bobptz Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 2η δυνατότητα που ίσως πρέπει να υλοποιήσω με το openwrt: Η 2η γραμμή θα είναι από ΟΤΕ. Αν έχω το ΟΤΕ wifi, θα πρέπει να δίνω μέχρι 1 mbps σε "άλλους" που θα συνδέοντε. Αυτό κανονικά θα το κάνει το ρουτεράκι του ΟΤΕ. Αν όμως το βάλω σε bridge mode, δε θα το κάνει, σωστά? Τότε θα πρέπει να το κάνω εγώ?
jkoukos Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Ποιο modem/router έχεις του ΟΤΕ; Σε ρωτώ διότι το WiFi του ΟΤΕ παίζει μόνο στις συσκευές του και πουθενά αλλού, αλλά υπάρχει περίπτωση να μπει πίσω από άλλο router μόνον αν έχει και θύρα WAN, που ισχύει στα Speedport. Θα χρειαστείς φυσικά άλλη συσκευή ως modem. Δηλαδή θα έχεις Modem (bridge) > OpenWRT (router) > OTE WiFi.
bobptz Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2015 Ποιο modem/router έχεις του ΟΤΕ; οκ, θα το παραλάβω και θα το συζητήσουμε. Ευχαριστώ.
poulinos Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 2η δυνατότητα που ίσως πρέπει να υλοποιήσω με το openwrt: Η 2η γραμμή θα είναι από ΟΤΕ. Αν έχω το ΟΤΕ wifi, θα πρέπει να δίνω μέχρι 1 mbps σε "άλλους" που θα συνδέοντε. Αυτό κανονικά θα το κάνει το ρουτεράκι του ΟΤΕ. Αν όμως το βάλω σε bridge mode, δε θα το κάνει, σωστά? Τότε θα πρέπει να το κάνω εγώ? δεν εισαι υποχρεωμενος να το κανεις αν μιλαμε για το wifi fon του οτε.εκτος αν το θες για καποιο λογο υποχρεωτικα.
bobptz Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Προσπάθησα να αγοράσω ένα TP-Link WDR3600 αλλά υπάρχει έλειψη στην αγορά. Το χρειάζομαι για την επόμενη εβδομάδα και δε βλέπω να μου το φέρνουν πρ το Δεκέμβριο. Οπότε κοιτάζω για άλλα μοντέλα. Μου πρότειναν το αυτό το Mikrotik(http://www.skroutz.gr/s/7356721/Routerboard-Hex.html?keyphrase=mikrotik+rb750gr2). Δεν έχει wifi, θα βολευτώ αλλιώς. Είναι ισοδύναμη λύση? Κάτι που δεν κατάλαβα. Στο mikrotik θα βάλω OpenWRT, ή έχει καλό λειτουργικό που τα κάνει όλα?
jkoukos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 To RB750Gr2 είναι μόνο router. Αν έχεις λύση (χωρίς να ξοδευτείς) για ασύρματη εκπομπή έχεις καλώς. Αν όμως δεν έχεις και θέλεις να αγοράσεις κάποιο AP, υπάρχει το αντίστοιχο RB951G-2HnD με δυνατότητα WiFi. Τo RouterOS των Mikrotik είναι τουλάχιστον ισοδύναμο με τo OpenWRT (υπερτερεί σίγουρα σε δυνατότητες routing) και μπορείς να το περάσεις (όχι στο RB750Gr2 λόγω επεξεργαστή). Είναι σαφώς στρυφνότερο σαν λειτουργικό αλλά υπάρχει πληθώρα οδηγιών και αναλυτικό Wiki. Δοκιμάζεις και τις 2 λύσεις (στην ίδια συσκευή) και κρατάς αυτή που σε βολεύει περισσότερο.
bobptz Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα παλιό netgear WGR614 v7 για wifi. Και με βολεύει περισσότερο στη διάταξη που θέλω να κάνω. Προτιμώ να μάθω το OpenWRT παρά το routerOS των Mikrotik. To RB951G-2HnD έχει ισχύ 1000 mW στο wifi και θέλω να αποφύγω τόση ακτινοβολία. Με το OpenWRT μπορώ να τη μειώσω?
jkoukos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Φυσικά. Με όλα τα σωστά λειτουργικά (όπως π.χ. αυτών που αναφέρουμε) μπορείς να την μειώσεις. Μην κοιτάς τα firmware των απλών οικιακών συσκευών που έχουμε και συνήθως δεν έχουν τέτοια ρύθμιση. Αν δεν μπορείς να περιμένεις κοιτάς το WDR4300 που βλέπω υπάρχει σε απόθεμα.
bobptz Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Τελικά το παρήγγειλα από εδώ: http://www.amazon.co.uk/dp/B008QBAXI4/ref=pe_385721_37986871_TE_item Μου βγήκε 84.70 ευρώ για να το παραλάβω περίπου στις 20/11.
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Έχω ένα παλιό netgear WGR614 v7 για wifi. Και με βολεύει περισσότερο στη διάταξη που θέλω να κάνω. Προτιμώ να μάθω το OpenWRT παρά το routerOS των Mikrotik. To RB951G-2HnD έχει ισχύ 1000 mW στο wifi και θέλω να αποφύγω τόση ακτινοβολία. Με το OpenWRT μπορώ να τη μειώσω? βαλτο στο 100 που συνηθως ειναι εκει που παιζουν τα οικιακα ρουτερ και το νομιμο για την ελλαδα. Προσπάθησα να αγοράσω ένα TP-Link WDR3600 αλλά υπάρχει έλειψη στην αγορά. Το χρειάζομαι για την επόμενη εβδομάδα και δε βλέπω να μου το φέρνουν πρ το Δεκέμβριο. Οπότε κοιτάζω για άλλα μοντέλα. Μου πρότειναν το αυτό το Mikrotik(http://www.skroutz.gr/s/7356721/Routerboard-Hex.html?keyphrase=mikrotik+rb750gr2). Δεν έχει wifi, θα βολευτώ αλλιώς. Είναι ισοδύναμη λύση? Κάτι που δεν κατάλαβα. Στο mikrotik θα βάλω OpenWRT, ή έχει καλό λειτουργικό που τα κάνει όλα? αν εχειςορεξη να ασχοληθεις με mikrotik δεν χανεις κατι.κακο δεν ειναι και πιο καλα απο tp link.
rfc Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Στο μικροτικ που εχω εγω δεν εχω βρει κατι για αυξομειωση παντως.... RB951-2n..... νο κουκου
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Στο μικροτικ που εχω εγω δεν εχω βρει κατι για αυξομειωση παντως.... RB951-2n..... νο κουκου να εχουν βαλει 1000mw καρφωτο και να μην μειωνεται θα ειναι λιγο μεγαλη .....πατατα.απορω δηλαδη που επιτρεπεται(χωρα) 1000mw σε 2,4 ghz??
rfc Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Αν εννοουν το dbm παντως εχει ρυθμιση να το αλλαξεις και δεν βγαζει 1000mw το συγκεκριμενο αλλα 100.
poulinos Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 αν εχει Max 20 dbm τοτε ειναι 100mw. και τα Hp σε dmb μετρανε οχι σε mw.
rfc Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2015 Μεχρι 17dbm εχει, το μονο που δε μου αρεσει στο συγκεκριμενο mikrotik. Χρησιμοποιω ομως αλλα πραγματα για wifi boost οποτε ειμαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα