Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2η δυνατότητα που ίσως πρέπει να υλοποιήσω με το openwrt:

Η 2η γραμμή θα είναι από ΟΤΕ.  Αν έχω το ΟΤΕ wifi, θα πρέπει να δίνω μέχρι 1 mbps σε "άλλους" που θα συνδέοντε.  Αυτό κανονικά θα το κάνει το ρουτεράκι του ΟΤΕ.  Αν όμως το βάλω σε bridge mode, δε θα το κάνει, σωστά?  Τότε θα πρέπει να το κάνω εγώ?

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιο modem/router έχεις του ΟΤΕ;

Σε ρωτώ διότι το WiFi του ΟΤΕ παίζει μόνο στις συσκευές του και πουθενά αλλού, αλλά υπάρχει περίπτωση να μπει πίσω από άλλο router μόνον αν έχει και θύρα WAN, που ισχύει στα Speedport. Θα χρειαστείς φυσικά άλλη συσκευή ως modem.

Δηλαδή θα έχεις Modem (bridge) > OpenWRT (router) > OTE WiFi.

Δημοσ.

2η δυνατότητα που ίσως πρέπει να υλοποιήσω με το openwrt:

Η 2η γραμμή θα είναι από ΟΤΕ.  Αν έχω το ΟΤΕ wifi, θα πρέπει να δίνω μέχρι 1 mbps σε "άλλους" που θα συνδέοντε.  Αυτό κανονικά θα το κάνει το ρουτεράκι του ΟΤΕ.  Αν όμως το βάλω σε bridge mode, δε θα το κάνει, σωστά?  Τότε θα πρέπει να το κάνω εγώ?

δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις αν μιλαμε για το wifi fon του οτε.εκτος αν το θες για καποιο λογο υποχρεωτικα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Προσπάθησα να αγοράσω ένα TP-Link WDR3600 αλλά υπάρχει έλειψη στην αγορά.  Το χρειάζομαι για την επόμενη εβδομάδα και δε βλέπω να μου το φέρνουν πρ το Δεκέμβριο.  Οπότε κοιτάζω για άλλα μοντέλα.  

Μου πρότειναν το αυτό το Mikrotik(http://www.skroutz.gr/s/7356721/Routerboard-Hex.html?keyphrase=mikrotik+rb750gr2).  Δεν έχει wifi, θα βολευτώ αλλιώς.  Είναι ισοδύναμη λύση?

Κάτι που δεν κατάλαβα.  Στο mikrotik θα βάλω OpenWRT, ή έχει καλό λειτουργικό που τα κάνει όλα?

Δημοσ.

To RB750Gr2 είναι μόνο router. Αν έχεις λύση (χωρίς να ξοδευτείς) για ασύρματη εκπομπή έχεις καλώς.

Αν όμως δεν έχεις και θέλεις να αγοράσεις κάποιο AP, υπάρχει το αντίστοιχο RB951G-2HnD με δυνατότητα WiFi.

Τo RouterOS των Mikrotik είναι τουλάχιστον ισοδύναμο με τo OpenWRT (υπερτερεί σίγουρα σε δυνατότητες routing) και μπορείς να το περάσεις (όχι στο RB750Gr2 λόγω επεξεργαστή).

Είναι σαφώς στρυφνότερο σαν λειτουργικό αλλά υπάρχει πληθώρα οδηγιών και αναλυτικό Wiki.

Δοκιμάζεις και τις 2 λύσεις (στην ίδια συσκευή) και κρατάς αυτή που σε βολεύει περισσότερο.

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό netgear WGR614 v7 για wifi.  Και με βολεύει περισσότερο στη διάταξη που θέλω να κάνω.

Προτιμώ να μάθω το OpenWRT παρά το routerOS των Mikrotik.

To RB951G-2HnD έχει ισχύ 1000 mW στο wifi και θέλω να αποφύγω τόση ακτινοβολία.  Με το OpenWRT μπορώ να τη μειώσω?

Δημοσ.

Φυσικά. Με όλα τα σωστά λειτουργικά (όπως π.χ. αυτών που αναφέρουμε) μπορείς να την μειώσεις. Μην κοιτάς τα firmware των απλών οικιακών συσκευών που έχουμε και συνήθως δεν έχουν τέτοια ρύθμιση.

Αν δεν μπορείς να περιμένεις κοιτάς το WDR4300 που βλέπω υπάρχει σε απόθεμα.

Δημοσ.

Έχω ένα παλιό netgear WGR614 v7 για wifi.  Και με βολεύει περισσότερο στη διάταξη που θέλω να κάνω.

Προτιμώ να μάθω το OpenWRT παρά το routerOS των Mikrotik.

To RB951G-2HnD έχει ισχύ 1000 mW στο wifi και θέλω να αποφύγω τόση ακτινοβολία.  Με το OpenWRT μπορώ να τη μειώσω?

βαλτο στο 100 που συνηθως ειναι εκει που παιζουν τα οικιακα ρουτερ και το νομιμο για την ελλαδα.

Προσπάθησα να αγοράσω ένα TP-Link WDR3600 αλλά υπάρχει έλειψη στην αγορά.  Το χρειάζομαι για την επόμενη εβδομάδα και δε βλέπω να μου το φέρνουν πρ το Δεκέμβριο.  Οπότε κοιτάζω για άλλα μοντέλα.  

Μου πρότειναν το αυτό το Mikrotik(http://www.skroutz.gr/s/7356721/Routerboard-Hex.html?keyphrase=mikrotik+rb750gr2).  Δεν έχει wifi, θα βολευτώ αλλιώς.  Είναι ισοδύναμη λύση?

Κάτι που δεν κατάλαβα.  Στο mikrotik θα βάλω OpenWRT, ή έχει καλό λειτουργικό που τα κάνει όλα?

αν εχειςορεξη να ασχοληθεις με mikrotik δεν χανεις κατι.κακο δεν ειναι και πιο καλα απο tp link.

Δημοσ.

Στο μικροτικ που εχω εγω δεν εχω βρει κατι για αυξομειωση παντως.... RB951-2n..... νο κουκου

Δημοσ.

Στο μικροτικ που εχω εγω δεν εχω βρει κατι για αυξομειωση παντως.... RB951-2n..... νο κουκου

να εχουν βαλει 1000mw καρφωτο και να μην μειωνεται θα ειναι λιγο μεγαλη .....πατατα.απορω δηλαδη που επιτρεπεται(χωρα) 1000mw σε 2,4 ghz??

Δημοσ.

Αν εννοουν το dbm παντως εχει ρυθμιση να το αλλαξεις και δεν βγαζει 1000mw το συγκεκριμενο αλλα 100.

Δημοσ.

Μεχρι 17dbm εχει, το μονο που δε μου αρεσει στο συγκεκριμενο mikrotik. Χρησιμοποιω ομως αλλα πραγματα για wifi boost οποτε ειμαι οκ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...