Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και καλή χρονιά. Πρόσφατα αναβάθμισα τον υπολογιστή μου σε

CPU : i7-4790K

M/B :Maximus VII Hero

Ram : Kingston 16 GB 2400MHz (KINGSTON HX324C11T3K2)  

Έχω τρέξει το memtest 86 από usb για πολλές φορές αρκετές φορές και για πολλές ώρες  (από 5 έως και 15 ώρες, δηλαδή περίπου 5 έως 9 Pass) αλλά μία φορά μου έβγαλε 3 σφάλματα. Πιστεύω ότι είναι κάποια ρύθμιση σχετικά με τα Volts στο UEFI/BIOS. Έχω ρυθμίσει το XMP profile στα 2400, έχω ανεβάσει το DRAM Voltage στο 1.665 (αν και δίπλα στην οθόνη γράφει 1.68 για κάποιο λόγο), το VTTDDR Voltage σε 0,835.

Σε κάποια forums της Asus προτείνουν την αύξηση του VCCSA σε 1.10-1.20 Volts. Όμως τέτοια επιλογή  δεν υπάρχει στο BIOS μου. Βρήκα ότι είναι το αντίστοιχο CPU System Agent. Άλλαξα το mode από Auto σε Manual αλλά και πάλι δεν υπάρχει επιλογή να αλλάξω απευθείας το CPU System Agent. Μόνο μου το εμφανίζει δίπλα σε μικρό πλαίσιο και γράφει συνήθως 0.912 Volts. Η μόνη επιλογή είναι το CPU System Agent Offset.

Η ερώτηση μου είναι η εξής: Εάν η τιμή του CPU System Agent είναι 0.912 Volts και θέλω να το ρυθμίσω στο 1.10, πρέπει να αλλάξω το offset  από Αuto σε 0,188 έτσι ώστε 0.912 + 0.188 = 1.10 Volts?

Επίσης, είναι ασφαλής αυτές η τιμές η ενδέχεται να προκαλέσω ζημιά στη CPU? Υπάρχουν άλλες ρυθμίσεις που ίσως πρέπει να αλλάξω για να δουλέψουν σωστά οι μνήμες μου στα 2400 MHz?

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

2*8 στις κοκκινες υποδοχές Dimm_A2 και Dimm_B2.

Και κάτι που ξέχασα να γράψω στο πρώτο Post. Έχω κάνει αναβάθμιση στο τελευταίο BIOS (Version 2201).

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...