Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η LG να δηλώνει ότι το μέλλον της τηλεόρασης βρίσκεται στην OLED τεχνολογία, η Samsung όμως έχει αντίθετη άποψη, παρουσιάζοντας σήμερα στην CES μια μετεξέλιξη των UltraHD τηλεοράσεων, την τεχνολογία SUHD.Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει αναπτυχθεί από την ίδια τη Samsung, η οποία δεν παραλείπει να αναφέρει ότι διαθέτει 60% μερίδιο στις πωλήσεις Ultra HD/4K τηλεοράσεων. Το S στην ονομασία SUHD αν και όπως αναφέρει η εταιρεία δε σημαίνει κάτι συγκεκριμένο, πιθανότατα έχει σχέση με την απόφαση της εταιρείας να απομακρυνθεί από την OLED τεχνολογία και να στηρίξει τις οθόνες LCD και την τεχνολογία Quantum Dot.

Όπως γνωρίζουμε, η τεχνολογία των Quantum Dot αξιοποιεί τους νανοκρυστάλλους, με την κάθε κουκκίδα να εκπέμπει διαφορετικό χρώμα ανάλογα με το μέγεθος της και με την προσθήκη ενός φιλμ από κβαντικές κουκκίδες μπροστά από τον οπίσθιο φωτισμό LCD να επιτυγχάνεται καλύτερος ρυθμός αναπαραγωγής χρωμάτων αλλά και κορυφαία αντίθεση.

Σύμφωνα με τη Samsung, οι κυρτές τηλεοράσεις της σειράς SUHD η οποία περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα JS9500, JS9000 και JS8500, μπορούν να παράγουν έως και 64 φορές περισσότερα χρώματα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις. Διαθέσιμες είναι 9 διαφορετικές διαστάσεις, από 48 έως 88 ίντσες, με το σχεδιασμό να διακρίνεται για το ελάχιστο περιθώριο γύρω από την οθόνη και όμορφο σχεδιασμό στο πίσω μέρος.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Στα πλαίσια των ανακοινώσεων της Samsung, η κορεατική εταιρεία επιβεβαίωσε ότι όλα τα κορυφαία μοντέλα της εταιρείας φέτος στον τομέα των τηλεοράσεων θα στηρίζονται πλέον στην πλατφόρμα Tizen.

Link.png Site: Samsung

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

"64 φορές περισσότερα χρώματα από τις παραδοσιακές τηλεοράσεις."

Ενδιαφέρον, ειναι κυρτή και εχει και πολυ ωραίο σχεδιασμό, καλη φαση.

Δημοσ.

η επόμενη μεγάλη επανασταση στις τηλεορασεις θα ερθει οταν ποια αυτές δεν αποτελουν επιπλο αλλα ένα λεπτο φιλμ το οποιο θα υπάρχει σαν πινακας στον τοιχο

• Super Moderators
Δημοσ.

Και πόσους μέσους ελληνικούς μισθούς θα κοστίζει αυτό το πράγμα;

Αν ρωτάς δεν μπορείς να την πάρεις. ;)

• Like 24
Δημοσ.

Και πόσους μέσους ελληνικούς μισθούς θα κοστίζει αυτό το πράγμα;

Ναι, τζάμπα πρέπει να τις δίνουν :P. Όποιος μπορεί τις παίρνει, δεν είναι στοχευμένες στον μέσο έλληνα. ;)

• Like 1
Δημοσ.

εγώ πάντως προτιμώ το μελαχρινό της φωτογραφίας,

πόσο να κοστίζει άραγε?!

• Like 8
Δημοσ.

Πολύ καλή κίνηση να πάρεις τώρα μια UHD, πόσο μάλλον μια SUHD ... Είναι σαν να παίρνεις μια ferrari με την προοπτική ότι κάποια στιγμή θα φτιαχτούν δρόμοι για να την τρέξεις ... 

• Like 6
Δημοσ.

πόσο να κοστίζει άραγε?!

....αστο....πιο προσιτη ειναι η οθονη..

• Like 5
Δημοσ.

πόσο να κοστίζει άραγε?!

....αστο....πιο προσιτη ειναι η οθονη..

Δε βλέπω κανένα μελαχρινό??

Πουλήθηκε λέτε???

• Like 2
Δημοσ.

παντως αυτοι στη Samsung μονο κοντρα πανε ρε παιδι μου,ασχετα αν τα καταφερνουν

ειναι η φαση που εμεις θα παμε κοντρα στη Μερκελ και η Μερκελ θα πεσει...

(ωραιο ονειρο,ξυπνηστε τωρα)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή OLED έχω δει από κοντά, θα περιμένω πρώτα να την δω κατά προτίμηση δίπλα δίπλα με μια OLED για να κρίνω. Όσο για τα λεφτά σκεφτείτε πόσο είχε μια απλή LCD όταν πρωτοβγήκε στην αγορά. Οι τιμές κάποια στιγμή θα πέσουν και οι κατασκευαστές θα καταλάβουν ότι το μέλλον είναι η αναπαραγωγή από αρχείο. Θα μου πεις πως θα βγάλουν λεφτά; Πρόβλημα τους.

Δημοσ.

Η OLED τεχνολογία είναι ανώτερη... Απλά οι κατασκευαστες δεν ρισκάρουν ακόμα γιατί έχουν ακόμα αρκετές παιδικές ασθένειες. Το quantum dot είναι στην ουσία το Triluminos της Sony. Απλά ένα Lcd Panel με μεγαλύτερο gamut λόγω του qd film στο blue led backlight. Από απόδοση μαύρου και contrast είναι σαφώς πίσω από OLED.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...