άλλα 60άρια φουλ και στο Talos ακόμα που εκεί είχα σοβαρό πρόβλημα, ότι και να έκανα πάνω από 20 δε πήγαινε με τίποτα. Τώρα που άνοιξα το PC ΠΑΛΙ τα ίδια κάνει!!!! σε όλα τα παιχνίδια τα fps είναι πεσμένα στα γνωστά μικρά επίπεδα που προανέφερα!!!! Τι στο διάολο συμβαίνει δε μπορώ να καταλάβω. Θα βάλω τους 340.52, ακριβώς τους drivers πριν τους 340.11. Αν και με αυτούς κάνει τα ίδια τότε παιδιά πρέπει να τα έχει παίξει η κάρτα γραφικών. Διαφορετικά δεν εξηγείται!!!! cold boot λεγεται.Γενικως κατι χαλασε η nvidia στους drivers για maxwell
mistac75 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 cold boot λεγεται.Γενικως κατι χαλασε η nvidia στους drivers για maxwell Ναι αλλά εγώ έχω την Geforce 660 όχι τις καινούριες με maxwell. Εννοείς ότι μαζί με τα maxwell gpus πήρε η μπάλα και τα παλιότερα gpus? Πάντως τώρα είναι εγκατεστημένοι οι 340.52 και για την ώρα όλα πάνε ρολόι. Άντε να δούμε τι θα δούμε τις επόμενες ώρες/μέρες.
Sakiz105 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι αλλά εγώ έχω την Geforce 660 όχι τις καινούριες με maxwell. Εννοείς ότι μαζί με τα maxwell gpus πήρε η μπάλα και τα παλιότερα gpus? Πάντως τώρα είναι εγκατεστημένοι οι 340.52 και για την ώρα όλα πάνε ρολόι. Άντε να δούμε τι θα δούμε τις επόμενες ώρες/μέρες. Ναι,οτι driver εχει βγει για τα maxwell ειναι για πεταμα
mistac75 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Ναι,οτι driver εχει βγει για τα maxwell ειναι για πεταμα Καλά και τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα μείνουμε με drivers 6+ μηνών μέχρι να βγουν οι διορθωμένοι? Και όχι τίποτα άλλο αλλά αυτοί οι drivers βγήκανε πριν τα παιχνίδια που παίζω... Θέλω να πιστεύω ότι δε θα βγάλουν στην πορεία των παιχνιδιών προβλήματα..
Sakiz105 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Καλά και τι θα κάνουμε δηλαδή; Θα μείνουμε με drivers 6+ μηνών μέχρι να βγουν οι διορθωμένοι? Και όχι τίποτα άλλο αλλά αυτοί οι drivers βγήκανε πριν τα παιχνίδια που παίζω... Θέλω να πιστεύω ότι δε θα βγάλουν στην πορεία των παιχνιδιών προβλήματα.. Εγω τι να πω που εχω σε ολα τα παιχνιδια stuttering? (μονο το dragon age inquisition δουλευει αψογα).27 ιανουαριου μαζι με την gtx 960 λογικα θα βγει ο επομενος σωστος driver. εχε χαρη που ειναι τερας η καρτα.Χωρις σωστους drivers και εχω σχεδον ιδια η περισσοτερα fps αποτι η 290x
mistac75 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2015 Τελικά ήταν οι drivers. Έβαλα τους 340.52, είναι ακριβώς πριν τους 340.11. Όλα πάνε μία χαρά φουλ 50άρια και 60άρια. Εκτός είπαμε από το Shadow of Mordor. Επίσης το Evil Within πηγαίνει από 25 μέχρι το πολύ 35. Θυμάμαι με τους προτελευταίους drivers πήγαινε καλύτερα, αλλά είχαν βγει βελτιωμένοι για το παιχνίδι. Οι 340.52 βγήκαν τον Ιούλιο. Πάντως δε περίμενα ότι θα παίζω παιχνίδια με drivers 6+ μηνών για να μην έχω πρόβλημα!!! Α ρε Nvidia!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα