torq Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 (επεξεργασμένο) αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον επεξεργαστή μου ή με το σύστημα γενικά. πρόκειται για τον i3-2350m στο WEI (win7 Home premium) τον βαθμολογεί με 5,2, τη στιγμή που ο -χωρίς αμφιβολία υποδιέστερος- core 2 duo e4300 βγάζει βαθμολογία 4,9 και ο ελαφρώς υποδιέστερος i3-2310m, 6,4. εννοείται βέβαια μιλάω για ξεχωριστά μηχανήματα. σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν ο i3-2350m έπρεπε να βγάζει τουλάχιστον 6,5. δε κολλάω με τους αριθμούς αλλά μήπως υπάρχει κάποιο θέμα και όντως δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και γι αυτό και το 5,2; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2015 από torq
TheELF Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Άνοιξε την διαχείριση εργασιών ,σιγουρέψου ότι δεν τρέχει τίποτα άλλο και τρέξε ξανά το τεστ. Έχε ανοιχτό και το core temp για να βλέπεις θερμοκρασίες αφού μπορεί να φρενάρει από θερμοκρασία.
hackerW32 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 ή απλα το experience index των windows βγαζει οτι νανε, δοκιμασε να κανεις συγκρισεις με κανα benchmark 2
AlienTechGR Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Το WEI είναι για τα πανηγύρια.Τρέξε κάνα σοβαρό benchmark όπως Passmark,Cinebench κτλ για να βγάλεις συμπεράσματα. 1
fortenick Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Η βαθμολογία που σου δίνει είναι μόνο για τον επεξεργαστή, ή για όλο το σύστημα;
torq Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Η βαθμολογία που σου δίνει είναι μόνο για τον επεξεργαστή, ή για όλο το σύστημα; ε προφανώς αναφέρομαι μόνο στη βαθμολογία του επεξεργαστή. κατέβασα το PerformanceTest 8 και έτρεξα το τεστ βάζοντας σαν σύγκριση μηχανήματα ίδια με το δικό μου (εκτός της RAM) ποια η γνώμη σας; μου κάνει εντύπωση πως σε μερικά τεστ απέχει πολύ από μηχανήματα με ίδιο cpu. εκτός αν δεν είναι αληθινά τα αποτελέσματα
orion1986 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 εχεις τρεξει καποια απαιτητικη εφαρμογη και δεν σε ικανοποιει ο επεξεργαστης η' απλα σε επηρεασε ο δεικτης-μπουρδα των windows?
torq Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2015 δε τρέχω κάτι απαιτητικό. απλά σερφάρισμα και κείμενα σε word και excel. απλούστερη χρήση δε γίνεται. ακριβώς την ίδια δουλειά κάνω και με έναν άλλο υπολογιστή με AMD E-300 και μου είναι υπεραρκετός. αλλά βλέποντας τη βαθμολογία των win προβληματίστηκα μη τυχόν και υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον υπολογιστή, θέλω να σιγουρέψω ότι αποδίδει όπως ακριβώς πρέπει να αποδίδει και δε με ενδιαφέρει η απόδοση του αφού μου είναι αρκετή
torq Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 επανέρχομαι γιατί θα σκάσω. σίγουρα κάτι παίζει με τον επεξεργαστή διότι έτρεξα το passmark σε cpu i3 2310m και με τρώει σε όλα τα tests που αφορούν cpu με μεγάλη διαφορά κιόλας. σε μερικά τεστ μάλιστα είμαι -50%.!!! αλλά νομίζω πως εντόπισα το πρόβλημα. ανοίγοντας το CPUZ και τρέχοντας το passmark για τον επεξεργαστή ειδα ότι η συχνότητα έπαιζε από 798,10MHz μέχρι 1396,67. δηλαδή ο πολλαπλασιαστής πήγαινε απο 8 μέχρι 14 ενώ έπρεπε να φτάνει τα 23 (23*100=2300ΜΗz). άρα ο επεξεργαστής για κάποιο λόγο δε δουλεύει στο full. οπότε και η βαθμολογία που του δίνουν τα windows δεν είναι και τόσο τυχαία. κοίταξα στο bios για καμια περίεργη ρύθμιση αλλά δεν είχε κάτι. υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα windows; τι μπορώ να κάνω;
AlienTechGR Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Τα test τα κάνεις με μπαταρία ή στο ρεύμα;;Επίσης κοίτα στις ρυθμίσεις μήπως είναι ρυθμισμένο να λειτουργεί σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας.
torq Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 στο ρεύμα πάντα (η μπαταρία είναι προβληματική) και στο high performance. και στο balanced να το βάλω το ίδιο αποτέλεσμα έχω. βασικά η συχνότητα παίζει ανάμεσα σε 798,10MHz και 1396,67MHz ό,τι εργασία και να κάνω (πχ συμπίεση αρχείων που λογικά πρέπει να δουλεύει στο φουλ το μηχάνημα). άρα εκει βρίσκεται το πρόβλημα. το θέμα είναι γιατι όμως
torq Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Θερμοκρασίες; μια χαρά είναι. τώρα δουλεύει στoυς 48oC. βαριέμαι να κάνω format τώρα. αλλά δε νομίζω να φταίνε τα windows μήπως θέμα μητρικής;
AlienTechGR Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Ποιο laptop έχεις;;Δεν νομίζω να φταίνε τα Windows.Λογικά κάποια ρύθμιση για TurboBoost θα πρέπει να υπάρχει στο BIOS.
torq Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2015 το σκέφτηκα απο που λες. κάποια επιλογή στο bios για μειωμένη απόδοση. δεν υπάρχει κάτι όμως. toshiba satellite c660 2ml
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα