Προς το περιεχόμενο

dispatch vs speedify vs dual wan router με load balancing

bobptz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ναι, ο οδηγός αυτός κάνει, αλλά πρόσεξε.

Στο πρώτο μισό κάνει τις ρυθμίσεις ώστε να δουλεύουν 2 router στη σειρά, δηλαδή 2πλό ΝΑΤ και Firewall.

Στο δεύτερο μισό, είναι οι ρυθμίσεις για ΡΡΡ κλήση έχοντας το άλλο modem/router σε bridge mode. Το ίδιο ισχύει και αν η άλλη συσκευή είναι κανονικό modem/router με ενεργοποιημένο το PPPoE Passthrough.

Το βασικό είναι να βάλεις διευθύνσεις στο LAN σε διαφορετικό υποδίκτυο απ' ότι του modem/router.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Μπορείς να γράψεις ακριβώς την συνδεσμολογία και τι θες να πετύχεις;

θες να συνδέσεις 2 Modem σε bridge mode πάνω στο tp link και να κάνεις load balancing και ταυτόχρονα να κάνει και το dhcp server το tp link?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο πρώτο μισό κάνει τις ρυθμίσεις ώστε να δουλεύουν 2 router στη σειρά, δηλαδή 2πλό ΝΑΤ και Firewall.

Στο δεύτερο μισό, είναι οι ρυθμίσεις για ΡΡΡ κλήση έχοντας το άλλο modem/router σε bridge mode. Το ίδιο ισχύει και αν η άλλη συσκευή είναι κανονικό modem/router με ενεργοποιημένο το PPPoE Passthrough.

Λοιπόν είδα τον οδηγό και προσπάθησα να τον ακολουθήσω.

Έσβησα το δεύτερο WAN entry και άφησα μόνο το πρώτο.

Έβαλα στο LAN entry αυτά που έλεγε αυτός.

Έβαλα στο Network->WAN τα username&password και στο protocol: PPPoE, όπως έλεγε στο δεύτερο μέρος.

Και πάλι δε δούλεψε.  Αυτό που παρατηρώ είναι ότι στο Status-> Overview -> Network -> IPv4 WAN Status λέει NOT CONNECTED.

Επίσης στο Network -> WAN, το WAN δεν έχει MAC address.  Μοιάζει ανενεργό.  Στον οδηγό όμως είχε mac address.  Πως το σετάρω αυτό?

Το βασικό είναι να βάλεις διευθύνσεις στο LAN σε διαφορετικό υποδίκτυο απ' ότι του modem/router.

Εδώ δε σε παρακολουθώ.  Το tp-link έχει διεύθυνση 192.168.1.1, το speedport έχει τώρα πια διεύθυνση 192.168.1.254.  Στο ίδιο υποδίκτυο (192.168.1.xx) δεν είναι?  Αυτό δεν είναι καλό?

Μήπως πρέπει να βάλω στο speedport πχ 192.168.2.1?  Και γιατί αυτό είναι καλύτερο?  Συγνώμη, αυτά δεν τα κατέχω.

karaLRS:

>>>>

θες να συνδέσεις 2 Modem σε bridge mode πάνω στο tp link και να κάνεις load balancing και ταυτόχρονα να κάνει και το dhcp server το tp link?

<<<<

Ακριβώς (από ότι καταλαβαίνω).  Απλά σε πρώτη φάση πειραματίζομαι με το 1 modem μονο, το speedport.

Επεξ/σία από bobptz

Poulinos, αυτή τη στιγμή το speedport βρίσκεται στο 192.168.1.1, ακριβώς όπως και το tp-link. Πστεύω ότι το πιο απλό είναι να βάλω το speedport σε κάτι τέτοιο: 192.168.1.x, πχ 192.168.1.200. Αυτό φαντάζομαι γίνεται μέσα από το menu → Administration του speedport?

Jkoukos, μιλάμε πάντα για το speedport σε bridge mode. Στα υπόλοιπα όμως με έχασες. Αφού είναι τόσο δύσκολο (για εμένα) το αφήνω και θα μπάινω ΑΝ χρειαστεί με απ'ευθείας καλώδιο speedport – laptop. Και θα αφήσω το speedport στο 192.168.1.1. Ή μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο conflict?

Υπ'όψην ότι το μεγαλύτερο μου πρόβλημα τώρα είναι ότι δε βλέπω ιντερνετ (από speedport → tp-link → laptop).

ιδιες ip δεν πρεπει να εχουν σε καμια περιπτωση.απο εκει και περα αν θες να δεις αν εχει πετυχει το bridge και εχει γυρισει το ρουτερ σε bridge μπορεις μεσα απο τα Windows να φτιαξεις μια συνδεση pppoe και να δεις απο εκει αν παιρνεις Ip για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει γινει καποιο λαθος.εκτος αν παιξεις με Passthrought Οποτε δεν το κανεις bridge αλλα παλι μπορεις να το δοκιμασεις μεσα απο τα windows.

karaLRS:

>>>>

<<<<

Ακριβώς (από ότι καταλαβαίνω).  Απλά σε πρώτη φάση πειραματίζομαι με το 1 modem μονο, το speedport.

Αρχικά να δούμε αν στην βασική σύνδεση δουλεύει.

1)Speedport --> dhcp on , (δηλαδή όχι σε Bridge mode) , βάλτου την Ip 192.168.1.254 που την έχεις ήδη 

tp link --> κάνε ένα factory reset για να είμαστε σίγουροι

2) σύνδεσε μια lan port speedtouch--> wan port tp link

3)Μπαίνεις Openwrt-->network-->interfaces-->edit wan--> βάλε στο Protocol dhcp client

4)λογικά θα σου γράψει connected

5)δοκίμασε να συνδεθείς με καλώδιο με το tp link να δεις αν έχεις ιντερνετ

6)δοκίμασε και με το wifi να συνδεθείς να δεις αν αλλάζει κάτι. μπορεί να μην έχει γίνει Καποιο bridge σε wan με lan

Κάνε αυτά να δούμε αν με την απλούστερη σύνδεση δουλεύει.

ιδιες ip δεν πρεπει να εχουν σε καμια περιπτωση.

Στο speedport έβαλα άλλη ΙΡ: 192.168.1.254.

αν θες να δεις αν εχει πετυχει το bridge και εχει γυρισει το ρουτερ σε bridge μπορεις μεσα απο τα Windows να φτιαξεις μια συνδεση pppoe και να δεις απο εκει αν παιρνεις Ip για να εισαι σιγουρος οτι δεν εχει γινει καποιο λαθος.

Αυτό είναι ενδιαφέρον.  Δεν έχω windows, έχω ubuntu.  Θα κοιτάξω να κάνω κάτι τέτοιο:

http://askubuntu.com/questions/83869/setting-up-a-pppoe-connection-in-ubuntu

Τώρα κάνω τις δοκιμές που είπε ο karaLRS.

karaRLS

>>>

1)Speedport --> dhcp on , (δηλαδή όχι σε Bridge mode) , βάλτου την Ip 192.168.1.254 που την έχεις ήδη 

<<<

Στο speedport έχω δύο connections.  Οπότε το συνέδεσα στο LAN2 που είναι η κανονική από τη μάνα του (modem / router).

>>>>

tp link --> κάνε ένα factory reset για να είμαστε σίγουροι

<<<

Αυτό δε χρειάστηκε να το κάνω (διότι δούλεψε το ιντερνετ).  Δηλαδή με το factory reset πάει στο αρχικό OpenWRT settings? 

>>>>

2) σύνδεσε μια lan port speedtouch--> wan port tp link

<<<

ok

>>>>

3)Μπαίνεις Openwrt-->network-->interfaces-->edit wan--> βάλε στο Protocol dhcp client

<<<

ΚΑΙ με DHCP αλλά ΚΑΙ με το PPPoE δούλεψε κανονικά και είχα ιντερνετ.

>>>

4)λογικά θα σου γράψει connected

<<<

ΝΑΙ

>>>

5)δοκίμασε να συνδεθείς με καλώδιο με το tp link να δεις αν έχεις ιντερνετ

6)δοκίμασε και με το wifi να συνδεθείς να δεις αν αλλάζει κάτι. μπορεί να μην έχει γίνει Καποιο bridge σε wan με lan

<<<

Αρχικά όλες οι δοκιμές είναι με καλώδιο (στο tp-link).  Άμα το σεταρω σωστά, τότε θα βάλω και wifi.

Κάτσε να κάνω και μία συνδεση pppoe που είπε ο poulinos.

Άλλες ιδέες?

a.με Hard reset θα γυρισει στο Open wrt απλα μηδενισμενο.αν επαιξε με pppoe διαμεσω pppoe passthrough τοτε ή το αφηνεις ετσι ή α πας και κανεις bridge το adsl router

αν επαιξε με pppoe διαμεσω pppoe passthrough τοτε ή το αφηνεις ετσι ή α πας και κανεις bridge το adsl router

Ναι, έπαιξε με passthrough στο speedport.  Αυτή δεν είναι η περίπτωση που είπε ο jkoukos πιο πάνω,  δηλαδή 2πλό ΝΑΤ και 2πλοFirewall?

Όχι, θέλω να κάνω το speedport-bridge να δουλέψει.

Ναι, έπαιξε με passthrough στο speedport.  Αυτή δεν είναι η περίπτωση που είπε ο jkoukos πιο πάνω,  δηλαδή 2πλό ΝΑΤ και 2πλοFirewall?

Όχι, θέλω να κάνω το speedport-bridge να δουλέψει.

Έγραψα παραπάνω ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του βίντεο, αρχικά έβαλε να παίρνει αυτόματα διεύθυνση στη θύρα WAN. Έτσι ουσιαστικά έχουμε 2πλό ΝΑΤ κλπ, πράγμα που το αναφέρει και ο ίδιος.

Έκανε όμως μετά δεύτερη σύνδεση, ρυθμίζοντας να κάνει κλήση ΡΡΡ. Δηλαδή επιλέγεις αντί DHCP, το PPPoE και από κάτω βάζεις τα στοιχεία username/password που έχεις στον ΟΤΕ.

Με τον τρόπο αυτό συνδέεσαι στον πάροχο, είτε έχεις βάλει το Speedport σε bridge mode, είτε απλά είναι ενεργοποιημένο το PPPoE Passtrhough.

Επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά. Στον LAN και στις διευθύνσεις του DHCP του TP-Link, θα ορίσεις διεύθυνση σε διαφορετικό εύρος απ' ότι στο Speedport.

Τώρα το Speedport έχει ΙΡ 192.168.1.254 και το υποδίκτυό του 192.168.1.0/24. Εσύ θα ορίσεις διεύθυνση στο TP-link π.χ. 192.168.2.254 για υποδίκτυο 192.168.2.0/24.

Έκανε όμως μετά δεύτερη σύνδεση, ρυθμίζοντας να κάνει κλήση ΡΡΡ. Δηλαδή επιλέγεις αντί DHCP, το PPPoE και από κάτω βάζεις τα στοιχεία username/password που έχεις στον ΟΤΕ.

Με τον τρόπο αυτό συνδέεσαι στον πάροχο, είτε έχεις βάλει το Speedport σε bridge mode,

Ναι τα έκανα αυτά (από όσο μπορώ να κρίνω).  Αλλά δε δούλεψε. 

>>>

Επαναλαμβάνω ακόμη μία φορά. Στον LAN και στις διευθύνσεις του DHCP του TP-Link, θα ορίσεις διεύθυνση σε διαφορετικό εύρος απ' ότι στο Speedport.

Τώρα το Speedport έχει ΙΡ 192.168.1.254 και το υποδίκτυό του 192.168.1.0/24. Εσύ θα ορίσεις διεύθυνση στο TP-link π.χ. 192.168.2.254 για υποδίκτυο 192.168.2.0/24.

<<<

jkoukos, εσύ μου το λές, αλλά εγώ δεν έχω τις γνώσεις να καταλάβω τι σημαίνουν αυτά.  Μιλόντας πάντα για speedport σε Bridge mode:

Το speedport είναι στο 192.168.1.254 και το tp-link στο 192.168.1.1.  Αυτά γιατί είναι ασύμβατα?

Υπάρχει κάποιο ΑΠΛΟ tutorial να διαβάσω για να καταλάβω τι λέει ο jkoukos?  Χθες βράδυ που προσπάθησα να γκουγκλάρω για δίκτυα και ΙΡ, έγινε το κεφάλι μου καζάνι.

Να δοκιμάσω να πάρω τις φράσεις μία μία (και μάλον θα γίνω κουραστικός):

>>>

Τώρα το Speedport έχει ΙΡ 192.168.1.254

<<<

ΝΑΙ.

>>>

και το υποδίκτυό του 192.168.1.0/24.

<<<

?  Αυτό από που προκύπτει?

>>>

Εσύ θα ορίσεις διεύθυνση στο TP-link π.χ. 192.168.2.254

<<

Εντάξυ, αυτό μπορώ να το κάνω.  Αλλά δε καταλαβαίνω γιατί α κάνω δύο διαφορετικά δίκτυα.  Δεν είναι πιο απλό να τα έχω σε ένα?

>>>

για υποδίκτυο 192.168.2.0/24.

<<<

Αυτό πάλι το 0 και το 24 από που ήρθαν?

απο το tp linK εννοεις οτι θα μπεις μεσα και θα το κανεις 192.168.2.1 ή 192.168.2.254 να μην ειναι δηλαδη 192.168.1.χ.

ο dhcp αντιστοιχα του tp link θα μοιραζει ip στο 192.168.2.χ και οχι στο 192.168.1.χ.

ειτε κανεις bridge ειτε pppoe passthrough ενα nat θα ειναι αν στο ρουτερ ειναι pppoe.αν αφησεις στο tp link dhcp αντι για Pppoe τοτε 2 Nat θα εχεις.

Δοκίμασα να κάνω ένα PPPoE DSL connection κατ'ευθείαν από το laptop.  Δεν ξέρω αν το έκανα σωστά, πάντως ιντερνετ δεν είδα.

απο το tp linK εννοεις οτι θα μπεις μεσα και θα το κανεις 192.168.2.1 ή 192.168.2.254 να μην ειναι δηλαδη 192.168.1.χ.

ο dhcp αντιστοιχα του tp link θα μοιραζει ip στο 192.168.2.χ και οχι στο 192.168.1.χ.

Ναι, αυτό το καταλαβαίνω.  Αλλά δε καταλαβαίνω για πιο λόγο να το κάνω.  Υπάρχει conflict τώρα?

Λοιπόν, ΑΣ το δοκιμάσω κι αυτό να δούμε.

Μιλάμε μόνο γαι BRIDGE mode στο speedport και PPPoE στο tp-link.

Εγώ έχω την υποψία ότι πρέπει να ΣΒΗΣΩ το ATM_DSL στο speedport.

θα πρεπε να σου παιξει το Pppoe απο το λαπτοπ εκτος αν δεν εχεις βαλει σωστα to adsl router σε bridge.αλλιως το κανεις pppoe passthrough.

δεν ξερω πως παιζει το speedport για να σου πω αν πρεπει να σβησεις το atm_dsl ή αν πρεπει να το τροποποιησεις.αλλα ναι bridge mode στο speedport και Pppoe στο tp link.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...