Milkywaygrad Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2003 Ρε μάγκες όλοι ξέρουμε πώς πρόσφατα κυκλοφόρισαν στην αγορά ασύρματες κάρτες δυκτίου οι οποίες καλύπτουν αποστάσεις μέχρι 50 μέτρα. Μου φαίνεται απόλυτα λογικό. Αυτό που δέν μου φαίνεται λογικό είναι πως μια εταιρία που κατασκευάζει κάρτες δυκτίου θα διαθέσει μελοντικά αλλα σύντομα κάρτες δυκτίου ασύρματες (με κεραία που θα βγάζουμε στο μπαλκόνι μας σταθερή) με εμβέλεια μέχρι 10 χιλιόμετρα φια αρχή κιόλας!!! Αυτό είναι τρομερό βήμα αμα αληθεύει. Δηλαδή θα μπορώ εγώ να δυκτιωθώ με ένα φίλο μου που είναι στην αλλη ακρη της Αθήνας ασύρματα μέσω μίας ασφαλούς διαδικασίας με πρωτόκολα και τέτοια. Απο κόστος δέν ξέρω. Είμαστε που είμαστε περικυκλωμένοι απο ηλεκτρομαγνητικά κύματα, στο τέλος θα μας ξεκάνουνε... Ακούω γνώμες η και αν ξέρετε πληροφορίες γιατι νομίζω μας ενδιαφέρει όλους!!!
apoikos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Ρίξε μια ματιά εδώ. Δικτύωση σε μεγάλες αποστάσεις μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε ασύρματη κάρτα δικτύου, απλά αντικαθιστώντας την κεραία της με μία κατευθυντική στην ταράτσα ή το μπαλκόνι. Τώρα για link από τη μία μεριά της Αθήνας στην άλλη, μπορείς να το ξεχάσεις ! btw, το κινητό σου, αν έχεις, παράγει 10 φορές πιο ισχυρή ακτινοβολία (1 Watt κατά τη διάρκεια της ομιλίας έναντι 100 mW που είναι η ακτινοβολία που παράγει μία σωστή εγκατάσταση ασύρματου δικτύου) και το κουβαλάς συνεχώς πάνω σου
Ledis Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2003 Loipon, oi kartes WLan kai ta Access Points einai 100mW, diladi 20db ( ektos apo to D-Link DWL-1700AP AirPremier Outdoor 2.4GHz to opio einai 250mW, diladi 24db). Sto parakato Link tha breite pinaka metatropis db se watt http://www.destinycomp.com/tech/power.htm Me ton parakato tipo briskeis tin aposbesi simatos se db gia sigekrimeni apostasi stin sixnotita pou theleis ( stin sigekrimeni periptosi 2.4 GHz) Aposbesi simatos se DB = 20 Log (41,87 * s * MHz ) opou s= Apostasi se KM kai MHz= syxnotita se MHz ( diladi 2400) Na upologizetai oti enas dektis Access point i asirmatis kartas diktiou exei euaisthisia -80 DB, elaxisto sima gia na leitourgisei. Egw xrisimopoio mia keraia 21.5 db http://www.StellaDoradus.com Gia paradigma exoume mia apostasi 3 KM I aposbesi simatos simfona me ton tipo einai 109,58 db O pompos mas einai 20 db, Exoume kai mia keraia 21.5 db i Ekpompi mas einai 20 + 21.5 = 41.5 db o Dektis mas xreiazetai -80 db , lago tis apolabis tis keraias 21.5 db i euaisthisia enebenai sta -101.5 db tou pompou - ta db tis aposbesis tha prepei na einai megaliteo apo to sima pou xreiazetai o dekths se db 41.5 - 109 = -67,5 db > -101.5 db Ara to diktio paizei
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.