Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού όπως λες έχεις καινούργιο καφάο, θα είσαι στα 50 καρφωτός.

το θεμα ειναι, θα συνδεθω εκει η θα μεινω εκει που ειμαι; (συγνωμη αν ειναι αστοχη η ερωτηση, δεν το χω).

απο τον οτε δεν ηξερε να μου πει η κοπελα που μιλησα και με παρεπεμψε στην τεχνικη διευθυνση.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο την στιγμη που εισαι 3χλμ απο το κεντρο η μονη δυνατοτητα για να βαλεις VDSL ειναι η καμπινα στην γειτονια σου. Σιγουρα εκει θα σε συνδεσουν και θα πιανεις ακριβως 50, το καλυτερο ειναι οτι θα κατεβαζεις πραγματικα 50 γιατι ο ΟΤΕ εχει δικτυο που μπορει να υποστηριξει τετοιες ταχυτητες. Εχω δει σε αλλες εταιριες να περνουν VDSL απο ΟΤΕ, να συγχρονιζει στα 50 αλλα να κατεβαζουν λιγοτερο επειδη το δικτυο κορμου της εταιριας αυτης δεν αντεχει παντα να δινει 50mbps.

Παρα σκληρους δισκους. :)

• Like 1
Δημοσ.

με το στανιό 12αρι? και δεν κάνουν τπτ αν απαιτήσουν "ελεύθερο προφίλ"?

"Μα κύριε μέχρι 12 πιάνει η γραμμή σας."

Και στη wind ήμουν 12200 και σε 2 μήνες με έριξαν στα 9100.16 λήγει το συμβόλαιο και πάω ΟΤΕ μπας και γυρίσω στα 12.(15-16 έπρεπε να πιάνω βάσει Attenuation)

Δημοσ.

Παιδιά εγώ παίρνω από κέντρο του ΟΤΕ γιατί μου είπαν οτι η απόσταση μου είναι κάτω απο το χιλιόμετρο. Γύρω στα 800μ. Στην περιοχή μου είναι διαθέσιμο μόνο το 30άρι VDSL και πιάνω 24,5. Αθήνα είμαι. Έχουμε ελπίδες για 50άρι?

Η καλωδίωση μου είναι άριστη όπως πρέπει.

Δημοσ.

Καμια ελπιδα. Ισως δεν παρεις και φουλ 30Μbps με 800μετρα. Μολις μπει η καμπινα ομως το εχεις για πλακα το 50αρι.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά εγώ παίρνω από κέντρο του ΟΤΕ γιατί μου είπαν οτι η απόσταση μου είναι κάτω απο το χιλιόμετρο. Γύρω στα 800μ. Στην περιοχή μου είναι διαθέσιμο μόνο το 30άρι VDSL και πιάνω 24,5. Αθήνα είμαι. Έχουμε ελπίδες για 50άρι?

πόσο downstream line attenuation έχεις?

Δημοσ.

πόσο downstream line attenuation έχεις?

Πριν βάλω το VDSL το μέτρησα με το ADSL modem και ήταν γύρω στα 18dB. Βέβαια το VDSL modem βγάζει άλλα. 25 νομίζω? Δεν ξέρω πως δικαιολογείται. Οι πληροφορίες που σας είπα για τις αποστάσεις είναι απο το 13888 του ΟΤΕ (τεχνικό τμήμα)

• Super Moderators
Δημοσ.

με VDSL ανεβαίνει γιατί είναι διαφορετικές συχνότητες...

τα 18db πάντως είναι 1300m, όχι 800m...

Δημοσ.

Thresh μήπως γνωρίζεις αν η απόσταση που αναφέρεται στον έλεγχο διαθεσιμότητας της cyta( http://www.cyta.gr/Misc/Availability) αφορά την φυσική απόσταση του σπιτιού ή των καλωδίων?

• Super Moderators
Δημοσ.

από την στιγμή που δεν ζητάει τα DB του attenuation, υποθέτω ότι υπολογίζει φυσική απόσταση...

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, το ξέρω ότι όπως είμαι τώρα από κέντρο δεν πρόκειται να πάω παραπάνω, απλώς φοβόμουν μήπως εμάς που λογικά δεν παίρνουμε απο καφάο αλλά από κέντρο ΟΤΕ μήπως μας αφήσουν στην απ'έξω ? Ή όλοι μας θα πάρουμε από καμπίνα κάποτε? (αν και προς το παρόν δεν βλέπω κάποια κίνηση). Όσον αφορά τα 800μ περίπου που σας είπα , δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, έτσι μου'πε ένας τεχνικός ΟΤΕ του 13888 όταν τον ρώτησα. Τώρα το πώς τα μετράνε , τι να σας πω...

Δημοσ.

Η περιοχη στην οποια μενω ειναι η Αρτα μπορειτε να μου πειτε ποτε θα ερθει το vdsl?

αρχισε να ελπιζεις οταν δεις να  βγαζουν ταπαλια καφαο και να μπαινουν Kv.τοτε υπολογισε καποιους μηνες μεχρι να γινουν οι εργασιες και να δωθει εμπορικη διαθεσιμοτητα.

Υπομονή δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.Ελπίζω τουλάχιστον στο vdsl(αν ζούμε να το προλάβουμε :P) να μην κάνουν περικοπές στο bandwidth όπως κάνουν στο adsl όταν τα AK είναι πίτα από τους πολλούς συνδρομητές...

καποιοι βαζουν Profile για εξοικονομηση με την λογικη οτι καποιοι χρηστες που δεν ξερουν δεν θα το καταλαβουν.αλλοι στο παρελθον βλεπε hol κανουν traffic shaping.κανεναν δεν τον συμφερει να πιταρει τελειως γιατι εκει το προβλημα θα φανει και σε αυτους που ξερουν.το traffic shaping επισης δεν ειναι καλος τροπος γιατι καποιοι το παιρνουν χαμπαρι.

115 εχω

μουχαχα

ε ναι υπαρχουν και τετοια με τοσο μεγαλο attainable.οσο πιο κοντα στο kv τοσο  better+ να εχεις καλη εσωτερικη καλωδιωση.

12άρι προφίλ έχουν βάλει σε πολλούς.Μου το πε φίλος που έχει πατέρα ΟΤΕΤΖΗ.

Ακόμα και το αδερφάκι μου που μένει στα 600 μέτρα από το ΑΚ πιάνει 12200.

Η κάλυψη vdsl στη πόλη..... :P

Ούτε 100 άτομα δεν παίζει να έχουν vdsl.

ο οτε απο default δινει 9.αν παρεις για καποιο λογο adsl απο kv εκει μειωνουν το Output power για θεματα crosstalk ως προς τους παροχους.αν εχει ομως 12 αρι profile σε margin μιλαμε παντα εκει να ζητησει να του το ριξουν.αν μιλας για να συγχρονιζει στα 12 εκει θα δει οτι εχει τεραστιο margin οποτε παλι ζητας να στο ριξουν.εκτος αν ειναι το case απο το kv που εκει ας βαλει πανω vdsl ρουτερ να παιξει 24/1 αφου δεν υπαρχει limit στο Output power στο vdsl.και το Output power μπορεις να το δεις μεσα απο το ρουτερ.

αληθευει αυτο που μου λενε απο οτε, οτι η vdsl ειναι πολυ πιο ευκολο να πιασεις την ονομαστικη απο οτι στην adsl; εχω 5/24 (με περιπου 3 να χανονται απο τον συναγερμο-πονεμενη ιστορια) και λεω να παω στα 50. Μου ειπαν οτι θα ειμαι κοντα στα 45-50... παιζει ή με δουλευουν; προφανως δεν το κατεχω. ξερω μονο πως τωρα ειμαι 3 χλμ απο κεντρο (attenuation 39) και πως εχω καινουργιο καφαο στο επομενο τετραγωνο απο εδω που μενω.

εξαρτατε αν παιρνεις απο kv η οχι.αν μιλαμε απο το αστικο κεντρο ισχυει οτι με το adsl.απο kv ναι ειναι πολυ ευκολο αρκει και η καλωδιωση του vdsl σου να ειναι σωστη.β.αυτο με το συναγερμο πρεπει να το φτιαξεις διοτι χανεις ταχυτητα+αποσυνδεσεις και στο adsl αλλα ακομα περισσοτερο στο vdsl.επισης στο vdsl πρεπει να ειναι ετσι η καλωδιωση αλλιως χανεις και αλλα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

απο εκει και περα.να εισαι στα 24 mbit vdsl με 3 km απο το κεντρο ειναι απιθανο.δηλαδη 40 attenuation σε adsl παιζει max 8 σε vdsl ουτε 10 δεν θα ηταν.οποτε μηπως παιρνεις ηδη απο κανα Kv και απλα χανεις ταχυτητα λογω καλωδιωσης?αν παιρνεις απο kv τοτε και να πας 50 δεν θα αλλαξει κατι αφου δεν φτανεις καν τα 30.επισης με 39 attenuation δεν θα φτανες 5 mbit up με τιποτα.οποτε ή κατι δεν μας λες καλα ή κατι δεν εχω καταλαβει εγω καλα.

το θεμα ειναι, θα συνδεθω εκει η θα μεινω εκει που ειμαι; (συγνωμη αν ειναι αστοχη η ερωτηση, δεν το χω).

απο τον οτε δεν ηξερε να μου πει η κοπελα που μιλησα και με παρεπεμψε στην τεχνικη διευθυνση.

γραψε μας τα χαρακτηριστικα του ρουτερ αν μπορεις.και μαθε αν εισαι απο το αστικο κεντρο ή απο το kv.επισης αν ειναι λαθος η καλωδιωση σου τοτε χανεις και απο εκει.επισης πως εχεις 30 αρι πακετο με 5 upload?τουλαχιστον ετσι μεταφραζω το 5/24 που λες.

"Μα κύριε μέχρι 12 πιάνει η γραμμή σας."

Και στη wind ήμουν 12200 και σε 2 μήνες με έριξαν στα 9100.16 λήγει το συμβόλαιο και πάω ΟΤΕ μπας και γυρίσω στα 12.(15-16 έπρεπε να πιάνω βάσει Attenuation)

ζητα 6 margin απο wind.μπορει να εγινε κατι στον χαλκο σου.δεν ειναι οτι σε ριχνουν αυτοι εκτος αν σε αλλαξαν profile.ουτε σημαινει οτι αμα πας στον οτε θα σου αλλαξει ζευγαρι ο οτε για να πιασεις παλι 12.αυτο το μεχρι 12 πιανει η γραμμη σας που κοιτανε το attainable με τρελενει οταν το λεω.αν χαλασει η ποιοτητα του χαλκου πεφτει το attainable γαμωτο.κανε και δοκιμη κατανεμητη να δεις ποσο πιανεις εκει μηπως φταιει κατι στην καλωδιωση σου.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

ετσι να ειναι η καλωδιωση.δεν ειναι μονο η ποιοτητα αλλα και το πως εχουν συνδεθει.το vdsl δεν θελει φιλτρα παρα μονο splitter στη ναρχη.δεν θα δεις 50 αρι αν δεν παρεις απο kv που λογικα δεν θα υπαρχουν kv για να μην σου εχουν δωσει απο εκει και να παιρνεις απο το α/κ.τωρα να αλλαξαν Kv και εσενα να μην σου αλλαξαν καφαο επειδη εισαι λιγοτερο απο km ειναι λιγο παραξενο.να ησουν στα 200-300 μετρα να πω ναι αλλα στα 800 και να μην βαλουν kv....

Πριν βάλω το VDSL το μέτρησα με το ADSL modem και ήταν γύρω στα 18dB. Βέβαια το VDSL modem βγάζει άλλα. 25 νομίζω? Δεν ξέρω πως δικαιολογείται. Οι πληροφορίες που σας είπα για τις αποστάσεις είναι απο το 13888 του ΟΤΕ (τεχνικό τμήμα)

θα βλεπεις διαφορετικο attenuation ανα ρουτερ οπως και αναμεσα σε adsl/vdsl.σε καποια ρουτερ βλεπεις 3 attenuation στο vdsl.

Thresh μήπως γνωρίζεις αν η απόσταση που αναφέρεται στον έλεγχο διαθεσιμότητας της cyta( http://www.cyta.gr/Misc/Availability) αφορά την φυσική απόσταση του σπιτιού ή των καλωδίων?

παντα μετρανε φυσικη αποσταση οπου και να δεις διαθεσιμοτητα.κανεις δεν ξερει απο που παει το καλωδιο για να σου πει τοσα μετρα.100 μετρα εχεις ηδη καλωδιο απο dslam μεχρι γενικο κατανεμητη.οποτε υπαρχουν αρκετα λαθη σε αυτα που σηκωνουν στο internet

Ναι, το ξέρω ότι όπως είμαι τώρα από κέντρο δεν πρόκειται να πάω παραπάνω, απλώς φοβόμουν μήπως εμάς που λογικά δεν παίρνουμε απο καφάο αλλά από κέντρο ΟΤΕ μήπως μας αφήσουν στην απ'έξω ? Ή όλοι μας θα πάρουμε από καμπίνα κάποτε? (αν και προς το παρόν δεν βλέπω κάποια κίνηση). Όσον αφορά τα 800μ περίπου που σας είπα , δεν είναι δικό μου συμπέρασμα, έτσι μου'πε ένας τεχνικός ΟΤΕ του 13888 όταν τον ρώτησα. Τώρα το πώς τα μετράνε , τι να σας πω...

αν εισαι στα 800 λογικα θα δεις και απο kv.o οτε μπορει να το ειπε βαση φυσικης αποστασης μπορει να το ειπε και βαση attenuation που και εκει υπαρχουν αποκλισεις απο ρουτερ σε ρουτερ.μπορει απλα να το ειπε και απο capacitance test οταν πχ πηγε καποια βλαβη εκει κοντα που παει με βαση αντισταση,χωρητικοτητα καλωδιου

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...