Προς το περιεχόμενο

dispatch vs speedify vs dual wan router με load balancing

bobptz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να ρωτήσω κάτι για να βεβαιωθώ.  Όταν χρησιμοποιώ το policy BALANCED, το οποίο χρησιμοποιεί τα wan_m1_w3 και wan2_m1_w2, αυτό σημαίνει ότι στέλνει το traffic περισσότερο στο wan και λιγότερο στο wan2, με αναλογία 3 προς 2.  Σωστά?

Άρα αν θέλω να έχω 50-50 ισοροποία, πρέπει να φτιάξω members που να αντιστοιχούνε σε τιμές πχ wan_m1_w8 και wan2_m1_w8. 

Σωστά?

σωστα.

μπορεις και να κανεις edit τα υπαρχοντα members και να βαλεις το ιδιο weight, απλα θα εχουν το παλιο ονομα, αλλα θα λειτουργουν  με τις νεες τιμες

στο detailed status μπορεις να δεις και την αναλογια των weights σε ποσοστο %

προληπτικά δες μετα την αλλαγη αν λειτουργεί σωστα η balanced policy, αν και κανονικα δεν θα εχεις θεμα, (εμενα δεν δουλευε σωστα η balanced policy οταν ειχα το ιδιο weight στις wan2 και wan3, αλλα δούλευε σωστα μεταξυ wan wan2.)

Υπάρχει τρόπος να απενεργοποιήσω το mwan3, για να κάνω κάποια τεστ σκέτα με το OpenWRT?

Έχω μεγάλο πρόβλημα με αποσυνδέσεις από μία συνδρομητική υπηρεσία, το groupboard.com.  Ακόμα και μέ ένα wan, και με απενεργοποιημένο το sqm-qos, μετά από 5-10 λεπτά αποσυνδέεται. 

Όταν συνέδεσα το pc πάνω στο motorolla cable modem, μια χαρά δούλεψε, χωρίς αποσυνδέσεις.  Κάτι πρέπει να είναι με το openwrt ή το mwan3 σε συνδυασμό με το server του groupboard.com.

Χθες όλη τη νύχτα καναμε tests με τον developer του groupboard.com και ούτε αυτός δε μπόρεσε να βρεί τι φταίει.  Το ρουτεράκι μου σκέτο TCP connection μια χαρά μπορεί να κρατήσει με κάποιον server. 

ναι, στην καρτελα diagnostics εχει κουμπια start, stop, και restart.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 229
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ναι, στην καρτελα diagnostics εχει κουμπια start, stop, και restart.

Αχ, και κάθισα, το απεγκατέστησα και το εγκατέστησα ξανά.  Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει ποδάρια...

Ευχαριστώ!

EDIT:

Βρε παιδιά, που μπορώ να βρω τα NAT settings?  Ψάχνω ψάχνω και δε βρίσκω τίποτα. 

Να δεις που θα είναι μπροστά στη μύτη μου και εγώ δεν τα αναγνωρίζω.

Εντάξει, βρήκα και το NAT table:

Network -> Firewall -> Port Forwardings

ή από εδώ:

# iptables -t nat -L

Έκανα και έναν οδηγό για άσχετους:

http://bbb-solutions.blogspot.gr/2016/01/view-nat-table-in-openwrt.html

παιρνε και backup to config ωστε και να θες να δοκιμασεις κατι ναμην ξανακανεις μετα τα παντα απο την αρχη

Ναι, το είχα κάνει.  Αλλά όταν το πέρασα ξανά, είδε από μόνο του ότι υπήρχε config file και κράτησε το παλιό.

αν εννοεις οτι δεν σου περασε το config που ειχες παρει bacKup τοτε δες αν μπορεις να σβησεις το config ειτε Hard reset για να παρει μετα αυτο που πηρες backup

όχι, αντίθετα.  Είπα ότι κατά την επανεγκατάσταση του mwan3, είδε ότι προ-υπήρχε config αρχείο και το κράτησε.  Οπότε το mwan3 δούλεψε αμέσως με τα παλιά settings.  Κανένα πρόβλημα.

όχι, αντίθετα.  Είπα ότι κατά την επανεγκατάσταση του mwan3, είδε ότι προ-υπήρχε config αρχείο και το κράτησε.  Οπότε το mwan3 δούλεψε αμέσως με τα παλιά settings.  Κανένα πρόβλημα.

οκ το καταλαβα εγω λαθος.νομιζα οτι πηρες backup Πηγες να το γυρισεις πισω για να γραφτει πανω απο το καινουριο που ειχες κανει τις αλλαγες(δοκιμες) και οτι δεν σε αφηνε επειδη εβλεπε μεσα το νεο Config.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Ρε παιδιά, το έχασα στο τέλος........

Τελικά πως το κάνατε?

Έχω αυτή τη στιγμή στο νεο μου σπίτι, μια ευρυζωνική οτενέτ (με αυτά τα νέα χαζά ρούτερ που δίνουν κ τηλεφωνο) κ λίγους ορόφους πιο κάτω μένει η πεθερά μου που έχει κ αυτή μια συνδεση......... Κ λέω να τραβήξω καλώδιο απο κάτω προς τα πάνω στο σπίτι.

Τώρα αν θα πάρω ένα φθηνό loadbalancer που λέτε ή έστω θα βάλω 2 κάρτες στο κεντρικό pc μου.......... όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω :D

VaL Phoenix

(Φαντάζομαι ότι) Θα πρέπει να τραβήξεις καλώδιο από το modem της πεθεράς σου στο dual wan router σου, και από εκεί ξανά καλώδιο ethernet για την πεθερά σου, που να καταλύγει σε κάποιο access point, ή στο pc της.

Εγώ έχω καταγράψει το setup μου εδώ, ίσως σε βοηθήσει:

http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/11/speedport-entry-2i-modem.html?q=Speedport+Entry+2i+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%9F%CE%A4%CE%95,+%CF%80%CF%89%CF%82+%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF+%CE%BD%CE%B1+%CE%B4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%88%CE%B5%CE%B9+%CF%83%CE%B1+modem

http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/12/how-i-set-up-my-dual-wan-router.html

http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/12/mwan3-setup-for-openwrt.html

http://bbb-solutions.blogspot.gr/2015/12/how-to-setup-dns-server-in-openwrt.html

Για πιο προχωρημένα, ψάξε κι άλλα σχετικά posts που έχω εκεί.

Ρε παιδιά, το έχασα στο τέλος........

Τελικά πως το κάνατε?

Έχω αυτή τη στιγμή στο νεο μου σπίτι, μια ευρυζωνική οτενέτ (με αυτά τα νέα χαζά ρούτερ που δίνουν κ τηλεφωνο) κ λίγους ορόφους πιο κάτω μένει η πεθερά μου που έχει κ αυτή μια συνδεση......... Κ λέω να τραβήξω καλώδιο απο κάτω προς τα πάνω στο σπίτι.

Τώρα αν θα πάρω ένα φθηνό loadbalancer που λέτε ή έστω θα βάλω 2 κάρτες στο κεντρικό pc μου.......... όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω :D

αρχικα χρειαζεσαι ενα ρουτερ που να παίρνει openwrt.

μετα υπαρχουν διαφοροι τροποι να το κανεις.

1. αν δεν σε ενδιαφέρει να βρισκονται τα pc σου στο ιδιο lan με της πεθερας. τραβας ενα καλωδιο απο το ρουτερ της πεθερας στο δικο σου και ρυθμιζεις το ενα wan του openwrt σου με static ip στο lan της πεθερας. η πεθερα φυσικα δεν θα εχει load balancing ουτε προσβαση στο δικο σου lan.

2. θελεις να είστε ολοι στο ιδιο lan και, αν θελεις, να εκμεταλλεύεται και η πεθερα το balancing. τοτε θες 2 καλωδια απο το σπιτι σου στο δικο της ενα lan και ενα  wan. ή 1 καλωδιο για οικονομια/ευκολια που του χωριζεις τα ζευγη για να το χρησιμοποιείς σαν να ειχες 2 και αν δε θες gigabit ταχυτητες.

σε αυτη την περιπτωση βαζεις το ρουτερ της πεθερας να ακουει σε 2 ip διαφορετικών υποδικτύων ωστε να χρησημοποιησεις τη μια για static wan gateway.

3. αν σου περισσεύει ενα access point μπορεις να το κανεις οπως λεει και ο bobptz   με  το μοντεμ της πεθεράς σε bridge mode.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να τα πάρουμε ένα, ένα τα πράγματα, να γίνω πιο κατανοητός.

VaL Phoenix

(Φαντάζομαι ότι) Θα πρέπει να τραβήξεις καλώδιο από το modem της πεθεράς σου στο dual wan router σου, και από εκεί ξανά καλώδιο ethernet για την πεθερά σου, που να καταλύγει σε κάποιο access point, ή στο pc της.

Δεν έχω τίποτα, το project είναι πλέον υπο σκέψη μιας κ μόλις μια εβδομάδα είμαι εκεί κ έχω ίντερνετ.
Λέω να τσιμπίσω κάτι σε TP-LINK-TL-R470-v2 ( ή να πάρω σαν κ σένα ένα ρούτερ με τα USB του, για DLNA κ να το κάνω OpenWRT όπως κ εσύ) κ να φέρω ένα καλώδιο απο το ρούτερ που έχω στη πεθερά προς αυτό.

Επίσης κ απο το ρούτερ το δικό μου επίσης προς αυτό...... Φαντάζομαι πως μετά απο αυτό, ένα καλώδιο μπορεί να καρφωθεί στο pc μου κ άλλον έναν στον extender μου.......... Τώρα με τις ρυθμίσεις είναι το επόμενο βήμα . Σωστά ή λαθεύω?? 

αρχικα χρειαζεσαι ενα ρουτερ που να παίρνει openwrt.

μετα υπαρχουν διαφοροι τροποι να το κανεις.

1. αν δεν σε ενδιαφέρει να βρισκονται τα pc σου στο ιδιο lan με της πεθερας. τραβας ενα καλωδιο απο το ρουτερ της πεθερας στο δικο σου και ρυθμιζεις το ενα wan του openwrt σου με static ip στο lan της πεθερας. η πεθερα φυσικα δεν θα εχει load balancing ουτε προσβαση στο δικο σου lan.

2. θελεις να είστε ολοι στο ιδιο lan και, αν θελεις, να εκμεταλλεύεται και η πεθερα το balancing. τοτε θες 2 καλωδια απο το σπιτι σου στο δικο της ενα lan και ενα  wan. ή 1 καλωδιο για οικονομια/ευκολια που του χωριζεις τα ζευγη για να το χρησιμοποιείς σαν να ειχες 2 και αν δε θες gigabit ταχυτητες.

σε αυτη την περιπτωση βαζεις το ρουτερ της πεθερας να ακουει σε 2 ip διαφορετικών υποδικτύων ωστε να χρησημοποιησεις τη μια για static wan gateway.

3. αν σου περισσεύει ενα access point μπορεις να το κανεις οπως λεει και ο bobptz   με  το μοντεμ της πεθεράς σε bridge mode.

Ισχύουν αυτά που έγραψα στον bobptz κ να σου διευκρινίσω πως, κάτω στις πεθεράς δε χρειάζεται να γίνει τίποτα. Ούτε να γυρίσω πίσω το balancing ούτε τίποτα. Εκεί το ρούτερ απλά δίνει ασύρματο σε ένα tablet. Τίποτα άλλο. Εγώ απλά ένα καλώδιο λέω να τραβήξω προν τον δικό μου όροφο κ να καρφωθεί σε έναν load balancer προφανώς. ΕΚΤΟΣ αν παίζει κ η λύση των 2 καρτών στο PC κ με software Που αναφέρατε γίνει μέσα η μίξη των γραμμών. (Ναι φυσικά μόνο αυτό το pc θα έχει το διπλό δίκτυο αλλα δε με χαλάει ). Κ εκεί αρχίζει το παιχνίδι.

Επεξ/σία από VaL Phoenix

αν θελει να κανει κληση απο το wan του wrt στο ρουτερ της πεθερας τοτε μπορει απλα να το βαλει Pppoepassthrough το router της πεθερας ωστε και αυτος να κανει κληση αλλλα και σε αυτην να μην αλλαξει τιποτα.και λογικα πρεπει να ειναι ισως ενεργοποιημενο απο default to pppoe passthrough.αυτο για να μην το κανει bridge και μετα πρεπει να κανει και επιστροφη πισω στο ρουτερ της πεθερας.

• Like 1

αν θελει να κανει κληση απο το wan του wrt στο ρουτερ της πεθερας τοτε μπορει απλα να το βαλει Pppoepassthrough το router της πεθερας ωστε και αυτος να κανει κληση αλλλα και σε αυτην να μην αλλαξει τιποτα.και λογικα πρεπει να ειναι ισως ενεργοποιημενο απο default to pppoe passthrough.αυτο για να μην το κανει bridge και μετα πρεπει να κανει και επιστροφη πισω στο ρουτερ της πεθερας.

???

Δε το κατάλαβα αυτό τι σχέση εχει με τα παραπάνω που περιγράφω το πεθερορούτερ?

Αυτό, υποθέτω θα κάθετε στην ησυχία του κ απλά θα μου δίνει ένα καλώδιο..

???

Δε το κατάλαβα αυτό τι σχέση εχει με τα παραπάνω που περιγράφω το πεθερορούτερ?

Αυτό, υποθέτω θα κάθετε στην ησυχία του κ απλά θα μου δίνει ένα καλώδιο..

οτι απο την δικια σου πλευρα μπορεις να συνδεθεις με δυο τροπους αναλογως αν θες 2 Nat ή οχι.το ενα ειναι απο μια Lan να παρεις ιντερνετ κανονικα σαν dynamic ip η wan σου ενω η δευτερη να κανεις κληση pppoe απο την Wan σου προς το πεθερορουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...