Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Eγώ έχω μια γκουμούτσα ΝΑ με το συμπάθειο και ειλικρινά ντρέπομαι κάθε φορά που τη βγάζω έξω.

Το αντικείμενο τής κουβέντας συνεχίζει να είναι το κινητό, έτσι; Δεν έχει αλλάξει κάτι...

• Like 1
Δημοσ.

Το αντικείμενο τής κουβέντας συνεχίζει να είναι το κινητό, έτσι; Δεν έχει αλλάξει κάτι...

Eννοείται, απλώς έχει επεκταθεί και προς άλλα που έχουμε εκτός του συγκεκριμένου. Αυτό που έχω είναι του εικοσάρικου, είναι στιγμές που ντρέπομαι κι η τσέπη που το βλέπει..

Δημοσ.

Στην Γλυφαδα που μενω που ειναι καλη περιοχη αλλα οχι και απο τις πανακριβες, και το iPhone 4 θα ντρεπομουν να το βγαλω στο τραπεζι πλεον. Τα iPhone 5/5s εχουν γινει στανταρ σε καθε τραπεζι, ενω τα 6αρια ειναι ηδη πολλα.

λέτε μερικοί αυτές τις μαλακίες 

Φιλε δεν ξερω τι λες εσυ για την γλυφαδα,αλλα ειναι  η χειροτερη φαρα ανθρωπων σε οτι εχει να κανει με χρηματα και στατους. Αυτοι η μαγκια τουσ φτανει μονο μεχρι το iphone. Ουτε που ψωνιζουν στην λαικη, πιο πολυ ψωνιζουν οι βιετναμεζες παρα οι γλυφαδιωτες! Οι γλυφαδιωτες την βγαζουν σε φουρνο καφε απο το πρωι εως τον βραδυ με ενα καφε. Πανε στα hondos center για να φανε σπιτικο φαι, δεν μαγειρευουν. Ειναι νεοπλουτοι χωρις φραγκα αλλα με την μουρη του φραγκατου και παντου χρωστανε! Πανε ψωνιζουν απο τους γυφτους το εξυπνο λαστιχο και μετα τους χαλαει και ζητανε τα λεφτα τουσ πισω! Τι ανασφαλειες ειναι αυτες που εχεισ για το κινητο? Απο ποτε το κινητο εγινε το μετρο συγκρισης? Απο τοτε που πηρανε ολοι iphone για να περνουν μονο τηλεφωνο και μετα ανακαλυπτανε οτι εχει και wi fi? Να ξερεις φιλε μου στην ζωη ειναι σχετικα ολα. Αποκτας και παιρνεις για παρτη σου οτι σε βολευει και δεν πας συνεχεια με το μυαλο τις μαζας. Εμενα οι γονεις μου δεν εχουν πιασει ποτε smartphone γιατι εχουν μαθει με πληκτρα γτ ειναι πιο ευκολο. Εκτος αν το παιζεις πολυ προχωρημενος για την εποχη σου και εισαι bleeding edge τυπος.

και μετά λένε μερικοί άλλοι αυτές τις μαλακίες 

(παρεπιπτόντως εγώ o ίδιος πάω στη λαϊκή γιατί γαμάει να πηγαίνεις στη λαϊκή  :lol: και όχι φίλε δεν έχει κυρίως βιετναμέζες) 

Φίλε έχεις πολύ άδικο. Και εγώ στην γλυφάδα μένω και αυτούς τους οποίους περιγράφεις είναι η μειονότητα. Ο πιο πολύς κόσμος είναι μια χαρά και δεν έχουν κανένα ύφος. Αυτοί που περιέγραψες είναι αυτοί που κάθονται στα καφέ όλη μέρα και τουλάχιστον οι μισοί από αυτούς δεν μένουν καν στην γλυφάδα. Έρχονται από αλλού.

και ευτυχώς που υπάρχουν και οι κανονικοί γλυφαδιώτες που δε λένε μαλακίες 

μια χαρά είμαστε, το ότι υπάρχουν και οι νεόπλουτοι επιδειξιομανείς δε μπορεί να χαρακτηρίζει όλους τους κατοίκους ενός ολόκληρου δήμου, ειδικά από τη στιγμή που όλο αυτό το λεκεδίστικο στυλ είναι συνήθως ξενόφερτο από άλλους και δεν εκφράζει το μέσο κάτοικο της περιοχής και πρακτικά δεν υπάρχει πέρα από μερικά λεκεδίστικα μαγαζιά στα οποία δεν πατάμε και στη τελική 

Εγω δηλαδη που μενω στη Γλυφαδα σε παλιο σπιτι, οδηγω μικρο αμαξι 15+ χρονων και βολταρω στην πλατεια με το nokia c1-01 γινομαι ρεζιλι και δεν το ηξερα?

Μαλλον πρεπει να μετακομισω. Κατεβαζω το επιπεδο της περιοχης.

ναι φίλε δίνε του χαλάς τη μόστρα

• Like 7
Δημοσ.

Στην Γλυφαδα που μενω που ειναι καλη περιοχη αλλα οχι και απο τις πανακριβες, και το iPhone 4 θα ντρεπομουν να το βγαλω στο τραπεζι πλεον. Τα iPhone 5/5s εχουν γινει στανταρ σε καθε τραπεζι, ενω τα 6αρια ειναι ηδη πολλα.

Ζητω συγνωμη αν παρεξηγηθηκε καποιος, αλλα με κινητο των 30 ευρω δεν πας πουθενα φιλε.

Με 29 ημέρες αυτονομία έχεις τηλέφωνο φίλε...

Με ραδιόφωνο είσαι άρχοντας και στην ενημέρωση...

Με ένα καλό tablet 3g μαζί σου, κάνεις όλες τις άλλες δουλειές...

Εξαιρετικός συνδυασμός για επαγγελματίες και έχεις και τηλέφωνο για ολόκληρη εβδομαδιαία εκδρομή.

Άσε τους άλλους με τα iPhone να ψάχνουν για πρίζα.    

• Like 1
Δημοσ.

5 σελίδες να απαντήσετε την φωτοβολίδα του φίλου, μηδενικές τοποθετήσεις πάνω στον κατήφορο που έχει πάρει το λογισμικό των κινητών με φυσικό πληκτρολόγιο.

Αφού δεν αντιδράτε (σιγά το μεγάλο μέρος της αγοράς που θα ασκήσει και πιέσεις θα μου πεις), χαζοί είναι αυτοί να κάνουν αλλαγές προς το καλύτερο;

Και παράλληλα υπάρχει και έκπτωση στο υλικό... Που να συγκριθούν κάτι Nokia 208 με παλιότερα candybar κινητά της Nokia. Και οι αξιοποιήσεις της Samsung καλύτερες είναι (εμπειρικά συγκρίνω nokia 208 με sam e2252);

Τέλος, μιας και αναφέρθηκε πριν, αμφιβάλω αν η Microsoft θα συνεχίσει να ασχολείται με κινητά με φυσικό πληκτρολόγιο. Πιο πιθανό μου κάνει το συγκεκριμένο να είχε ξεμείνει από τη Nokia.

Δημοσ.

Γιατι είναι κατήφορος?

Εχεις υπολογίσει αυτούς που θέλουν ενα τηλέφωνο μονο για να κάνουν κλήσεις όπως προανέφερα?

αυτοί δεν θελουν ουτε ιντερνετ, ουτε touch, ουτε καμερες, ενα απλο τηλέφωνο θέλουν! Για να ξεκινήσουμε και λιγο διαφορετικά, συγχρονο λειτουργικό-->πολλές δυνατότητες-->touch οθονη,συνήθως μεγάλη-->μεγάλη κατανάλωση, μικρή διάρκεια μπαταρίας.

εαν θες smartphone με πλήκτρα, υπάρχουν πάντα και τα  blackberry.

• Like 1
Δημοσ.

Πέσατε να τον φάτε όλοι και κλαίω με τη δήθεν ηθική σας. (σ.σ. το "κλαίω" είναι ειρωνική φράση της εποχής. λειτουργεί μεταφορικά και σημαίνει το αντίθετο στην πραγματικότητα.)

Βγαίνει ο κάθε αντάρτης του πληκτρολογίου και γράφει "Ελλάδα 2015". Ότι τι ας πούμε;

Να απαντήσω στον mpentenis ότι οι πελάτες του με τα τουριστικά ξέμειναν με τα παλιά Ε200 και 520 και είναι αναγκαίο κακό να κρατάνε από ένα 6310. Πιάσαν τον παππά από τα @@ τις καλές εποχές και έκαναν cash out με ένα Ε200. Τώρα να δω που ανταλλαγή τους δίνουν ένα Citigo τι θα κάνουν...!! Μάλλον κίτρινο και ταξί, αλλά freelancer γιατί στο taxibeat δύσκολο να μπουν στην κατάσταση που τα έχουν... Επίσης, σοβαρά,πες μου σε παρακαλώ σε ποια ταβέρνα πας 2 φορές για φαγητό και πληρώνεις €29.

Βγαίνει ο άλλος και κατακεραυνώνει όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας  γιατί δεν ψωνίζουν σε λαϊκή, γιατί δεν τρώνε σπιτικό φαγητό και γιατί κάθονται όλη μέρα στο Paul. Γιατί μπορούν, βασικά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το lifestyle θα το έκανε και δε θα δούλευε 9:00 με 17:00. 

Τα έτοιμα τελειώνουν αν είχες την εκπαίδευση στα @@ σου και προτίμησες να χτυπάς γκόμενες μετά το σχολείο στην πλατεία, αντί να στρώσεις κώλο να ξεστραβωθείς να σπουδάσεις. Τότε δεν θα χρειαζόταν να δουλέψεις μεροκάματο και τα έτοιμα δε θα τελείωναν ως δια μαγείας.

Ο άλλος χαίρεται που είναι 24 χρονών και δεν του αρέσουν τα smartphone, γιατί στον καφέ απασχολούνται όλοι με αυτά κι έχει σιχαθεί να βλέπει και αυτούς που απασχολούνται με αυτά. Τα 6500 όμως μηνύματα στο insomnia που έχει κάνει σε 5 χρόνια είναι φυσιολογικό όμως. Όπως και τα καθημερινά status updates στο insomnia. Ασε να μαντέψω, συχαίνεσαι το facebook και το twitter εκτός των smartphones, έτσι;

Μόνο κράξιμο, αλλά όταν έρχεται η ώρα θέλετε τα όσα δε φτάνει η αλεπού. Δόσεις για κινητό, δόσεις για 55άρα, δόσεις για laptop, δόσεις μέχρι και στα τέλη κυκλοφορίας.

Κάντε και λίγο αυτοκριτική και από τη δική σας πλευρά για το πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και μετά θα καταλάβετε όντως το κακό που έρχεται στις 26/1.

Υ.Γ. Οι 2 τελευταίες παράγραφοι δεν απευθύνονται σε κανέναν επί προσωπικού. Περιγράφουν όμως και μια άλλη πλευρά του νομίσματος. Αυτή που αξίζει το χλευασμό όλων για το πώς φτάσαμε εδώ. Δεν είναι οι επιδειξιομανείς, ούτε το Rich, το Patron και το Da Capo αυτά που φταίνε για το πώς καταντήσαμε έτσι. Αυτοί που πάνε να ακολουθήσουν τέτοιο τρόπο ζωής (σε κάποιες πτυχές της ζωής τους φυσικά) χωρίς να μπορούν φταίνε.

Υ.Γ.2. To brand "Nokia" θα μπορεί να χρησιμοποιείται μόνο σε feature phones για 10 χρόνια. Τα smartphones αλλάζουν όνομα σε Microsft Lumia (σ.σ. και σε Facebook Ad της MS φαίνονται ακόμα 2 Lumia με το όνομα NOKIA πάνω δεξιά) γιατί η MS είχε 18 μήνες περιθώριο να κάνει την αλλαγή. H Nokia δεν μπορεί να βγάλει smartphone με το όνομά της έως το 2016. Όπως είδαμε, όμως, tablet μπορεί. Άσχετα αν δεν κατασκευάζεται από την ίδια, αλλά από τη FoxConn ή την ΧΥΖ

πηγή: http://www.theverge.com/2014/10/24/7056495/microsoft-lumia-replaces-nokia-lumia-official

• Like 1
Δημοσ.

εγω θα πάρω ενα 215 ή 225 για διακοπές και για backup είναι τέλεια (για την ωρα το Ε1182 ειναι τελειο για αυτο). 

Το μονο πο υμε ενοχλει λιγο στα κινητα αυτα της Nokia ειναι μια περιεργη μεταλικη λαμψη (δεν ξερω πως να το εκφρασω αλλιως) που εχουν οι οθονες τους

Δημοσ.

Βγαίνει ο άλλος και κατακεραυνώνει όλους τους κατοίκους της Γλυφάδας  γιατί δεν ψωνίζουν σε λαϊκή, γιατί δεν τρώνε σπιτικό φαγητό και γιατί κάθονται όλη μέρα στο Paul. Γιατί μπορούν, βασικά. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Ο οποιοσδήποτε μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το lifestyle θα το έκανε και δε θα δούλευε 9:00 με 17:00.

Δεν κατακεραυνωνει κανεις οποιον (μπορει) και επιλεγει αυτο το lifestyle. Η ενσταση ηταν κυριως οτι συνδεει τους γλυφαδιωτες με αυτο. Μπορει να μην ειναι φτωχογειτονια αλλα δεν ειναι και αυτο που περιγραφει. 

Προσωπικα παντως δεν θα επελεγα να περναω τοσο χρονο σε καφετεριες ακομα και αν μπορουσα, ακομα και αν δεν χρειαζοταν να δουλευω θα επελεγα να κανω κατι αν οχι χρησιμο, τουλαχιστον πιο ενδιαφερον.

Τα έτοιμα τελειώνουν αν είχες την εκπαίδευση στα @@ σου και προτίμησες να χτυπάς γκόμενες μετά το σχολείο στην πλατεία, αντί να στρώσεις κώλο να ξεστραβωθείς να σπουδάσεις. Τότε δεν θα χρειαζόταν να δουλέψεις μεροκάματο και τα έτοιμα δε θα τελείωναν ως δια μαγείας.

Νομιζω αυτο προσβαλλει πολυ κοσμο που εχει σπουδασει, εχει προσπαθησει για να βελτιωσει τη ζωη του αλλα στην εποχη που ζουμε παλι με τα βιας τα βγαζει περα.

Δημοσ.

την δήθεν ηθική μου εγω την εχω "χτίσει" δουλεύοντας απο τις 8.30 το πρωι ως τις 1-2 το βραδυ. Βλέπεις εχω δική μου επιχείρηση με υπολογιστές και τυχαίνει να παιρνω ενα υπολογιστή ταμειου βραδυ και πρεπει να ειναι ετοιμος οταν ξανα ανοιγει το ταμειο. Επισης, επειδη ασχολουμαι κυριως με επιχειρήσεις, με παίρνουν τηλέφωνο κυριακες, γιορτές, αργίες και δώσε...
αρα μην μου λες εμενα για "ηθική". Οταν εχεις ηθική δεν λες "δεν βγαζεις τηλέφωνο κατω απο 4αρι σε τραπέζι" ούτε "με 30€ τηλεφωνο δεν πας ουτε στις ελιες" μιας και αλλοι δεν εχουν ουτε 3 ευρώ την μέρα για να φάνε. Το κήρυγμα σου λοιπόν, αλλού! Του αντάρτη του πληκτρολογίου ο κώλος εχει γίνει σαν τιμόνι για να βγάλει 2 φράγκα, τα οποια κάθε χρόνο τα μισά του τα παίρνει η εφορία.
Για να καταλάβεις τι εννοω, εγω πέρυσι εβγαλα 12.300 και οι φόροι μου ηταν 5900. δηλαδη βγάζω 550 τον μήνα για να δουλεύω καθε μερα ολη μέρα.

Για τους πελάτες που ξέμειναν με Ε200 και 520, μαλλον εισαι αιωνες πισω και εσυ. Δεν μιλαω για 20χρονα που τα πηρε ο μπαμπας, μιλαω για 50άριδες+ που ξεκίνησαν βαζωντας καρφίτσες σε βιτρίνες οπως λένε (διακοσμητές) και αυτή την στγμή εχουν κατασκευαστικές, 2-3 μαγαζία ενδυσης, ξεκινησαν ως receptionists και εχουν δικά τους ξενοδοχεία πλέον. Δεν είναι ολοι το ιδιο ξέρεις... Γιαυτό μην προσπαθεις να γυρίσεις μπούμεραγκ αυτα που είπαμε στον αλλο, δεν μπορείς, Εαν ποτέ ερθεις χανιά να ερθεις να σου δείξω για ποιες επιχειρήσεις μιλάω, να καταλάβεις. Εαν ο αλλος εχει ενα ξεχασμένο 520, σίγουρα μπορεί να πάρει ενα 5αρι για να συνεχίσει την μούρη του, δεν θα περιμένει εσενα να του πεις οτι εχει φαληρίσει για να νοιαστεί. Απλά, ΔΕΝ εχει φαληρίσει, μια χαρα τα παει. Ειδικά ο ενας με τα τουριστικά, περυσι αλλαξε ολο τον εξοπλισμό, μονο οι 2 servers εκαναν με τις υπηρεσίες 25.000, καθότι εχει σγκεκριμένες εφαρμογές και δεν μπορεί να τις αγγίξει κανεις άλλος.....Ξερεις, υπάρχουν και οι επιτυχημένοι, υπάρχουν και οι bussinessmen, εκτός απο τους Bullshitmen...
Για τους κάτοικους της Γλυφάδας, μην παιρνεις ορκο οτι μπορούν, εχω και εγω φίλο που μένει γλυφάδα, δουλεύει σε γνωστή εταιρία και εχει δική του πολυκατοικία, αλλα οταν μιλάμε στο τηλέφωνο μου λεει "δεν ξερω εαν αυριο πρωι εχω γάλα να δώσω στα παιδιά μου". Τις καλές εποχές έπαιρνε πανω απο 2.500... τωρα, ΟΤΑΝ πληρώνεται, παίρνει εναντι... Αλλος φίλος ερχεται μονιμα απο Αθήνα, μου λεει "εγω δούλευα πωλητής στην vodafone, εκανα εταιρικες συνδέσεις, πηγαινα στα νοτια προάστια και επαιζα το τενις μου" και τετοια κουλά. Τον στέλνω σε φίλο με καταστημα κινητής για να δουλέψει μιας και ξέρει, με παίρνει πίσω και μου λεει"ρε συ,ο αλλος ήθελε να τον κάνω υπεύθυνο καταστήματος, ηθελε και 1500€". εμεινε 1 χρόνο χωρίς δουλειά (με μωρο παιδί), καθε καλοκαίρι πλεόν δουλευει σε mini golf και παιρνει 500-600 συν το ταμειο ανεργίας τον χειμώνα...

Για την ταβέρνα που ανέφερες, μαλλον εσυ πας σε ταβέρνες με σολωμούς και τετοια, στα χανιά δεν πιανουμε σωλομούς...

Υπολόγισε οτι το άτομο για πιατο και 1-2 ορεκτικά σου βγαίνει 14-16 ευρώ στα περισσότερα μαγαζιά εδώ, οταν παμε παρεα 4 ατομα και παιρνουμε 4 πιάτα, 3 ορεκτικά, σαλάτα και μπύρες, ο λογαριασμος βγαίνει περίπου 60-70, δηλαδή 15-17 ευρώ... εαν πας σε μαγαζι με "σπιτικη κουζίνα" ειναι ακομα πιο κάτω. Εχω μπροστά μου απόιδειξη 25,70 για 2 ατομα (σαλατα ορεκτικο και 2 πιατα) καθως και αλλη μια, 108.70 για 5 ορεκτικά, 2 σαλάτες, 2 πιτσες γίγας και ποικιλία κρεατικών για 4 άτομα συν κατι κρασιά. 7 άτομα, σκασαμε, πληρώσαμε λιγότερο απο 16 το άτομο... Εαν θες να πας σε καλό μαγαζί να πληρώσεις 17-20 το πιάτο, μπορείς, αλλά εκει δεν βάζεις χερι στην μπριτζόλα, λαλακια!

Ασε, ξερεις ποσες ψωνάρες ξέρω που ερχονται με Vitton με ξεβαμμένα χερούλια και με iPhone5άρι με Android?δινουν 50€ για την μόστρα ενώ με 50 θα επαιρναν κανονικό τηλέφωνο, ασε που ο συγκεκριμένος δεν εχει φαι να φάει αλλα η μόστρα τον νοιάζει...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑθΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Το Twitter δεν το παω μια, το fb το εχω για 2 λογους, πρωτον γιατι επικοινωνώ με φίλους που εχω να δώ χρόνια (χθες προσθεσα ενα φίλο που ειχαμε να μιλήσουμε απο το 2001) και δεύτερον για να βλέπω με τι κόσμο συναναστρέφομαι, στο παίζουν φτωχαδάκια και βλέπεις ολο bansko, ιταλια me ryanair και τετοια. Κατα τα αλλα, ελα να μου κανεις μια δουλεια και τα 30€ θα στα δωσω οποτε μπορω.... Λες και ειμαι ο λαλακας της παρέας...

Για τα τέλη, τα δάνεια και τα σχετικα, επειδή ακριβως εχει γίνει ο κώλος μου απο την δουλειά "ΝΑ!" με το συμπάθειο, σε ενημερώνω οτι τα πλήρωσα πριν τις 10/12, την ασφάλεια μου (ΤΕΒΕ) την πληρώνω το πολύ ως τις 15, αν και λήγει στις 30, γιατι εχω μπεί σε ρύθμιση για να πληρώνω λιγότερο (οχι επειδη χρωστάω, αλλα ακριβώς επειδή ΔΕΝ χρωστάω), πήρα ενα δάνειο για το αμαξι 5000 για τρία χρόνια, δηλαδή 140€ τον μήνα, ΔΕΝ πηρα αμαξάρα ενω θα μπορούσα, πληρώνω τους λογαριασμούς μου μολις βγούν, γιατι απλα δεν ξερω τι θα μου ξημερώσει...
Αρα, αυτα να τα πείς αλλού, μιλα για την πάρτυ σου και τους φίλους σου και οχι για τους υπόλοιπους, γιατι δεν ξέρεις τι εχουν περάσει ή περνάνε.
Και εγω θα μπορούσα να πάω Λονδίνο με τους φίλους μου την πρωτοχρονιά, το συνολικό κόστος ήταν 300€ (καβατζα ryanair...) αλλά γενάρη εχω τεβε, εφορια, βαφτίζω, δεν ήθελα να βγώ εκτός προυπολογισμού.

Οπως καταλαβαίνεις, απο ΟΛΑ οσα εγραψες, δεν νομίζω να συμφωνώ με τίποτα...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κατακεραυνωνει κανεις οποιον (μπορει) και επιλεγει αυτο το lifestyle. Η ενσταση ηταν κυριως οτι συνδεει τους γλυφαδιωτες με αυτο. Μπορει να μην ειναι φτωχογειτονια αλλα δεν ειναι και αυτο που περιγραφει. 

Αν ξαναδιαβάσεις λίγο καλύτερα το μήνυμά του, θα διαπιστώσεις ότι επιτίθεται άνευ λόγου σε αυτούς που ακολουθούν τέτοιο τρόπο ζωής. Το ότι το θέμα που ξεκίνησε ουσιαστικά την όλη συζήτηση/επίθεση ήταν τα γεμάτα iPhone τραπέζια στο Opus και στο Baron, απλώς τον έκανε να περιορίσει την επίθεση στους κατοίκους της Γλυφάδας.

Πιθανόν να έχει προηγούμενα, ίσως έφαγε πόρτα καμιά Κυριακή πρωί στο Rich.

Αλλά όποια κι αν είναι η αιτία του ξεσπάσματός του, σαφώς και δεν είναι αλήθεια αυτό που περιγράφει. Ένα 15-20% δε μπορεί να επηρεάζει το όλον.

Προσωπικα παντως δεν θα επελεγα να περναω τοσο χρονο σε καφετεριες ακομα και αν μπορουσα, ακομα και αν δεν χρειαζοταν να δουλευω θα επελεγα να κανω κατι αν οχι χρησιμο, τουλαχιστον πιο ενδιαφερον.

Μα στην πραγματικότητα ΠΟΣΟΣ είναι αυτός ο χρόνος; Και δεν είναι ενδιαφέρον για σένα να περνάς 2-3 ώρες την ημέρα μιλώντας για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει με τον κολλητό σου/την παρέα σου/την κοπέλα σου;

Νομιζω αυτο προσβαλλει πολυ κοσμο που εχει σπουδασει, εχει προσπαθησει για να βελτιωσει τη ζωη του αλλα στην εποχη που ζουμε παλι με τα βιας τα βγαζει περα.

Δε νομίζω ότι θα έπρεπε να νομίζεις κάτι τέτοιο.

την δήθεν ηθική μου εγω την εχω "χτίσει" δουλεύοντας απο τις 8.30 το πρωι ως τις 1-2 το βραδυ. Βλέπεις εχω δική μου επιχείρηση με υπολογιστές και τυχαίνει να παιρνω ενα υπολογιστή ταμειου βραδυ και πρεπει να ειναι ετοιμος οταν ξανα ανοιγει το ταμειο. Επισης, επειδη ασχολουμαι κυριως με επιχειρήσεις, με παίρνουν τηλέφωνο κυριακες, γιορτές, αργίες και δώσε...

αρα μην μου λες εμενα για "ηθική". Οταν εχεις ηθική δεν λες "δεν βγαζεις τηλέφωνο κατω απο 4αρι σε τραπέζι" ούτε "με 30€ τηλεφωνο δεν πας ουτε στις ελιες" μιας και αλλοι δεν εχουν ουτε 3 ευρώ την μέρα για να φάνε. Το κήρυγμα σου λοιπόν, αλλού! Του αντάρτη του πληκτρολογίου ο κώλος εχει γίνει σαν τιμόνι για να βγάλει 2 φράγκα, τα οποια κάθε χρόνο τα μισά του τα παίρνει η εφορία.

Για να καταλάβεις τι εννοω, εγω πέρυσι εβγαλα 12.300 και οι φόροι μου ηταν 5900. δηλαδη βγάζω 550 τον μήνα για να δουλεύω καθε μερα ολη μέρα.

Για τους πελάτες που ξέμειναν με Ε200 και 520, μαλλον εισαι αιωνες πισω και εσυ. Δεν μιλαω για 20χρονα που τα πηρε ο μπαμπας, μιλαω για 50άριδες+ που ξεκίνησαν βαζωντας καρφίτσες σε βιτρίνες οπως λένε (διακοσμητές) και αυτή την στγμή εχουν κατασκευαστικές, 2-3 μαγαζία ενδυσης, ξεκινησαν ως receptionists και εχουν δικά τους ξενοδοχεία πλέον. Δεν είναι ολοι το ιδιο ξέρεις... Γιαυτό μην προσπαθεις να γυρίσεις μπούμεραγκ αυτα που είπαμε στον αλλο, δεν μπορείς, Εαν ποτέ ερθεις χανιά να ερθεις να σου δείξω για ποιες επιχειρήσεις μιλάω, να καταλάβεις. Εαν ο αλλος εχει ενα ξεχασμένο 520, σίγουρα μπορεί να πάρει ενα 5αρι για να συνεχίσει την μούρη του, δεν θα περιμένει εσενα να του πεις οτι εχει φαληρίσει για να νοιαστεί. Απλά, ΔΕΝ εχει φαληρίσει, μια χαρα τα παει. Ειδικά ο ενας με τα τουριστικά, περυσι αλλαξε ολο τον εξοπλισμό, μονο οι 2 servers εκαναν με τις υπηρεσίες 25.000, καθότι εχει σγκεκριμένες εφαρμογές και δεν μπορεί να τις αγγίξει κανεις άλλος.....Ξερεις, υπάρχουν και οι επιτυχημένοι, υπάρχουν και οι bussinessmen, εκτός απο τους Bullshitmen...

Για τους κάτοικους της Γλυφάδας, μην παιρνεις ορκο οτι μπορούν, εχω και εγω φίλο που μένει γλυφάδα, δουλεύει σε γνωστή εταιρία και εχει δική του πολυκατοικία, αλλα οταν μιλάμε στο τηλέφωνο μου λεει "δεν ξερω εαν αυριο πρωι εχω γάλα να δώσω στα παιδιά μου". Τις καλές εποχές έπαιρνε πανω απο 2.500... τωρα, ΟΤΑΝ πληρώνεται, παίρνει εναντι... Αλλος φίλος ερχεται μονιμα απο Αθήνα, μου λεει "εγω δούλευα πωλητής στην vodafone, εκανα εταιρικες συνδέσεις, πηγαινα στα νοτια προάστια και επαιζα το τενις μου" και τετοια κουλά. Τον στέλνω σε φίλο με καταστημα κινητής για να δουλέψει μιας και ξέρει, με παίρνει πίσω και μου λεει"ρε συ,ο αλλος ήθελε να τον κάνω υπεύθυνο καταστήματος, ηθελε και 1500€". εμεινε 1 χρόνο χωρίς δουλειά (με μωρο παιδί), καθε καλοκαίρι πλεόν δουλευει σε mini golf και παιρνει 500-600 συν το ταμειο ανεργίας τον χειμώνα...

Για την ταβέρνα που ανέφερες, μαλλον εσυ πας σε ταβέρνες με σολωμούς και τετοια, στα χανιά δεν πιανουμε σωλομούς...

Υπολόγισε οτι το άτομο για πιατο και 1-2 ορεκτικά σου βγαίνει 14-16 ευρώ στα περισσότερα μαγαζιά εδώ, οταν παμε παρεα 4 ατομα και παιρνουμε 4 πιάτα, 3 ορεκτικά, σαλάτα και μπύρες, ο λογαριασμος βγαίνει περίπου 60-70, δηλαδή 15-17 ευρώ... εαν πας σε μαγαζι με "σπιτικη κουζίνα" ειναι ακομα πιο κάτω. Εχω μπροστά μου απόιδειξη 25,70 για 2 ατομα (σαλατα ορεκτικο και 2 πιατα) καθως και αλλη μια, 108.70 για 5 ορεκτικά, 2 σαλάτες, 2 πιτσες γίγας και ποικιλία κρεατικών για 4 άτομα συν κατι κρασιά. 7 άτομα, σκασαμε, πληρώσαμε λιγότερο απο 16 το άτομο... Εαν θες να πας σε καλό μαγαζί να πληρώσεις 17-20 το πιάτο, μπορείς, αλλά εκει δεν βάζεις χερι στην μπριτζόλα, λαλακια!

Ασε, ξερεις ποσες ψωνάρες ξέρω που ερχονται με Vitton με ξεβαμμένα χερούλια και με iPhone5άρι με Android?δινουν 50€ για την μόστρα ενώ με 50 θα επαιρναν κανονικό τηλέφωνο, ασε που ο συγκεκριμένος δεν εχει φαι να φάει αλλα η μόστρα τον νοιάζει...ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑθΕΙ ΛΟΙΠΟΝ!

Το Twitter δεν το παω μια, το fb το εχω για 2 λογους, πρωτον γιατι επικοινωνώ με φίλους που εχω να δώ χρόνια (χθες προσθεσα ενα φίλο που ειχαμε να μιλήσουμε απο το 2001) και δεύτερον για να βλέπω με τι κόσμο συναναστρέφομαι, στο παίζουν φτωχαδάκια και βλέπεις ολο bansko, ιταλια me ryanair και τετοια. Κατα τα αλλα, ελα να μου κανεις μια δουλεια και τα 30€ θα στα δωσω οποτε μπορω.... Λες και ειμαι ο λαλακας της παρέας...

Για τα τέλη, τα δάνεια και τα σχετικα, επειδή ακριβως εχει γίνει ο κώλος μου απο την δουλειά "ΝΑ!" με το συμπάθειο, σε ενημερώνω οτι τα πλήρωσα πριν τις 10/12, την ασφάλεια μου (ΤΕΒΕ) την πληρώνω το πολύ ως τις 15, αν και λήγει στις 30, γιατι εχω μπεί σε ρύθμιση για να πληρώνω λιγότερο (οχι επειδη χρωστάω, αλλα ακριβώς επειδή ΔΕΝ χρωστάω), πήρα ενα δάνειο για το αμαξι 5000 για τρία χρόνια, δηλαδή 140€ τον μήνα, ΔΕΝ πηρα αμαξάρα ενω θα μπορούσα, πληρώνω τους λογαριασμούς μου μολις βγούν, γιατι απλα δεν ξερω τι θα μου ξημερώσει...

Αρα, αυτα να τα πείς αλλού, μιλα για την πάρτυ σου και τους φίλους σου και οχι για τους υπόλοιπους, γιατι δεν ξέρεις τι εχουν περάσει ή περνάνε.

Και εγω θα μπορούσα να πάω Λονδίνο με τους φίλους μου την πρωτοχρονιά, το συνολικό κόστος ήταν 300€ (καβατζα ryanair...) αλλά γενάρη εχω τεβε, εφορια, βαφτίζω, δεν ήθελα να βγώ εκτός προυπολογισμού.

Οπως καταλαβαίνεις, απο ΟΛΑ οσα εγραψες, δεν νομίζω να συμφωνώ με τίποτα...

Είπαμε, δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά. Πριν κάνεις τον κόπο, όμως, να γράψεις όλο αυτό το σεντόνι με τα εσώψυχά σου, δες ότι σε σένα προσωπικά αναφέρθηκα σε ΜΙΑ παράγραφο στο μήνυμά μου. Και θα σου απαντούσα και σε αυτή, βασικά, αλλά έτσι όπως τους περιγράφεις τους πελάτες σου, μάλλον τους βρίσκω και στο Forbes, οπότε δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να μπούμε σε αντιπαράθεση.

Υ.Γ. Δεν ήξερα ότι μένεις Χανιά. Τώρα δικαιολογούνται οι τιμές. Αν και δεν τρώω σολομό, είμαι του κρεατικού... black angus rib eye, picanha, tomahawk steak, flat iron steak κ.λπ.

Υ.Γ.2. Δεν ήταν σκοπός μου να συμφωνήσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...