Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ζητα 6 margin απο wind.μπορει να εγινε κατι στον χαλκο σου.δεν ειναι οτι σε ριχνουν αυτοι εκτος αν σε αλλαξαν profile.ουτε σημαινει οτι αμα πας στον οτε θα σου αλλαξει ζευγαρι ο οτε για να πιασεις παλι 12.αυτο το μεχρι 12 πιανει η γραμμη σας που κοιτανε το attainable με τρελενει οταν το λεω.αν χαλασει η ποιοτητα του χαλκου πεφτει το attainable γαμωτο.κανε και δοκιμη κατανεμητη να δεις ποσο πιανεις εκει μηπως φταιει κατι στην καλωδιωση σου.

Θα πράξω αναλόγως.

Σήμερα btw από περιέργεια για τα stats της γραμμής μου ο από κάτω "με άφησε" να μπω στο router του.51 attenuation σε απόσταση 1300 μέτρα και 15 snr στο downstream.Έχει cyta άλλα έχει το ίδιο ρούτερ 7-8 χρόνια οπότε μάλλον τα έχει φτύσει.Όπως και να έχει θα κοιτάξω πιο σχολαστικά γιατί άτομα που έχουν 10-15 μονάδες παραπάνω στο attenuation με ίδιο snr έχουν ίδια ταχύτητα.

Τουλάχιστον η γραμμή είναι σταθερή χωρίς αποσυνδέσεις.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα πράξω αναλόγως.

Σήμερα btw από περιέργεια για τα stats της γραμμής μου ο από κάτω "με άφησε" να μπω στο router του.51 attenuation σε απόσταση 1300 μέτρα και 15 snr στο downstream.Έχει cyta άλλα έχει το ίδιο ρούτερ 7-8 χρόνια οπότε μάλλον τα έχει φτύσει.Όπως και να έχει θα κοιτάξω πιο σχολαστικά γιατί άτομα που έχουν 10-15 μονάδες παραπάνω στο attenuation με ίδιο snr έχουν ίδια ταχύτητα.

Τουλάχιστον η γραμμή είναι σταθερή χωρίς αποσυνδέσεις.

1300 μετρα ειναι ουτε 20 attenuation αρα μεγιστο θεωρητικο πανω απο 15.οποτε λογικα αναφερεται λαθος το attenuation ή αλλιως θεμα καλωδιωσης .αν μου ελεγες οτι παιζει στο 1 mbit θα ελεγα οκ αλλα αμα εχει 10 mbit οσο εσυ δεν παιζει να ειναι 51.μπορει να θελει κανα firmware update το ρουτερ .αλλα ακομα και απο ενα φιλτρο αναποδα μπορει να δεις 4-5 μοναδες πανω το attenuation.το ιδιο αμα λειπει και φιλτρο.βεβαια αυτος εχει πολλες μοναδες παραπανω attenuation.

απο εκει και περα.υποθετικα τα νουμερα

εσυ εχεις πχ 25 attenuation και παιζεις 10mbit.αυτο δεν σημαινει οτι καποιος που εχει 15 attenuation μπορει να μην παιζει στα 10mbit οπως επισης και καποιος που εχει 35 attenuation να μην παιζει στα 10mbit.Ολα ειναι θεμα χαλκου.το attenuation βγαζει το μεγιστο θεωρητικο.αν το καλωδιο σου εχει κοπει 10 φορες ή εχεις crosstalk η οποιοδηποτε προβλημα χανεις σε ταχυτητα.εδω βλεπεις μεγαλες διακυμανσεις απο ζευγαρι σε ζευγαρι στο ιδιο καλωδιο.αυτο δεν σημαινει οτι ειναι υποχρεωτικα βλαβη.παντως σε καλη γραμμη να εχεις 15 margin ειναι χαζομαρα γιατι πχ απο το 15 margin μια γραμμη που παιζει 10 mbit αν της πας 6 margin μπορει να φτασει και 13-15 mbit.οσο πιο καλη γραμμη τοσο πιο πολυ σε πετσοκοβει το μεγαλο margin.αλλες φορες το λαθος attenuation ειναι bug του ρουτερ.εχω δει σε καποιους πχ να αναφερει 0 που δεν υπαρχει ουτε μεσα στο αστικο κεντρο που λεει ο λογος.τωρα για σενα.αν καποιοι εχουν παραπανω 10 μοναδες στο attenuation και εχετε το ιδιο snr και ιδια ταχυτητα απλα αυτο σημαινει οτι εσυ εισαι ο ατυχος.ναι μεν αυτοι ειναι ποιο μακρυα απο το αστικο κεντρο απο οτι εσυ απλα εσυ επεσες σε χαλια καλωδιο ή σε χαλια ζευγαρι ή κατι λαθος στο σπιτι.αλλα για να εχουν παραπανω attenuation και να ειμαστε σιγουροι οτι δεν ειναι εικονικο σιγουρα δεν θα ειναι ατομα της πολυκατοικιας σου γιατι σε ιδια πολυκατοικια να περνετε απο διο διαφορετικα καφαο ειτε να παιρνουν οι μισοι απο εναεριο και οι αλλοι μισοι απο υπογειο ειναι δυσκολο και υπερβολικα σπανιο.το εχω πετυχει μια φορα ή δυο σε παρα παρα πολλα ραντεβου που εχω παει.

• Like 1
Δημοσ.

Είμαστε 1300 φυσική απόσταση οπότε καλωδιακή λογικά θα είμαστε 1600+...εξού και το 27 attenuation το δικό μου(2km).Αυτός(51 att και 15 snr) έχει 4άρα γραμμή και κλειδώνει στα 1.6 περίπου.Λογικά τα έχει παίξει το ρούτερ του.

Αυτό με το 10+ attenuation που αναφέρεις μπορώ να το επιβεβαιώσω.Φίλος μου που μένει 4 τετράγωνα πιο πάνω έχει ίδια ταχύτητα με μένα σε 38 attenuation.

Σήμερα το πρωί.....

Θα  επιμείνω να μου φέρουν τεχνικό(αν και θα μου πουν ότι θα μου τον χρεώσουν etc γιατί η γραμμή είναι οκ) πριν τους πω να μου κατεβάσουν το snr.

Upstream Downstream
Current Rate (Kbps) 964 8936
Max Rate (Kbps) 968 8936
SNR Margin (dB) 8.8 7.9
Line Attenuation (dB) 10.8 27.3

Errors (Pkts) 0 0
Δημοσ.

Είμαστε 1300 φυσική απόσταση οπότε καλωδιακή λογικά θα είμαστε 1600+...εξού και το 27 attenuation το δικό μου(2km).Αυτός(51 att και 15 snr) έχει 4άρα γραμμή και κλειδώνει στα 1.6 περίπου.Λογικά τα έχει παίξει το ρούτερ του.

Αυτό με το 10+ attenuation που αναφέρεις μπορώ να το επιβεβαιώσω.Φίλος μου που μένει 4 τετράγωνα πιο πάνω έχει ίδια ταχύτητα με μένα σε 38 attenuation.

Σήμερα το πρωί.....

Θα  επιμείνω να μου φέρουν τεχνικό(αν και θα μου πουν ότι θα μου τον χρεώσουν etc γιατί η γραμμή είναι οκ) πριν τους πω να μου κατεβάσουν το snr.

Upstream Downstream
Max Rate (Kbps) 968 8936
SNR Margin (dB) 8.8 7.9

Errors (Pkts) 0 0

Εγώ με 27 snr κλειδώνω 14.5 με interleaved

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά κι εγώ με 30db attenuation/7db snr κλείδωνα 15.5-16mbps, αλλά η γραμμή ήταν άψογη και το crosstalk ελάχιστο...

Δημοσ.

Φίλε poulinos, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Ναι, την καλωδίωση την έχω λάβει σοβαρά υπ'όψην μου από την αρχή. Το έχω ψάξει σε λεπτομέρεια το θέμα με το VDSL και τις παράλληλες συνδέσεις και έχω κάνει αρκετές αλλαγές ώστε να έχω την πιο αποδοτική καλωδίωση. Έχω βάλει διπλό πριζάκι, από τη μία πρίζα του διπλού έχω την παροχή του ΟΤΕ και στην άλλη πρίζα έχω 2 καλώδια που πάνε σε άλλο δωμάτιο (και πριν ηταν παράλληλα). Έτσι από το πριζάκι της παροχής , κουμπώνω πάνω το splitter και απο την VDSL έξοδο βάζω πολύ κοντό RJ-11 και το δίνω στο modem και μετά απο modem τραβάω 10m CAT6 στο pc. Στην έξοδο Phone του splitter έχω βάλει 2 διακλαδωτές και δίνω σε 2 τηλέφωνα (το 1 το έχω αποσυνδεδεμένο στην άλλη άκρη συνήθως) και επίσης δίνω και στις εσωτερικές συνδέσεις του τοίχου συνδέοντας το και με το άλλο πριζάκι του διπλού που λέγαμε, ώστε να είναι εν σειρά πλέον αλλά να χρησιμοποιώ και τα εσωτερικά καλώδια του τοίχου μου.  Περιμένω πως και πως για kv αλλά δεν έχω ιδέα για πότε και αν έχουν κάτι στα πλάνα τους. Πιο σύντομα το βλέπω να'ρθει καμιά INALAN με 100σταρι οπτική και φθηνότερα από το 30αρι hahaha :-D :-D

Δημοσ.

καλησπερα,

υπαρχει περιπτωση να εχουν ενεργοποιηθει vdsl καμπινες και να μην εχει δηλωθει ή ενημερωθει το συστημα του οτε για vdsl διαθεσιμότητα?

στην περιοχη μου εβαλαν vdsl καμπηνες πριν μερικους μηνες.

πριν λιγες μερες που περνουσα διπλα απο την καμπινα που ανήκω ακουγοταν ενας θορυβος που τελικα προερχοταν απο την καμπινα.

στον ελενχο διαθεσιμοτητας της σελιδας του οτε δεν βγαζει ουτε καν adsl διαθεσιμοτητα, γραφει πρεπει να διερευνηθει περισσοτερο.

Δημοσ.

καλησπερα,

υπαρχει περιπτωση να εχουν ενεργοποιηθει vdsl καμπινες και να μην εχει δηλωθει ή ενημερωθει το συστημα του οτε για vdsl διαθεσιμότητα?

πριν λιγες μερες που περνουσα διπλα απο την καμπινα που ανήκω ακουγοταν ενας θορυβος που τελικα προερχοταν απο την καμπινα.

στον ελενχο διαθεσιμοτητας της σελιδας του οτε δεν βγαζει ουτε καν adsl διαθεσιμοτητα, γραφει πρεπει να διερευνηθει περισσοτερο.

Μίλα στο τηλέφωνο μαζί τους, αν και αυτοί από το ίδιο σύστημα ενημερώνονται. Πάντως μου φαίνεται  λίγο δύσκολο να μην ενημερώνουν εγκαίρως το σύστημα τους, λεφτά θέλουν να βγάλουν!

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μην ενημερώνεται το σύστημα, αφού σε άλλους τους βγάζει διαθεσιμότητα σε 1-2 μήνες πριν για παράδειγμα τώρα για τον Αύγουστο/Σεπτέμβρη.

Δημοσ.

Είναι εύκολο να με ενημερώσετε τι σημαίνουν τα ακρώνυμα, ποιά η πρακτική του αξία και εάν γίνεται κάτι από την μεριά μου να βελτιώσω την διασύνδεση;

UP                   DOWN

Current Rate (Kbps) 1021                16186

Max Rate (Kbps)      1224                17028

SNR Margin (dB)         16                     8.5

Line Attenuation (dB)   13                   20.5

Occupancy (%)            83                      95

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Εγώ με 27 snr κλειδώνω 14.5 με interleaved

27 attenuation>πιο παλια και εγω επαιζα με 30 attenuation Και 15 Mbit.πολυ καλη γραμμη τοτε λιγοτερο Croostalk.

Εγώ αν σηκώσω το τηλ. ακούω και άλλους να μιλάνε... οπότε έχω πρόβλημα :P

εσυ πας για βλαβη τηλεφωνιας οτι ακους παρασιτα.μην αναφερεις τιποτα για το adsl διοτι πιο ευκολα θα λυθει το θεμα αν πεις οτι ακους αλλον στο τηλεφωνο παρα να πεις οτι εχω αποσυνδεσεις(που οι αποσυνδεσεις γινονται απο τα παρασιτα που ακους)

Φίλε poulinos, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Ναι, την καλωδίωση την έχω λάβει σοβαρά υπ'όψην μου από την αρχή. Το έχω ψάξει σε λεπτομέρεια το θέμα με το VDSL και τις παράλληλες συνδέσεις και έχω κάνει αρκετές αλλαγές ώστε να έχω την πιο αποδοτική καλωδίωση. Έχω βάλει διπλό πριζάκι, από τη μία πρίζα του διπλού έχω την παροχή του ΟΤΕ και στην άλλη πρίζα έχω 2 καλώδια που πάνε σε άλλο δωμάτιο (και πριν ηταν παράλληλα). Έτσι από το πριζάκι της παροχής , κουμπώνω πάνω το splitter και απο την VDSL έξοδο βάζω πολύ κοντό RJ-11 και το δίνω στο modem και μετά απο modem τραβάω 10m CAT6 στο pc. Στην έξοδο Phone του splitter έχω βάλει 2 διακλαδωτές και δίνω σε 2 τηλέφωνα (το 1 το έχω αποσυνδεδεμένο στην άλλη άκρη συνήθως) και επίσης δίνω και στις εσωτερικές συνδέσεις του τοίχου συνδέοντας το και με το άλλο πριζάκι του διπλού που λέγαμε, ώστε να είναι εν σειρά πλέον αλλά να χρησιμοποιώ και τα εσωτερικά καλώδια του τοίχου μου.  Περιμένω πως και πως για kv αλλά δεν έχω ιδέα για πότε και αν έχουν κάτι στα πλάνα τους. Πιο σύντομα το βλέπω να'ρθει καμιά INALAN με 100σταρι οπτική και φθηνότερα από το 30αρι hahaha :-D :-D

μια χαρα εισαι.εφοσον δεν εχεις κατι παραλληλο πριν το vdsl και ολα τα τηλεφωνα + καλωδιωσεις παιρνουν απο το splitter τοτε εισαι μια χαρα.

καλησπερα,

δυσκολο.δεν ειναι μονο να μπει το Kv ειναι να μπει και το dslam και να τερματιστουν και οι ινες.οτι ακους θορυβο ναι σημαινει οτι εχει παρει ρευμα οποτε μπορει να μην εχει τερματιστει η ινα ακομα  ή να μην εχει γινει το απαραιτητο config ή και η απαραιτητα υποδομη απο εκει και πισω.(αστικο κεντρο)

Είναι εύκολο να με ενημερώσετε τι σημαίνουν τα ακρώνυμα, ποιά η πρακτική του αξία και εάν γίνεται κάτι από την μεριά μου να βελτιώσω την διασύνδεση;

UP                   DOWN

Current Rate (Kbps) 1021                16186

Max Rate (Kbps)      1224                17028

SNR Margin (dB)         16                     8.5

Line Attenuation (dB)   13                   20.5

Occupancy (%)            83                      95

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

πολυ καλη γραμμη.αν ο παροχος σου δινει μικροτερο margin πχ 6 τοτε θαπαιξεις καλυτερa.η wind(τελλας)δινει 6 margin.

current rate ποσο συγχρονιζεις

max rate>το μεγιστο θεωρητικο της γραμμης σου.θα το φτασεις αμα σου χαμηλωσουν το Margin απλα παντα θα ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το current rate εκτος αν η γραμμη κανει τα δικα της.

line attenuatiion=εξασθενιση με βαση την αποσταση.

snr margin>αυτο λιγο δυσκολο να εξηγηθει με απλα λογια.signal to noise ratio.να το πω με χαζα λογια οσο πιο πολυ πεφτει το snr σημαινει οτι εκμεταλευεσαι παραπανω bits per tone(bits ανα συχνοτητα_ και συγχρονιζεις παραπανω αλλα ταυτοχρονα πιο ευαισθητη και η γραμμη σου. συνηθως το min που δινει ενας παροχος ειναι το 6 ενω το max 15.

occupancy>ειναι το ποσοστο επι τις 100 με βαση το Max rate Και το current rate.Μπορει να το δεις και σαν capacity.Οσο μπορουσα με απλα λογια.για πιο advance πας και wikipedia.για το Margin μπορεις να δεις και το θεμα της υπογραφης μου που λεει για το Margin μερικα πραγματα με εικονες και παραδειγματα

Σήμερα το πρωί.....

Upstream Downstream
Max Rate (Kbps) 968 8936
SNR Margin (dB) 8.8 7.9

Errors (Pkts) 0 0

27 attenuation ναι βγαινει κοντα στα 1900 μετρα αλλα και απο ρουτερ σε ρουτε ρυπαρχει διαφορα.
ναι 51 να εχεις αυτος δεν στεκει.η κατι λαθος αναφερει το ρουτερ ή πολυ απλα κατι παραξενο στην καλωδιωση του.κανα φιλτρο αναποδα.
ναμην εχει βαλει φιλτρο σε κανα συναγερμο κτλ.
ναι με 38 attenuation το max ειναι κοντα στα 9-10 Mbit με 6 margin οποτε αυτος παιζει πολυ καλα.
ο παροχος και να το δωσει βλαβη πρεπει να ζητησει αλλαγη ζευγαριου με το ζορι αλλιος ο οτε αν βγαλει οτι η γραμμη ειναι ενταξει σε μετρησεις χαλκου δεν θα κανει τιποτα και ας συγχρονιζεις τοσο χαμηλα.
οποτε ο παροχος θα πληρωσει:P οποτε ισως για αυτο να μην το κανουν.και βεβαια παντα μπορει να πει ο οτε οτι ολα τα ζευγαρια ειναι ετσι
ή οτι σου αλλαξα ζευγαρι και ειναι επισης χαλια και αυτο.
  • Like 2
Δημοσ.

Τους πήρα σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι είναι "λίγο" χαμηλή η ταχύτητα αλλά δεν έχω αποσυνδέσεις οπότε είναι εντάξει,μου ξαναείπαν ότι η περιοχή δεν πιάνει πάνω από 12 etc....

Σκέφτομαι να γυρίσω στον Οτε μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι θα ενδιαφερθούν περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι,μπας και μου αλλάξουν χαλκό ή φέρουν τεχνικό. :)

Δημοσ.

Τους πήρα σήμερα το πρωί και μου είπαν ότι είναι "λίγο" χαμηλή η ταχύτητα αλλά δεν έχω αποσυνδέσεις οπότε είναι εντάξει,μου ξαναείπαν ότι η περιοχή δεν πιάνει πάνω από 12 etc....

Σκέφτομαι να γυρίσω στον Οτε μόνο και μόνο με την ελπίδα ότι θα ενδιαφερθούν περισσότερο στο τεχνικό κομμάτι,μπας και μου αλλάξουν χαλκό ή φέρουν τεχνικό. :)

δεν μπορει να στο εγγυηθει κανεις αυτο.μπορει και να ασχοληθει ο οτε μπορει ομως και οχι οπως εχει γινει με αλλους που τους λεει τοσο εχεις τοσο πιανει και game over.vdsl απο Kv θα σε σωσει .

Δημοσ.

Τους πήρα τηλ. μου είπαν θα έρθει ο οτε να το κοιτάξει αύριο... περίεργο που δεν έστειλαν κάποιον από φορτνετ, όταν τους είχα πει ότι είχα αποσυνδέσεις ήθελαν να μου ανεβάσουν το snr στο 13

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...